"The Circle" - Nowy Album

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nati7777
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: nati7777 »

welcome back! :D
o rany, nie było mnie tu tak dawno, że prawie zapomniałam jaki jest adres tej strony,bo taką ma skomplikowaną nazwę (ohoho, ależ wykwintny żarcik z mej strony)
Nowa płyta- tak, to dzięki niej wróciłam na właściwe tory(czyt. do Was moi drodzy)
can't wait for the new album! :D
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Ok, sorry za offtop, ale nie mam zabardzo gdzie tego napisać. Do końca nie jestem pewien, czy to odpowiednie miejsce....Zapewne część z Was czytała przetłumaczony przeze mnie wywiad JBJ dla japońskiej telewizji. Jeśli nie to serdecznie zapraszam. Jest tam taki fragment o źródle inspiracji dla "Work For The Working Man".
Tak....więc teraz wiem, że "the Circle" będzie najbardziej osobistą dla mnie płytą.....Przed chwilą dowiedziałem się, że członek mojej rodziny, wieloletni pracownik, który codziennie sumiennie wykonywał swoje obowiązki został w bezczelny sposób zwolniony, na dosłownie kilka lat przed nabyciem prawa do emerytury....Nie wiem, ciężko mi cokolwiek pisać......ciężko będzie dziś zasnąć tym bardziej, że nie ma z kim o tym pogadać. Koniec offtopu.........
Okładka zapowiada się ciekawie. Prace nad nią skończyły się niedawno. Szczegóły na stronie głównej......
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Mnie bardzo zaciekawiło to jak Jon opowiadał o okładce płyty, jakieś promienie, złączone ręce, i to jak jego synek wpadł do pokoju i Jon wiedział że to jest TO. nie powiem, zapowiada sie bardzo ciekawie :P
Ostatnio zmieniony 30 września 2009, o 12:57 przez ewaika789, łącznie zmieniany 1 raz.
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Tak odnośnie tych wywiadów Jona… Jak sam powiedział, na początku nie wiedzieli za bardzo o czym mają pisać, dopiero potem przyszedł kryzys, wybory i wtedy znaleźli jakiś punkt zaczepienia. I wydaje mi się, że przez to wszystko skupili się głównie na tekstach, na przesłaniu itd., a zastanawiam się, czy mieli czas, żeby popracować trochę nad naprawdę fajną muzyką… Niby coś tam mówili, że płyta ma być głośna i z gitarami, ale w sumie niczego to nie wyjaśnia. Tak teraz myślę, że może być to wszystko strasznie podobne, jednolite i… w końcu nudne. Marzy mi się, żeby był tam chociaż jeden utwór trwający co najmniej z 5 minut, podzielony na części, z wyraźnymi instrumentami w różnych partiach (a nie tylko wokal Jona, z tyłu trochę perkusji i jakaś papka z gitar przez całą piosenkę), więcej czystych klawiszy, a najlepiej z jakimś ciekawym tematem, no i oczywiście w umiejętny sposób wyeksponowany talent Richiego, a nie tylko używanie go jako jeden z punktów, który musi być umieszczony w piosence, odfajkowany i to wszystko. Oczywiście drugiego „Dry county” nie napiszą, ale chciałabym, żeby trochę pobawili się muzyką, pokombinowali i stworzyli coś naprawdę fajnego… Anyway, mam nadzieję, że dadzą radę :))

Co do tego, co napisał Frankie… Należało się spodziewać, że dojdzie to i do nas. Zapewnienia rządu, że kryzys nas nie dosięgnie, to tylko takie mydlenie oczu, bo wiele firm, które utrzymywały się głównie z eksportu do Europy Zachodniej czy Stanów, nie mają rynku zbytu, ograniczają produkcję i redukują zatrudnienie. Przykre, ale zwolnienia są chyba najłatwiejszym sposobem, aby zaoszczędzić. Niektóre przedsiębiorstwa (jak deklarują) jeżeli już decydują się na zwolnienia, to starają się zatrzymać ludzi, którzy są jednymi żywicielami rodzin lub są po 50-tce, bo to przede wszystkim starsze osoby będą miały problem, żeby znaleźć sobie potem pracę na te kilka lat do emerytury. Dlatego rozumiem doskonale, co czujesz i współczuję… Szkoda, że tak się to rozwiązuje. Można by pomyśleć o bezpłatnych urlopach, a w tym czasie człowiek mógłby sobie pracować gdzieś dorywczo, albo o zmianie warunków pracy i wynagrodzenia dla tych, którym zależy na pozostaniu w pracy… No nie wiem, ja tam się nie znam na takich rzeczach, ja tylko prosta studentka, a nie dr ekonomii, więc niech zastanawiają się nad tym mądrzejsi ode mnie. Ale jakby nie patrzeć, przykra sytuacja…

A jeszcze taka refleksja co do tego zdjęcia, które ma być w środku książeczki dołączonej do płyty: „Richie i snop światła wychodzący z jego serca”- super, bardzo dobry pomysł, „kółeczko na głowie Tico”- no może być, „kółeczko na jednej z dłoni Davida”- w ostateczności ujdzie, ale już tego snopu światła wychodzącego z ust Jona to za chol**** nie mogę sobie wyobrazić… ;/
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Dla lepszego zobrazowania backgroundu piosenki Work For The Working Man mam dla Was link do programu 60 Minutes, który prawdopodobnie oglądał Jon.
http://www.youtube.com/watch?v=Pu0Fl8UbSn0
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

I wydaje mi się, że przez to wszystko skupili się głównie na tekstach, na przesłaniu itd., a zastanawiam się, czy mieli czas, żeby popracować trochę nad naprawdę fajną muzyką… Niby coś tam mówili, że płyta ma być głośna i z gitarami, ale w sumie niczego to nie wyjaśnia. Tak teraz myślę, że może być to wszystko strasznie podobne, jednolite i… w końcu nudne.
Czy 3 piosenki które można było usłyszeć (w wersjach jakich są) są dla Ciebie jednolite czy nudne? Nudne to pewnie sprawa indywidualna bo np dla mnie długi czas DCounty byo nudne, ale z pewnością piosenki nie są jednolite. Między WWBTFollow a WWWBeautiful jest potężna granica muzyczna. Oczywiście poczekamy na efekt końcowy.

A co do muzyki, to Richie wyjaśniał, że będzie dużo gitar i że razem z Shanksem użyli wielu gitar (w tym wiele swoich starych) i używali ich w sposób w jaki do tej pory tego nie robili. Już na WWBTFollow słyszymy kilka gitar w tle, które brzmią inaczej niż typowo dla BJ.

Nie ma co prorokować. To co usłyszałem napawa mnie optymizmem a jak bezie to się okaże.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Adrian pisze:Między WWBTFollow a WWWBeautiful jest potężna granica muzyczna.
Racja, choć absolutnie nie traktuje tego jako minus. Własnie dla mnie różnorodność to coś na co czekam w nowej płycie. Po monotonnym i jednolitym HANDzie mam wielką nadzieje na jakąś zmiane, pewną nierówność, róznorodność.

To co usłyszałem również napawa mnie optymizmem i licze na świetny końcowy efekt.
Obrazek
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Dorota pisze: Marzy mi się, żeby był tam chociaż jeden utwór trwający co najmniej z 5 minut, podzielony na części, z wyraźnymi instrumentami w różnych partiach (a nie tylko wokal Jona, z tyłu trochę perkusji i jakaś papka z gitar przez całą piosenkę), więcej czystych klawiszy, a najlepiej z jakimś ciekawym tematem, no i oczywiście w umiejętny sposób wyeksponowany talent Richiego, a nie tylko używanie go jako jeden z punktów, który musi być umieszczony w piosence, odfajkowany i to wszystko.
Tez mi sie tak marzy, ale szczerze watpie. Dwie piosenki (studyjne), ktore mielismy okazje uslyszec pokazuja, ze cudow nie bedzie. WWBTF o ile mi sie podoba, to wirtuozeri zero. Piosenka przez caly czas trwania jest na tym samym poziomie.. Podobnie zreszta WWWB.
Sluchajac HANDa i LH mam smutne wrazenie ze BJ 'cofaja sie w rozwoju'. Coraz bardziej wszystko jednolite i bez wyrazu. W uworach 'smaczkow' nie uswiadczymy. Grany jest glowny temat i nic wiecej, a chyba kazdy wie ile radochy sprawia jak sie wezmie sluchawki lub jakis inny porzadny sprzet i sluchajac znanej na pamiec piosenki wychwyci sie cos nowego. Tak jak napisala Dorota, Richie gra, ale chyba tylko po to aby na plycie byly jakies gitary, klawiszy praktycznie brak, perkusja juz tez nie ta.. Oczywiscie zdarzaja sie tez perelki - dla mnie Dirty Little secret, Whole lot of leaving, Make a memory.
Pozatym, coraz bardziej irytuje mnie zachowanie Jona na koncertach. Szczegolnie ostatnio coraz wiecej gejowskich ruchow, kazdy ruch wyuczony na pamiec i powtarzany co koncert. Spontanicznosci prawie wogole. Wsytarczy zobaczyc jeden z tych ostatnich koncertow w Las Vegas.
Adrian pisze:Już na WWBTFollow słyszymy kilka gitar w tle, które brzmią inaczej niż typowo dla BJ.
Ta jasne..
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ta jasne..
Weź Ty się chłopie ogarnij. Masz problemy ze słuchem, to albo udaj się do lekarza, albo zmień ten swój wspaniały sprzęt na którym słyszysz ciągle to samo. Podaj mi chociaż 1 piosenkę BJ (poza wymienionymi 2ma) która posiada gitare graną w stylu jakim wspominałem. Ja ci mogę podać przynajmniej 3 piosenki U2, które mają podobną gitare z ich hitami na czele.
Ignorancja niektórych osób jak np Twoja jest porażająca i jak BJ nagraja zupełnie świeża piosenkę jak np WWWB to Ty i tak powiesz, że Panowie nie maja ambicji i grają to samo. To że masz problem z odbiorem ich muzyki nie oznacza, że każdy tak ma.
Albo pisz cokolwiek z sensem, albo nie pisz takich pierdół jak to (Ta jasne..), bo prowokujesz swoim zachowaniem do kłótni za co powinno iść ostrzeżenie. Nie jest to Twój pierwszy tak ambitny tekst, ale chyba czas skończyć z niskim poziomem takich wypowiedzi na forum.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: Weź Ty się chłopie ogarnij. Masz problemy ze słuchem, to albo udaj się do lekarza
Jezeli ja mam problemy ze sluchem to ty masz problemy z postrzeganiem swiata...to nie ja pisalem txty o zbuntowanej mlodziezy :lol:
albo zmień ten swój wspaniały sprzęt na którym słyszysz ciągle to samo.
Niestety nie mam wspanialego sprzetu, jedynie taki, ktory te smaczki pozwala mi wychwycic. A u BJ ich w chwili obecnej brak.
Podaj mi chociaż 1 piosenkę BJ (poza wymienionymi 2ma) która posiada gitare graną w stylu jakim wspominałem. Ja ci mogę podać przynajmniej 3 piosenki U2, które mają podobną gitare z ich hitami na czele.
Z tej czesci wypowiedzi wnioskuje, ze kopiowanie U2 jest tym co BJ powinni robic. Gratuluje. Grunt to isc do przodu..

... kilka dni temu napisał do mnie kuzyn z zapytaniem czy słyszałem nowa piosenke BJ -WWBTF. Mowie, mu ze tak.
Pytam sie:
- co niej myslisz?
On:
- takie typowe nowe BJ. Nic odkrywczego.

Pod slowami kuzyna podpisuje sie wszystkimi moimi dwoma ręcami :cfaniak:
Z tym, ze tak jak napisalem - mi sie ta piosenka podoba.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

.. kilka dni temu napisał do mnie kuzyn z zapytaniem czy słyszałem nowa piosenke BJ -WWBTF. Mowie, mu ze tak.
Pytam sie:
- co niej myslisz?
On:
- takie typowe nowe BJ. Nic odkrywczego.

Pod slowami kuzyna podpisuje sie wszystkimi moimi dwoma ręcami :cfaniak:
Z tym, ze tak jak napisalem - mi sie ta piosenka podoba.

to co, jak bj nagrają album w stylu bj przed 2000 to będziesz szczęśliwy jak mniemam, bo będzie słychać wiele małych szczegolików itp, z tymże to bedzie 'takie typowe stere bj, nic odkrywczego' a nie 'typowe nowe bj, nic odkrywczego' ale to ci nie będzie przeszkadzało już...cóż.....no właśnie, tylko, że stare a nie nowe... generalnie w muzyce zbyt wiele odkrywczego już nie zrobisz, muzyka w tej chwili jest juz na tyle różnorodna, że ciężko wymyślić coś nowego, richi próbując grać w inny sposób, w sposób w który grają u2, próbuje iść na przód a nie cofać sie ( czytaj grać cały czas tak samo, jak kiedyś kto stoi w miejscu ten się cofa, a nie ten kto próbuje zrobić coś inaczej), oczywiście, bj mogą nagrać płytę w jakimś elektronicznym jakimś tam stylu, nie wiem nie znam się na tym, tylko w tedy wszyscy będą narzekali, że bj poszli naprzód za bardzo ;]
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Ok, to ja się wytłumaczę… To przecież normalne, że (tak jak przed każdą płytą) wszyscy spodziewają się czegoś innego. Adrian gdzieś kiedyś napisał, że chciałby, aby Bon Jovi nagrali album poruszający tematy społeczne, polityczne, a brzmieniem mógłby przypominać HAND. Ja chciałabym, żeby muzycznie było mniej więcej tak, jak napisałam wyżej. A jeszcze ktoś inny marzy o powtórce ze SWW czy coś tam innego. I… póki co Adrian strzelił w dziesiątkę, przynajmniej pod względem tekstów :)) Ale czy to coś złego, że ma się różne oczekiwania? ?e w różny sposób odbiera się to, co nagrają? Chyba po to się pisze muzykę, żeby wywoływać emocje, grać na uczuciach itd. A że są one różnorodne, to chyba dobrze.
Adrian pisze:Czy 3 piosenki które można było usłyszeć (w wersjach jakich są) są dla Ciebie jednolite czy nudne?
Jednolite muzycznie na pewno nie są, ale (jak dla mnie oczywiście) rewelacji niestety też nie ma. Może i jest w nich coś świeżego, szczególnie w WWWBeautiful, ale mi osobiście brakuje trochę pracy nad formą, nad sposobem, w jaki zbudowana jest piosenka, nad charakterem poszczególnych mniejszych czy większych części. To wszystko. I w stosunku do tego miałam na myśli tę jednolitość. Ogólnie jest ok, ale gdyby dodali to co tam napisałam wyżej, ja byłabym w pełni usatysfakcjonowana i dla mnie byłoby świetnie. Takie moje odczucia.
Adrian pisze:chyba czas skończyć z niskim poziomem takich wypowiedzi na forum.
A tego to się przestraszyłam…
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:to co, jak bj nagrają album w stylu bj przed 2000 to będziesz szczęśliwy jak mniemam, bo będzie słychać wiele małych szczegolików itp,
Dokladnie tak. Bedzie wiecej szczegolikow, wirtuozerii, emocji, ogolnie bedzie wiecej muzyki dla muzyki niz muzyki dla kasy.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

bartekbb23 napisał/a:
to co, jak bj nagrają album w stylu bj przed 2000 to będziesz szczęśliwy jak mniemam, bo będzie słychać wiele małych szczegolików itp,

Dokladnie tak. Bedzie wiecej szczegolikow, wirtuozerii, emocji, ogolnie bedzie wiecej muzyki dla muzyki niz muzyki dla kasy.
ale to w dalszym ciągu będzie niczym odkrywczym.... a tobie najwyraźniej na tym bardzo zależy skoro podpisałeś się obiema rękami pod słowami swojego kolegi ' - takie typowe nowe BJ. Nic odkrywczego.

Pod slowami kuzyna podpisuje sie wszystkimi moimi dwoma ręcami :cfaniak:' no z tymże to będzie nie nowe nieodkrywcze, a stare nieodkrywcze..... gdzie tu logika i konsekwencja? chcesz czegoś odkrywczego czy chcesz starej muzyki, która już była, tylko w nowych piosenkach? sory ale ja nie wiem czego ty naprawdę oczekujesz :zniesmaczony:
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

o matkoooooooooooooooooooooo...synek ja chce ambitnej muzyki, a TD i KTF takie bylo...a HAND i LH nie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”