Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Re: Nowy album Bon Jovi (2016)
Wygląda to bardzo ciekawie. Jak się okazało wszelkie przypuszczenia o EP-ce, czy też fantasmagorie o albumie z odrzutami okazały się nic nie warte. Mamy do czynienia z albumem, który jest zaledwie o 2 minuty krótszy od Slippery When Wet! Chyba że ostatnie 2 utwory to bonusy z Walmart Exclusive, tak jak pisał przedmówca.
Slippery When Wet 42:22
Burning Bridges 40:22
Czytając niektóre tytuły odnoszę wrażenie jakby ten - krótki jak na obecne standardy - album był swoistym komentarzem do odejścia Richiego. Jak będzie w istocie przekonamy się z czasem, ale być może chłopaki zebrali wszystkie warte uwagi kawałki napisane pod wpływem odejścia kolegi i wydali je w formie tego krótkiego krążka. W tym sensie jest to zamknięcie pewnego etapu, i być może na nowym albumie nie będzie już ani jednej - mniej lub bardziej bezpośredniej - wzmianki o wydarzeniach z przeszłości.
Slippery When Wet 42:22
Burning Bridges 40:22
Czytając niektóre tytuły odnoszę wrażenie jakby ten - krótki jak na obecne standardy - album był swoistym komentarzem do odejścia Richiego. Jak będzie w istocie przekonamy się z czasem, ale być może chłopaki zebrali wszystkie warte uwagi kawałki napisane pod wpływem odejścia kolegi i wydali je w formie tego krótkiego krążka. W tym sensie jest to zamknięcie pewnego etapu, i być może na nowym albumie nie będzie już ani jednej - mniej lub bardziej bezpośredniej - wzmianki o wydarzeniach z przeszłości.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Zajeb**ie! Czytajac te tytuły miałem przypływ ekscytacji
10 kawałków to sporo. I ładnie skrywali te tytuły jeśli przez 10 lat nic nie wyciekło.
Ciekawi mnie mocno Teardrop, Life isb.. i BBridges. We All Fall to pewnie cover Rockstara
Tylko czemu Andrzej nic nie mówił że to on ma zastąpic Ryska?? nie wiem
emocje jak na Euro
10 kawałków to sporo. I ładnie skrywali te tytuły jeśli przez 10 lat nic nie wyciekło.
Ciekawi mnie mocno Teardrop, Life isb.. i BBridges. We All Fall to pewnie cover Rockstara
emocje jak na Euro
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Jeszcze w japonskiej wersji dojdzie jeden bonus czyli mamy 11 utworów wypuszczonych przy tej płycie.
Tytuły całkiem ok choć wiadomo,że to niewiele mówi. Jednak "A Teardrop to a Sea" brzmi naprawde super.
Tytuły całkiem ok choć wiadomo,że to niewiele mówi. Jednak "A Teardrop to a Sea" brzmi naprawde super.

- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Tak jak Dand wspomniał w japońskiej wersji - Take Back The Night
https://itunes.apple.com/jp/album/burni ... 1022873688
Dodam, że eskaRock mocno promuje nowy singiel i wspomina o BB oraz sytuacji w zespole, Sunday leci średnio 3 razy na dobę, prezentuje się całkiem ok
.
https://itunes.apple.com/jp/album/burni ... 1022873688
Dodam, że eskaRock mocno promuje nowy singiel i wspomina o BB oraz sytuacji w zespole, Sunday leci średnio 3 razy na dobę, prezentuje się całkiem ok
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- Iwa
- It's My Life
- Ulubiona płyta: NJ
Mam nadzieję, że płyta będzie super bo tytuły zapowiadają się obiecująco
Chociaż wiadomo, że to nic nie musi znaczyć
Teraz to już naprawdę nie mogę doczekać się tej płyty....Fajnie, że to już niedługo 
Chociaż wiadomo, że to nic nie musi znaczyć

[font=Georgia]Nothing is as important as passion.
No matter what you want to do with your life,
be passionate.[/font]
No matter what you want to do with your life,
be passionate.[/font]
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Za to w Antyradiu nie leci w ogóle ;p przynajmniej od rana do 16tej.monjovi pisze: Dodam, że eskaRock mocno promuje nowy singiel i wspomina o BB oraz sytuacji w zespole, Sunday leci średnio 3 razy na dobę, prezentuje się całkiem ok.

- ROCKSTAR
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ KTF TD
- Kontakt:
PadlemAdrian pisze:Zajeb**ie! Czytajac te tytuły miałem przypływ ekscytacji![]()
Ciekawi mnie mocno Teardrop, Life isb.. i BBridges. We All Fall to pewnie cover RockstaraTylko czemu Andrzej nic nie mówił że to on ma zastąpic Ryska?? nie wiem
![]()
emocje jak na Euro
A taj juz na serio- z ciekawostek przyrodniczych... Czwartek, Egipt, 9 rano, stacja Nile FM- bum! "Saturday Night Gave Me Sunday Morning"... 3 godziny pozniej- znowu!
Od czasow rewolucji BJ sa tutaj bardzo lubiani, dzieki tej zapowiedzi:
https://www.youtube.com/watch?v=PHFBKSmIRkk
... i zawsze chce mi sie smiac, bo tutaj ludzie czasami mysle, ze imie Jona to Bon

- Bon Jovi
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Cała twórczość
A ja kurde płacze, mimo że nie chcę płakać jak słucham Saturday Night Gave Me Sunday Morning, cały czas nie mogę od dwóch lat uwierzyć że Richie Sambora już nie należy do zespołu Bon Jovi i ten utwór takie mi daje nostalgiczne przesłanie. W głosie Jon'a też słysze taki smutek. Według moich uszu, ja słysze wokal Sambory w SNGMSM a nie Davida. Ale może mnie słuch już zawodzi, co w moim wieku to dość normalne. A utwór We Don't Run jest świetny, takiego Bon Jovi oczekiwałem z dużym kopniakiem. Teraz pzostaje czekać na nowe wydawnictwo specjalnie dla NAS przygotowane.
W Antyradio nie słychać Bon Jovi SNGMSM ani WDR. W EskaRock puszczają dosyć często SNGMSM, w nocy także.
W Antyradio nie słychać Bon Jovi SNGMSM ani WDR. W EskaRock puszczają dosyć często SNGMSM, w nocy także.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Oficjalne Lyric video do Saturday morning, jakby ktoś chciał słowa :
https://www.youtube.com/watch?v=_fban0vpUlk
A na jovitalku jakiś Austriak pisze,że dostał info od ich Universalu,że jeszcze przed premierą udostępnione zostaną te utwory :
A TEARDROP TO THE SEA, BLIND LOVE i I'M YOUR MAN
https://www.youtube.com/watch?v=_fban0vpUlk
A na jovitalku jakiś Austriak pisze,że dostał info od ich Universalu,że jeszcze przed premierą udostępnione zostaną te utwory :

co to za bębny.. czy tam sekcja rytmiczna, od 2010 brzmi dokładnie tak samo, a najgorsze jest to że brzmi beznadziejnie. w ogóle jakby przemielone przez kompa. strasznie to męczące. każdy song brzmi tak samo..
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Według brytyjskiego Amazon, premiera "Blind Love" nastąpi 7 sierpnia, czyli w kolejny piątek, więc prawdopodobnie będziemy dostawać utwór co tydzień, aż do premiery całego krążka.Dand pisze:A na jovitalku jakiś Austriak pisze,że dostał info od ich Universalu,że jeszcze przed premierą udostępnione zostaną te utwory :
Z mniej istotnych wiadomości, warto dodać, że autorem lyric-video jest MOTIONarmy.com, a dokładniej młody reżyser Dan Fusselman.
Specjalnie dla kolegi, "Sunday Morning" bez wokalu Jona:Bon Jovi pisze:Według moich uszu, ja słysze wokal Sambory w SNGMSM a nie Davida.
https://vimeo.com/135063783
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
"On August 7, another two instant grat tracks will go up; “A Tear Drop to the Sea” and “Blind Love”, followed by August 14th with “I’m Your Man”."
7-go sierpnia dostaniemy dwa kolejne utwory a 14go I'm your man.
7-go sierpnia dostaniemy dwa kolejne utwory a 14go I'm your man.

- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Fajna rzecz, dzięki za zamieszczenie. Masz też We don't run ?Damned pisze:Specjalnie dla kolegi, "Sunday Morning" bez wokalu Jona:Bon Jovi pisze:Według moich uszu, ja słysze wokal Sambory w SNGMSM a nie Davida.
https://vimeo.com/135063783

- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Do usług 
https://vimeo.com/135081532
Jestem bardzo ciekaw koncertowej wersji "We Don't Run". O ile wogóle JBJ się jej podejmie, ale zakładając że tak, to będzie arcyciekawie. O ile w wersji studyjnej, wszyscy co bardziej ortodoksyjni fani muzyki gitarowej mogą zarzucić utworowi przesyt rozmaitych efektów komputerowych, to na żywo dostaniemy bardziej surową i autentyczną wersję, a co za tym idzie kawałek może sporo zyskać i stać się główną atrakcją nadchodzącej trasy
Jestem bardzo ciekaw koncertowej wersji "We Don't Run". O ile wogóle JBJ się jej podejmie, ale zakładając że tak, to będzie arcyciekawie. O ile w wersji studyjnej, wszyscy co bardziej ortodoksyjni fani muzyki gitarowej mogą zarzucić utworowi przesyt rozmaitych efektów komputerowych, to na żywo dostaniemy bardziej surową i autentyczną wersję, a co za tym idzie kawałek może sporo zyskać i stać się główną atrakcją nadchodzącej trasy
Biorąc pod uwagę fakt, że obecne Bon Jovi nie ma gitarzysty (przynajmniej takiego z prawdziwego zdarzenia) wybór tego kawałka (prawie zero gitar) wydaje się wręcz naturalnyDamned pisze:Do usług