Lost Highway na listach

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

Bardzo się cieszę z sukcesy LH. Zresztą po początkowym rozczarowaniu troszkę się do niej przekonałem. OK coś nowego, innego troche country troche rocka spox przyjemnie się słucha. Ale jednego się boję, żeby chłopaki się nie zagalopowały i następna studyjna płyta nie była czymś nowym w postaci perfidnego popu. Ale nie nie zrobią tego, NIE MOG? !! !! Prawda??
For those about to rock - we salute you ;)
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

NIe chcem psuc ogólnego entuzjazmu ale :

W okresie od 14 do 20 maja br. w światowej sprzedaży płyt nastąpił przełom i ukazał się album, który rozszedł się w ilości ponad miliona egzemplarzy.

Tego imponującego wyczynu dokonała amerykańska rockowa formacja Linkin Park. Płyta "Minutes To Midnight" została sprzedana w ilości 1,178 mln egzemplarzy, czyli prawie takiej jak wszystkie pozostałe tytuły w Top 10 razem wzięte! Zdeklasowanie konkurencji zapewniło Linkin Park debiut od razu na 1. miejscu ogólnoświatowej listy sprzedaży płyt.

No więc hmm nie wiem czy jest sie z czego az tak cieszyć.
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Tyle że pisząc o zespole Linkin Park, mówmy że to jest zdecydowanie zespół tych czasów - tej dakady. Tak jak w latach 80-tych byli m.in. Bon Jovi, Gunsi czy Def Leppard, tak teraz jest Linkin Park, Red Hot Chilli Peppers czy Nickelback :cfaniak: , LP wydali już kilka płyt w tym multi-platynowe "Hybrid Theory" z 2000 (do dziś ponad 23 mln. sprzedanych egzemplarzy! :o ) i "Meteora" z 2003 (ponad 11 mln.), w sumie sprzedali już conajmniej 40 mln. płyt. Wiec to nie jest zaskoczenie, lecz potwierdzenie niezwykłej popularnosci tego zespołu, zresztą wspomniany wyżej nowy album "Minutes To Midnight" już osiągnął nakład blisko 3,5 miliona. :cfaniak:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

NIe chcem psuc ogólnego entuzjazmu ale :

W okresie od 14 do 20 maja br. w światowej sprzedaży płyt nastąpił przełom i ukazał się album, który rozszedł się w ilości ponad miliona egzemplarzy.

Tego imponującego wyczynu dokonała amerykańska rockowa formacja Linkin Park. Płyta "Minutes To Midnight" została sprzedana w ilości 1,178 mln egzemplarzy, czyli prawie takiej jak wszystkie pozostałe tytuły w Top 10 razem wzięte! Zdeklasowanie konkurencji zapewniło Linkin Park debiut od razu na 1. miejscu ogólnoświatowej listy sprzedaży płyt.

No więc hmm nie wiem czy jest sie z czego az tak cieszyć.
To nie ma nic do rzeczy. N'Sync np sprzedało w pierwszym tygodniu 5 mln płyt a Backstrewet Boyski chyba 7 (cały nakład).

To zalezy głównie od tego jaki materiał jest na płycie (czy komercyjny itp), jak jest promowany (ilosc występów, czy promują ją przebhój), jak długo czeka sie na płyte (LP 4 lata), oceny krytyki (LP ma dobre), ilośc fanów przed wydaniem danej płyty itp

Powiedzmy sobie szczerze. LPark jest "trendy" i na topie. Sprzedają ogroomne ilosci płyt (jeden lbum rozszedł się już w 25 mln nakładzie) itp

Są artysci mimo iż nie reprezentujący oze za dużo ale sprzedajacy spore ilosci płyt w tym LP, Avril Lavigne itd.

Jednak sukcesem LHighway jest to iż mimi że płytka miałą kiepską w stosunku do LP promocje a zespół nie jest tak na topie jak LPark to sprzedaje jak na swoje możliwości spora ilość płyt.

Popatrz na innych artystów z lat 80tych ktorzy probowali powrocic i nie dają rady mimo iż kiedyś byli najlepsi.
NIE MOG? !! !! Prawda??
Moga i to będzie następne.
Dobra ja już sie nie wypowiadam na tym forum co by sie nie powiedziało i tak cie zjada. Miło mi było ;) )
Echh. Wypowiadaj sie, ale pamnietaj, ze każdy ma wtedy możliwość "zmierzenia" się na argumenty.
bartekbb23

Hmm , a czy przypadkiem Bouce nie był komercyjny i HAND?
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Hmm , a czy przypadkiem Bouce nie był komercyjny i HAND?
Był, ale popatrz może lepiej Ci to wytłumacze na Polskim rynku.

Jest Lady Pank / Wilki i jest Doda/ Mandaryna/ Rubik / Ich Troje.

Wszyscy wydają komercyjne płyty ale to płyty Dody, Mandaryny, Rubika i Ich Troje sprzedają sie w kilkakrotnie większych nakładach niż także komercyjne płyty Wilków i Lady Pani MIMO iż też Wilki czy LP osiągają sukces (Watra czy Stacja Warszawa to duże przeboje) i MIMO iż mają już wielu starych fanów.
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

No trochę przesadzacie... "TD nie bylo komercyjne a HAND czy Bounce było"... To chyba nie te czasy, żeby rozdzielac na komercyjne i niszowe. No bo co? Jak płyta nie odniosła sukcesu, nie bylo na nie żadnego hitu, to jest niekomercyjna? Może po prostu jest kiepska? A jak dobrze się sprzedaje to badziewie robione pod publiczkę? Dla mnie komercyjną muzykę robią sztuczne twory typu Spice Girls, czy jakieś boysbandy, które tworzą ludzie, nie mający ze sobą nic wspólnego, a piosenki dla nich pisze ktoś innny. Co to za "artysta", co nie umie sam napisac sobie utworu? Chociażby nasza Edzia Górniak - diva :D
bartekbb23

Dobra, a aspekt tej niklej promocji jak to określa wiele osób stąd. Ale czyżby rzeczywiście tak nikłej? Wiem, że u nas jest na razie 33 przedpremierowo i nie wiadomo jak bedzie potem, ale promocja u nas wygląda całkiem nieźle, szereg artykułów o Bon Jovi, promocja teledysku do MAM dość duża na Interi, a teraz ta reklama na TVN. Więc z tą małą promocją to bym nie przesadzał. Nie wiadomo również jak wygląda osobista promocja innych krajów, być może tak jak w Polsce prywatna chociażby kampania promocyjna portali, czy telewizji przyniosła tą sprzedaż.
A LH znalazło się na #1 miejscu również dzięki temu, że inni hmm bardziej komercyjni od nich artyści nie wydali w tym czasie płyty, chociażby wspomniany prze ze mnie LP bądź np Rihanna.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dobra, a aspekt tej niklej promocji jak to określa wiele osób stąd. Ale czyżby rzeczywiście tak nikłej? Wiem, że u nas jest na razie 33 przedpremierowo i nie wiadomo jak bedzie potem, ale promocja u nas wygląda całkiem nieźle, szereg artykułów o Bon Jovi, promocja teledysku do MAM dość duża na Interi, a teraz ta reklama na TVN. Więc z tą małą promocją to bym nie przesadzał. Nie wiadomo również jak wygląda osobista promocja innych krajów, być może tak jak w Polsce prywatna chociażby kampania promocyjna portali, czy telewizji przyniosła tą sprzedaż.
A LH znalazło się na #1 miejscu również dzięki temu, że inni hmm bardziej komercyjni od nich artyści nie wydali w tym czasie płyty, chociażby wspomniany prze ze mnie LP bądź np Rihanna.
Co do promocji:
- Owszem w Polsce jakaś ona była, ba nawet w miare dobra. Ale za granica ludzie mówią, że nie wiedzą jakim cudem LH weszło do nich na wysokie miejsca gdyż anie nie było nic o nich w radiu, tv, gazetach a MAMemory było wogóle nie puzczane.

Natomiast HAND był priomowany na calym świecie i ludzie piszą że chociaż HAND leciał w radiu u tv a LH nie to LH się utrzymuje na listach już drugi tydzień gdzie w niektóych krajach HAND spadło już po tygodniu.

1# Miejsce:
- Troche głupie gadanie, nie lubie takiego. Owszem jakby LPark wydało płytke w tym samym czas i OCZYWISCIE ZAK?ADAJ?C, ze sprzeda łaby się tak samo dobrze jak sie sprzedaje. Bo tego też nie możesz być pewny ?? Chyba, że znasz sie na wróżbaczh itp

ALe to jest gdybanie i tak samo możesz powiedzieć, że gdyby Backstreet Boysi nie wydlai swojeg albumu w 2000 roku tylko w 1998 albo 1987 to SWW czy NJ nie znalazłoby sie na szczycie i dzisiaj mielibyśmy tylko LH na szczycie....

Liczy się to co zostało osiagnięte a LH osiągneło to przy wiele mniejszej promocji niż np HAND, Mówią o tym wszyscy z całego świata. Chociaż rzeczywiscie LH u nas ma całkiem spora promocje. (nie przeadzajmy tez że jest to duża promocja).
No trochę przesadzacie... "TD nie bylo komercyjne a HAND czy Bounce było"... To chyba nie te czasy, żeby rozdzielac na komercyjne i niszowe. No bo co? Jak płyta nie odniosła sukcesu, nie bylo na nie żadnego hitu, to jest niekomercyjna? Może po prostu jest kiepska? A jak dobrze się sprzedaje to badziewie robione pod publiczkę? Dla mnie komercyjną muzykę robią sztuczne twory typu Spice Girls, czy jakieś boysbandy, które tworzą ludzie, nie mający ze sobą nic wspólnego, a piosenki dla nich pisze ktoś innny. Co to za "artysta", co nie umie sam napisac sobie utworu? Chociażby nasza Edzia Górniak - diva
O własnie. Zgadzam sie w 100%...
Tylko każdy inaczej widzi komercje.

Dla niektorych komercyjne jest wszystko co Bon Jovi zrobi ło po 1995 roku i co będą robić w przyszłoiści (neważne co chyba ze powrócą do strego stylu) to też będzie omercyjne.

NIektórzy rozumieją komercje na zasadzie -> Podoba mi sie to i jest w mouim ulubionym stylu to nie jest komercyjne a jak nie podoba to czysta komercja.
bartekbb23

Adrian pisze:1# Miejsce:
- Troche głupie gadanie, nie lubie takiego. Owszem jakby LPark wydało płytke w tym samym czas i OCZYWISCIE ZAK?ADAJ?C, ze sprzeda łaby się tak samo dobrze jak sie sprzedaje. Bo tego też nie możesz być pewny ?? Chyba, że znasz sie na wróżbaczh itp

ALe to jest gdybanie i tak samo możesz powiedzieć, że gdyby Backstreet Boysi nie wydlai swojeg albumu w 2000 roku tylko w 1998 albo 1987 to SWW czy NJ nie znalazłoby sie na szczycie i dzisiaj mielibyśmy tylko LH na szczycie....

Oj Adrianie, Adrianie. Oczywiscie , że takiego cholernie wielkiego i odległego w czasie porównania nie można czynić. A porównanie ,ze gdyby płyta Linkin Park i Bon Jovi zostały wydane w tym samym tygodniu co, wybacz ale było jednak możliwe bo to raptem nie wiem, miesiąc , dwa miesiące? róźnicy między premierą. A co do jasnowidzenia i prorokowania, to przecież prorokiem być nie trzeba zeby dojść do wniosku,że LP sprzeda sie lepiej, bo jak to powiedziałeś:
Adrian pisze:Powiedzmy sobie szczerze. LPark jest "trendy" i na topie. Sprzedają ogroomne ilosci płyt (jeden lbum rozszedł się już w 25 mln nakładzie) itp
To zupełnie jak Bon Jovi w latach 80'. Ale to już przeszłość, która nie powróci.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A porównanie ,ze gdyby płyta Linkin Park i Bon Jovi zostały wydane w tym samym tygodniu co, wybacz ale było jednak możliwe bo to raptem nie wiem, miesiąc , dwa miesiące?
Nie jest możliwe ... Wiesz czemu ?? Bo LPark miało swoją date już od dluższego czasu zarezerwowaną a wytwórnia Island (czy co tam wydaje Jovisow) nie pościłaby w bój Bon Jovi z płyta "Country" na młodzieniaszków którzy są na topie i są komercyjni jak (cenzura).
Po to się ustala daty aby nie ryzykować tym iż ktoś wygra z danym zespołem i tym samym się wypromuje czyimś kosztem.

Lost Highway i tak ma ciężką KONKURENCJE w postacji:
- The Wilburys - zespół składający się min z Dylana, Pettiego i Lynna -> Wygrali z Bon Jovi w pierwszym tygodniu na świecie i chociaż Bon Jovi nie weszli wtedy na wszystkie rynki (w samym USa sprzedali wiecej niż Wilburysi na całym globie) to w swiat poszło, że Wilburysi królują na świecie i pokonali Jovisów.

- White Sripes - zespół który uzyskał bardzo duża popularnoiśc w USA.

- Inne znane zespoły i artysci uwielbiani w USA: Maroon 5, Paul McCartney, Toby Keith, Rihanna i jeszcze konający ale utrzymujący się wysoko LPark.

KOnkurencja jakby nie mówić bardzo dobra, ba lepsza niż miał HAND, Bounce, TDays, Crush czy KTFaith.
A co do jasnowidzenia i prorokowania, to przecież prorokiem być nie trzeba zeby dojść do wniosku,że LP sprzeda sie lepiej, bo jak to powiedziałeś:
Wszystko się może zdarzyć. Ludzie zakładali się jeszcze 2 tygodnie temu ze w USA Bon Jovi będą co NAJWY?EJ 3ci za Wilburysami i White Stripes.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Kolejny rekord pobity:
http://muzyka.onet.pl/0,1561764,newsy.html

Tylko Sobol ma racje, cyferki o niczym nie swiadcza. I nie mowie ze ten album jest zły bo dla mnie nie jest.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nom mówiłem o tym :)

A i jak zawsze znajdą się genialne podpisy...

Bon Jovi pobiło Beatlesów
Komentarz:
ZATRZYMAć PRZEMOC - DOŚć POBIć!
Tylko Sobol ma racje, cyferki o niczym nie swiadcza.
Jak najbardziej sie zgadzam. Bo np SWW jest ich najlepiej sprzedającym się albumem, ale czy najlepszym ?? Dla większości pewnie nie.

Ja jednak dalej nie wiem jakim cuden przecież to nie jest płyta komercyjna i na dodatek promowana mało przebojową piosenką.
bartekbb23

studentmibm pisze:Ja jednak dalej nie wiem jakim cuden przecież to nie jest płyta komercyjna i na dodatek promowana mało przebojową piosenką.
Adrianku dość już może tej ironii co?. Jak na tamte czasy to album był komerchą niczym LP teraz czy inne Rihanny itp, co do tego nie ma żadnej wątpliwości. Tak naprawdę, to każdy album jest na swój sposób hmm komercyjny ;]
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

bartekbb23 pisze:Jak na tamte czasy to album był komerchą
Otóż to, a teraz wszyscy wzdychają: to byly czasy! i SWW to album kultowy! Kto wie, co za 10 lat będziemy mówic o albumie LH? Może na wszystko potrzeba czasu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”