Adrian pisze: No i właśnie kto ją stworzył? Bo ja słyszałem cały czas o Corbijnie a nie jakimś Yarnallu.
Chyba trzeba by spojrzeć do książeczki... Nie mam przy sobie, ale z tego co pamiętam Corbijn robił zdjęcia, np. na pewno to z koszulką Elvis, same ręce pewnie też, bo ten typ koloru to jego specjalność (ten sam styl przy zdjęciach Cava, Iggy Popa). Design przypisuje się jednak Yarnallowi. Ale jeśli ktoś znajdzie inne dane to jestem bardzo ciekaw?
Yarnall jest autorem designu, czyli typografii, tła w książeczce, a także nadruku na dysku kompaktowym. Być może w porozumieniu z Corbijnem zrobili wspólnie okładkę, ale pamiętajmy że to fotografia jest tam kluczowa
Hehe, jeśli wymyślił to Yarnall, odpowiedzialny za design etc to gadki Jona o spontaniczności można między bajki włożyć...Jest to możliwe że Yarnall instruował Corbijna...Ale samą śmietankę spija od lat Corbijn jako fotograf...
może być jak z historią powstania riffu BOG na pustyni
Ale może być i tak, że Corbijn jako uznany fotograf popstrykał setkę zdjęć i podsunął Yarmallowi te najlepsze, a on dodał "tylko" logotyp i czcionkę tytułową...
Sam Bora pisze:
Tomker, czy w tej całej zabawie bierzesz pod uwagę równiez składanki takie jak "Cross Road"? Wszak pięknie wydany the best z 1994 byłby świetnym przeciwnikiem.
prezes1 pisze:Tomker, uwzględnij okładki do składanek bo są super!
OK, będą!
[ Dodano: 2013-05-20, 11:34 ]
Damned pisze:Wnoszę o przeprowadzenie później podobnej zabawy z okładkami singli (włączając w to unikaty), tam będzie o wiele wiele ciekawiej
a jak już za rok przez to przebrniemy to bootlegów
Damned pisze:Wnoszę o przeprowadzenie później podobnej zabawy z okładkami singli (włączając w to unikaty), tam będzie o wiele wiele ciekawiej
a jak już za rok przez to przebrniemy to bootlegów
E tam bootlegów... mało które są ciekawe...
Za to przed singlami możemy wziąć do analizy okładki videografii:
Breakout: Video Singles
Slippery When Wet: The Videos
New Jersey: The Videos
Access All Areas: A Rock & Roll Odyssey
Keep the Faith: An Evening with
Bon Jovi Keep the Faith: The Videos
Cross Road
Live from London
The Crush Tour
This Left Feels Right Live
Lost Highway: The Concert