We Weren't Born To Follow

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
KondZik

Post autor: KondZik »

PePe pisze:No nareszcie ktos z kim mozna wypic piwo :D :brawo:
No toja tez ide :jupi: :PPP
Przesluchalem na oficjalnej , czyli wersje ktora da sie ocenic a nie radiowke jakas. Jest niezle, nie narzekajmy. Wiadomo kazdy chce czegos innego, ale nie robmy z tego singla gniota. Zreszta zobaczymy jak bedzie oceniany przez ludziska. O naszych radiach zapomnijcie, bo tez kiedy u nas poza IML i IML2 czyli HAND bylo BJ bardzo wysoko.
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

Singiel pojawił sie na powitaniu na oficjalnej stronie zespołu.

Bardzo fajny utwór sądzę ze nie będzię to hit nad hitami, ale najwazniejsze ze jest rockowy chociaz jakby tam byla dluzsza solówka Richiego.... byłoby duzo lepiej

dla mnie 8/10
...and just only rock...
Awatar użytkownika
gnjovi
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: gnjovi »

Wreszcie można posłuchać normalnej wersji singla i po kilkunastokrotnym przesłuchaniu singiel jest dobry.To dużo ale zarazem i mało.Jednak zabrakło wyraznej solówki Richiego{co do porównań do Born to be my baby-tam solówa wymiata) a nie zlewających się w jedno gitar, Dave'a jak na lekarstwo,Tico jest chyba po Jonie najbardziej słyszalny.Wokal Jona mnie pozytywnie zaskoczył.Mieszane uczucia stąd że moje oczekiwania były nieco inne ale nie wyszło źle po prostu kawałek bardziej pasowałby brzmieniowo jako odrzut z Have a Nice Day ale trochę "pachnie" New Jersey ale tylko trochę taki delikatny powiew.Co do zaśpiewań yeah yeah to mnie to akurat nie irytuje przecież nanananana w Born to be my baby wpisało się znakomicie w ten utwór.No ale Born to be my baby to nie ta liga niestety ale poczekamy na całość powinna być rzeczywiście dobra ale jednak jako kontynuacja Have a nice day a nie starego,mającego kopa Bon Jovi.
Blood on blood
One on one
SOMEDAY I'LL BE SATURDAY NIGHT
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Ja chyba miałem za duże oczekiwania, bo piosenka mnie niestety zawiodła. Bez polotu ogólnie, a gitara(czyli to co ma BJ najlepsze moim zdaniem) też zawodzi. W trakcie zwrotek, ku mojemu ubolewaniu, są tylko pojedyncze akordy, nie ma, że tak to ujmę, płynnej melodii i do tego jest zagłuszana przez perkusję, może chcieli zrobić efekt ciszy przed burzą ale w refrenie też nie ma powalającej na kolana gitary, chociaż moment przed refrenem kiedy jest przez sekundkę ciszej i sru jest cool :D . Co do solówki (słuchałem tej wersji z bonjovi.com i tam chyba jest solówka taka jaka będzie w wersji finalnej?) porównując chociażby do Have a Nice Day tego nie można nazwać solówką ;/.

Mi nawet nie przeszkadza yeah yeah yeah, jakby piosenka była dobra mogli by jeszcze więcej tego wcisnąć i mi by nie przeszkadzało, a tak z czy bez yeah jest bardzo średnio tak bym to nazwał.

Na początku piosenki słuchając intro miałem nadzieje na coś lepszego a ogólnie się zawiodłem. Jest rockowo, ale co z tego jak dla mnie nie ma tego czegoś. Ocena 6/10. Pozostaje tylko czekać i mieć nadzieję na dobry album.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

TheRock napisał:
chlopaki maja po 50 lat nikt w obecnym czasie nie dorównuje Bon Jovi pod wzgledem wiek/jakosc muzyki i wygladu.
Posluchaj sobie Springsteena i poogladaj fragmenty koncertow z ostatniej trasy na YT. Tak sie sklada, ze mialem przyjemnosc byc dwa miesiace temu na jego koncercie i to co zobaczylem i uslyszalem przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. Gosc ma prawie 60 lat ale to co wyprawia na scenie nie do opisania. Pozatym to czego brakuje u BJ... na twrazy Springsteena jak i reszty zespolu przez wiekszosc koncertu byl...usmiech. Widac, ze im granie nadal sprawia zajebista przyjemnosc i zyja wlasnie po to. O BJ tego juz niestety powiedziec nie mozna. Przywolac mozna nasz wyjazd na koncert do Lipska. Odbebnili swoje i poszli..
Polecam wiec wszytskim posluchac i poogladac koncerty Springsteena.

Co do nowej piosenki BJ jeszcze. Posluchalem na oficjalnej stronie i podoba mi sie jeszcze bardziej. Jak juz napisalem Rewelacji nie ma, Ameryki nie odkryli ale jest przyjemnie dla ucha, przynajmniej mojego :)
A i Super okladka. W koncu:)
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ta wersja na bonjovi.com jest zapewne ostateczna i odnosze wrażenie ,że po LH Jon zapomniał co to jest "guitar"... Po tym jak to mówi oczekiwałem rzeczywiście fajnej gitarki a tu klops. To solo to jakaś porażka. Już mógł sobie odpuścić to "guitar" co by sobie siary nie robić. Nie wiem tylko kogo za tą kilkusekundową szmire winić - czy Jona czy Richiego. Skłaniam sie jednak do tego drugiego.
Piosenka jako całość bardzo niezła, takie 8/10, przede wszystkim nie można jej słuchać cicho. Jedyne co jest minusem (oprócz solówki) to ,że miał to być rocker a raczej nie jest. Płyta ma być głośna i rockowa a ...? Zobaczymy...
Obrazek
angela
It's My Life
It's My Life

Post autor: angela »

Jasne, każdy ma - miał - inne oczekiwania. Ale mnie sie piosenka podoba - może dlatego, że nie obiecywałam sobie kompletnie niczego po njiej - czekałam co będzie i jestem zadowolona. Normalnie już czuje, jak zagrają to na koncercie - głośno i bardzo rockowo - na koncertach zawsze tak jest. No to co? Pakujemy się powoli? :jupi:
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Pozatym to czego brakuje u BJ... na twrazy Springsteena jak i reszty zespolu przez wiekszosc koncertu byl...usmiech. Widac, ze im granie nadal sprawia zajebista przyjemnosc i zyja wlasnie po to. O BJ tego juz niestety powiedziec nie mozna. Przywolac mozna nasz wyjazd na koncert do Lipska.
Przypominam tylko, ze BJ w Lipsku byli tuż po koncercie w Monachium i całonocnym bankiecie ze sponsorami itp. Jon nie miał tam najlepszego dnia i nie ma sensu oceniać ich koncertów przez pryzmat 1go występu, który i tak był bardzo dobry (TDays, HAND czy Livin) jak dla mnie. Podejrzewam, że Bruce też jest tylko człowiekiem i też ma swoje gorsze dni. W Lipsku gorszy dzień miał Jon (reszta zespołu się bawiła). Miałem okazje widzieć go (Jona) na żywo jak miał lepszy dzień dlatego staje w jego obronie.
No to co? Pakujemy się powoli? :jupi:
Tym razem trzeba się (mam nadzieje) pakować przynajmniej 2 razy ;)
angela
It's My Life
It's My Life

Post autor: angela »

co najmniej 2 razy - a najlepiej spakować się raz i podróżować po Niemczech. Przynajmniej mam taki plan, 2 może 3 koncerty....
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Boże, teraz zrozumiałem jakie to jest żałosne. Jon Bon Jovi, symbol rock'a lat 80-tych krzyknął "Guitar!" a Richie Sambora zagrał 2 razy 2 te same takty i wszyscy uważają, że jest super. Brak słów.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
KondZik

Post autor: KondZik »

Ogólnie to rozsyłam linka na oficjalna żeby słuchali ludzie.
Wiekszość mówi, że fajne, "żywe" itd. A jak to moja siora stwierdziła słychać U2 troche no i powinno być ostrzejsze. No Tatar zgadzam się z Toba :whoeva: Co to za solo ?? ?? !! !!
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

TheRock napisał:
Cytat:
chlopaki maja po 50 lat nikt w obecnym czasie nie dorównuje Bon Jovi pod wzgledem wiek/jakosc muzyki i wygladu.
Posluchaj sobie Springsteena i poogladaj fragmenty koncertow z ostatniej trasy na YT. Tak sie sklada, ze mialem przyjemnosc byc dwa miesiace temu na jego koncercie i to co zobaczylem i uslyszalem przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. Gosc ma prawie 60 lat ale to co wyprawia na scenie nie do opisania
Cytat:

Do tego stwierdzenia nie bralem pod uwagę w ogóle Springsteena bo go nie słucham i nie widzialem... bralem inne rownolegle zespoly do BJ które gdzies zgineły bo albo im sie nie chce juz grac albo juz sa za starzy albo pokłóceni. Bon Jovi tyle lat sie trzymaja i to jest piekne a okazuje sie ze nie takie łatwe...
Po zatym nie oceniam tego w takich kategoriach, bo jakby wziasc np pojedynczy koncert Rock in Rio w Lizbonie z tamtego roku to moze wokal nie harczy ale za to fizycznie Jona to chce rozerwać .
...and just only rock...
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Adrian pisze:Przypominam tylko, ze BJ w Lipsku byli tuż po koncercie w Monachium i całonocnym bankiecie ze sponsorami itp. Jon nie miał tam najlepszego dnia i nie ma sensu oceniać ich koncertów przez pryzmat 1go występu.
Stary ty to gadasz z takim przekonaniem i pewnoscia jakbys tam byl osobiscie na tym bankiecie, albo lepiej, jakby Jon ci sie zwierzal. .
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ale przyznaje solówka beznadzieja dlatego dałem 8/10

tak to na pierwszym wrazeniu byloby 9 lub 10

zobaczymy... jednak im wiecej czytam komentarzy i im wicej slucham tego songa tym sie bardziej zgadzam z nimi weryfikuje ocene i daje

6/10
...and just only rock...
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Pocztek i koniec maja super, fajnie w radiu bedzie to slychac. Rytmike tez maja fajna , to yeah juz nawet mniej mi przeszkadza , ale solo musi byc lepsze , moze na innych kawałkach z plyty Richie poszaleje.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”