2gi Singiel
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Bardzo przyjemny i milusi kawałek. Najbardziej podba mi się linia tamburynka i innych przeszkadzajek, świetnie kompatybilują z gitarką i lekko zachrypnietym głosem Jasia 
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Co do teledysku to też widze samochód i zespół jeżdżacy, ale wiemy (może nie wszyscy) że autostrada jest "metaforą" i tekst jasno mówi o sytuacji zespołu i Jona w jakiej teraz są wiec niekoniecznie to musi być droga i samochód.
Piosenkę rozkładali na czynniki pierwsze w zagranicznym forum i przez to piosenka jest wyżej ceniona przeze mnie.
1.Jon mówi o zespole w swojej osobie
2.
Life changes like the weather
You grow up, grow old, or you hit the road 'round here
So I drive (drive drive)
Watching white lines passing by
My plastic dashboard Jesus
Waiting there to greet us
Jon tutaj odnosi się to zmiany stylu. Zespół dorosną na tyle aby spróbować szans w nowym stylu muzycznym (You grow up, grow old, or you hit the road 'round here). Nowa płyta jest kontynuacją w tym nowym kierunku (So I drive).
3.
Hey Hey I finally found my way
Said goodbye to yesterday
To było oczywiście napisane gdy miała to być stricte płyta Country. Jon mówi że znalazł kierunek i tak jak w przypadku Crusha czy Keep The Faith odcina się od przeszlości.
4.
Hit the gas, there ain't no brakes on this lost highway
Artystyczna wolnośc sprawia, że moga pójśc w strone Country.
5.
Don't know where I'm going
But I know where I've been
I'm afraid of going back again
So I drive (drive drive)
Tutaj jasno jest powiedziane, że Jon się obawia tej płytki, jak zostanie przyjęta przez fanów bo wie co do tej pory zrobił, ale też nie chce się wycofywać z tego projektu jakim jest płyta Lost Highway. Dlatego teź zespł nagrywa ja mimo obaw..
6.My plastic dashboard Jesus
Oh patron saint of lonely souls
Tell this boy which way to go
Ten Jesus jest oczywiście patronem zespołu który ma nad nimi czuwac (po miejscach na listach widać, ze czuwać) i pomóc JOnowi na tej nowej drodze.
Piosenka można rozkładać na mniejsze składniki. To jest tak w skrócie. Bardzo lobię brać udziął w takich rozważaniach nad piosenkami. Nie zawsze wiadomo "Co autor miał na myśli" ale tutaj jest to raczej oczywiste.
Dlatego też teledysk nie musi być tylko i wyłącznie związany z drogą. Moze zespół chodzić po Naschvile
Piosenkę rozkładali na czynniki pierwsze w zagranicznym forum i przez to piosenka jest wyżej ceniona przeze mnie.
1.Jon mówi o zespole w swojej osobie
2.
Life changes like the weather
You grow up, grow old, or you hit the road 'round here
So I drive (drive drive)
Watching white lines passing by
My plastic dashboard Jesus
Waiting there to greet us
Jon tutaj odnosi się to zmiany stylu. Zespół dorosną na tyle aby spróbować szans w nowym stylu muzycznym (You grow up, grow old, or you hit the road 'round here). Nowa płyta jest kontynuacją w tym nowym kierunku (So I drive).
3.
Hey Hey I finally found my way
Said goodbye to yesterday
To było oczywiście napisane gdy miała to być stricte płyta Country. Jon mówi że znalazł kierunek i tak jak w przypadku Crusha czy Keep The Faith odcina się od przeszlości.
4.
Hit the gas, there ain't no brakes on this lost highway
Artystyczna wolnośc sprawia, że moga pójśc w strone Country.
5.
Don't know where I'm going
I'm afraid of going back again
So I drive (drive drive)
Tutaj jasno jest powiedziane, że Jon się obawia tej płytki, jak zostanie przyjęta przez fanów bo wie co do tej pory zrobił, ale też nie chce się wycofywać z tego projektu jakim jest płyta Lost Highway. Dlatego teź zespł nagrywa ja mimo obaw..
6.My plastic dashboard Jesus
Oh patron saint of lonely souls
Tell this boy which way to go
Ten Jesus jest oczywiście patronem zespołu który ma nad nimi czuwac (po miejscach na listach widać, ze czuwać) i pomóc JOnowi na tej nowej drodze.
Piosenka można rozkładać na mniejsze składniki. To jest tak w skrócie. Bardzo lobię brać udziął w takich rozważaniach nad piosenkami. Nie zawsze wiadomo "Co autor miał na myśli" ale tutaj jest to raczej oczywiste.
Dlatego też teledysk nie musi być tylko i wyłącznie związany z drogą. Moze zespół chodzić po Naschvile
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Dlaczego niby pojscie w strone country to oznaka doroslosci ?Adrian pisze: Zespół dorosną na tyle aby spróbować szans w nowym stylu muzycznym
Jeszcze nie dawno twierdziles ,ze LH jest plyta rockowa...To w koncu jak ? Country czy rock ?Artystyczna wolnośc sprawia, że moga pójśc w strone Country.

To chyba jedyna rzecz, ktora mnie tak naprawde w Jonie wkurza...tak jak w przypadku Crusha czy Keep The Faith odcina się od przeszlości.

- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Kiedy byli młodzi np czasy KTF. JOn nie byłby na tyle odważny aby tak drastycznie zmienić kierunek od Hard Rocka do Country. Teraz kiedy dorosną i dojrzał jest w stanie zrobić taki krok.Dlaczego niby pojscie w strone country to oznaka doroslosci ?
TO po:Artystyczna wolnośc sprawia, że moga pójśc w strone Country.
Jeszcze nie dawno twierdziles ,ze LH jest plyta rockowa...To w koncu jak ? Country czy rock ?![]()
1-wsze są słowa Jona (a moja i innych interpretacja)
2-gie JOn to pisał jak jeszcze w założeniach plyta miałą być country a nie Rockowa z domieszką Country.
Mnie nie. U niektóych artystów mam tak iż jak wychodzi nowa płytka to wręcz nie moge jej słuchać bo po raz setny dają to samo. U Bon Jovi nigdy nie wiesz co i jak bedzie brzmiało, wyglądało itpTo chyba jedyna rzecz, ktora mnie tak naprawde w Jonie wkurza...
JAk najbardziej chociaż wolałbym nie. Może jakieś zdjecie w samochodzie albo cosik ale bez konwencji teledysku "Wanted Dead Or Alive" wersj 4-ta poprawiona.W takim razie, mógłby też być wycinkami z przeszłości :] wspomnieniami ;D itd itp...zobaczy jeszcze
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Wiesz mi bardziej chodzi o to ,ze ja wielce cenie cala przeszlosc Bon Jovi od pierwszej plytki do These days (zakladajac,ze wtedy konczy sie "stare" BJ) i chcialbym aby i sam Jon byl z tego wszytkiego dumny.Rozumiem ,ze zespol sie stopniowo zmienia,to naturalne, nie podoba mi sie jednak stawianie dokonan przeszlosci w roli czegos gorszego.Moim zdaniem takie odcinanie sie od tego co bylo kiedys nie jest ok.Adrian pisze: Mnie nie. U niektóych artystów mam tak iż jak wychodzi nowa płytka to wręcz nie moge jej słuchać bo po raz setny dają to samo. U Bon Jovi nigdy nie wiesz co i jak bedzie brzmiało, wyglądało itp

- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ale oni tak tego nie stawiaja. Przeszośc to przeszłośc dzięi niej oni stoją tam gdzie dzisiaj są. Oni wiedzą dopbrze co poprzedni albumom zawdzięczają i doceniają to, ale u nich piosenki zawsze sa z "serca" dlatego tez ie wyszedł w 100% plan płyty Country bo nie czuli tego aby nagrać takie piosenki.Rozumiem ,ze zespol sie stopniowo zmienia,to naturalne, nie podoba mi sie jednak stawianie dokonan przeszlosci w roli czegos gorszego.
Tutaj masz jasne, ze wiedzą co osiągnęli, ale nie wiedzą gdzie zmierzająDon't know where I'm going
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Haaa! a nie mówiłam, że to co zagrają na live earth będzie nowym singlem?Adrian pisze:Informacja podana przez pewnme radio i strone internetową...
DRUGIM SINLGEM JEST: LOST HIGHWAY
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa