Racja Tomker, Blaze of Glory to perełka. Ale to JBJ, a nie BJ, a o fenomenie tego ostatniego przecież rozmawiamy
Co do względów estetycznych: Tomker, 1:0 dla Ciebie
Moderator: Mod's Team
Ja się zgadzam, że ten przykład jest wyjątkowy, ale pokazuje że mozliwy do realizacji. Natomiast czy powstanie jakakolwiek płyta z "zamiennikiem głosu Jona"? Nie, i dlatego jako fenomen podaję głos Jona (i żeby nie było, że jestem w "drużynie" Jona przeciw Richiemu - nie, absolutnie tak nie jest, podaje tylko obiektywne fakty)Damned pisze:Blaze of Glory jest wyjątkiem od reguły. To absolutna perełka, chociaż bez udziału Sambory. Gdyby dziś Jon chciał nagrać album solowy, najprawdopodobniej zaprosiłby na gitarę Bandierę, wtedy był to m.in. Jeff Beck i dlatego też nieobecność Rycha tak nie raziła... Do tego dodać ówczesne możliwości wokalne Jona i mamy odpowiedź, dlaczego Blaze of Glory jest rewelacjąTomker pisze:na Blaze of Glory nie ma Rycha, Jon jest wg mnie w szczytowej formie wokalnej, na gitarze genialnie grają Nova, Beck Krotchmar i album jest rewelacyjny.
Mona Tozzi pisze: Co do względów estetycznych: Tomker, 1:0 dla Ciebie
Mona Tozzi pisze: Racja Tomker, Blaze of Glory to perełka. Ale to JBJ, a nie BJ, a o fenomenie tego ostatniego przecież rozmawiamy![]()
Przykład podałeś bardzo trafny.Tomker pisze:(...)czy powstanie jakakolwiek płyta z "zamiennikiem głosu Jona"? Nie, i dlatego jako fenomen podaję głos Jona (i żeby nie było, że jestem w "drużynie" Jona przeciw Richiemu - nie, absolutnie tak nie jest, podaje tylko obiektywne fakty)
Tomker pisze:Ale to przecież argument za tym co ja twierdzęMona Tozzi pisze:Myślę, że spora rzesza fanów chciałaby usłyszeć na koncercie także np. Stranger in This Town![]()
Lubimy całą twórczość, wszystkich członków BJ.
Ja dla przykładu wiele bym dał, by w Gdańsku usłyszeć second chance Davida...
https://www.youtube.com/watch?v=n1lPICAr6vQAwesome, absolutely brilliant, ten utwór przypomina także, że niejeden utwór dla BJ współtworzył David
Covery Tico też nie były by złe![]()
Natomiast chyba się wszyscy zgodzą, ze mogły by to byc jedynie dodatki do tego co mogą szczerze zaoferować jako wspólne Bon Jovi
I tym sposobem osiągnęliśmy consensusTomker pisze:Ale to przecież argument za tym co ja twierdzęMona Tozzi pisze:Myślę, że spora rzesza fanów chciałaby usłyszeć na koncercie także np. Stranger in This Town![]()
Lubimy całą twórczość, wszystkich członków BJ.
Ja dla przykładu wiele bym dał, by w Gdańsku usłyszeć second chance Davida...
https://www.youtube.com/watch?v=n1lPICAr6vQAwesom, absolutely brilliant, ten utwór przypomina także, że niejeden utwór dla BJ współtworzył David
Covery Tico też nie były by złe![]()
Natomiast chyba się wszyscy zgodzą, ze mogły by to byc jedynie dodatki do tego co mogą szczerze zaoferować jako wspólne Bon Jovi
Ja proponowałem EVERY ROAD LEADS HOME TO POLAND...Tomker pisze:? Nie mówiąc już,ze oficjalna flaga naszego forum będzie zawierać cytat z SOLOWEGO dokonania Jona