LH Tour 2007

Wszystkie tematy odnośnie koncertów promocyjnych Lost Highway

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Wydaje mi się, że dużo chetnych było by na koncert BJ ludzie przyjechali by też z zagranicy. Wczoraj pokazywali na jakimś programie koncert Duran Duran, który z pozorów w naszym kraju jest malo znany a przyszło na niego baardzo duzo ludzi naprawde.(żeby nie było niejasnosci - nie stawiam Duran Duran na jednej półce z BJ :))
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

na niego(koncert duran duran) baardzo duzo ludzi naprawde
A ile to jest, to "bardzo dużo" ? ;] Podejrzewam, ze BJ chcieliby wypelnic cały stadion (zależy od wielkości objektu oczywiście ale myślę, że 35 tysięcy to bardzo małe minimum, a biorąc pod uwagę jeszcze, że miałby to być jedyny koncert z Europie Środkowej, to liczba powinna siegać ok 70 tysięcy ). Duran Duran nawet 30 tyś. raczej nie uzbiera więc .... ( nie umnijeszając im, że tak powiem ;] )
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Nie wiem gdzie był ten koncert tzn w jakim miescie ale naprawde byly tłumy i nie mam przelicznika w oczach aby ich policzyc;] niestety. Podałam tylko przykład. Nie wiesz ile fanów Duran Duran jest w Polsce może wiecej niż BJ?:>
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nie no zwracam homor monjovi. Z ciekawości postanowiłem poczytać ilu było widzów. I okazuje się, zę blisko 100 tyś. Z tym, że grało poza nimi (DD) parę innych grup. Mają chyba, rzeczywiście wiecej fanów niz BJ w Polsce :P. Reklama robi jednak też swoje, bo pamietam, ze ten koncert był mocno reklamowany w telewizji i mediach. Dodatkowo był tam piknik, a bilety były ponoć "tanie jak barszcz" :P Z tego co przezytałem był to jakiś specjalny występ u nas i gdyby była to normalna trasa koncertowa, to publika byłaby kilka razy mniejsza. Więc myślę nawet, ze moje szacunki co do minimalnej liczby publiczności jakiej spodziewaliby sie Bon Jovi są mocno zaniżone, bo na ich koncert pozjezdza sie masa ludzi z krajów ościennych (wschodu)
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Obserwując to, co dzieje się gdy Bon Jovi ogłaszają kolejny koncert w Europie- nie mam żadnych wątpliwości, że stadion byłby zapełniony między innymi przez fanów z Niemiec, Anglii, Hiszpanii, Francji itp. Normalna rzecz :) Biorąc pod uwagę jeszcze niższe ceny koncertu,transporu i noclegu... chętnych na pewno by nie zabrakło!
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

a ja bym dodał że graniczymy z takimi krajami jak:
- Niemcy
- Litwa
- Rosja
- Białoruś
- Czechy
- Słowacja
- Ukraina

W każdym z tych krajów BJ mają swoich fanów i Polska jest zdecydowanie tańsza dla nich niż Niemcy.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Wiadomo, że w Polsce nie ma jakiejś ogromnej liczby fanów BJ. Jest nas raczej mało w porównaniu do innych krajów Europy (bo np. o USA nawet nie wspomnę, tam jest pogrom fanów). Sami Polacy raczej by stadionu nie wypełnili, ale jestem pewna, że zjechałoby się do nas tysiące fanów z całej Europy, nie tylko z państw sąsiednich (choć z tych byłoby ich najwięcej). Na pewno taki koncert by się im opłacał...ale cóż...nie nam o tym NIESTETY decydować.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

Apropo popuularnosci Bj własnie przed chwila jakas para tańczyła w tańcu z gwiazdami przy It's my life :P
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

no własnie widziałam i to calkiem dobrze jakies paso doble czy cos ;p
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

O Tym paso doble mówicie :)

http://s007.wyslijto.pl/?file_id=05482558947949326344
Sami Polacy raczej by stadionu nie wypełnili
Moim zdaniem przy normalnej promocji nie byłoby problemu. Wystarczy tlyko przypomnieć zespół starszym fanom bo młodzież wie, ze zespół jeszcze żyje. Starsi nie koniecznie musza wiedzieć, że to IMLife czy HAND które słyszeli w Radiu to ten sam zespół co śpiewał LOP, Bed Of Roses czy Always.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Piotrek pisze:Garou - rzeczywiście.. wielka gwiazda i wirtuoz LooOl, wkładasz to z BJ na jedną półkę ?? ;]
Człowieku opanuj sie, niczego nie wkladam na jedna półke poprostu dałem przykład kto wystepował na takich komercyjnych jedynkowych festiwalach. Jeszcze raz opanuj sie.
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian
W każdym z tych krajów BJ mają swoich fanów i Polska jest zdecydowanie tańsza dla nich niż Niemcy.
I w tym jest nasz niewątpliwy atut, ....... Słowacji też :P
Starsi nie koniecznie musza wiedzieć, że to IMLife czy HAND które słyszeli w Radiu to ten sam zespół co śpiewał LOP, Bed Of Roses czy Always.
Już nie popadajmy w skrajności, myślę, że wiedzą Adrianie :P

Ktoś pisał, ze tylko Polskich fanów na koncercie w naszym kraju byłoby mało. Oczywiście tego nie neguje, bo teoretycznie sam mógłbym tak powiedziec i podpisac się pod tym.
Oni (BJ) jadą tam gdzie sprzedają sie albumy. Zauwaźcie, ze zanim spadła zelazna kurtyna + kilka lat , to Jovisi najlepsze czasy popularności i rozgłosu mieli już za sobą. U nas jak wiadomo płyt legalnie kupić sie nie dało raczej, więc pozostawał czarny rynek, a zatem i zła opinia o nas. Druga sprawa jest taka, że obecnie Poskie społeczeństwo ogólnie za bogate nie jest, i na kupno nowych płyt nie moze sobie pozwolić w takim procencie jak obywate Francji czy GB. ?adnych sądazy też nie przeprowadzono chyba, czy taki koncert dla POLSKIEJ publiki byłby opłacalny, bo fani i chętni może i są, tylko nie da się tego sprawdzić i nie ma kto promowac i reklamować takiego koncertu, bo to kosztuje i moze okazac sie ryzykownym wydatkiem.
Pytanie jednak pozostaje, dlaczego Czesi potrafią :P

[ Dodano: 2007-05-06, 22:01 ]
bartekbb23 - nie pogryź sobie języka. vice versa
bartekbb23

Ty to sie lubisz czepiać panie kolego.
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czepiac nie czepiać. Napisąłem co myśle. Dla mnie uzasadnieniem jest fakt, że na jak to powiedziałeś "jedynkowych festiwalach" w nawiązaniu do BJ wystapiły takie gwiazdy jak The Scorpions, czy ewentualnie Elton John, ale nie Garou ;] Moze i rzeczywiście sie doczepiłem, poprostu spontanicznie napisalem co myśle i tyle :) Wracajmy do tematu ! :)
bartekbb23

dobra napisalem o garu bo początkowo tylko on mi sie skojarzył, a do tego że jest gwiazdą czytaj popularny w naszym kraju nie ma sie co nawet sprzeczać
ODPOWIEDZ

Wróć do „Lost Highway 2007 / 2008”