Lost Highway - Recenzja
Moderator: Mod's Team
nie wim snippetów nie słuchałemGrzesiek pisze:A co z zakończeniem - czyż nie brzmi jak w snippecie? Tak po prostu wyciszyli i już. Ja tego nie mogę przeboleć.
bo tytuł jest przeciz zmieniony, a że nie znam na pamięc jeszcze tytułów ( wtym zmienonego) i nie chciałem pokręci ć wiec napisalem dawnego strangerGrzesiek pisze:A czemu "dawne stranger"?
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Zauważ, ze pomysłem na zakończenie jest długa solówka i fragment refrenu.Myślałem że najlepsze będzie Any Other Day ale jakoś mi się mniej podoba przez zakończenie (bez pomysłu).
Aaa i przypomina mi się narzekanie przy HANDzie, ze"Czemu piosenki nie są wyciszane

Macie wyciszenie.
A ja bym powiedział, że tylko najlepsze starsze dokonania dorównują Whole Lot Of Leaving czy Any Other DayWhole Lot Of Leaving dorownuje dokonaniom starego Bon Jovi .
Te 2 piosenki lądują do mojego Top 20 BJ Ever -> Nie wiem co wypychają ale na pewno tam są.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Hm.. mi nie pasuje na tej płycie We got it going on nie podoba mi sie ta piosenka, takie przerobiene It's my life ;| i LH też nie bardzo podeszła mi do gustu. Reszta dobrze sie ze soba komponuje ma jakis swój klimat (chociaż niekóre piosenki są do siebie łudząco podobne - może mam tylko takie wrażenie). Album jest inny niż wyszystkie dotychczasowe. Cenie oryginalność
Ogólnie podoba mi sie.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
Masz racjemonjovi pisze:Hm.. mi nie pasuje na tej płycie We got it going on nie podoba mi sie ta piosenka, takie przerobiene It's my life
Mnie się piosenka bardzo podoba jest energiczna ale rzeczywiście jest tak jak by z innej bajki. To takie przerobione It's my Life i One wild night z live.
troche nie pasuje na tą płyte.
Co do LH to chyba zeczywiście jest słaby punkt tej płyty aleeee....
doskonale wprowadza w klimat tej płyty...a własnie to on stanowi o wielkości (wybitności) tej płyty.
W kazdym utworze jest coć ..... właśnie to coś , co nie pozwala aby ten kawałek przeleciał bez zauwarzenia.
Np. w Everybody's Broken przejście ze zwrotki do refrenu mnie się bardzo podoba i w swojej prostocie i banalności jest genialne.
wracając do We got it going on to wydaje mi sie że jest tak jak Bells of freedom na HAND "ni w 5 ni w 9:
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Ok, przesłuchałem i stwierdzam, że ta płyta jest po prostu nudna... Dwa kawałki są dobre, podobają mi się, ale reszta.... niemal co refren to hey hey heeeeeeyyyy.... część zwrotek brzmi jak żywcem wzięta z U2 (szkoda tylko, że tej samej klasy nie prezentuje)... ogólnie 2+/6
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Tylko, że to U2 odgrzewa od jakiegoś czasu dość ostro kotlety.
(m.in opinie wielu fanów i pomijamy trylogia bj
)
JA na LH akcentów U2 nie widze, sugerujesz plagiat? Czytając twoją opinię tak można wywnioskować. Teksty są o życiu i blalala i niesądze, żeby tacy doscwiadczeni teksciaże "wzorowali" się na U2. Oryginalni nie są,a le teksty na LH są dobre.
A co od albumu... przesłuchałem go już ładnych pare razy i też musze przyznaćpodobnie jak Ratt, że od całości tego materiału zaczyna wiać nudą. Jest jednak kilka (nie wiem 6 nawet piosenek) które podobają mi się mimo, ze nie takiej muzyki słucham. Dlatego wartobyło sciągnąć/kupić wyciąc i luźno wadzić i wymieszać w playliście:)
Podaj te dwa wałki ;>
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
JA na LH akcentów U2 nie widze, sugerujesz plagiat? Czytając twoją opinię tak można wywnioskować. Teksty są o życiu i blalala i niesądze, żeby tacy doscwiadczeni teksciaże "wzorowali" się na U2. Oryginalni nie są,a le teksty na LH są dobre.
A co od albumu... przesłuchałem go już ładnych pare razy i też musze przyznaćpodobnie jak Ratt, że od całości tego materiału zaczyna wiać nudą. Jest jednak kilka (nie wiem 6 nawet piosenek) które podobają mi się mimo, ze nie takiej muzyki słucham. Dlatego wartobyło sciągnąć/kupić wyciąc i luźno wadzić i wymieszać w playliście:)
Podaj te dwa wałki ;>
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
co do U2 to mi chodziło o muzyke, np. taki wstęp do 'Any other day' bardzo mi U2 zajeżdża (tak, wiem czepiam się:P )
Co do tekstów, to spoko, angielski znam więc mniej wiecej wiem o co biega, ale za dużo tego hejowania jak na mój gust.
A dwa kawałki to Make a memory i Til we ain't strangers anymore
Co do tekstów, to spoko, angielski znam więc mniej wiecej wiem o co biega, ale za dużo tego hejowania jak na mój gust.
A dwa kawałki to Make a memory i Til we ain't strangers anymore
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Czytając opinie czuje się jak w "idolu" i to marnej kategorii
Większość z Was ciągle porównuje a to do Its my life, to znowu do These days. ?ałujecie, ze żaden z nowych kawałków nie jest tak dobry jak wcześniej wymienione, ale gdyby jakiś kawałek choć odrobinkę by przypominał jakiś stary kawałek, też by było źle, bo wtedy byście powiedzieli, że BJ się zafiksowali i nie potrafią stworzyć czegoś nowego. Mam również wrażenie, że chcecie za wszelką cenę płytkę całkowicie zintelektualizować, poddając dogłębnie analizie muzykę, słowa, refren itp. Po co? Nie możecie po prostu "popłynąć"?
Większość z Was ciągle porównuje a to do Its my life, to znowu do These days. ?ałujecie, ze żaden z nowych kawałków nie jest tak dobry jak wcześniej wymienione, ale gdyby jakiś kawałek choć odrobinkę by przypominał jakiś stary kawałek, też by było źle, bo wtedy byście powiedzieli, że BJ się zafiksowali i nie potrafią stworzyć czegoś nowego. Mam również wrażenie, że chcecie za wszelką cenę płytkę całkowicie zintelektualizować, poddając dogłębnie analizie muzykę, słowa, refren itp. Po co? Nie możecie po prostu "popłynąć"?
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
- pathfinder
- Gdańsk Supporter
-
It's My Life
- gnjovi
- I Believe
niespodzianka
dzięki pathfinder.wybiore sie do musiccornera.trochę się pospieszyli
SOMEDAY I'LL BE SATURDAY NIGHT
-