Lost Highway - Recenzja
Moderator: Mod's Team
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Według mnie płyta poprostu super! HAND sie chowa
najlepsze wedlug mnie to stranger, any other day, seat next to you, mam, i love this town, i w ogóle wszytskie są świetne!! jestem mile zaskoczona 
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
AxeL pisze: Starczy baby save me w wykonaniu Bon Jovi.
Wiesz wydaje mi się że te słowa są użyte w tej piosence troche w innym znaczeniu.
"Maybe say that you'll save me, a seat next to you"
Słucham płyty od samego rana (dzięki Adrian) i po pierwszym przesłuchaniu miałem mieszane uczucia. Troche efekt zepsuły wczesniejsze przecieki w internecia.
Mysle że nie mozna słuchać pojedyńczych piosenek, efekt w przypadku tej płyty jest wtedy jak słucha sie ją całą.
Pierwsze skojarzenie po przesłuchanie to że pyta jest podobna do DA, nie chodzi mi o warstwe muzyczną czy o stylistyke raczej o spojnośc i o tematyke......
Jestem pewien że plyta ta jest najleprza zaraz po TD w dorobku BJ.
Może nie bedzie hitowego singla jak np. IML (CRUSH).... ( w przypadku TD tez nie można powiedzieć że jakiś singiel zrobił furore) ale jako całość jest doskonała i ma wspaniały klimat.
Jednym słowem EXTRA!!!!!!!
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Być może się mylę, ale z tego co rozumiem słuchacie całości płytki z jakiś "nie-legalnych źródeł"?
Czepiałam się tego juz tutaj chyba pare razy w różnych kontekstach i powiem jedno - potępiam wasze zachowanie. Nie lepiej poczekać pare dni? Ja już wiem, że w wawie w empiku płytka bedzie 5 czerwca i już ją sobie "zarezerwowałam", ale jestem gotowa poczekać nawet te pare dni dłużej. Co to za przyjemność siągać płytke z netu?
I za wczasu - bo wiem, że za chwile ktoś napisze riposte - zaznacze, że potępiam wasze ZACHOWANIE a nie WAS.
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
-
- Have A Nice Day
Tak jak pisałem przesluchalem jeszcze kilka razy i moje zdanie na temat poszczegolnych sie wyrobilo, zmienilo 
Wiec teraz jest tak :
LOST HIGHWAY- 4.5/6 - w tym przypadku wszystko zostalo 'po staremu', ale to pewnie z tego wzgledu ze znam ta piosenke juz od dluzszego czasu
SUMMERTIME - 6/6 - fajna chwytliwa piosenka, jak juz pisalem wczesniej nie kojarzy mi sie z rzadna inna co jest ewidentnie in plus. Podoba mi sie takie granie. Ciekawe gitarki i bardzo fajny, zadziorny wokal Jona
MAKE A MEMORY - 6/6 - dla mnie najlepsza ballada od Crusha. Postawiłbym ja na równi z Thank You For Loving Me, ktora tez bardzo lubie. MAM ma klimat, ktorego jak dla mnie od TYFLM brakowało w balladach BJ. Jej ogromnym plusem jest to, co juz tez niektorzy zdarzyli zauwazyc - w niej sie nic nie powtarza. Do tej chwili nie widze wyraznej granicy pmiedzy zwrotka i refrenem. Jak chca to potrafia nagrac porzadna ballade.
WHOLE LOT OF A LEAVING - 10/6 - DLA MNIE W TEJ CHWILI JEST TO NAJLEPSZA PIOSENKA BON JOVI OD CZASÓW THESE DAYS
!! Szczerze wzrusza mnie ona... i nie chodzi tu o to, ze zostala napisana z mysla o ojcu Richiego, (chociaz poniekąd moze tez), ale głownie chodzi o piosenke samą w sobie. Absolutnie genialna, piekna jak dla mnie. Mogle jej sluchac bez konca.
WE GOT IT GOING ON - 6/6 - wpada w ucho od pierwszego przesluchania
Taka fajna do poskakania
Bardzo fajne zwrotki, refren, mostek i nawet solówka jest troche dłuzsza niz zwykle. Wczesniej ktos napisał ze niby ma tylko troche ponad 4 minuty a wydaje sie jakby byla dłuzsza...zgadzam sie z tym całkowicie, takie cos rzucilo mi sie w "uszy" juz przy pierwszym przesluchaniu 
ANY OTHER DAY - 6/6- w tym przypadku ocena wzrosla do maksymalnej po kilku przesluchaniach
ale tak szczerze to po tych wszystkich waszych zachwytach, ochach i achach spodziewałem sie czegos wybitnego a tak mamy 'tylko' naprawde fajna piosenke'
Podoba mi sie ta gitarka w zwrotkach, nadaje klimat piosence. Porzadna piosenka i tyle.
SEAT NEXT TO YOU - miedzy 3.5 a 4/6 - nie spodziewałem sie tego ale zaczyna do mnie przemawiac. Nadal uwazam ze jest to najsłabsza piosenka na plycie ale nie ma tak zle jak na poczatku myslałem. w szczegolnosci podoaja mi sie zwrotki, fajnie zaspiewane... bo refren to juz taki jakis objechany, no ale nie ma tragedii. W to miejsce dałbym jednak Put the Boys Back In A Cawboy
W sumie rozumiem dlaczego nie ma jej na plycie, ale pomimo wszystko wcisnałbym ją zamiast Seat next to you.
EVERYBODY'S BROKEN - 5.5/6 - taka spokojna pioseneczka, niby nic takiego ale naprawde PRZEMAWIA do mnie. Bardzo mi sie podoba
STRANGER - 5/6 - Na poczatku jak przeczytalem, ze na plycie ma byc jakis duet to niezbyt mi sie mordka smiała ale... no wlasnie piosenka jest naprawde dobra. Super gitary rozpoczynajace i konczace piosenke
?adnie sie uzupelnia glosy Jona i LeAnn Rimes
Ciekawa kompozycja piosenki, w sumie jest tylko jeden głowny refren i na tym koniec, a reszta to tak jakby otoczka, co mi sie bardzo podoba
Cos z czesto uzywam chyba sformułowania "bardzo mi sie podoba" co ? 
THE LAST NIGHT - 6/6 super super super
w tej piosence podoba mi sie... wszystko
krótko i zwięzłowato 
ONE STEP CLOSER - 5/6- Kolejny przyjemny utworek
Super gitarki na poczatku. Tylko refren troche za bardzo przypomina mi Postcard from the westladn ale ok, niech bedzie
I LOVE THIS TOWN - 5.5/6 - Taaaak straaasznie wszyscy psioczyli na ten song a teraz to widze ze sie podoba coponiektórym :] Taka wesola piosenka, nastraja pozaytywnie
Ciekawy mostek. Ogolnie cała piosenka ciekawa 
PODSUMOWANIE
Jak widac oceny sa wysokie co swiadczy o tym, ze ja jestem osoba której wiele do szczescia nie potrzeba albo poprostu o tym ze ta płyta jest dobra... bo jest. I bardzo równa. Nie ma takich wahań jak to było w przpadku Crusa czy Bounce'a. I piosenek ktore bym usunął jest niewiele bo tylko jedną...i to tez tak troche na siłe, bo od biedy moze byc to Seat next to You. Wiec w porownaniu do Bounca z którego bym wyrzucil i najchetniej zapomniał ze istanieły prawie połowe piosenek jest bardzo dobrze. Fakt nie jest to moze plyta jakos specjalnie rockowa ale co tam, zreszta jeden kit co to jest wazne ze mi sie podoba.
A teraz sobie ponarzekam :
-TRAGICZNA OK?ADKA, tzn po modernizacji, bo ta wczesniejsza bylo ok.
-Dlugosc piosenek nie robi wrazenia, ani jednej, ktora by przekraczałą 5 min.
-hmmm i tak w sumie na dzien dzisiejszy nie mam sie do czego zabardzo przeczepic
MILEGO S?UCHANIA
Wiec teraz jest tak :
LOST HIGHWAY- 4.5/6 - w tym przypadku wszystko zostalo 'po staremu', ale to pewnie z tego wzgledu ze znam ta piosenke juz od dluzszego czasu
SUMMERTIME - 6/6 - fajna chwytliwa piosenka, jak juz pisalem wczesniej nie kojarzy mi sie z rzadna inna co jest ewidentnie in plus. Podoba mi sie takie granie. Ciekawe gitarki i bardzo fajny, zadziorny wokal Jona
MAKE A MEMORY - 6/6 - dla mnie najlepsza ballada od Crusha. Postawiłbym ja na równi z Thank You For Loving Me, ktora tez bardzo lubie. MAM ma klimat, ktorego jak dla mnie od TYFLM brakowało w balladach BJ. Jej ogromnym plusem jest to, co juz tez niektorzy zdarzyli zauwazyc - w niej sie nic nie powtarza. Do tej chwili nie widze wyraznej granicy pmiedzy zwrotka i refrenem. Jak chca to potrafia nagrac porzadna ballade.
WHOLE LOT OF A LEAVING - 10/6 - DLA MNIE W TEJ CHWILI JEST TO NAJLEPSZA PIOSENKA BON JOVI OD CZASÓW THESE DAYS

WE GOT IT GOING ON - 6/6 - wpada w ucho od pierwszego przesluchania
ANY OTHER DAY - 6/6- w tym przypadku ocena wzrosla do maksymalnej po kilku przesluchaniach
SEAT NEXT TO YOU - miedzy 3.5 a 4/6 - nie spodziewałem sie tego ale zaczyna do mnie przemawiac. Nadal uwazam ze jest to najsłabsza piosenka na plycie ale nie ma tak zle jak na poczatku myslałem. w szczegolnosci podoaja mi sie zwrotki, fajnie zaspiewane... bo refren to juz taki jakis objechany, no ale nie ma tragedii. W to miejsce dałbym jednak Put the Boys Back In A Cawboy
EVERYBODY'S BROKEN - 5.5/6 - taka spokojna pioseneczka, niby nic takiego ale naprawde PRZEMAWIA do mnie. Bardzo mi sie podoba
STRANGER - 5/6 - Na poczatku jak przeczytalem, ze na plycie ma byc jakis duet to niezbyt mi sie mordka smiała ale... no wlasnie piosenka jest naprawde dobra. Super gitary rozpoczynajace i konczace piosenke
THE LAST NIGHT - 6/6 super super super
ONE STEP CLOSER - 5/6- Kolejny przyjemny utworek
I LOVE THIS TOWN - 5.5/6 - Taaaak straaasznie wszyscy psioczyli na ten song a teraz to widze ze sie podoba coponiektórym :] Taka wesola piosenka, nastraja pozaytywnie
PODSUMOWANIE
Jak widac oceny sa wysokie co swiadczy o tym, ze ja jestem osoba której wiele do szczescia nie potrzeba albo poprostu o tym ze ta płyta jest dobra... bo jest. I bardzo równa. Nie ma takich wahań jak to było w przpadku Crusa czy Bounce'a. I piosenek ktore bym usunął jest niewiele bo tylko jedną...i to tez tak troche na siłe, bo od biedy moze byc to Seat next to You. Wiec w porownaniu do Bounca z którego bym wyrzucil i najchetniej zapomniał ze istanieły prawie połowe piosenek jest bardzo dobrze. Fakt nie jest to moze plyta jakos specjalnie rockowa ale co tam, zreszta jeden kit co to jest wazne ze mi sie podoba.
A teraz sobie ponarzekam :
-TRAGICZNA OK?ADKA, tzn po modernizacji, bo ta wczesniejsza bylo ok.
-Dlugosc piosenek nie robi wrazenia, ani jednej, ktora by przekraczałą 5 min.
-hmmm i tak w sumie na dzien dzisiejszy nie mam sie do czego zabardzo przeczepic
MILEGO S?UCHANIA
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Musimy coś sobie wytłumaczyćByć może się mylę, ale z tego co rozumiem słuchacie całości płytki z jakiś "nie-legalnych źródeł"?Czepiałam się tego juz tutaj chyba pare razy w różnych kontekstach i powiem jedno - potępiam wasze zachowanie. Nie lepiej poczekać pare dni? Ja już wiem, że w wawie w empiku płytka bedzie 5 czerwca i już ją sobie "zarezerwowałam", ale jestem gotowa poczekać nawet te pare dni dłużej. Co to za przyjemność siągać płytke z netu?
I za wczasu - bo wiem, że za chwile ktoś napisze riposte - zaznacze, że potępiam wasze ZACHOWANIE a nie WAS.
1.Jakbym nie miał możliwości to nie słuchałbym już dzisiaj płytki.
2.Czy warto poczekać pare dni ? Dla Ciebie to kilka dni, a dla mnie może nawet tygodni. Nie kupie zwykłej wersji tylko sprowadze z USA albo Japoni.
No i powiedzmy, ze mam te5 dni do wydania płytki w Polsce, ale ... jeszcze nie ma dostępnej opcji specjalnej edycji do kupienia w sklepie w którym kupie, czyli nawet nie wiem ile mi to zejdze. Tydzień ? Tydzien to pwenie będzie szło. Miesiac ? Osobiście wydaje mi się, ze może mi to zając do 3ech miesięcy. NIe wyobrażam sobie czekać dodatkowych miesięcy bo płytka miała już wyjśc nawet w Lutym
3.Na jedno wychodzi czy przesłucham ja dzisiaj, za tydzien bo będzie to i tak jak na razie "pirat". Jeśli tak to czemu mam czekać na Polską przemire ? Równie dobrze moge poczekać na Amerykańską, albo Japońską czyli na te wersje które będe miał u siebie w domu. Gdybym wiedział, że będziemy mieli u siebie specjalne wydania to tak jak z HANDem poczekałbym.
i nie słuchałbym.
A tak nie mam na co czekać.
Wszyscy co kupują płyte w dniu premiery a jeszcze nic nie słuchali to w sumie im zaszdroszcze. Presłuchanie po raz pierwszy całego We Got It Going On może wywołać szok tak samo jak Any Other Day czy Whole Lot OF Leaving.
Gratuluje wytrwałym.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Ależ ja wszytko to doskonale rozumiem, choć mam odmienne zdanieAdrian pisze: Musimy coś sobie wytłumaczyć
Gratuluje wytrwałym.
Dziękuję
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Drogi Adrianie, czy masz może jakieś przecieki, że polski rynek muzyczny jest skazany tylko i wyłącznie na wersję "LH" za 30 zl ("dobra cena" czy jakoś tak). Czytając Twoją wypowiedź - jej fragment -
Pozdrowienia dla tych mniej i bardziej wytrwałych.
osobiście przyznam, że trochę sie w tym wszystkim gubię. Będę wdzięczny Adrian za odpowiedź.Adrian pisze: Gdybym wiedział, że będziemy mieli u siebie specjalne wydania to tak jak z HANDem poczekałbym.
i nie słuchałbym.
A tak nie mam na co czekać.
Pozdrowienia dla tych mniej i bardziej wytrwałych.
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Frankie,
W Polsce, Czechach, na Słowacji i Węgrzech dostępna będzie wersja tzw: "budżetowa", która zawiera tylko płytę bez książeczki z tekstami. Jej cena to ok 30 zł. Dostępna będzie również "normalna" wersja, czyli płyta+książeczka. Adrian mówiąc o specjalnych wydaniach miał na myśli wersję Japońską( z dwoma dodatkowymi piosenkami) bądż tą z dvd, które u nas będzie można zamówić zapewne w sklepach interenetowych.
W Polsce, Czechach, na Słowacji i Węgrzech dostępna będzie wersja tzw: "budżetowa", która zawiera tylko płytę bez książeczki z tekstami. Jej cena to ok 30 zł. Dostępna będzie również "normalna" wersja, czyli płyta+książeczka. Adrian mówiąc o specjalnych wydaniach miał na myśli wersję Japońską( z dwoma dodatkowymi piosenkami) bądż tą z dvd, które u nas będzie można zamówić zapewne w sklepach interenetowych.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Do tekstu Jovizny dodałbym jeszcze jedną opcje :
http://www.play.com/Music/CD/4-/3348600 ... oduct.html
Mimo iż nie ma żadnych Bonusów to pudełko 100 razy lepiej się prezentuje niż okładka LHighway.
Chociaż chyba kupie sobie to cacko . Głównie z uwagi na ładne opakowane DVD. NO i 2 CD + DVD to niezły zestaw.

http://www.walmart.com/catalog/product. ... id=5871615
Problem jest tylko jeden. Nigdy nie kupowałem za granicą i muszę się dowiedzieć co i jak.
http://www.play.com/Music/CD/4-/3348600 ... oduct.html

Mimo iż nie ma żadnych Bonusów to pudełko 100 razy lepiej się prezentuje niż okładka LHighway.
Chociaż chyba kupie sobie to cacko . Głównie z uwagi na ładne opakowane DVD. NO i 2 CD + DVD to niezły zestaw.

Problem jest tylko jeden. Nigdy nie kupowałem za granicą i muszę się dowiedzieć co i jak.
Ostatnio zmieniony 4 czerwca 2007, o 11:12 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Dzięki za informacje, teraz już wszystko jasne. Rzeczywiście pudełko o wiele lepiej się prezentuje niż okładka płyty.
[ Dodano: 2007-06-04, 13:13 ]
Ja z muzyczną zawartością płyty zapoznam się dopiero w dniu premiery w Polsce.
[ Dodano: 2007-06-04, 13:13 ]
Ja z muzyczną zawartością płyty zapoznam się dopiero w dniu premiery w Polsce.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
- Kasiunia
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Adrian pisze:Chociaż chyba kupie sobie to cacko . Głównie z uwagi na ładne opakowane DVD. NO i 2 CD + DVD to niezły zestaw.
Obrazek
takie małe sprostowanie... 1CD i 1DVD, o ile mnie oczy nie mylą...
a wogóle to co jest na tym DVD??
tez sie zastanawiam co kupić i gdzie... i sama nie wiem co najlepsze bedzie...
nie ma przypadkiem japońskiej z bonusami i z DVD, Adrian??
to byłoby najlepsze
ja nie mam problemu z kupnem bo mam karte kredytowa brytyjska...
-
- Have A Nice Day
- Kontakt:
a ja podziekuje Adrianowi bo dzieki niemu przesluchalam a nie mialam zamiaru bo balam sie bardzo
i powiem cos co zaskoczy 3wszystkich plytka mi sie podoba jest inna niz to co ja slucham inna niz bj inna niz wszytko ale ich i ciepla, z sercem na dloni i taka nasrojowa ze nie zauwazylam kiedy przeleciala wlanczylam na sluchawki zamknelam oczy i odplynelam 
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
No dobra Kaśka nie musisz się chwalić, ze posiadasz brytyjską kartę a na niej funty, bo to już wiemy. Do zamówienia płyty za granicą nie trzeba mieć na koncie funtów, dolarów ani jenów. Nieważne czy płacisz karta brytyjską, indyjską, czy afrykańską. Byle byłaby kredytowa.
Straszne zamieszanie. Z Welmartu jest CD + DVD, na którym ma/mają być występy i wywiady. Mozliwe, że będzie to koncert unplugged, który według moich żródeł będzie nagrywany dnia jutrzejszego. Jak na razie dostępne jest to chyba tylko dla Amerykanów, wiec trzeba poszukać jakichs przyjaciół
Japońska wersja limitowana zawierąc będzie dwa dodatakowe utwory: Lonely i Put the boy back in cowboy + DVD z teledyskiem "You want to Make a memory", materiał filmowy podczas jego kręcenia i coś tam jeszcze ze studia.
Ja "zamówiłam" w HMV, nie wiem czy jakieś bonusy będą, gdyż ich nie zauważyłam. Zresztą jest mi to obojętne. Mogłabym nawet kupić wersję budżetową, gdyby było mnie na nią stać
Straszne zamieszanie. Z Welmartu jest CD + DVD, na którym ma/mają być występy i wywiady. Mozliwe, że będzie to koncert unplugged, który według moich żródeł będzie nagrywany dnia jutrzejszego. Jak na razie dostępne jest to chyba tylko dla Amerykanów, wiec trzeba poszukać jakichs przyjaciół
Ja "zamówiłam" w HMV, nie wiem czy jakieś bonusy będą, gdyż ich nie zauważyłam. Zresztą jest mi to obojętne. Mogłabym nawet kupić wersję budżetową, gdyby było mnie na nią stać
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja zdaje sobie sprawe ze sluchanie tej muzyki przed premiera chwaly mi nie przyniesie , ale ... :Być może się mylę, ale z tego co rozumiem słuchacie całości płytki z jakiś "nie-legalnych źródeł"?Czepiałam się tego juz tutaj chyba pare razy w różnych kontekstach i powiem jedno - potępiam wasze zachowanie. Nie lepiej poczekać pare dni? Ja już wiem, że w wawie w empiku płytka bedzie 5 czerwca i już ją sobie "zarezerwowałam", ale jestem gotowa poczekać nawet te pare dni dłużej. Co to za przyjemność siągać płytke z netu?
1.Nie moglem sie oprzec
2.Nie bylbym wstanie wytrzymac i zyc ze swiadomoscia ze na necie krazy caly album.
3.I tak kupie orginal.
4.Teraz przykonalem sie co trace sluchajac snippety , przy nastepnej plycie nie bede sluchal urywkow z neta:D
Bedzie to trudne , albo wylacze neta albo nie bede wchodzi na te forum( z tej strony tylko kusza:D)
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days