We Weren't Born To Follow
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
We Weren't Born To Follow
solo to też jeden klops.
właściwie dla mnie to nie jest nawet solo, tylko takie nudne przejście do kolejnej części piosenki. Ale najbardziej irytuje mnie to że Jon zaseplenił "guitar" i każdy normalny pomyślał by że tu zaraz jakaś porządna solówa będzie.... gdyby nie te nieszczęsne "guitar" to bym się nie czepiał, tylko uznał ze w tej piosence nie ma sola
ps. w "fear" sola nie ma
może bedzie jakiś podobny utwór na albumie? 
właściwie dla mnie to nie jest nawet solo, tylko takie nudne przejście do kolejnej części piosenki. Ale najbardziej irytuje mnie to że Jon zaseplenił "guitar" i każdy normalny pomyślał by że tu zaraz jakaś porządna solówa będzie.... gdyby nie te nieszczęsne "guitar" to bym się nie czepiał, tylko uznał ze w tej piosence nie ma sola
ps. w "fear" sola nie ma
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
A ja muszę powiedzieć, że piosenka BARDZO mi się podoba. Jestem mile zaskoczona. Może nie będzie z tego jakiś wielki światowy hit, ale w sumie nie liczę na to, ani nie jest mi to do szczęścia potrzebne.
Utwór bardzo wpada w ucho. Chce mi się go słuchać i ciągle do niego wracam, a to już coś. Mam nadzieję, że cała płyta mile mnie zaskoczy. Doczekać się nie mogę!
To są takie pierwsze wrażenia po kilku przesłuchaniach WWBTF. Muszę jeszcze przeanalizować tekst i może jakieś nowe wnioski wyciągnę
Utwór bardzo wpada w ucho. Chce mi się go słuchać i ciągle do niego wracam, a to już coś. Mam nadzieję, że cała płyta mile mnie zaskoczy. Doczekać się nie mogę!
To są takie pierwsze wrażenia po kilku przesłuchaniach WWBTF. Muszę jeszcze przeanalizować tekst i może jakieś nowe wnioski wyciągnę
- JasonJovi13
- It's My Life
i tak powinno byćAdrian Wysłany: Dzisiaj 22:07 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Macie solówke, której wam brakowało
- milagros^
- Have A Nice Day
WAM ?..Adrian pisze:http://www.youtube.com/watch?v=UQk9M-1Y ... re=related
Macie solówke, której wam brakowało
Taka solowka jak najbardziej^^
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
- JasonJovi13
- It's My Life
Richie lubi popisywać się swoją kreatywnością na koncertach więc ja postanowiłam narazie wstrzymać się z krytyką tej solówki (albo też jej braku jak to niektórzy z Was określili)Tatar pisze:no i doszło do tego, że jakiś gość z youtube'a jest bardziej kreatywny od Richiego.
Z drugiej strony muszę przyznać, że jako zagorzałej fance Richiego trochę mi się łyso zrobiło jak obejrzałam ten filmik. Trzeba przyznać że młody nieźle wymiata i na miejscu Richiego schowałabym się do mysiej dziury ze wstydu po czymś takim. Jeśli ktoś mu podesłał ten filmik to teraz chyba nie ma innego wyjścia. Pewnie teraz siedzi i wymyśla taką solówę, że jak ją usłyszymy na koncercie to nam wszystkim koparki opadną z wrażenia
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
Spokojnie z tymi zachwytami, owszem fajnie koleś to wkomponował w utwór, ale nie ma w tej solówce nic genialnego ani trudnego, chłopak zagrał tu raptem standardowy riff z WWBTF wzbogacony o kilka podciągnięć i wibratto, a między 22-25 sekundą mamy jedną z klasycznych skal rockowych. Każdy kto gra trochę czasu na elektryku i ma jako tako opanowaną grę z użyciem floyd rose zagra to bez problemu.JoFree pisze: Z drugiej strony muszę przyznać, że jako zagorzałej fance Richiego trochę mi się łyso zrobiło jak obejrzałam ten filmik. Trzeba przyznać że młody nieźle wymiata i na miejscu Richiego schowałabym się do mysiej dziury ze wstydu po czymś takim.
Dlatego nie widzę powodu dla, którego Richie miałby się wstydzić... tego typu improwizację zapewne wymyśliłby nawet gdybyście wyciągnęli go z łóżka o 4 nad ranem i kazali z miejsca grać
Wywołana do odpowiedzi przyznaję, że sama na elektryku potrafię co najwyżej brzdąkać ale na pewno nie grać więc podobne popisy faktycznie robią na mnie wrażenie.Scrooge pisze:Każdy kto gra trochę czasu na elektryku i ma jako tako opanowaną grę z użyciem floyd rose zagra to bez problemu.
i właśnie dlatego nie mogę się doczekać jak to będzie brzmiało na koncercieScrooge pisze:tego typu improwizację zapewne wymyśliłby nawet gdybyście wyciągnęli go z łóżka o 4 nad ranem i kazali z miejsca grać
więc jednak w czymś się zgadzamyScrooge pisze:Nie wiem dlaczego w oryginalnej wersji nie ma solówki, również nad tym ubolewam, widocznie tak im bardziej pasowało...
When you wanna give up, and your hearts about to break
Mnie zastanawia jeszcze 1 sprawa, na studyjnej wersji słychać 2 gitary, ciekawe czy na koncertach Jon będzie grał, czy też znowu pojedzie z nimi w trasę Bandiera. Jest też opcja, że będą grali na 1 gitarę, ale piosenka wtedy straci na dynamice... i zrobi się "płaska". Strasznie jestem ciekawy jak wypadnie wersja live.