Koncert + Dokument Na DVD!

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Koncert + Dokument Na DVD!

Post autor: Adrian »

Myślę, że czytacie newsy i przeczytaliście tego wspaniałego newsa co wam podałem :)
Ktoś poszedł po rozum do głowy i postanowił wykorzystać pieniądze wyłożone we wspaniałą scene i oprawe koncertów na obecnej trasie oraz genialną forme wokalną i ogólną zespołu i wydadzą 2 wspaniałe koncerty z Madison na DVD wraz z dokumentem z trasy !!

Ja nie wiem czemu tak co trase nie robili, ale widocznie na tej zarobili tak dużo (ich rekord), że moga sobie na to pozwolić.

A o to, że DVD będzie wspaniałę nie mam się co martwić słysząc wokal Jona i postawe zespołu na scenie z poniższych linków.

A co do setlisty hmm. ... Always, Bed Of Roses, Living In Sin, Any Other Day, Whole Lot Of Leaving, Dry County, Blood On Blood... :)

ps
Jon powinien wydawać DVD z każdego koncertu, bo to co wyprawia na tych filmikach sprawia, że już nie moge doczekać się tego DVD !

http://www.youtube.com/watch?v=von4YpTS ... p?inf=1560
http://www.youtube.com/watch?v=d_xVUTeU ... p?inf=1560

i Always zaśpiewane mocnym wokalem....

http://www.youtube.com/watch?v=nmfRcM9n ... p?inf=1560
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

To DVD będzie niesamowite, już teraz to wiem. Wykonanie "Always" powaliło mnie na kolana, zupełnie jak z "Live from London" :) A końcówka to powrót zespołu z lat młodości :D Ja też już nie mogę się doczekać tych koncertów ;]
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

Zastanawiałam się na co wydam kasę która właśnie usiłuje zarobić :D:D

No i już wiem na co :P
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Adrian pisze:
i Always zaśpiewane mocnym wokalem....

http://www.youtube.com/wa...ex.php?inf=1560
mam tu link z lepszą jakością dźwiękową

http://www.youtube.com/watch?v=GW0VFSgc ... re=related

Szczerze, nie myślałem, że jeszcze kiedyś to powiem po tym co działo się z Jonem i jego głosem, ale te ostatnie wykonania Always, przynajmniej dorównują, jeśli nawet nie przewyższają Always z Wembley ( choć głos już nie tak dobry jak kiedyś ale i tak niewiele, naprawdę niewiele brakuje Jonowi do tamtych czasów) co więcej, fantastyczne solówki i extra pomysł Jona z 4ro krotnym powtórzeniem Always przed fantastyczną solówką Ryśka, a to ostatnie 4rte przedłużone powtórzenie Always fantastycznie wprowadzające solówkę i budujące napięcie, razem z uderzeniami w bębny Tico. Wokal Jona na samym końcu z akompaniamentem fortepianu Davida cudowne, Jon czuje i wczuwa się w ten utwór chyba tak wspaniale jak nigdy wcześniej, zapowiada się świetne DVD!! :)
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Bartekbb23, fantastyczne jest to wykonanie. Kolejny raz uklony dla Jona.
A co do dvd to moim zdaniem to nie beda pelne dwa koncerty z MSG tylko wybrane najlepsze wykonania z tych dwoch koncertow i polaczone tak jakby w jeden.

A co powiecie o tym Dry county ? :)
http://www.youtube.com/watch?v=Cd79Fjku3iI

filmik jest tej samej osoby co krecila Always to co podał Bartek, wiec jest w swietnej jakosci.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

A co do dvd to moim zdaniem to nie beda pelne dwa koncerty z MSG tylko wybrane najlepsze wykonania z tych dwoch koncertów i polaczone tak jakby w jeden.
No tak oczywiście. Może się źle wyraziłem, ale tak to właśnie będzie zrobione. Tylko powinno nas czekać długie wydawnictwo, gdyż z założenia setlisty miały być bardzo podobne, ale po koncercie Jon wraz z ekipą przejrzeli materiał i był on na tyle zadowolony, że postanowił znacznie zmienić setliste 2giego koncertu.

A co powiecie o tym Dry county ? :)
:) Nie trzeba nic mówić. Jeśli to ekipa dobrze zmontuje to oglądając to DVD nie będe mógł nawet na chwile oderwać wzroku od ekranu.
Szczerze, nie myślałem, że jeszcze kiedyś to powiem po tym co działo się z Jonem i jego głosem, ale te ostatnie wykonania Always, przynajmniej dorównują, jeśli nawet nie przewyższają Always z Wembley
Zgadzam się w 100%

A najlepsze jest to, że jak to sie dobrze sprzeda to będą następne tego typu wydawnictwa :)
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Adrian pisze: No tak oczywiście. Może się źle wyraziłem, ale tak to właśnie będzie zrobione. Tylko powinno nas czekać długie wydawnictwo, gdyż z założenia setlisty miały być bardzo podobne, ale po koncercie Jon wraz z ekipą przejrzeli materiał i był on na tyle zadowolony, że postanowił znacznie zmienić setliste 2giego koncertu.
Dobrze, że tak mówisz, bo już bałam się, że Dry County albo Always zostaną wycięte na rzecz jakiś piosenek z LH.

Co do Always, strasznie podoba mi się to wykonanie! Ostatnio słuchałam koncertów z lat 95-96 i wiele razy Jon wykonywał tę piosenkę tak automatycznie, zero emocji, mimo że dysponował świetnym głosem. Teraz nie może już tak śpiewać, ale dzięki temu za każdym razem bardzo się przykłada, wkłada w to mnóstwo serca - aż ciarki przechodzą po plecach :) To samo można powiedzieć o Dry County i kilku innych hitach, które powróciły w trakcie tej trasy koncertowej!

Szkoda, że nie powstanie DVD z jakiegoś koncertu w Europie (Frankfurt, Amsterdam, Manchester), bo scena wyglądała niesamowicie!
Justyna_1084
It's My Life
It's My Life

Post autor: Justyna_1084 »

Boże Always jest świetne :brawo: aż mam ciary jak słucham tego wykonania. I rzeczywiście trzeba przyznać, że Jon angażuję się calkowicie w to co robi. A Rychu przechodzi samego siebie. Świetna solówka :o Wkładają tyle serducha w to co robią !! Ach aż brak słów........
Awatar użytkownika
Canis_Luna
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: Canis_Luna »

Justyna_1084 pisze:ż mam ciary jak słucham tego wykonania
Ja tez!!!! Rany.. jak ja niesmowicie kocham te piosenke!
Uwielbiam patrzeć, kiedy artysta wkłada całego siebie w zaspiewanie piosenki. Przekazuje wtedy widzowi wszystkie swoje emocje i widac ze naprawde kocha to co robia.
I Richie na gitarze.. ta soloweczka... cos czuje ze bede bardzo czesto wracac do tego nagrania ;]
"Like Frankie said: I did it my way!"
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

I kolejne świetne wykonanie "Living in sin" z MSG:

http://www.youtube.com/watch?v=-A0VhU5wLJE

Zauważyłam, że coś podczas tej trasy ta piosenka im świetnie wychodzi i chyba lubią ją grać. W każdym razie to jedno z lepszych wykonań ;]
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Justyna_1084
It's My Life
It's My Life

Kolejne cudeńko w wykonaniu zespołu :brawo: Jasiek świetnie ryczy. Naprawdę dali niesamowity koncert !! I trzeba pochwalić jakość filmiku aż się przyjemnie słucha w takiej jakości.

[ Dodano: 2008-07-20, 15:56 ]
No i Ruchu mój mistrzu :brawo: Naprawdę nie źle im wychodzi ten utwór
respect dla BJ :lol: Świetnie !! zdążyłam to obejrzeć kilka razy i szczena mi nadal opada jak to słyszę. Zgadzam się ALI Z TOB? TO NAJLEPRZE WYKONANIE TEJ PIOSENKI :o :o :o :brawo:
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Dawno tu nic nie pisałem, ale to wykonanie Always zmusiło mnie, żeby się zalogować i napisać że jest boskie. :))

Wembley się nie umywa do tego, bo tam kilka razy było na granicy fałszu, a poza tym tutaj jest chyba więcej powera jeśli chodzi o wokal moim zdaniem.

Solówka efektowna, ale widać że totalnie improwizuje (na Wembley ewidentnie miał przygotowaną solówkę i dla tego była lepsza).
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Grzesiek pisze:Solówka efektowna, ale widać że totalnie improwizuje (na Wembley ewidentnie miał przygotowaną solówkę i dla tego była lepsza).
no właśnie tego słowa mi brakowało- improwizacja, ale czy oby nie lepsza jest taka improwizacja od wyuczonej solówki? :whoeva:
Justyna_1084
It's My Life
It's My Life

Najbardziej podobał mi się komentarz pod Dry County na temat siedzących za zespołem fanów nazwanych przez komentującego w wolnym tłumaczeniu "co za idioci" :P
Nieźle się przy tym uśmiała. Naprawde jakieś cioły, żeby tak siedzieć na dupie i nie skalać kiedy zespół wymita :lol: Zobaczcie sami komentarz i filmik http://www.youtube.com/watch?v=ODhzWD_76Tc
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Niby zajebista informacja z tym DVD ale jakoś wszystko co sie kojarzy z LH przyjmuje negatywnie, z odrzuceniem. Jakos nie moge sie przełamac.
Jednak fakt ,ze to co prezentuje podczas tej trasy Jon jest warte uwiecznienia. Fenomenalnie zaspiewane Always i Dry county. Sam dobór repertuaru swiadczy o tym , ze czuje sie pewnie ze swoim glosem i wie ,ze jest on w świetnej dyspozycji. Mam co prawda pewne zastrzezenia co do Ryska ale nie mozna miec wszystkiego. Chyba za duzo starszych koncertow sie ostatnio naoglądałem :) Tam miał energie,chęć do grania a teraz odczuwam jakby nawet podczas solówek gdy zaczynał to czekał tylko aż sie skończą. No ale to nie jest juz młody Richie a starszy,doswiaczony facet. W sumie to nawet naturalne.
No i szkoda , ze ta scena w MSG taka jakaś mała jest.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”