Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
Re: Nowy album Bon Jovi (2016)
Jak nie będzie to gothic metal, to nie kupuję 
...and just only rock...
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Jon i David w Avatar Studio w Nowym Jorku.

[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Avatar Studios czyli dawne The Power Stationmonjovi pisze:Jon i David w Avatar Studio w Nowym Jorku.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Wszystko pięknie, tylko niepokoi mnie jeden szczegół, Phil X w tej chwili koncertuje ze swoim zespołem The Drills i nie ma go z chłopakami w studio... Czyżby znowu Shanks wiosłował ? :/ Miejmy nadzieję, że to tylko drobne poprawki i gitary zostały już nagrane wcześniej.Tomker pisze:Avatar Studios czyli dawne The Power StationZnowu podkreślanie "powrotu do korzeni". Ja wiem, że dla wielu nie ma powrotu do korzeni BJ bez Sambory, ale podoba mi się to, że Jon próbuje szukać tej nieuchwytnej magii, która wypchnęła go na szerokie wody
Rok 2016 dla fanów Bon Jovi zapowiada się emocjonująco

- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Nieobecność Phila w studiu nagraniowym podczas sesji nie jest dla mnie zaskoczeniem.
Bon Jovi to od zawsze dość specyficzny zespół. Bo przecież już w pierwszym teledysku do "Runaway" z gitarą w ręku wystąpił Richie Sambora, który w rzeczywistości nie brał udziału w nagrywaniu tego utworu. Przez kolejną dekadę w rolę aktora wcielał się z kolei Alec John Such, który sprawnie udawał, że to on gra w studio na bassie. Od 2005 roku wiele riffów, motywów czy nawet partii klawiszowych jest autorstwa Johna Shanksa. I to on od wydania albumu "Have a Nice Day" wyrastał stopniowo na głównego kompozytora Bon Jovi. Kulminacją był album "Burning Bridges", gdzie wszystkie karty zostały wyłożone na stół i okazało się, że nawet w utworze napisanym przez Samborę, na gitarze gra nasz poczciwy producent.
W związku z tym, wszyscy, którym wydawało się, że Phil-X zajmie miejsce Sambory po jego odejściu, mogą być wkrótce rozczarowani. Nie widzę żadnego powodu, dla którego Phil-X miałby stać się nagle kompozytorem w Bon Jovi. Zwłaszcza że na codzień nim nie jest. Phil-X to człowiek orkiestra, który potrafi zagrać wszystko. Sądzę, że i tak będzie tym razem. Wystarczy, że JBJ przedstawi mu to co nagrał w studio z Johnem, Davidem, Tico i Hugh, a on bezbłędnie odtworzy to na koncercie. Ba, być może nawet wystąpi w teledysku jako nowy gitarzysta, bo jak wspominałem na powyższych przykładach, takie rzeczy są w Bon Jovi na porządku dziennym już od dnia debiutu.
Ponadto akcje Shanksa wśród fanów Bon Jovi mocno wzrosły po wydaniu "Burning Bridges", przez co nie widzę żadnego powodu, dla którego współpraca z nim miałaby dobiec końca. Myślę, że nie po to Sambora odchodził z Bon Jovi, aby zaraz za nim zespół opuścił Shanks. To były paradoks. Aczkolwiek, szkoda, bo bardzo chętnie usłyszałbym płytę z bardziej drapieżnym Philem na prowadzącej... no ale może kiedyś
Bon Jovi to od zawsze dość specyficzny zespół. Bo przecież już w pierwszym teledysku do "Runaway" z gitarą w ręku wystąpił Richie Sambora, który w rzeczywistości nie brał udziału w nagrywaniu tego utworu. Przez kolejną dekadę w rolę aktora wcielał się z kolei Alec John Such, który sprawnie udawał, że to on gra w studio na bassie. Od 2005 roku wiele riffów, motywów czy nawet partii klawiszowych jest autorstwa Johna Shanksa. I to on od wydania albumu "Have a Nice Day" wyrastał stopniowo na głównego kompozytora Bon Jovi. Kulminacją był album "Burning Bridges", gdzie wszystkie karty zostały wyłożone na stół i okazało się, że nawet w utworze napisanym przez Samborę, na gitarze gra nasz poczciwy producent.
W związku z tym, wszyscy, którym wydawało się, że Phil-X zajmie miejsce Sambory po jego odejściu, mogą być wkrótce rozczarowani. Nie widzę żadnego powodu, dla którego Phil-X miałby stać się nagle kompozytorem w Bon Jovi. Zwłaszcza że na codzień nim nie jest. Phil-X to człowiek orkiestra, który potrafi zagrać wszystko. Sądzę, że i tak będzie tym razem. Wystarczy, że JBJ przedstawi mu to co nagrał w studio z Johnem, Davidem, Tico i Hugh, a on bezbłędnie odtworzy to na koncercie. Ba, być może nawet wystąpi w teledysku jako nowy gitarzysta, bo jak wspominałem na powyższych przykładach, takie rzeczy są w Bon Jovi na porządku dziennym już od dnia debiutu.
Ponadto akcje Shanksa wśród fanów Bon Jovi mocno wzrosły po wydaniu "Burning Bridges", przez co nie widzę żadnego powodu, dla którego współpraca z nim miałaby dobiec końca. Myślę, że nie po to Sambora odchodził z Bon Jovi, aby zaraz za nim zespół opuścił Shanks. To były paradoks. Aczkolwiek, szkoda, bo bardzo chętnie usłyszałbym płytę z bardziej drapieżnym Philem na prowadzącej... no ale może kiedyś
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie wiem gdzie tego teraz szukać ale zdaje się był jakiś czas temu wywiad z Philem, w którym mówił,że będzie nagrywał gitary na nowy album Bon Jovi. Rozróżniał chyba nawet wtedy,że nie zagrał na BB ale zagra na nowym krążku. Nie był chyba tego w 100% pewny ale takie były plany. Albo plany się zmieniły albo zespół pracuje w swoim starym gronie a X przyjedzie jak już wszystko będzie ustalone by tylko nagrać partie gitary. No chyba,że pozytywny odbiór Shanksa na BB spowodował,że Jon zmienił zdanie i da mu jednak szanse wykazać się również na tej marcowej/kwietniowej płycie.

- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Właśnie o to mi chodziło, że Phil w jednym z wywiadów wspominał, że to on nagra gitary na nowy album, a przynajmniej rościł takie nadzieję. I też szczerze wątpię aby kiedykolwiek został współkompozytorem muzyki BJ, ale chodzi mi o samą interpretacje czy pomoc w aranżacji gitarowych partii w już skomponowanych utworach. Mimo że prawdopodobnie Shanks ma tak duży wpływ od dekady to te kilka lat temu przynajmniej nadal był Sambora jako główny gitarowy filar. A teraz wychodziło by na to, że ostał się sam Shanks z komputerem i odtwórca koncertowy Phil, który jak mieliśmy szansę usłyszeć przy We Don't Run bardzo zgrabnie ulepszył i zmodyfikował solo Johna S.Dand pisze:Nie wiem gdzie tego teraz szukać ale zdaje się był jakiś czas temu wywiad z Philem, w którym mówił,że będzie nagrywał gitary na nowy album Bon Jovi. Rozróżniał chyba nawet wtedy,że nie zagrał na BB ale zagra na nowym krążku. Nie był chyba tego w 100% pewny ale takie były plany. Albo plany się zmieniły albo zespół pracuje w swoim starym gronie a X przyjedzie jak już wszystko będzie ustalone by tylko nagrać partie gitary. No chyba,że pozytywny odbiór Shanksa na BB spowodował,że Jon zmienił zdanie i da mu jednak szanse wykazać się również na tej marcowej/kwietniowej płycie.
Cóż mam nadzieję, że sytuacja się niedługo wyjaśni. ;-)
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Pamiętam tą wypowiedź Phila i była ona bodajże odpowiedzią na pytanie fana o to czy to on gra na "Burning Bridges". Tyle że - o ile dobrze pamiętam - ten mini-wywiad był raczej nieautoryzowany i "z przymrużeniem oka" niczym gadki z Obie O'Brienem w Golden Circle. Może faktycznie JBJ dał Philowi wcześniej do zrozumienia, że chciałby (kiedyś) coś razem nagrać. Tyle, że to coś to nie koniecznie musi być cały nowy album Bon Jovi. Moim zdaniem ta jedna, spontaniczna wypowiedź Phila o niczym nie świadczy. Tym nie mniej, chciałbym aby JBJ odpoczął od Shanksa i "zatrudnił" Pana X na pełny etatDand pisze:Nie wiem gdzie tego teraz szukać ale zdaje się był jakiś czas temu wywiad z Philem, w którym mówił,że będzie nagrywał gitary na nowy album Bon Jovi. Rozróżniał chyba nawet wtedy,że nie zagrał na BB ale zagra na nowym krążku. Nie był chyba tego w 100% pewny ale takie były plany. Albo plany się zmieniły albo zespół pracuje w swoim starym gronie a X przyjedzie jak już wszystko będzie ustalone by tylko nagrać partie gitary. No chyba,że pozytywny odbiór Shanksa na BB spowodował,że Jon zmienił zdanie i da mu jednak szanse wykazać się również na tej marcowej/kwietniowej płycie.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Znalazłam wywiad, jest on raczej autoryzowany bo sam Phil opowiada, ale tak jak wspominałam bardziej rościł nadzieję, niż był pewien, ze się pojawi na nowym albumie (bo Jon ma głowę pełną pomysłów
)
około 40 min 20 s.
http://www.955klos.com/2015/08/14/augus ... charlotte/
około 40 min 20 s.
http://www.955klos.com/2015/08/14/augus ... charlotte/
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Dzięki za link 
Z wywiadu faktycznie wynika, że Phil wierzył, że zagra na nowym albumie Bon Jovi. A więc, albo jego udział w sesji nagraniowej jest skrzętnie ukrywany, bo główny zainteresowany nie pochwalił się jak dotąd żadną fotką czy wpisem z sesji nagraniowej (choć na co dzień to czyni). Albo sesja z udziałem Phila jeszcze się nie rozpoczęła. Albo Phil źle zinterpretował słowa Jona o wspólnym nagrywaniu. Albo - tak jak wspominał Dand - plany się zmieniły. A zmienić mogły się chociażby dlatego, że pełny gitarowy etat Johna Shanksa na "Burning Bridges" zebrał pozytywne oceny wśród fanów.
Ciekawie...
Z wywiadu faktycznie wynika, że Phil wierzył, że zagra na nowym albumie Bon Jovi. A więc, albo jego udział w sesji nagraniowej jest skrzętnie ukrywany, bo główny zainteresowany nie pochwalił się jak dotąd żadną fotką czy wpisem z sesji nagraniowej (choć na co dzień to czyni). Albo sesja z udziałem Phila jeszcze się nie rozpoczęła. Albo Phil źle zinterpretował słowa Jona o wspólnym nagrywaniu. Albo - tak jak wspominał Dand - plany się zmieniły. A zmienić mogły się chociażby dlatego, że pełny gitarowy etat Johna Shanksa na "Burning Bridges" zebrał pozytywne oceny wśród fanów.
Ciekawie...
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Dużo niewiadomych. Jak na teraz obstawiałbym jednak,że na albumie zagra Shanks. Swoją drogą to dla naszego ulubionego producenta troche policzek, "jesteś dobry by zagrać na płycie ale zbyt słaby by zagrać na koncertach". Biorąc pod uwagę ,że Shanks już z BJ na scenie występował to domyślam się,że chiałby to znowu zrobić. Zresztą perspektywa grania przed 30,40 czy nawet 50 tysięczną publicznością to zajefajna sprawa a jednak JBJ woli wziąć Phila.

- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Pamiętajmy o tym, że było sporo czasu i Phil mógł nagrać już dawno swoje partie gitarowe razem z zespołem. Było przynajmniej kilka wejść do studia i Jon mówił, że album jest niemal skończony, aby po 2-3 miesiącach wyszło info, że znowu nagrywają w studio.
Pamiętajmy również, że nagrywanie partii gitar mogło się odbywać tak jak przy okazji "What Do You Got" gdzie w utworze na gitarze gra Phil, a gitary nagrywał u siebie w studio, aby następnie przesłać je mailem do Jona i Bensona (wspominał o tym w wywiadzie na temat współpracy z Bon Jovi).
Ja strzelam, że na wkładce płyty zobaczymy:
Tracks ... produced by (ten producent od Nickelback co był podany wcześniej) oraz tracks ... produced by J.Shanks
Phil X - Guitars
J.Shanks - Guitars
a co, kto jak i gdzie nagrywał, to tego się nie dowiemy. Tak jak przez wiele lat nie wiadomo, że Hugh jest stałym sesyjnym Ghost Writerem.
Mnie zastanawia czy te zdjęcia w studio świadczą o tym, że nagrywają kolejne utwory na album czy może jakieś okolicznościowe piosenki. Jeśli to pierwsze, to nie spodziewałbym się zbyt szybko albumu
Pamiętajmy również, że nagrywanie partii gitar mogło się odbywać tak jak przy okazji "What Do You Got" gdzie w utworze na gitarze gra Phil, a gitary nagrywał u siebie w studio, aby następnie przesłać je mailem do Jona i Bensona (wspominał o tym w wywiadzie na temat współpracy z Bon Jovi).
Ja strzelam, że na wkładce płyty zobaczymy:
Tracks ... produced by (ten producent od Nickelback co był podany wcześniej) oraz tracks ... produced by J.Shanks
Phil X - Guitars
J.Shanks - Guitars
a co, kto jak i gdzie nagrywał, to tego się nie dowiemy. Tak jak przez wiele lat nie wiadomo, że Hugh jest stałym sesyjnym Ghost Writerem.
Mnie zastanawia czy te zdjęcia w studio świadczą o tym, że nagrywają kolejne utwory na album czy może jakieś okolicznościowe piosenki. Jeśli to pierwsze, to nie spodziewałbym się zbyt szybko albumu
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:

Janki znowu w studio, te same bluzy A&M Records, mam nadzieje, że kaptury na głowach nie oznaczają zmiany stylu na hip-hopowy
Prawdopodobnie ta fotka jest też z 9 grudnia, chyba że mają jakieś obowiązkowe mundurki.
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
mina typu " masz jakiś problem?" xd
I'm still living, yeah, semper fi!
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Dzisiaj nastąpił wysyp artykułów na temat nowego albumu, jak dla mnie nie ma żadnych nowych wieści tylko potwierdzenie, ze album ukaże się już w marcu.
Najciekawsze cytaty:
ten brzmi mało wiarygodnie
http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-New ... -2016-5858
http://ultimateclassicrock.com/bon-jovi ... -for-sale/
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... album.html
Najciekawsze cytaty:
This House Is Not For Sale” będzie 14. krążkiem kapeli i według anonimowego respondenta, zespół ma już gotowe 8 numerów
ten brzmi mało wiarygodnie
Nagrywaliśmy w różnym czasie i w różnych pomieszczeniach w studiu. To już więcej się nie wydarzy. Wróciliśmy do miejsca, gdzie zarejestrowaliśmy „Runaway” w 1982 roku
http://www.noise11.com/news/music-news- ... h-20160103Ten album będzie o naszej integralności, to się najbardziej liczy. Jesteśmy teraz w takim momencie kariery, gdy nie musimy niczego udowadniać
http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-New ... -2016-5858
http://ultimateclassicrock.com/bon-jovi ... -for-sale/
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... album.html