Say It Isn't So

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Say It Isn't So

Post autor: Adrian »

Kiedyś usłyszałem od koleżanki stwierdzenie iż tekst do tej piosenki jest dziwy i bezsensu. Otóż tak może się wydawcać na początku, ale jak się skojarzy pewne fakty i to do czego dana cześć nawiązuje tekst staje się jak dla mnie majstersztykiem.

Ogólnie cały tekst jest super, ale to są moje ulubione fragmenty"
I just can't believe
It was all a lie
No man in the moon
Just a big light in the sky
Ewidentne nawiązanie Jona do afery z lądowaniem/lub jego braku na księżycu . Jest masa dowodów na to iż zdjęcia z tego lądowania są ewidentnie sfałszowane.
I hear Disneyland
Might lose Mickey Mouse
In some giant hostile corporate shake up
Zna ktoś ta aferę ? Kiedyś coś o niej było w telewizji, ale nie pamiętam o co chodziło. Jeśli ktoś wie na ten temat coś to niech napisze.

-----
Co do całości:
Uważam, ze jest to bardzo dobra piosenka poparta świetnym tekstem o czymś podanym w przyjazny sposób i ze świetnymi efektami i głosem Jona (szczególnie refren).

Piosenka oczywiście miała być pierwszym singlem z Crusha, ale powstała jeszcze jedna piosenka do albumu i to ona byłą singlem promującym. Gdyby nie tak ogromny sukces "It's My Life" to ta piosenka byłaby zapewne większym hitem. Niestety "It's My Life" nie dało szansy jej przebicia sie.

No i super teledysk z całą plejadą gwiazd. Jeden z moich ulubionych.
ZB

Post autor: ZB »

Say It Isn't So nie osiągnęłoby żadnego sukcesu... Chyba nikt nie lubi aż tak cukierkowej muzy...

W ogóle, to Crush jest spoko, ale jakby nie IML to album przeszedłby niezauważony.
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: magda01614 »

ZB pisze:Chyba nikt nie lubi aż tak cukierkowej muzy...
Bez przesady, że cukierkowa.
Adrian pisze:No i super teledysk z całą plejadą gwiazd.
Pare dni temu w jakiejś liście na VH1, zajęli drugie miejsce za ten teledysk ;]

Wiadomo, że każdy tekst piosenki BJ musi być przemyślany i musi mieć jakieś przesłanie. Tylko rzeczywiście trzeba troche pomyśleć. Wątpie, żeby kiedykolwiek napisali piosenkę bez sensu ;)
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
Moonshine

Post autor: Moonshine »

Super utwór.Moim zdaniem najlepszy na płycie "Crush".?atwo wpadający w ucho ,melodyjny utwór.W dodatku interesujący tekst.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Beznadziejna piosenka. Txt moze i fajny ale muzyke tragiczna. I dobrze ze najpierw bylo IML, bo gdyby nie to, to na Say it isnt so nikt by nie zwrocil uwagi.
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

tekst super, muza też... no i klip jeden z najlepszych...
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

Kiedyś ta piosenka doprowadzała mnie do szału, zawsze jej unikałam jak ognia. A pewnego dnia usiadłam, wsłuchałam się i jakoś moje zdanie na jej temat bardzo się zmieniło... :D
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Moncza
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Moncza »

studentmibm pisze:I dobrze ze najpierw bylo IML, bo gdyby nie to, to na Say it isnt so nikt by nie zwrocil uwagi.

Wiesz co nie zgodzę się z tobą i chyba masz kilka przykładów powyżej że jednak ktoś by zwrócił uwagę na tą piosenkę. Fakt, It's my life jest bardziej chwytliwa ale Say it isn't so też nie jest najgorsza i nie przeszła tak zupełnie bez echa
Jedyna rzecz warta życia: Bezgranicznie Kochać kogoś, Kto Kocha nas bezgranicznie !
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Moncza pisze:Fakt, It's my life jest bardziej chwytliwa ale Say it isn't so też nie jest najgorsza i nie przeszła tak zupełnie bez echa

jak dla mnie to byłoby z tą piosenką to co z make a memory maksymalnie
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

bartekbb23 pisze:jak dla mnie to byłoby z tą piosenką to co z make a memory maksymalnie
Bardzo możliwe, no ale chyba się tego już nie dowiemy... ;)
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Słuchajcie!

Dzisiaj o godzinie 10.50 byłam na zakupach w jednej z galerii. Przeglądając w pośpiechu towar na pułkach, nagle usłyszałam znajomą melodię. Wyostrzyłam słuch i nie wierzę - "Say it isn't so" w całej okazałości od początku do końca. SZOK!
Oczywiście na chwile zapomniałam o zakupach. Nie wiem czy to szło w jakiejś stacji radiowej czy ktoś puścił (potem leciała jakaś beznadzeja).
I tak sobie pomyślałam. Jakby zapytać tych wszystkich ludzi w sklepie co to za piosenka i kto to śpiewa, to daję sobie głowę uciąć, że 99% nie wiedziała by nic na ten temat.
Nie pamiętam kiedy słyszałam ostatni raz "Say it isn't so" w jakiejś stacji radiowej czy telewizyjnej.

[ Dodano: 2011-10-19, 11:53 ]
Wstyd!!! Półka oczywiście przez "ó" !!!
BJ - It's my life - Always !
EVENo

Post autor: EVENo »

Miracle-BJ pisze:Nie wiem czy to szło w jakiejś stacji radiowej czy ktoś puścił (potem leciała jakaś beznadzeja).
W galeriach puszczają raczej własną muzykę i zazwyczaj jest to właśnie takie smętolenie, które ma nas doprowadzić w zakupową hipnozę. Ja osobiście jak słyszę muzykę w centrach handlowych mam ochotę wyjść jak najszybciej. Say It Isn't So jest więc idealnym kawałkiem do takich miejsc.

A co do półki przez "ó" - w prawym górnym rogu widnieje przycisk "edytuj" ;)
specops
I Believe
I Believe

Post autor: specops »

I just can't believe
It was all a lie
No man in the moon
Just a big light in the sky

Ewidentne nawiązanie Jona do afery z lądowaniem/lub jego braku na księżycu . Jest masa dowodów na to iż zdjęcia z tego lądowania są ewidentnie sfałszowane.
Wielokrotnie zresztą obalanych. Prędzej to drwina z tego typu teorii.

Piosenka jest dość przeciętna,podziwiam wszystkich którzy są w niej w stanie dosłuchać Czwórki z Liverpoolu.Dla mnie to raczej typowa "imprezówka" do puszczenia w tle przy gwarze rozmów[/quote]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”