Greatest Hits
Moderator: Mod's Team
Sobol_77 zgadzam sie z toba w 100% ze nie jest odkrywcze jesli chodzi o sama fabule.sobol_77 pisze:Jarek, opisując zawartość teledysku ubrałeś tylko w słowa coś, co każdy widzi i trudno się z tym w zasadzie nie zgodzić. Fakt jest taki, że video nie jest w najmniejszym stopniu odkrywcze, czy choćby wybijające się ponad przeciętność. Kilka zgrabnych ujęć, kilka uśmiechów Jona, trochę wody, dzieci, fleszy plus reklama Sony. Choć mojemu kumplowi z forum Def Leppard i singiel i teledysk przypadły do gustu.
Widac tutaj ze glownie Jon,tak mi sie wydaje realizuje sie jako obronca wlasnej prywatnosci,rodziny i ochrony dzieci przed tym calym showbiznesem i szalenstwem wystepujacym wokol niego.To zjawisko jest wstrzasajace,sprzedaz dzieci na okladki pism za miliony dolarow i podgladanie ich zycia prywatnego na kazdej plaszczyznie zycia.
W Stanach,na ktory kanal nie przelaczysz same reality show,z coraz nowymi twarzami,czesto znanymi ktore obnazaja sie w pelnym tego slowa znaczeniu ze wszystkich swoich slabosci,tajemnic oraz intymnosci.Dodajmy do tego skandale,rowniez te wyssane z palca przez dziennikarzy.W Polsce zreszta tez juz tak sie dzieje.
To wszystko idzie w zla strone i mamy sytuacje z genialnego jak dla mnie "Thruman Show" Milosa Formana.Bledne kolo z ktorego nie ma ucieczki.
My zwykli smiertelnicy ulegamy temu wszystkiemu nie wiedzac juz czesto co jest prawda a co fikcja zmyslona dla potrzeb mediow.Sledzac wydarzenia, ulegamy mimo woli, stajac sie pozywka i rozsiewamy dalej wsrod innych ta zaraze w formie czystego konsumpcjonizmu.
To razi ogromnie i drazni,na co odpowiedzial zespol przez ten utwor i klip do niego.
Krotko podsumowujac,mozna napisac, jak wysoka jest cena sukcesu w naszych czasach i ile trzeba sily i zaparcia zeby sie temu nie dac oszalec jak rowniez ile trzeba stracic, poswiecic aby wejsc na szczyt i szybko z niego nie spasc na dno.
"..You can rule the whole world but it don't mean one damn thing.."
Pamiętacie jak mówiliście że ten teledysk będzie w stylu Marty'ego Callnera? No i wykrakaliście. Jest tam pokazywany zespół naprzemiennie z jakąś historią. Na dodatek okazuje się że Bon Jovi gra w telewizorze. No i brak szybkiego szatkowania scen. Widzę tam podobieństwa do "Something for the Pain" i "Lie to Me". A te snopy światła to wypisz wymaluj Andy Morahan. Ponadto przydałby się tam Hugh. Dla zasady, w pięciu sześciu scenach.
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Udało mi się znaleźć teledysk na innej stronie. Podaję adres dla tych, którzy mieli problem z obejrzeniem całości: http://vodpod.com/watch/4486364-bon-jov ... do-you-got
Jeśli chodzi o moją opinię...na razie jej nie mam. Jestem trochę konfiuzd
Nie bardzo sama wiem czy ten teledysk mi się podoba czy nie. Z całą pewnością jest zrobiony bardzo ładnie, więc efekty w 3D mogą okazać się ciekawe. Fajnie, że jest historia. To na razie takie pierwsze wnioski, ale odczuć na + czy - na razie nie mam. Teledysk jest mi chwilowo obojętny.
Jeśli chodzi o moją opinię...na razie jej nie mam. Jestem trochę konfiuzd
Też w EdTV, w którym wykorzystano Real Life BJ.Jarek pisze:To wszystko idzie w zla strone i mamy sytuacje z genialnego jak dla mnie "Thruman Show" Milosa Formana.
Motyw już był i w Real life, i w Everyday.Geminiman019 pisze:Na dodatek okazuje się że Bon Jovi gra w telewizorze.
Ciekawi mnie jak teledysk do Reali Life oceniacie, bo dla mnie to ten sam schemat? Wręcz deja vu miałem oglądając, choć w porównaniu do ostatnich klipów i tak jest nieźle moim zdaniem.
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Pełne madrosci, piekne przesłanie o tym jak to pieniądze szczęcia nie dają jeśli nie znalazło się tej jedynej, okraszone wspaniałą, wyciskajaca łzy zachwytu muzyką z chwytajacą za serce solówką. Teledysk godzien największych mistrzów kina, z genialnymi ujęciami, oryginalnym pomysłem i wspaniałą historią, która daje do myslenia na wieeeele długich dni i nocy. 10000/10
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Klip WDYG? jest juz na interia.pl i zbiera duzo pozytywow
.Info na temat wydawnictwa
http://muzyka.interia.pl/rock/news/bon- ... ip,1536855
http://muzyka.interia.pl/rock/news/bon- ... ip,1536855
"..You can rule the whole world but it don't mean one damn thing.."
Litości, czemu nie ma tu Dry County???? tak w ogóle to według mnie tak powinien wyglądać GH:
CD:1
1.Runaway
2.You Give Love A Bad Name
3.Livin' On A Prayer
4.Wanted Dead Or Alive
5.Bad Medicine
6.Born To Be My Baby
7.I'll Be There For You
8.Blaze Of Glory
9.Keep The Faith
10.Bed Of Roses
11.Dry County
12.Always
13.This Ain't A Love Song
14.These Days
15.Hey God
CD:2
1.It's My Life
2.Thank You For Loving Me
3.One Wild Night
4.Everyday
5.Have A Nice Day
6.Who Says You Cant Go Home (with Jennifer Nettles)
7.(You Want To) Make A Memory
8.Till We Strangers Anymore (with Lean Rimes)
9.We Werent Born To Follow
10.When We Were Beautiful
+plus 4-5 naprawde bardzo dobrych nowych kawałków
CD:1
1.Runaway
2.You Give Love A Bad Name
3.Livin' On A Prayer
4.Wanted Dead Or Alive
5.Bad Medicine
6.Born To Be My Baby
7.I'll Be There For You
8.Blaze Of Glory
9.Keep The Faith
10.Bed Of Roses
11.Dry County
12.Always
13.This Ain't A Love Song
14.These Days
15.Hey God
CD:2
1.It's My Life
2.Thank You For Loving Me
3.One Wild Night
4.Everyday
5.Have A Nice Day
6.Who Says You Cant Go Home (with Jennifer Nettles)
7.(You Want To) Make A Memory
8.Till We Strangers Anymore (with Lean Rimes)
9.We Werent Born To Follow
10.When We Were Beautiful
+plus 4-5 naprawde bardzo dobrych nowych kawałków
hmm tutaj na kolejność nie zwracałem uwagi, pisałem jak leci tzn. pod względem roku wydania singla i takie tam, nie chciało mi się układać jakiejś kolejności, grunt żeby te utwory z cd1 i cd2 były na wydawnictwie.
Swoją drogą, poruszyłeś pewien temat - twórczość BJ w ostatnich latach nie powala, tu sie z tobą zgodzę.
Swoją drogą, poruszyłeś pewien temat - twórczość BJ w ostatnich latach nie powala, tu sie z tobą zgodzę.
BON JOVI podsumowuje, takim tytułem oznaczona galeria pojawiła się na interii.
http://muzyka.interia.pl/galerie/artysc ... 1943,1,317
http://muzyka.interia.pl/galerie/artysc ... 1943,1,317