Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Jestem bardzo ciekawa nowej płyty ! Marzy mi się super rockowy album! Może chłopaki się postarali ?!?!?! Nie nastawiam się jednak na to zbyt mocno, gdyż nie chcę rozczarowania, wolę miłą niespodziankę. Pożyjemy - zobaczymy :D
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Przestańcie pisać o pesymizmie bo mi sie zacznie udzielac :P New Jersey czy Slippery to nie będzie, ale musi być coś na miarę The Circle, ewentualnie lepiej ;)
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Mkwiatek93 pisze: ale musi być coś na miarę The Circle,
Przecież właśnie stąd ten pesymizm...
Obrazek
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Póki co nie pozostaje nam nic innego jak po prostu czekać na singiel, a później na całą płytę.
Ja nigdy nie jestem jakoś pesymistycznie nastawiona, zawsze cieszę się na nowe wydawnictwa. Wiadomo, na pewno nie będzie to These Days (moje ukochane), ale jeśli będzie to album na miarę The Circle to nie będę narzekać bo szczerze ją lubię i często do niej wracam.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Widzę, ze The Circle ma antyfanów, chociaż ja zgadzam się z tym:
Agata BJ pisze: ale jeśli będzie to album na miarę The Circle to nie będę narzekać bo szczerze ją lubię i często do niej wracam.
A tak poważnie jeśli chodzi o nowy kawałek jestem pełna nadziei i nastawiona raczej pozytywnie, może to kwestia tego, że chłopaki mają u mnie spory kredyt zaufania jeśli chodzi o single. No i chciałabym, żeby płyta była dobra bo chcąc nie chcąc w jakiejś części usłyszymy ją na koncercie :)
EVENo

Post autor: EVENo »

Marzy mi się, żeby Because We Can był utworem co najmniej kalibru No Apologies. Co do tego, że na nowej płycie znajdzie się kilka piosenek, które mnie pochłoną na jakiś czas się nie obawiam. Obawiam się tylko, że będzie ich niewiele :P W sumie dobrze będzie jeśli na krążku znajdzie się jeden hicior poprockowy, jeden głośny rocker i jedna dobra ballada (ale kuźwa, taka o miłości, a nie wolności, radości, o tym jak to fajnie nie mieć pieniędzy, to ma być pieprzona miłosna ballada!). Reszta może być kompletnym ścierwem, nie widzę szans na tracklistę dobrą od początku do końca, choć Circle było w tym przypadku pewnym przełomem (choć tam było tylko średnio dobrze i w zasadzie monotonnie). Lecz choć Okrąg jest moim zdaniem najlepszą płytą od TD to nie chcę drugiego Cyrkla, właśnie przez monotonność.

Szczytem marzeń jest kilka rockerów i aż dwie dobre ballady, ale błagam, niech będzie chociaż zalążek tego. Zalążek Lay Your Hands On Me, zalążek Bed Of Roses, zalążek starego, dobrego grania.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Mysle,ze ci do ktorych trafilo The Circle nie musza sie obawiac. Pewnie zaserwuja nam cos podobnego. Na pewno tematyka bedzie sie pokrywac a i producent ten sam. Oczywiscie Circle ma swoje momenty,niektore numery bardzo cenie ale tak jak EVENo napisal razi monotonnosc. To ona wlasnie dla mnie zabija ten krazek. Oczywiscie wiekszosc winy za to zrzucam na Schanksa.
Kiedys tez mialem w sobie tyle entuzjazmu co nowi userzy, troche tego wam zazdroszcze i zbieram sie w sobie by ten entuzjazm znowu odnalezc.
Obrazek
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Single zawsze wychodziły fajne, ale za tymi singlami kryła się też tajemnica płyty, której rąbek owy singiel właśnie uchylał. (kurna, masło maślane, ale może zrozumiecie, bo w inne słowa tego nie ubiorę) TC niestety wyłamało się z tego schematu, wypuścili "We weren't...", spodziewałam się kilku podobnych piosenek na płycie, a tu wielkie zaskoczenie. Jestem konserwatystką w temacie ballad i wolniejszych kawałków z rozmachem, mogłabym powiedzieć, że nawet z pie*dolnięciem - "Always", "Bed of roses", "I'll be there 4 u". Nowsze smuty nie przemawiają. A TC serwowało albo jakieś smuty, albo klasyczny rock jednostrunowy :] Żądam czegoś kreatywniejszego.
EVENo

Post autor: EVENo »

misstwisted pisze:wolniejszych kawałków z rozmachem, mogłabym powiedzieć, że nawet z pie*dolnięciem - "Always", "Bed of roses", "I'll be there 4 u".
Podoba mi się angielskie nazewnictwo takich utworów - power ballad. Też mi tego brakuje. Z nowych ballad mogę tylko jedną zaliczyć do trzymających najwyższy poziom. To piosenka These Open Arms, która nawet nie znalazła się na ostatecznej trackliście HAND.
Awatar użytkownika
Yossarian
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yossarian »

nowe utwory z dwóch ostatnich albumów mógł wydać każdy współczesny popowy "artysta", żałuję, że Bon Jovi firmują je swoją nazwą i grają na koncertach mając taki dorobek (lubię tylko work for the working man i brokenpromiseland, choć razi mnie linia instrumentalna). No Apologies jest dyskotekowe, niedaleko mu od tego remixu:
http://www.youtube.com/watch?v=4Xz4nJJ9HPM
ten post może wygląda trollowato i agresywnie, ale nie mam zamiaru nikogo nim obrażać (EVENo to nie jest atak na Ciebie), po prostu jestem zawiedziony. mam nadzieję, że tym razem zaskoczą mnie pozytywnie
Why so serious?
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

Yossarian pisze:nowe utwory z dwóch ostatnich albumów mógł wydać każdy współczesny popowy "artysta", żałuję, że Bon Jovi firmują je swoją nazwą i grają na koncertach mając taki dorobek (lubię tylko work for the working man i brokenpromiseland, choć razi mnie linia instrumentalna). No Apologies jest dyskotekowe, niedaleko mu od tego remixu:
http://www.youtube.com/watch?v=4Xz4nJJ9HPM
ten post może wygląda trollowato i agresywnie, ale nie mam zamiaru nikogo nim obrażać (EVENo to nie jest atak na Ciebie), po prostu jestem zawiedziony. mam nadzieję, że tym razem zaskoczą mnie pozytywnie
Zgadzam się co do No Apologies. Według mnie ta piosenka jest słaba "jak barszcz", bębnienie w perkusję po chwili jest irytujące, nagranie słabe, sam utwór kiepski. Brokenpromiseland i Work For The Working Man to najlepsze kawałki na Cyrklu, chociaż tekst tego drugiego też do mnie nie za bardzo przemawia. Oprócz tego bardzo lubię Love's The Only Rule, czasami posłucham Learn To Love albo Happy Now. Szczerze mówiąc ja się właściwie ogóle nie nastawiam na tę płytę, za wiele nie oczekuję, ale tli się we mnie mała nadzieja, że mnie pozytywnie zaskoczą i ujmą.
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Czekam na nową płytę tak samo mocno jak czekałem na wszystkie poprzednie. Z każdym krążkiem się utożsamiam. Każdy album mogę odnieść do jakiegoś etapu mojego życia. To uczucie, gdy trzymam w ręku zafoliowaną płytę tuż przed włożeniem jej do odtwarzacza jest dla mnie bezcenne. W kwestii muzycznej nie mam żadnych obaw. Ten zespół ma swój styl, którego podstawy odnajduję na każdym ich krążku. Właśnie za ten ich styl pokochałem ich muzycznie od pierwszego usłyszenia. Nowy rok, nowa płyta i kulminacja 19 czerwca 2013, która to data wydaje mi się jeszcze cały czas tak nierealna...czego chcieć więcej?
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

Frankie, podpisuje się pod Twoimi słowami :)
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

I ja również myślę tak samo jak Frankie :D
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Post Frankie oddziaływuje na mnie b. pozytywnie, czuję się jednocześnie strong, ale też niecierpliwa że jeszcze tyle czasu...
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”