We Weren't Born To Follow

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JJ
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: JJ »

Po pierwszym odsłuchaniu nie byłem zachwycony...ale teraz, na drugi dzień, po kilkunastokrotnym przesłuchaniu utworu już w dobrej jakości, stwierdzam, że singiel jest niezły.
Wstęp jest udany, zachęca do słuchania. Jako całość piosenka może nie powala na kolana, może zwrotka jest nie co monotonna,chociaż Tico pogrywa w niej całkiem przyjemnie ;] Ale już refren zaczynający się po chwilowej "ciszy" ma w sobie małego kopa ;]
Oczywiście solówka Sambory to porażka jakaś. Wcale nie musi być długa, ale Richie'go stać na wiele lepsze chociażby 20s wymiatanko ;]
Wywalić tylko te "yeah yeah yeah" i jest dobrze :P
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

JJ pisze:Wywalić tylko te "yeah yeah yeah" i jest dobrze :P
może nie wywalić ale jakby trochę ich było mniej byłoby o wiele lepiej :P
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

ewaika789 pisze:
JJ pisze:Wywalić tylko te "yeah yeah yeah" i jest dobrze :P
może nie wywalić ale jakby trochę ich było mniej byłoby o wiele lepiej :P
Nie przesadzajcie już z tym 'yeah'. It's alright było gorsze;)
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Post autor: dario_esik »

Singiel jest naprawdę spox........
Wywalić ,,YeaH"
Czy kogoś pieści........
To chyba fajnie wyjdzie na koncercie :P..... bez dwóch zdań
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Mnie nowy singiel ani nie oczarował, ani nie zawiódł... jest to kolejny utwór w stylu i na poziomie jaki BJ prezentują od 2000 roku (poza paroma przebłyskami). Co do nowej płyty to spodziewam się czegoś w stylu HAND, czyli proste, lekkie, niewymagające od słuchacza większej refleksji piosenki. Nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że po udanej i BARDZO dochodowej ostatniej trasie LH, Jon postanowił wykorzystać dobra koniunkturę, wydać szybko kolejną płytę i wyruszyć dalej w trasę... z resztą z tego co wyczytałem nadchodzące tour ma być jeszcze większe i dłuższe od ostatniego... każdy może wysunąć z tego własne wnioski ;)
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

słabe, nie podoba mi się.
Po pierwszym przesłuchaniu miałem mieszane odczucia, po drugim przesłuchaniu piosenka zwyczajnie przynudza. jedyne co da się wyróżnić do perkusja i wokal, reszta zlewa się ze sobą, klawiszy raczej nie ma tylko tło, brak wyraźnej gitary, tylko jakaś papka, jakby w piosence gitara prowadząca została wycięta i została rytmiczna. Album pewnie zawiedzie mnie, ale pewnie jak na każdym, zapewne i na tym znajdę coś co mi się spodoba, choć mniej jak więcej.
Szkoda że zespół nie poszedł drogą jaką obrało np. Europe. - po niszczącym pierwszym singlu "Last Look at Eden" czekam na cały album. Wiem ze wymiecie, to pewniak!!
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

Nie twierdze, że mamy wszyscy popadać w zachwyt, ale moze nie oczekujmy, że Jasiek napisze dla każdego z nas oddzielną piosenkę, aby nas zaspokoić....
Wystarczy, zeby grali normalny hard rock z ktorego sie wywodza a nie bawili sie w komerche to by zadowolilo 80% fanów

Tyle na ten temat nie ma co sie rozwodzic i czarowac. Ja sie modle zeby ten album był przynajmniej jak Have a nice day ktory uwazam jako najlepszy od czasów These DAYS wywalajac oczywiscie beznadziejny Go Home czy jak mu tam
...and just only rock...
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

unavoidable pisze:myślę, że jak stworzą klip do we weren't born to follow, to może jakaś stacja muzyczna ich puści, hm?
Ja kibicuje Teleexpresowi :P
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
Scrooge

TheRock pisze:
Wystarczy, zeby grali normalny hard rock z ktorego sie wywodza a nie bawili sie w komerche to by zadowolilo 80% fanów
Z tym Hard Rockiem to bym był ostrożny, bo BJ nigdy nie grali prawdziwego Hard Rocka chociaż przez fanów często byli pod ten gatunek podczepiani. Mają co prawda kilka mocniejszych piosenek w swoim dorobku, ale tak na prawdę uwzględniając ich całą karierę, szczególnie od początku lat 90, ich muzyka zawsze oscylowała wokół klasycznego rock n' roll'a bardziej lub mniej zahaczając o inne gatunki takie jak właśnie hard rock, pop czy country, z którego również czerpali niejednokrotnie w przeszłości, a nie tylko na ostatniej płycie jak większość uważa.

A tak w ogóle to nie wyobrażam sobie, żeby obecnie nagrali płytę Hard Rockowa w dzisiejszym tego słowa znaczeniu... obawiam się, że zostali by odebrani z mocnym przymrużeniem oka...
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

A tak w ogóle to nie wyobrażam sobie, żeby obecnie nagrali płytę Hard Rockowa w dzisiejszym tego słowa znaczeniu... obawiam się, że zostali by odebrani z mocnym przymrużeniem oka...
odebrali by ich jak najbardziej normalnie i pomysleli wreszcie!!!! stary zespol nagral cos dobrego.

Dzisiaj muzyka jest duzo bardziej soft niz w latach 80 and 90 przynajmniej ta komercyjna tak wiec aby nagrac plyte hard rockowa komercyjna wystarczyloby wywalic troche slów w HANDZIE i wpleść wiecej Sambory i gotowe. Chociaz w opini wielu ludzi HAND podchodzi pod hard rock przynajmniej niektore piosenki complicated secret Unbreakable I Am zaj..... ballada i chyba troche h.rockowa. no i Last Man Standing z nalecialosciami z czasow lat 80
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2009, o 23:29 przez TheRock, łącznie zmieniany 1 raz.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Po setnym przesłuchaniu jakoś powoli przekonuję się do tego utworu. Gdyby nie tekst i wokal.... to byłoby super i bez zarzutów :D

let me hear you say yeah yeah yeah ooooooh yeeeaaah :tancze:
Scrooge

Re: :)

TheRock pisze: odebrali by ich jak najbardziej normalnie i pomysleli wreszcie!!!! stary zespol nagral cos dobrego.

Dzisiaj muzyka jest duzo bardziej soft niz w latach 80 and 90 przynajmniej ta komercyjna...
Eee sorry, ale dzisiejsza muzyka Hard Rockowa, czy metalowa jest bardziej HARD niż w latach 70 czy 80... najlepszym przykładem są takie legendy metalu jak Iron Maiden, a w szczególności Black Sabbath, które w porównaniu do dzisiejszych zespołów Metalowych grały lekkiego rocka ;)

Druga sprawa, że dla mnie hasła "dobra płyta hard rockowa" i "komercja" są sprzeczne, a to dlatego właśnie, że dobrego hard rocka nie usłyszysz w radiu, a dla przeciętnego słuchacza "słucham wszystkiego po trochu" to już trochę zbyt mocna muza...

Co do WWBTF to Jovizna ma rację, że im dłużej się słucha tej piosenki tym bardziej wpada w ucho ;)
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Ja w pierwszej kolejności wyrzuciłabym "guitar!" przed "solówką" Ryśka. Tak to Jon może sobie krzyczeć w Wanted, a nie tutaj.

Piosenka jest bardzo chwytliwa - wczoraj przez cały dzień nie mogłam pozbyć jej się z głowy.
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

W moim przypadku o rozczarowaniu mowy być nie może bo od jakiegoś czasu w nich już nie wierze… Dostaliśmy przyjemną, lekką muzyczke która wydaje się odpowiednia na miarę oczekiwań współczesnych fanów. Kawałek jest bardzo przeciętny, ale nie mam po nim jakichś wyjatkowo negatywnych odczuć więc to już jakis plus pioseneczka do radia, po wysłuchaniu której nic nie zostaje. 4/10

w starym stylu można grać nawet w 2009 roku, prosze przykład:
http://www.youtube.com/watch?v=-_Bb46goWwk
Awatar użytkownika
JasonJovi13
It's My Life
It's My Life

Post autor: JasonJovi13 »

Teraz gdy mogę się wykońcu wypowiedzieć o tym utworze, to poprostu brak słów..
Normalnie jest..............................
Osiem zapałek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”