A może tak było ?KondZik pisze:Na miejscu Richiego nawet bym nie wszedł do studia, powiedziałbym że tak to sobie może Bobby pograć.
Because We Can - Styl piosenki
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
http://www.iheartradio.com/player/?mid=22747448
faktycznie tu jest. ma fajne momenty. ale całościowo kupa.sola gitarowe mój kolega z zespołu lepsze tworzy
faktycznie tu jest. ma fajne momenty. ale całościowo kupa.sola gitarowe mój kolega z zespołu lepsze tworzy
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Może uznacie, że mam mało wysublimowany gust, ale dla mnie to pozytywna piosenka, która raczej będzie wywoływała uśmiech na mojej twarzy. Podoba mi się linia melodyczna zwrotki, o czym już wspomniałam wcześniej. Fakt, moje pierwsze skojarzenie to było Lost Highway, ale ja nie żywię do tej piosenki lub płyty negatywnych uczuć, a w niektórych przypadkach wręcz przeciwnie. Nie spodziewałam się niczego w innym stylu, a właściwie bałam się, że będzie gorzej. Bałam się dramatycznego zawodzenia i pseudo motywujących linii dotyczących walki o lepsze jutro. A tutaj powiało optymizmem. Perkusja jest w porządku, głos Jona też, solówka nie mam pytań, bo tego nawet solówką nie można nazwać. Nie przekreślam tego kawałka i czekam na następne.
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, o 12:40 przez kejt93bub, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Może zaskocze ale myśle,że ten song może odnieść spory sukces w popowych rozgłośniach radiowych, chwytliwy reften, bardzo pogodna, jak mawiał klasyk "ciemny lud to kupi".
Rockowe stacje za to chyba oleją to ciepłym moczem.
Solówka jest naprawde okropna, i to tak fest, rzygac mi sie chce.
Może jak fani sie mocno po tym przejadą to Richie wejdzie do studia i to zmieni jak miało to miejsce przy WWBTFollow.
Może jak fani sie mocno po tym przejadą to Richie wejdzie do studia i to zmieni jak miało to miejsce przy WWBTFollow.

- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
No ok. 2 przesłuchanie brzmi nawet spoko. Zwrotki całkiem fajne.
Najgorsze jest to, że fani z utęsknieniem czekają w większości na mocnego rockera, no nie jest to rocker.
Z pozytywów to niewątpliwie jest to piosenka w stylu topowych obecnie "rockowych" zespołów jak np Fun. czy Train
http://www.youtube.com/watch?v=qQkBeOisNM0
Najgorsze jest to, że fani z utęsknieniem czekają w większości na mocnego rockera, no nie jest to rocker.
Z pozytywów to niewątpliwie jest to piosenka w stylu topowych obecnie "rockowych" zespołów jak np Fun. czy Train
Cóż... opcja "Pop" w ankiecie wydawała się zbędna, a jednak! Gitarowo zalatuje Captain Crashem, wokalnie zalatuje większością nowych utworów, którymi trują nas radia (a przez ten weekend pierwszy raz od dawna radia słuchałem, bo musiałem - RMF leciał na stoku).
Czyli krótko mówiąc piosenka celująca w komercję, ale...
Nie traćmy nadziei co do całego krążka. Patrząc po przykładzie When We Stand Together, pierwszego singla z nowej płyty Nickleback można stwierdzić, że takowy singiel nie odzwierciedla całego albumu. Co prawda WWST był bardziej rockowy, ale nie zabrakło w nim tak przez nas uwielbianego "Hej, je, je, je, hej, je".
Z Because We Can się żegnam, może dam jej jeszcze jedną szansę kiedyś, ale w tego typu utworach takie drugie próby kończyły się jeszcze gorzej.
Czyli krótko mówiąc piosenka celująca w komercję, ale...
Nie traćmy nadziei co do całego krążka. Patrząc po przykładzie When We Stand Together, pierwszego singla z nowej płyty Nickleback można stwierdzić, że takowy singiel nie odzwierciedla całego albumu. Co prawda WWST był bardziej rockowy, ale nie zabrakło w nim tak przez nas uwielbianego "Hej, je, je, je, hej, je".
Z Because We Can się żegnam, może dam jej jeszcze jedną szansę kiedyś, ale w tego typu utworach takie drugie próby kończyły się jeszcze gorzej.
Tak jako taka wesoła wiosenna pioseneczka jest ok, ale gdzie są gitary ? To tłumienie w tle i tyle? Solówka... sam bym lepszą napisał. W tle słychać klawisze i to ok, głos jest ok, perka ok, ale zalatuje More Things...kejt93bub pisze:Może uznacie, że mam mało wysublimowany gust, ale dla mnie to pozytywna piosenka, która raczej będzie wywoływała uśmiech na mojej twarzy. Podoba mi się linia melodyczna zwrotki, o czym już wspomniałam wcześniej. Fakt, moje pierwsze skojarzenie to było Lost Highway, ale ja nie żywię do tej piosenki lub płyty negatywnych uczuć, a w niektórych przypadkach wręcz przeciwnie. Nie spodziewałam się niczego w innym stylu, a właściwie bałam się, że będzie gorzej. Bałam się dramatycznego zawodzenia i pseudo motywujących linii dotyczących walki o lepsze jutro. A tutaj powiało optymizmem. Perkusja jest w porządku, głos Jona też, solówka nie mam pytań, bo tego nawet solówką nie można nazwać.
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Cholera, nie mogłam dotrzeć, co mi BWC przypomina, a tu proszę. Fun. No ładnieAdrian pisze: pozytywów to niewątpliwie jest to piosenka w stylu topowych obecnie "rockowych" zespołów jak np Fun. czy Train
Ale te zespoły tak jak napisałeś są "rockowe".Adrian pisze:No ok. 2 przesłuchanie brzmi nawet spoko. Zwrotki całkiem fajne.
[ Dodano: 2013-01-07, 13:43 ]
No możliwe, ja na tw napisałem Mu gdzie jest gitara?.Dand pisze:Może zaskocze ale myśle,że ten song może odnieść spory sukces w popowych rozgłośniach radiowych, chwytliwy reften, bardzo pogodna, jak mawiał klasyk "ciemny lud to kupi".
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ok. Po 4 przesłuchaniach daje piosence 3.5/6
Piosenka rośnie bo jest zupełnie czym innym niż oczekiwane HAND & KTF.
Trudno mi nie oprzeć się wrażeniu, że jest celowana w komercyjny sukces na miare wspomnianych zespołów Fun. i Train. Brzmi na pewno od nich lepiej.
Liczyliśy na Hook ME Up, IMLife itp nie dostaliśmy.. ;D
Ale wydaje mi się, że zwykłemu słuchaczowi powinno się spodobać, bo ja nie lubie Some Nights Fun czy Drive By Traina. Zobaczymy
JEdnak muszę przyznać, że zwrotki zajebiste.
Piosenka rośnie bo jest zupełnie czym innym niż oczekiwane HAND & KTF.
Trudno mi nie oprzeć się wrażeniu, że jest celowana w komercyjny sukces na miare wspomnianych zespołów Fun. i Train. Brzmi na pewno od nich lepiej.
Liczyliśy na Hook ME Up, IMLife itp nie dostaliśmy.. ;D
Ale wydaje mi się, że zwykłemu słuchaczowi powinno się spodobać, bo ja nie lubie Some Nights Fun czy Drive By Traina. Zobaczymy
JEdnak muszę przyznać, że zwrotki zajebiste.