"The Circle" - Nowy Album

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Ja sie z Dandi całkowicie nie zgadzam! To ze trwa 5 min to cos niesamowitego , jak na nowe BJ . Solo jest super ! To sialala to faktycznie jakby z Afryki sciagniete , ale mi sie mocno podoba . Naprawde ta piosenka jest NOWA i nie mozna znalesc jakies starszej podobnej do niej. Kurde naprawde jestem w szoku. Album narazie wg mnie moze miec na slabsze pkt , ale to i tak nie pewne . Boze niech bedzie juz 6 listopada!
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Znaczy , ja zawsze chciałem by piosenki były długie ale ta konkretna mnie irytuje, az mi sie cos w żołądku skręca więc więcej minut nie wpływa dobrze na moje uszy ;] Podkreślam ,że to tylko moja opinia i zdaje sobie sprawe ,że jak sie komus podoba to długośc jest wtedy tylko na plus.
Obrazek
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

WWWB nie bedzie pewnie hitem ale jest ambitna i ma dusze wg mnie , mi sie przyjemnie slucha a to ze trwa 5 min to jeszcze przedłuża czas relaksu przy niej:)
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

hmm.... tego nowego kawałka zapewne będe słuchał przy faji wodnej, ale na bank nie nadaje sie jako singiel do radia.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

WWWB nie bedzie pewnie hitem ale jest ambitna i ma dusze wg mnie , mi sie przyjemnie slucha a to ze trwa 5 min to jeszcze przedłuża czas relaksu przy niej:)
hmm.... tego nowego kawałka zapewne będe słuchał przy faji wodnej, ale na bank nie nadaje sie jako singiel do radia.
Zgadzam sie z tym, że to ambitna piosenka i zgadzam się z tym, ze nie nadaje się do radia chociaż tutaj bym uważał, bo nieraz mówiłem, że dana piosenka nie ma szans stać się hitem (Feel Williamsa, Don't Cha PCDolls, Baybe If You Give To Me M.Carey itp)
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

Piosenka nudna, te wszystkie sialala zawsze mnie śmieszyło.
Co do innych piosenek to WFTWM mi wpadło w ucho, sporo Livina w tym, tak samo jak refren WWWTF kojarzy mi się z BTBMB i jestem zdania że stylistycznie '80 lepiej by to brzmiało.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Boże. W koncu cos innego, swiezego, ambitnego.
Awatar użytkownika
BoVi
It's My Life
It's My Life

Post autor: BoVi »

Nie wiem co napisać.. nie jestem ani zawiedziona ani zachwycona. Miałam nadzieje, że to będzie WFTWM, no ale cóż.
A te sialala hey fajne, spodobało mi się :D
Coś mi się wydaje, że muszę ją jeszcze kilka razy przesłuchać.
Czekam na resztę.
Ostatnio zmieniony 26 października 2009, o 19:45 przez BoVi, łącznie zmieniany 1 raz.
..?ycie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach..
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

studentmibm pisze:Boże. W koncu cos innego, swiezego, ambitnego.
czyli już po Twojej "dzielnej walce do 6 listopada"? ;)
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

ZB pisze:
studentmibm pisze:Boże. W koncu cos innego, swiezego, ambitnego.
czyli już po Twojej "dzielnej walce do 6 listopada"? ;)
hehehe przesluchalem tylko dlatego, ze piosenka byla w calosci. Pozatym kiedys tam juz cos mielismy okazje uslyszec (w kiepskiej jakosci z jakiegos chyba pokazu), wiec jakis poglad na piosenke mialem i uznalem, ze jak ja uslysze ją teraz to nic zlego sie nie stanie :P :P :P

Ale na nastepne 10 piosenek dzielnie czekam do 6 listopada :D
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Wysłuchałem dziś kilka razy całej WWWB i... szczerze mówiąc, chociaż sam w to nie mogę uwierzyć jestem zachwycony tą piosenką. Poza kilkoma momentami w których głos Jona jest troszkę denerwujący piosenka jest zupełnie inna niż wszystko to co nam serwowano od 14 lat!!! W końcu nagrali coś z klimatem, duszą... w końcu doczekałem się piosenki, która wyzwala we mnie coś poza obojętnością, dokładnie tak jak robią to piosenki z TD czy KTF i wreszcie "W KOńCU" mamy solówkę jak za dawnych dobrych lat. Po pierwszych snippach napisałem, że płyta będzie do bani i jej nie kupię, teraz z niekrytą radością odszczekuję ten txt bo wiem, że ją kupię chociażby dla tej jeden perełki.
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

no powiem że jestem zaskoczony... ale pozytywnie :)
nie myślałem że piosenka będzie wyglądać w ten sposób, spodziewałem się czegoś prostszego, a tu super solo, b. fajne sialala :P, i świetna perkusja (chociaż to było już słychać wcześniej...) w ogóle klimatycznie i nie czuć nawet za bardzo U2, czego się bałem (mimo że do U2 nic nie mam, ale BJ ma brzmieć jak BJ) i oby tak dalej.

mam nadzieje że będzie tak jak mówiłem i The Circle bedzie najlepszą płytą od TD, na razie są na dobrej drodze...

ogólnie na + ;)
For those about to rock - we salute you ;)
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Jestem zaskoczony. Bardzo pozytywnie.

Instrumentalne partie są tak perfekcyjne i świetne, że można odnieść wrażenie że Jon momentami odstaje trochę jakością od tego brzmienia. Znowu jest coś z U2 - czyste, przemyślane i piękne partie gitar. Bębny są wielkie. Solo, chociaż nie z tych najbardziej charakterystycznych, bardzo piękne. Dusza Richiego uchodzi z pod palców (i z pod kostki). Jestem mu również wdzięczny za świetny backing vocal w końcówce. Znowu śpiewa wyżej od Jona (osiąga A1!).

Głęboka muzyka podana w dość lekkiej formie (to też jeden z "patentów" U2).

Tekst trochę utracił pierwotne znaczenie. Na przykład:

Obecna wersja:
NOW AM I BLESSED
OR AM I CURSED
BECAUSE THE WAY WE ARE
AIN’T THE WAY WE WERE

Wcześniejsza wersja:
NOW AM I BLESSED
OR AM I CURSED
‘CAUSE THE WAY WE ARE
IS THE WAY WE WERE

W refrenie też się trochę pozmieniało i to rzeczy zupełnie... kluczowych. Ogólnie ta wersja jest bardziej "happy" upraszczając. Kto chce, nie się wgłębia.

Aha... coś jest nie tak między 4.08 a 4.11 (link z YouTuba). Zmontowali Jona w środku frazy, a to lekko drażni nawet niewprawne ucho. Czy ktoś tam (w studio) jest głuchy? Czy to może taki efekt specjalny?
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Nie wiem co napisac. Takiej muzyki (po ostatnich albumach) nawet bym nie śmiał oczekiwac od Bon Jovi. Tym bardziej jestem bardzo szczęśliwy, że ten album zapowiada się świetnie. Mam jedynie nadzieję, że wśród kilku jeszcze dobrych piosenek, nie znajdzie się kilka typowych zapychaczy.

a i jeszcze chciałbym dodac, że ta piosenka może skojarzyc się z U2.
a także nie ma co skreślac szans tej piosenki w radiu, ponieważ takie stacje jak RMF fm czy Radio ZET, często puszczają takie piosenki, ponieważ dla nich jest to szczyt ambicji ;) i chcą choc trochę podniesc poziom muzyki w radiu ;). Po za tym pewnie będzie nieco skrócona ta piosenka na singlu, może akurat zachowa to co najlepsze i się spodoba słuchaczom.

Jednak myślę, że nawet niepowodzenie w radiu nie przeszkodzi tej piosence w odniesieniu sukcesu wśród fanów :).

Sialalala Hej!
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

No nie mogłam się powstrzymać i posłuchałam...a teraz nie mogę przestać.
Nie wiem czy to taki dzień, że mi odpowiada ta piosenka czy co, ale jak dla mnie jest...świetna :) Nienawidzę powtarzającego się "sialala", ale tutaj nawet nie zwracam jakoś na to uwagi. Podoba się!
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”