We Weren't Born To Follow

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
ydur
I Believe
I Believe

Post autor: ydur »

Piosenka wpada w ucho. Jest wiele fajnych momentów w całym utworze, ale jest tez kilka klopsów. Do takich na pewno trzeba zaliczyc "guitar" przed solówką Rycha. Ogólnie jednak pozytywny utwór.
Always Have A Nice Day
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

We Weren't Born To Follow

Post autor: teken020 »

solo to też jeden klops.
właściwie dla mnie to nie jest nawet solo, tylko takie nudne przejście do kolejnej części piosenki. Ale najbardziej irytuje mnie to że Jon zaseplenił "guitar" i każdy normalny pomyślał by że tu zaraz jakaś porządna solówa będzie.... gdyby nie te nieszczęsne "guitar" to bym się nie czepiał, tylko uznał ze w tej piosence nie ma sola ;)

ps. w "fear" sola nie ma :P może bedzie jakiś podobny utwór na albumie? :P
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

A ja muszę powiedzieć, że piosenka BARDZO mi się podoba. Jestem mile zaskoczona. Może nie będzie z tego jakiś wielki światowy hit, ale w sumie nie liczę na to, ani nie jest mi to do szczęścia potrzebne.
Utwór bardzo wpada w ucho. Chce mi się go słuchać i ciągle do niego wracam, a to już coś. Mam nadzieję, że cała płyta mile mnie zaskoczy. Doczekać się nie mogę! :))
To są takie pierwsze wrażenia po kilku przesłuchaniach WWBTF. Muszę jeszcze przeanalizować tekst i może jakieś nowe wnioski wyciągnę :D
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
JasonJovi13
It's My Life
It's My Life

Post autor: JasonJovi13 »

Budowa tekstu w refrenie przypomina mi stare dobre Born To Be My Baby, a ja już pracuje nad polska wersja tego utworu opartą z lekka na moim przypadku
Osiem zapałek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

http://www.youtube.com/watch?v=UQk9M-1Y ... re=related

Macie solówke, której wam brakowało ;)
quakester
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: quakester »

Adrian Wysłany: Dzisiaj 22:07 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Macie solówke, której wam brakowało
i tak powinno być
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

Adrian pisze:http://www.youtube.com/watch?v=UQk9M-1Y ... re=related

Macie solówke, której wam brakowało ;)
WAM ?.. :P
Taka solowka jak najbardziej^^
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

zniszczył tą solówką wszystko. Jeśli była by w piosence na albumie to pewnie byłaby najlepsza :P
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

no i doszło do tego, że jakiś gość z youtube'a jest bardziej kreatywny od Richiego. :)
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
JasonJovi13
It's My Life
It's My Life

Post autor: JasonJovi13 »

Rzeczywiście młody pokazał klasę,
Ale nie ma to jak Rysio,
Osiem zapałek
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Post autor: JoFree »

Tatar pisze:no i doszło do tego, że jakiś gość z youtube'a jest bardziej kreatywny od Richiego. :)
Richie lubi popisywać się swoją kreatywnością na koncertach więc ja postanowiłam narazie wstrzymać się z krytyką tej solówki (albo też jej braku jak to niektórzy z Was określili)

Z drugiej strony muszę przyznać, że jako zagorzałej fance Richiego trochę mi się łyso zrobiło jak obejrzałam ten filmik. Trzeba przyznać że młody nieźle wymiata i na miejscu Richiego schowałabym się do mysiej dziury ze wstydu po czymś takim. Jeśli ktoś mu podesłał ten filmik to teraz chyba nie ma innego wyjścia. Pewnie teraz siedzi i wymyśla taką solówę, że jak ją usłyszymy na koncercie to nam wszystkim koparki opadną z wrażenia :o :D
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
Scrooge

Post autor: Scrooge »

JoFree pisze: Z drugiej strony muszę przyznać, że jako zagorzałej fance Richiego trochę mi się łyso zrobiło jak obejrzałam ten filmik. Trzeba przyznać że młody nieźle wymiata i na miejscu Richiego schowałabym się do mysiej dziury ze wstydu po czymś takim.
Spokojnie z tymi zachwytami, owszem fajnie koleś to wkomponował w utwór, ale nie ma w tej solówce nic genialnego ani trudnego, chłopak zagrał tu raptem standardowy riff z WWBTF wzbogacony o kilka podciągnięć i wibratto, a między 22-25 sekundą mamy jedną z klasycznych skal rockowych. Każdy kto gra trochę czasu na elektryku i ma jako tako opanowaną grę z użyciem floyd rose zagra to bez problemu.

Dlatego nie widzę powodu dla, którego Richie miałby się wstydzić... tego typu improwizację zapewne wymyśliłby nawet gdybyście wyciągnęli go z łóżka o 4 nad ranem i kazali z miejsca grać ;) Nie wiem dlaczego w oryginalnej wersji nie ma solówki, również nad tym ubolewam, widocznie tak im bardziej pasowało...
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Post autor: JoFree »

Scrooge pisze:Każdy kto gra trochę czasu na elektryku i ma jako tako opanowaną grę z użyciem floyd rose zagra to bez problemu.
Wywołana do odpowiedzi przyznaję, że sama na elektryku potrafię co najwyżej brzdąkać ale na pewno nie grać więc podobne popisy faktycznie robią na mnie wrażenie.
Scrooge pisze:tego typu improwizację zapewne wymyśliłby nawet gdybyście wyciągnęli go z łóżka o 4 nad ranem i kazali z miejsca grać
i właśnie dlatego nie mogę się doczekać jak to będzie brzmiało na koncercie :)
Scrooge pisze:Nie wiem dlaczego w oryginalnej wersji nie ma solówki, również nad tym ubolewam, widocznie tak im bardziej pasowało...
więc jednak w czymś się zgadzamy :)
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Mnie zastanawia jeszcze 1 sprawa, na studyjnej wersji słychać 2 gitary, ciekawe czy na koncertach Jon będzie grał, czy też znowu pojedzie z nimi w trasę Bandiera. Jest też opcja, że będą grali na 1 gitarę, ale piosenka wtedy straci na dynamice... i zrobi się "płaska". Strasznie jestem ciekawy jak wypadnie wersja live.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Scrooge pisze:czy też znowu pojedzie z nimi w trasę Bandiera.
Na pewno tak będzie.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”