Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

KondZik pisze:Na miejscu Richiego nawet bym nie wszedł do studia, powiedziałbym że tak to sobie może Bobby pograć.
A może tak było ?
Obrazek
Przemo30
I Believe
I Believe

Post autor: Przemo30 »

http://www.iheartradio.com/player/?mid=22747448

faktycznie tu jest. ma fajne momenty. ale całościowo kupa.sola gitarowe mój kolega z zespołu lepsze tworzy
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Kurde.. Teraz jeszcze mniej mi się podoba.. Jestem rozczarowany..
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

Może uznacie, że mam mało wysublimowany gust, ale dla mnie to pozytywna piosenka, która raczej będzie wywoływała uśmiech na mojej twarzy. Podoba mi się linia melodyczna zwrotki, o czym już wspomniałam wcześniej. Fakt, moje pierwsze skojarzenie to było Lost Highway, ale ja nie żywię do tej piosenki lub płyty negatywnych uczuć, a w niektórych przypadkach wręcz przeciwnie. Nie spodziewałam się niczego w innym stylu, a właściwie bałam się, że będzie gorzej. Bałam się dramatycznego zawodzenia i pseudo motywujących linii dotyczących walki o lepsze jutro. A tutaj powiało optymizmem. Perkusja jest w porządku, głos Jona też, solówka nie mam pytań, bo tego nawet solówką nie można nazwać. Nie przekreślam tego kawałka i czekam na następne.
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, o 12:40 przez kejt93bub, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Odłsłuchałam, pierwsze wrażenie to granie tego na weselach :D taka tupotanka
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Może zaskocze ale myśle,że ten song może odnieść spory sukces w popowych rozgłośniach radiowych, chwytliwy reften, bardzo pogodna, jak mawiał klasyk "ciemny lud to kupi".
Rockowe stacje za to chyba oleją to ciepłym moczem.

Solówka jest naprawde okropna, i to tak fest, rzygac mi sie chce.
Może jak fani sie mocno po tym przejadą to Richie wejdzie do studia i to zmieni jak miało to miejsce przy WWBTFollow.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

No ok. 2 przesłuchanie brzmi nawet spoko. Zwrotki całkiem fajne.
Najgorsze jest to, że fani z utęsknieniem czekają w większości na mocnego rockera, no nie jest to rocker.

Z pozytywów to niewątpliwie jest to piosenka w stylu topowych obecnie "rockowych" zespołów jak np Fun. czy Train
http://www.youtube.com/watch?v=qQkBeOisNM0
EVENo

Post autor: EVENo »

Cóż... opcja "Pop" w ankiecie wydawała się zbędna, a jednak! Gitarowo zalatuje Captain Crashem, wokalnie zalatuje większością nowych utworów, którymi trują nas radia (a przez ten weekend pierwszy raz od dawna radia słuchałem, bo musiałem - RMF leciał na stoku).

Czyli krótko mówiąc piosenka celująca w komercję, ale...

Nie traćmy nadziei co do całego krążka. Patrząc po przykładzie When We Stand Together, pierwszego singla z nowej płyty Nickleback można stwierdzić, że takowy singiel nie odzwierciedla całego albumu. Co prawda WWST był bardziej rockowy, ale nie zabrakło w nim tak przez nas uwielbianego "Hej, je, je, je, hej, je".

Z Because We Can się żegnam, może dam jej jeszcze jedną szansę kiedyś, ale w tego typu utworach takie drugie próby kończyły się jeszcze gorzej.
KondZik

Post autor: KondZik »

kejt93bub pisze:Może uznacie, że mam mało wysublimowany gust, ale dla mnie to pozytywna piosenka, która raczej będzie wywoływała uśmiech na mojej twarzy. Podoba mi się linia melodyczna zwrotki, o czym już wspomniałam wcześniej. Fakt, moje pierwsze skojarzenie to było Lost Highway, ale ja nie żywię do tej piosenki lub płyty negatywnych uczuć, a w niektórych przypadkach wręcz przeciwnie. Nie spodziewałam się niczego w innym stylu, a właściwie bałam się, że będzie gorzej. Bałam się dramatycznego zawodzenia i pseudo motywujących linii dotyczących walki o lepsze jutro. A tutaj powiało optymizmem. Perkusja jest w porządku, głos Jona też, solówka nie mam pytań, bo tego nawet solówką nie można nazwać.
Tak jako taka wesoła wiosenna pioseneczka jest ok, ale gdzie są gitary ? To tłumienie w tle i tyle? Solówka... sam bym lepszą napisał. W tle słychać klawisze i to ok, głos jest ok, perka ok, ale zalatuje More Things...
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: pozytywów to niewątpliwie jest to piosenka w stylu topowych obecnie "rockowych" zespołów jak np Fun. czy Train
Cholera, nie mogłam dotrzeć, co mi BWC przypomina, a tu proszę. Fun. No ładnie :P
KondZik

Post autor: KondZik »

Adrian pisze:No ok. 2 przesłuchanie brzmi nawet spoko. Zwrotki całkiem fajne.
Najgorsze jest to, że fani z utęsknieniem czekają w większości na mocnego rockera, no nie jest to rocker.

Z pozytywów to niewątpliwie jest to piosenka w stylu topowych obecnie "rockowych" zespołów jak np Fun. czy Train
Ale te zespoły tak jak napisałeś są "rockowe".

[ Dodano: 2013-01-07, 13:43 ]
Dand pisze:Może zaskocze ale myśle,że ten song może odnieść spory sukces w popowych rozgłośniach radiowych, chwytliwy reften, bardzo pogodna, jak mawiał klasyk "ciemny lud to kupi".
Rockowe stacje za to chyba oleją to ciepłym moczem.

Solówka jest naprawde okropna, i to tak fest, rzygac mi sie chce.
Może jak fani sie mocno po tym przejadą to Richie wejdzie do studia i to zmieni jak miało to miejsce przy WWBTFollow.
No możliwe, ja na tw napisałem Mu gdzie jest gitara?.
EVENo

Post autor: EVENo »

Ha, miałem zaszczyt oddać pierwszy głos w ankiecie na stronie głównej! Owszem, piosenka jest tragiczna :P
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Aha, zapomniałam! Nie ma żadnego It's Alright ani Hey hey! Głowy do góry! :D Haha
Przemo30
I Believe
I Believe

Post autor: Przemo30 »

a w ogóle to tak to brzmi jakby wogóle Tico nie było w kawałku tylko perka elektroniczna. kiedyś dla mnie był kiepski utwor real life bo był jakis prosty. ale ten juz jest kiepski w uj. oby The Fighter nie był zjabany.

[ Dodano: 2013-01-07, 13:48 ]
gdzie @#$*& polot i emocje z keep the faith!?
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ok. Po 4 przesłuchaniach daje piosence 3.5/6
Piosenka rośnie bo jest zupełnie czym innym niż oczekiwane HAND & KTF.

Trudno mi nie oprzeć się wrażeniu, że jest celowana w komercyjny sukces na miare wspomnianych zespołów Fun. i Train. Brzmi na pewno od nich lepiej.

Liczyliśy na Hook ME Up, IMLife itp nie dostaliśmy.. ;D
Ale wydaje mi się, że zwykłemu słuchaczowi powinno się spodobać, bo ja nie lubie Some Nights Fun czy Drive By Traina. Zobaczymy

JEdnak muszę przyznać, że zwrotki zajebiste.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”