Jest tak samo jak kiedyś, po prostu grają inaczej. To zawsze był zespół pod trendy (moim zdaniem), zmieniły się trendy więc zmienił się zespół - można albo to zaakceptować albo ich nie słuchaćstudentmibm pisze: Prawdziwego BJ juz nie ma.
Because We Can - Styl piosenki
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
To, że w bwc gitara jest "przycięta" do minimum to marketingowa zagrywka, by być często puszczanym w stacjach radiowych. Popowy marketing radiowy generalnie nie przepuszcza utworów dłuższych niż 4 min. a gitarowe solówki wycisza pod rozmowę prowadzącego.
Cały utwór jest podzielony na "wstawki" nadające się do radia, reklam, kilkunastusekundowych "wrzutek"
Jeśli jest nadzieja na podrasowanie numeru to taka, żeby na płycie, a przede wszystkim na koncertach zagrali rozbudowane gitarowe solo np. przed fragmentem o "caffee table".
Natomiast coś co naprawdę martwi to dźwięk gitary - przecież to brzmi jak polifoniczny dzwonek z lat 90+ i jeśli singiel promujący płytę nie jest wyjątkiem to dostaniemy 11-12 utworów z dźwiękiem gitary na poziomie gitarek, które można kupić w sklepach z zabawkami

Cały utwór jest podzielony na "wstawki" nadające się do radia, reklam, kilkunastusekundowych "wrzutek"
Jeśli jest nadzieja na podrasowanie numeru to taka, żeby na płycie, a przede wszystkim na koncertach zagrali rozbudowane gitarowe solo np. przed fragmentem o "caffee table".
Natomiast coś co naprawdę martwi to dźwięk gitary - przecież to brzmi jak polifoniczny dzwonek z lat 90+ i jeśli singiel promujący płytę nie jest wyjątkiem to dostaniemy 11-12 utworów z dźwiękiem gitary na poziomie gitarek, które można kupić w sklepach z zabawkami

- Martaaa
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
Jak przesłuchałam piosenkę za pierwszym razem, to pomyślałam: "OMG, co to ma być? Jakieś kiczowate coś w stylu LH".
Ale muszę powiedzieć, że dziś jestem w dużo lepszym nastroju i dziś słucham tego już po raz trzeci i zaczyna mi się podobać. Myślę że Jon da radę głosowo z tą piosenką na koncercie. No i trzeba przyznać, że ma ona dużo naprawdę pozytywnej energii. Co do gitary, to niestety muszę się zgodzić, że nie jest zbyt górnolotna. Niestety.
Ale muszę powiedzieć, że dziś jestem w dużo lepszym nastroju i dziś słucham tego już po raz trzeci i zaczyna mi się podobać. Myślę że Jon da radę głosowo z tą piosenką na koncercie. No i trzeba przyznać, że ma ona dużo naprawdę pozytywnej energii. Co do gitary, to niestety muszę się zgodzić, że nie jest zbyt górnolotna. Niestety.
dziś posłuchałem drugi raz, i przyznam <ze wstydem> że ten "shit" zaczyna mi się podobać. Ale to tak jak z discopolo. każdy mówi że to gówno, wstydzi się przyznać ze słucha. ale w domu sobie czasem puszczają
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
-
- Have A Nice Day
Powiem Wam, że przesłuchałam BWC kilkanaście razy i szczerze powiem: PODOBA MI SIĘ CORAZ BARDZIEJ !
Inne to BJ, ale takie czasy, takie trendy i wszystko jest OK!
Bon Jovi's New Single Shoots To Number One
http://hairbangersradio.ning.com/forum/ ... ebookshare
Inne to BJ, ale takie czasy, takie trendy i wszystko jest OK!
Bon Jovi's New Single Shoots To Number One
http://hairbangersradio.ning.com/forum/ ... ebookshare
BJ - It's my life - Always !
- michael
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW
Cholera tego BJ które ja znałem już dawno nie ma. Moja żona nie wiedząc co jej puszczam powiedziała, że fajny kawałek... Pyta - co to? Mówię BJ. Ona na to fajny kawałek. Czyli mówiąc obiektywnie ja się mylę
Wku....a mnie ten numer, ale jest kur...ko melodyjny, tandetny i wchodzi do łba. Kropa.
Let's get rocked!
Tak jak michael napisał. Jest tandetny, melodyjny i chodzi po głowie. Oby w radiu zaistniał a reszta płyty była taka że każdy z nas coś dla siebie znajdzie.
[ Dodano: 2013-01-09, 17:43 ]
Mniej tych produkcyjnych efektów, lepsza gitara, troche więcej życia w kawałku i nawet bym nie marudził tak bardzo. A naprawde nie lubie marudzić na BJ
[ Dodano: 2013-01-09, 17:43 ]
Mniej tych produkcyjnych efektów, lepsza gitara, troche więcej życia w kawałku i nawet bym nie marudził tak bardzo. A naprawde nie lubie marudzić na BJ
Dokładnie. Jest coś z tym utworem, że jak dłużej się go słucha, to bardziej się podoba. Ale czegoś podobnego już nie chciałbym usłyszeć na płycie. Mam nadzieję, że płyta będzie niezła. I jednak trochę gitara na niej zagości.KondZik pisze:Tak jak michael napisał. Jest tandetny, melodyjny i chodzi po głowie. Oby w radiu zaistniał a reszta płyty była taka że każdy z nas coś dla siebie znajdzie.![]()
Shanks na twitterze odpowiada.
https://twitter.com/johnshanks1
Nie tylko mi nie podoba się produkcja nowego singla, pomijając już całą piosenke kompozycyjnie. Bo jest wesoła, daje uśmiech, wpada w ucho - to akurat spełnia.
Mam ciągle nadzieje na porządne brzmienie na tym albumie, ale boje się po tym jak widze że ciągle produkuje to popowy producent w szczególności Shanks.
Producent to bardzo ważna osoba przy nagrywaniu płyty i nic nie zmienia fakt, że Richie i Jon też są producentami własnymi jakby.
The Circle który nie jest złym albumem z producentem rockowym mógłby brzmieć jeszcze lepiej bo materiał ma potencjał. No chyba że tak Wam wystarcza jak jest.
Nie tylko mi nie podoba się produkcja nowego singla, pomijając już całą piosenke kompozycyjnie. Bo jest wesoła, daje uśmiech, wpada w ucho - to akurat spełnia.
Mam ciągle nadzieje na porządne brzmienie na tym albumie, ale boje się po tym jak widze że ciągle produkuje to popowy producent w szczególności Shanks.
Producent to bardzo ważna osoba przy nagrywaniu płyty i nic nie zmienia fakt, że Richie i Jon też są producentami własnymi jakby.
The Circle który nie jest złym albumem z producentem rockowym mógłby brzmieć jeszcze lepiej bo materiał ma potencjał. No chyba że tak Wam wystarcza jak jest.
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Mnie to zbytnio nie pociesza bo wątpie by dla niego "great song" znaczyło to samo co dla mnie. No przynajmniej po jego obróbce.KondZik pisze:Shanks na twitterze odpowiada.

- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Powiem szczerze, że od 3 dni piosenkę przesłuchałem kilkanaście razy więcej niż WDYGot od jej wydania. Pewnie zbliżam się też do całkowitej liczby odsłuchań WWBTFollow.
I nie znudziła mi się jeszcze. A klip z tekstem znam na pamięć.
Coraz więcej elementów mi się tutaj już podoba. Ciężko mi się było przekonać bo to granie jest mi trochę obce.
Refren mnie irytował, ale teraz ten marszowy rytm powoduje, że tupie nogą.
Kiedy usłyszałem solówke to się smiałem. Teraz ciężko mi wyobrazić sobie inną ;P
Dalej mi się podoba ta "Irlandzka" gitara przed 1 zwrotką.
No i w zwrotkach Jon śpiewa świetnie.
Kurde, dziwna piosenka.
Jedno jest jednak pewne. Ostatnia taka mordercza dyskusja była przy Who Says You Can't Go Home. I mogę się pokusić, że była w połowie tak "zażarta" jak przy tej piosence.
Jak to się skończyło? Nr1 USA Country, 1 Grammy, PCMAwards, nr5 w UK, promocja RSVP, promocja stanu New JErsey, propozycja na hym New Jersey, a teraz niedawno duet ze Springsteenem
Jeśli popularność piosenek BJ jest adekwatna do kłótni u nas na forum, to mamy murowany nr 1 w USA i pierwszy w UK
I nie znudziła mi się jeszcze. A klip z tekstem znam na pamięć.
Coraz więcej elementów mi się tutaj już podoba. Ciężko mi się było przekonać bo to granie jest mi trochę obce.
Refren mnie irytował, ale teraz ten marszowy rytm powoduje, że tupie nogą.
Kiedy usłyszałem solówke to się smiałem. Teraz ciężko mi wyobrazić sobie inną ;P
Dalej mi się podoba ta "Irlandzka" gitara przed 1 zwrotką.
No i w zwrotkach Jon śpiewa świetnie.
Kurde, dziwna piosenka.
Jedno jest jednak pewne. Ostatnia taka mordercza dyskusja była przy Who Says You Can't Go Home. I mogę się pokusić, że była w połowie tak "zażarta" jak przy tej piosence.
Jak to się skończyło? Nr1 USA Country, 1 Grammy, PCMAwards, nr5 w UK, promocja RSVP, promocja stanu New JErsey, propozycja na hym New Jersey, a teraz niedawno duet ze Springsteenem
Jeśli popularność piosenek BJ jest adekwatna do kłótni u nas na forum, to mamy murowany nr 1 w USA i pierwszy w UK
- Milla
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Dand, To samo pomyślałam... skoro są great songs na płycie to dlaczego wypuszczają BWC na singiel?
jeśli to jest tak samo great jak reszta to super 

Ostatnio zmieniony 9 stycznia 2013, o 21:51 przez Milla, łącznie zmieniany 1 raz.