Mam pytanie czy ktoś ma sprawdzone źródło co do stworzenia i premierowej emisji videa Livin in sin. Z tego co ja wiem oficjalnie zaczęto je puszczać dopiero w 1990r, ale premiera niby była w listopadzie 1989r, a z tego co podał Damned, Wayne zrobił je już w październiku... ?
Zdjęcia powstały w październiku, a ile trwał montaż? Ciężko powiedzieć, ale na pewno nie 2 dni. Nawet z koncertowymi klipami to kwestia tygodni... Skoro singiel został wydany w grudniu 1989, video wyszło później, bo zawsze tak jest... ale może ktoś ma jakieś precyzyjne info/źródło?
[ Dodano: 2013-10-24, 00:22 ]
Z datami premiery było pewnie podobnie jak i dziś... najpierw Japonia, później Australia, UK, USA... więc co kraj to inna data
Mój głos na Living in sin. Za to, że opowiada jakąś historię . Z tego co pamiętam to w tamtych czasach wzbudzał emocje, nawet gdzieś był zabroniony. Takie czasy. Nie rozumiem Dziewczyn z tego forum taki ładny Pan tam wystąpił a Wy głosujecie na Born. ;-) A tak poważnie to wie ktoś jak się nazywał?Coś mi świta że był wtedy modelem, ale pewna nie jestem. :-)
Teledysk do Living in Sin był zakazany na MTV przez jakiś czas z powodu scen seksu. Po przemontowaniu(ocenzurowaniu) ukazywał się już regularnie i był popularny. Tak więc pierwsza wersja mogła pojawić się jeszcze pod koniec grudnia '89 a ocenzurowana na początku 1990 roku. Stąd pewnie te rozbieżności w datach. Co do aktora w teledysku, swego czasu było info że to słynny włoski model Fabio Lanzoni. Ale to jednak nie on.
Obsada nie jest znana(kobietę już dawno próbowaliśmy namierzyć).
Teledysk fajny ale jednak Born lepszy.
Tak więc głos na Born to Be My Baby!
Mówiono, że aktorem w teledysku był Fabio Lanzoni (włoski model, b. popularny w l. 80/90-tych), ale moim zdaniem jest tylko nieco podobny (długie proste blond włosy, silna budowa ciała)