hahahMartixx pisze:Hahahah nie wiem czemu ale jakoś mi się z tym kojarzy![]()
http://www.youtube.com/watch?v=ykwqXuMPsoc
Because We Can - Styl piosenki
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- harriet
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Po kolejnym przesłuchania tego kawałka moje emocje spadły do zera. Nie wiem sama czy jest to coś czego się można było spodziewać, nie wyobrażając sobie wcześniej nie wiadomo czego... w każdym bądź razie chłopaki umieją zaskakiwać. Miały być klawisze, klawiszy nie słychać, gitara gdzieś się tli ale w sumie to do końca nie wiadomo co. Klip z tekstem jak najbardziej na czasie, rytm piosenki też. Trzeba iść z biegiem czasu, co udowadniają nam przez trzydzieści lat jednak mogliby dorzucić czegoś więcej, bo czegoś brakuje. Zastanawiają mnie jedynie komentarze na fejsie pod piosenką. Brilliant;Amazing... albo robią im dobrze albo nie mają własnego zdania.
Stać chłopaków na więcej ale trudno, może im tak się podoba, nie neguje.
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
A moze ludziom się po prostu piosenka podoba?harriet pisze:Zastanawiają mnie jedynie komentarze na fejsie pod piosenką. Brilliant;Amazing... albo robią im dobrze albo nie mają własnego zdania.
Na hejtującym Jovitalku Piosenka ma średnią między 6-7 to jest bardzo dobrym wynikiem patrząc na poprzednie piosenki i ilość 1nek.
- Magnolia
- It's My Life
" I don't wanna be another wave in the ocean.." hehe cholibka nie mogę przestać nucić tego urywku
i to w dodatku kiwając dłońmi przed sobą z boku na bok jak wujaszek na potańcówce weselnej 
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, o 21:45 przez Magnolia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Powiem Wam szczerze, że nie spodziewałam się tak negatywnej opinii na temat utworu. Trochę mnie zasmuca, że jednak jest ona bardzo niepochlebna. Mi się podoba, ale tylko podoba. Natomiast jednak mam sympatię do tej piosenki, może dlatego że nie oczekiwałam nie wiadomo czego, żadnych cudów powrotu 20 lat wstecz. Wiedziałam i byłam gotowa, że będzie to piosenka wpadająca w ucho, mająca całkiem niezły tekst, ale jednak inna od wczesnego BJ, które tak bardzo tutaj lubimy.
Nie narzekajmy za bardzo bo to właśnie TA piosenka promuje koncert, który jest dla nas tak ważny - koncert w Gdańsku. Ona będzie dla nas tak na prawdę legendą i świetnym wspomnieniem
Nie narzekajmy za bardzo bo to właśnie TA piosenka promuje koncert, który jest dla nas tak ważny - koncert w Gdańsku. Ona będzie dla nas tak na prawdę legendą i świetnym wspomnieniem
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
Ale Adrian tu nie ma tak, że komuś ta piosenka MOŻE się podobać . Tu trzeba pisać ,że jest tragiczna, bo inaczej jesteś be. A, że chwalą na innych zagranicznych stronach to są po prostu dziwni i nie chcą się przyznać ( to mnie najbardziej rozwaliło) Za to my polacy jesteśmy THE BEST ,fani z innych krajów powinni się od nas uczyć 
Idoli, jak już, bo to podobno zespół.kikusia28 pisze:To w takim razie Harriet znajdź mi drugie takie forum , gdzie się tak obrzuca błotem , podobno swojego idolagwarantuje Ci ,że akurat w tym jesteśmy jedyni !
Narazie znalazłem 2 recenzje z zagranicznych portali muzycznych i utwór kiepsko jest oceniany, żeby nie powiedzieć źle.
I nie chce się kłócić. Bo naprawde zawsze byłem po stronie nie marudzenia i broniłem każdej piosenki.
- harriet
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
kikusia28,
Nie sądzę, że jedyni. Bankowo jest tego jeszcze więcej. No idola, po to się tu jest. Żeby wyrażać swoje opinie i sugestie, to, że jeden kawałek nie przypadł do gustu nie znaczy, że tak będzie z drugim. Zresztą, polakowi nigdy się nie dogodzi. Poczekamy, posłuchamy i ocenimy, sądzę, że i moje i innych zdanie się zmieni ale na to trzeba czasu. Zresztą, nie chcę mówić w imieniu większości ;D
Nie sądzę, że jedyni. Bankowo jest tego jeszcze więcej. No idola, po to się tu jest. Żeby wyrażać swoje opinie i sugestie, to, że jeden kawałek nie przypadł do gustu nie znaczy, że tak będzie z drugim. Zresztą, polakowi nigdy się nie dogodzi. Poczekamy, posłuchamy i ocenimy, sądzę, że i moje i innych zdanie się zmieni ale na to trzeba czasu. Zresztą, nie chcę mówić w imieniu większości ;D
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
A ja jeszcze nie wiem co powiedzieć. Słucham tego już po raz 20 chyba. Tekst jest OK, melodycznie też OK. Ale produkcja ... nie takiej oczekiwałem i to brzmienie gitar w solo - solówka na dwie gitary... nie wiem.... linia basu banalna, zabawa z chórkami, tylko mam wrażenie że chórki te robi tylko Jon. Moim zdaniem to jest kolejny singiel na rynek Amerykański. Da się w nim wyczuć klimaty Country.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
-
- Gdańsk Supporter
-
It's My Life
Jeej, mój ulubiony outtake z New Jersey. Uwielbiam ten tekst z Hello Goodbye BeatelsówRicky Skywalker pisze:Ok pomarudziliśmy... a teraz czas na prawdę: z pewnych źródeł wiem, że BWC rzeczywiście jest dowcipem, a prawdziwy nowy singiel jest tu:
http://download.hellshare...e-mp3/10864713/
Enjoy!
A tak jeszcze odnośnie piosenki – niedawno wróciłam, przesłuchałam ją jeszcze parę razy i kurczę, jako popowa piosenka jest całkiem fajna, wesoła, pozytywna i w ogóle. Tylko serio, czemu ona jest aż tak bardzo popowa…
Nie mam pojęcia jak to będzie brzmiało na żywo. Trochę boję się, że wyjdzie to co z This is Love, TIL – po zdjęciu wszystkich efektów, które były na płycie, na żywo była katastrofa. Ale tak to jest, jak się nie pisze porządnych partii instrumentalnych, tylko liczy na sztuczne efekty, a potem na koncercie nie ma tego czym wypełnić. No ale nic, trochę mam nadzieję, że z Because We Can coś jeszcze wykombinują – może Jon zagra pierwsze solo w formie jaka jest, a Richie z drugiego zrobi jakieś mega 2-minutowe outro i choć cudów nie będzie, to może jeszcze jakoś to podratują. Zobaczymy