Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
@Adrian takich postów tu potrzeba więcej nie dość że ładnie napisane to jeszcze bardzo trafione
super zestawienie 
I'm still living, yeah, semper fi!
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
God makes no mistakes
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Spoko. Każdy jednak ma swoje zdanie i prawdę. I każdy ma swój wybór czy słuchać BJ czy nieFromasz1899 pisze:@Adrian takich postów tu potrzeba więcej nie dość że ładnie napisane to jeszcze bardzo trafionesuper zestawienie
Prezes - nie zgadzam się z Twoim postemprezes1 pisze:Widzę że niektórych tu ostro poniosło i odlecieli!Houston, we have a problem...
BJ zawsze grali disco albo elektronikę? Hehe, no comments. Pewnie, jak ktoś słyszał w życiu jedną piosenkę np. It's my life albo BWC to rzeczywiście coś w tym jest...
Warto zejść na ziemię i zaakceptować pewne fakty. Dlaczego Jon mówi o nowych fanach a nie starych? To jasne! Wie doskonale że musi grać jak najwięcej nowych kawałków bo one nie kojarzą się ze starym BJ. Sorry ale talkbox należy do jednej osoby tylko i jak wejdzie ktoś inny to kicha totalna. Nie będę pisał o Wanted bo to hymn i wykonanie go bez Ryśka to profanacja! Ale spokojnie też można pożegnać się z kawałkami typu Just Older czy Blood on Blood. Czy ktoś chwyci dwugryfa i pokaże jak się gra HAND? Chyba nie, nie w tej odsłonie BJ. A może chórki na Something to Believe In lub 'mruczenie' na Memory? Dry County?
NIE MA KONCERTOWEGO BJ BEZ RYŚKA, TAKI ZESPÓŁ NIE ISTNIEJE! END OF STORY!
Dlatego jest mi to całkowicie obojętne czy przyjadą do Polski czy też nie.
Co do dyskusji 'historycznej' - nie wiem ile razy trzeba powtarzać że zespoły typu BJ czy DL straciły fanów w USA z powodu rewolucji GRUNGE? Ze sto razy jeszcze?
Po co gadanie o skansenach etc? Te zespoły są wierne swojemu stylowi i nie pójdą na komerchę. I mają mniej szczęścia oraz charyzmy czy talentu niż np. The Rolling Stones, Bruce Springsteen, AC/DC. Ci wykonawcy grają od kilkudziesięciu lat to samo i są na szczycie. Można bez disco i współpracy z Shanksem? Można!![]()
A i jeszcze o balladach: bzdura że ich powodu ktoś się odwracał od zespołu bo "Ill be There for You czy Living in Sin były wcześniej. Tak samo z Aerosmith - mieli wcześniej Angel czy What It Takes. Nie będę wspominał już o mniej znanych kapelach zwanych tutaj skansenem...
1) Disco słychać na Fahrenheicie - Podałem Only Lonely. Utwór swoją droga oparty na włoskiej piosence, która jest... disco
2) Najlepszy koncert BJ na jakim byłem to koncert w Gdańsku. Pomimo braku Ryśka i słabszego wokalu Jona niż na poprzednich koncertach na jakim byłem.
3) Mógłbym się przerzucać, że nie logiczne i irracjonalne jest mówienie, że fan Hair Metalu zaczyna słuchać Grunge, bo jest taka rewolucja. Serio ;> Teraz przyjdzie rewolucja folkowa i fan Bon Jovi przestanie słuchać Bon Jovi i innych zespołów rockowych i przerzuci się tylko na folk?
Fani Hair-Metalowego oblicza BJ odeszli od BJ bo Ci zmienili stylistykę. BJ pozyskali nowych fanów, ale stracili zainteresowanie też innych słuchaczy.
4) Bruce czy Stonesi zmieniali styl muzyczny, a podałem Ci Jaggera grającego disco. Pominąłeś chyba ten fragment
5) Jest różnica między Power Metalowym "I'll Be There For You", a pościelówą "Always" o której Leszczyński kiedyś powiedział... mimo wszystko to rockowa piosenka
6) Aerosmith na przestrzeni lat zmieniali stylistykę i też obrywali za to. Trudno ich nazywać skansenem . Tyler chyba w tym momencie swoją droga jest wykonawcą muzyki Country. Coś mi się tak obiło o uszy.
I żeby nie było Bon Jovi się doigrali. Przełożyli premierę więc ja się tak bawić nie będę. Przesłuchałem ten fragment "Livin With The Ghost" z 100 razy już ;P... MIAZGA!! A dziś słucham "Born Again Tomorrow"
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Mówiąc precyzyjnie, w powyższym wywiadzie JBJ powiedział że Sambora do nikogo nie dzwonił, czyli wychodzi na to, że... JBJ zadzwonił do niego. Albo faktycznie że coś kręci.Dand pisze:Fragment Living with the Ghost :
https://www.youtube.com/watch?v=dfbCPe2xOPA&sns=tw
Jon mówi,że piosenka jest o RS + dodaje ,że....Richie nie zadzwonił do nikogo z zespołu przez 3,5 roku i z nikim nie rozmawiał. Czyli Jon sam podważa swoje słowa o tym,że rozmawiał z Samborą niedawno przez telefon
Te Wasze postanowienia... i na cholerę było się tak męczyć?Adrian pisze:Bon Jovi się doigrali. Przełożyli premierę więc ja się tak bawić nie będę. Przesłuchałem ten fragment "Livin With The Ghost" z 100 razy już ;P... MIAZGA!! A dziś słucham "Born Again Tomorrow"

Co do przełożenia premiery, to wcale nie głupio sobie to wymyślili... Kilka dni po premierze przeczytamy zapewne, że "Bon Jovi zdetronizował Lady Gagę". Kolejny spektakularny sukces na miarę okładki Billboardu
Nie zdziwiłbym się jednak, gdyby ktoś z pretendentów wydał album bez zapowiedzi, którym skutecznie popsuje plany JBJ.
- mellono
- It's My Life
- Ulubiona płyta: od NY do DA
Świetnie, nie mogę doczekać się Twojej opiniiAdrian pisze: I żeby nie było Bon Jovi się doigrali. Przełożyli premierę więc ja się tak bawić nie będę. Przesłuchałem ten fragment "Livin With The Ghost" z 100 razy już ;P... MIAZGA!! A dziś słucham "Born Again Tomorrow"
So you want to be a cowboy,
Well you know it's more that just a ride...
- mellono
- It's My Life
- Ulubiona płyta: od NY do DA
Dokładnie. Czyli Jon mógł zadzwonić do niegoDamned pisze:Mówiąc precyzyjnie, w powyższym wywiadzie JBJ powiedział że Sambora do nikogo nie dzwonił, czyli wychodzi na to, że... JBJ zadzwonił do niego. Albo faktycznie że coś kręci.Dand pisze:Fragment Living with the Ghost :
Jon mówi,że piosenka jest o RS + dodaje ,że....Richie nie zadzwonił do nikogo z zespołu przez 3,5 roku i z nikim nie rozmawiał. Czyli Jon sam podważa swoje słowa o tym,że rozmawiał z Samborą niedawno przez telefon
So you want to be a cowboy,
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
To ja jeszcze do zestawienia dorzucę jeden kawałek jak mówimy o inspiracjach i braniu przykładu hehe:
https://www.youtube.com/watch?v=5d7EbtLb8ok
Pamiętacie?
Co do Ryśka - Rysiek też mówił w wywiadzie że gadał z Jonem niedawno więc albo łżą obaj albo dla celów PR tak jest lepiej mówić...
Adrian - nie musimy się zgadzać! Ja nie mam z tym problemu.
Disco słychać na Bon Jovi(She Don't Know Me) ale to kawałek o którym mało kto słyszał.Ja nie widzę problemu jeśli będą 2 piosenki z elementami disco na nowej płycie. Po prostu to nie jest już mój zespół co wyjaśniałem wiele razy. Ale liczę że większość płyty będzie dobra. Zobaczymy.
Rewolucję GRUNGE przeżyłem, jestem naocznym świadkiem, wiem co się działo więc dyskutować nie będę o faktach. Wszystkie zespoły tamtej ery przepadły po zderzeniu z Grungem. A potem wszedł jeszcze hip-hop w Ameryce. Większość ludzi co kupiła np. NJ to byli zwykli zjadacze chleba a nie fani hair-metalu. Młodzież która słuchała tego co było wtedy na topie. Teraz mamy na topie 'badziewie i disco polo'. Prawie wszyscy słuchają takiej muzyki. Nie jest to rewolucja? Obecny trend?
Nie mówię o Brucie solo czy Jaggerze solo czy Tylerze solo. Mówię o ich zespołach. A tutaj muzyka się nie zmienia. Jon też śpiewał sialalalala na Destination. Nie mam z tym problemu bo to solo album.
Wiem jak jechali po BJ i ich balladach bo powtórzę: byłem naocznym świadkiem, ja to przeżyłem, nie potrzebuję cytatów i artykułów. Wystarczy czasem posłuchać starszego kolegi...
Pamiętacie?
Co do Ryśka - Rysiek też mówił w wywiadzie że gadał z Jonem niedawno więc albo łżą obaj albo dla celów PR tak jest lepiej mówić...
Adrian - nie musimy się zgadzać! Ja nie mam z tym problemu.
Disco słychać na Bon Jovi(She Don't Know Me) ale to kawałek o którym mało kto słyszał.Ja nie widzę problemu jeśli będą 2 piosenki z elementami disco na nowej płycie. Po prostu to nie jest już mój zespół co wyjaśniałem wiele razy. Ale liczę że większość płyty będzie dobra. Zobaczymy.
Rewolucję GRUNGE przeżyłem, jestem naocznym świadkiem, wiem co się działo więc dyskutować nie będę o faktach. Wszystkie zespoły tamtej ery przepadły po zderzeniu z Grungem. A potem wszedł jeszcze hip-hop w Ameryce. Większość ludzi co kupiła np. NJ to byli zwykli zjadacze chleba a nie fani hair-metalu. Młodzież która słuchała tego co było wtedy na topie. Teraz mamy na topie 'badziewie i disco polo'. Prawie wszyscy słuchają takiej muzyki. Nie jest to rewolucja? Obecny trend?
Nie mówię o Brucie solo czy Jaggerze solo czy Tylerze solo. Mówię o ich zespołach. A tutaj muzyka się nie zmienia. Jon też śpiewał sialalalala na Destination. Nie mam z tym problemu bo to solo album.
Wiem jak jechali po BJ i ich balladach bo powtórzę: byłem naocznym świadkiem, ja to przeżyłem, nie potrzebuję cytatów i artykułów. Wystarczy czasem posłuchać starszego kolegi...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
A nie chodzi o to, że Richie zadzwonił do Jona (dopiero) po 3,5 roku od rozstania?Damned pisze:Mówiąc precyzyjnie, w powyższym wywiadzie JBJ powiedział że Sambora do nikogo nie dzwonił, czyli wychodzi na to, że... JBJ zadzwonił do niego. Albo faktycznie że coś kręci.Dand pisze:Fragment Living with the Ghost :
Z Hugh rozmawiał wcześniej i wspólnie grali kilka razy, więc poprzez Hugha jedna i druga strona mogła dowiedzieć się co i jak
Swoją drogą, skoro tak długo nie dążyli do rozmowy, to oznacza to, że decyzja o rozstaniu nie była nagła i musieli już wcześniej znać jej przyczyny. Może jedynie termin wypadł znienacka.
Fragment "Ghosta" duzo, dużo lepszy niż "Born"
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Może i badziewie i disco-polo jest teraz na topie, ale ilu fanów BJ porzuciło Bon Jovi aby słuchać właśnie to badziewie i disco-polo?prezes1 pisze:To ja jeszcze do zestawienia dorzucę jeden kawałek jak mówimy o inspiracjach i braniu przykładu hehe:![]()
Pamiętacie?
Adrian - nie musimy się zgadzać! Ja nie mam z tym problemu.![]()
Aerosmith ma znane Walk This Way z rapem czy countrowe Can't Stop Lovin' You z ostatniego albumu zespołu.
A co do Matchbox 20 to lepszym przykładem byłoby:
https://www.youtube.com/watch?v=8t3ETJlVRio
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Według magazynu Rolling Stone w cenę każdego biletu kupionego na koncert przyszłorocznej trasy ma być wliczona fizyczna kopia albumu... Może chodzi tylko o Amerykę, a może to nowa skuteczna strategia na globalny sukces nowego krążka. Przypomnę, że na trasę BWC tour sprzedano 2,657,502 biletów. Nawet jeżeli THINFS Tour nie powtórzy sukcesu BWC Tour w połowie, to album i tak z łatwością przebije sukces "What About Now", a może nawet "The Circle".
http://www.rollingstone.com/music/news/ ... ur-w443552
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Sorry ale naprawdę nie wiesz jak to było z Walk This Way i Run DMC? Przecież to oni wyciągnęli Aerosmith z niebytu!Adrian pisze:Może i badziewie i disco-polo jest teraz na topie, ale ilu fanów BJ porzuciło Bon Jovi aby słuchać właśnie to badziewie i disco-polo?prezes1 pisze:To ja jeszcze do zestawienia dorzucę jeden kawałek jak mówimy o inspiracjach i braniu przykładu hehe:![]()
Pamiętacie?
Adrian - nie musimy się zgadzać! Ja nie mam z tym problemu.![]()
Aerosmith ma znane Walk This Way z rapem czy countrowe Can't Stop Lovin' You z ostatniego albumu zespołu.
A co do Matchbox 20 to lepszym przykładem byłoby:
https://www.youtube.com/watch?v=8t3ETJlVRio
Nie wiem ile fanów porzuciło dla disco polo. Wiem ile porzuca jak słyszy BWC albo widzi BJ bez Rycha na koncercie.
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
o czymś takim jeszcze nie słyszałem ale dobra opcja na promocję nowego albumuDamned pisze:Według magazynu Rolling Stone w cenę każdego biletu kupionego na koncert przyszłorocznej trasy ma być wliczona fizyczna kopia albumu... Może chodzi tylko o Amerykę, a może to nowa skuteczna strategia na globalny sukces nowego krążka. Przypomnę, że na trasę BWC tour sprzedano 2,657,502 biletów. Nawet jeżeli THINFS Tour nie powtórzy sukcesu BWC Tour w połowie, to album i tak z łatwością przebije sukces "What About Now", a może nawet "The Circle".
I'm still living, yeah, semper fi!
God makes no mistakes
God makes no mistakes
- pathfinder
- Gdańsk Supporter
-
It's My Life
- Ulubiona płyta: New Jersey
http://mp3-crazy.net/rock_music/89220-b ... orrow.html
pełna wersja Born Again Tomorrow. Dla mnie więcej tu U2 niż tańcowych klimatów.
pełna wersja Born Again Tomorrow. Dla mnie więcej tu U2 niż tańcowych klimatów.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Serio o to tyle krzyku? ;O
Przecież to jak zauważył Pathfinder krzyczy ostatnimi albumami U2 i pierwszymi The Killers. A rozwiązania podobne były na No Apologies.
Bardziej mi przypadł do gustu Living With The Ghost, ale osłucham ten Born sobie na spokojnie. Na pewno podoba mi się solo i refren po nim. Generalnie dobry energiczny numer
A wejście w refren brzmi jak typowa Hair Metalowa przyśpiewka z lat 80tych ;>
Przecież to jak zauważył Pathfinder krzyczy ostatnimi albumami U2 i pierwszymi The Killers. A rozwiązania podobne były na No Apologies.
Bardziej mi przypadł do gustu Living With The Ghost, ale osłucham ten Born sobie na spokojnie. Na pewno podoba mi się solo i refren po nim. Generalnie dobry energiczny numer
A wejście w refren brzmi jak typowa Hair Metalowa przyśpiewka z lat 80tych ;>
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja bym wolał żeby nie było słychać cholernego U2, the Killers czy Matchbox 20. Bo to był zespół z własnym stylem, niepodrabialnym. A w latach 80 wszyscy zrzynali od BJ a nie odwrotnie. Lata 80 się skończyły, cieszę się z tego. A powrót do disco z tamtych lat to cofanie się w rozwoju...
Mówisz, że BJ chodzi nowymi ścieżkami, ale jako przykłady podajesz tytuły piosenek w kompletnie losowej kolejności. To bardziej błądzenie po mieście, niż spacer po parku. Gdyby chodziło o zmiany gatunków, to całe płyty byłyby utrzymane w jakimś konkretnym klimacie. Tymczasem te skoki na inne nurty muzyczne to typowa koncepcja artysty grającego przebojowe piosenki. Rock jest elastyczny pod tym względem, pop jest elastyczny pod tym względem. Bon Jovi jest więc skazane na to, by w każdej piosence usłyszeć można było co najmniej dwie lub nawet trzy różne odmiany muzyki.Adrian to napisał, ale jest tu moja edycja, więc przeczytać, bo jak nie to nasikam Wam na dywan pisze:
- Heavy Metal (If I Was Your Mother) - to najmocniejszy utwór zespołu, ale dawanie mu łatki heavy metalu jest moim zdaniem grubą przesadą. Rock
Pop Metal (Born To By My Baby) - czyli pop
Klasyczny Rock (Dry County) - czyli rock
Rock N Roll (Captain Crash) - no chyba nie, raczej pop
Hard Rock (Undivided) - mocne, rockowe intro, ale w refrenie znowu jest pop
Glam Metal (Livin) - pop
Pop Rock (Say It Isn't So) - pop
Grunge (Prostitute) - powiedzmy, że kilka piosenek z okresu TD pachnie grungem, ale to nadal rock
Funk (Damned) - piosenki grunge czasem pachną funkiem, więc równie dobrze to może być grunge
Country Rock (Who Says) - country to nic innego jak pop
Klasyczne Ballady (Bed Of Roses) - czyli rock
Cohenowskie balaldy (Not Running Anymore) - Alleluja
Storytelling (Right Side OF Wrong) - jeśli to wyżej nie jest na tej liście na siłę, to tutaj już na pewno
Disco (Only Lonely/No Apologies)
A to disco... cóż, coś w tym jest, że Bon Jovi potrafi czasem brzmieć jak Abba (w najlepszym wypadku) jeśli chodzi o stare utwory, a już na pewno brzmią jak Calvin Klein jeśli chodzi o nowe. Wygląda na to, że brzmienie zespołu zmieniło się, bo ewoluował gatunek, który tak naprawdę grają
Ostatnio zmieniony 6 października 2016, o 13:07 przez Brand New EVENo, łącznie zmieniany 1 raz.