POJEDYNEK OKŁADEK PŁYT SOLOWYCH
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- misstwisted
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Tak po prostu, bez żadnego podtekstu.Yossarian pisze:Stranger; czemu nie lubisz amerykańskich wieżowców?
Najzwyczajniej w świecie nie podobają mi się i nie chodzi tu jedynie o amerykańskie, ale generalnie wszystkie stłoczone "w ten sam deseń"; zasłaniają słońce, drzewa, horyzont, dają wieczny cień, nie lubię ich rozwiązań wyjście/wejście, podwyższają temperaturę otoczenia, ich obecność tworzy pośrednio korki uliczne itd. itp.
Oczywiście cenię je za stosunkową funkcjonalność, przydatność w projektach filmowych, krótkotrwałą atrakcyjność wizualną i nie mam żadnych fobii z nimi związanych jakby co
A Ty Yossarian? Skoro już spytałeś, to dopowiedz też co Ty o tym sądzisz

[ Dodano: 2013-07-12, 11:11 ]
a głos Prezesa idzie na...?prezes1 pisze:Pokłosie prawdy!
chociaż też denerwują mnie te napisy na zdjęciu...
- misstwisted
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Tomker, ja nie myślę o nich ogólnie, tylko w przypadkach danych miast, lub konkretnych wieżowców. Ciekawym odpowiednikiem drapaczy chmur, są sowieckie wizje "wygładzaczy chmur" http://architektonator.blogspot.com/201 ... dzacz.html
Why so serious?
- misstwisted
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ciekawa konstrukcja - wyglądają jak młoty, przydały by się jeszcze sierpy i projekt byłby kompletny;)Yossarian pisze:Tomker, ja nie myślę o nich ogólnie, tylko w przypadkach danych miast, lub konkretnych wieżowców. Ciekawym odpowiednikiem drapaczy chmur, są sowieckie wizje "wygładzaczy chmur" http://architektonator.blogspot.com/201 ... dzacz.html
Przykład podanych przez Ciebie wieżowców jest o tyle ciekawy, ze nie zagospodarowuje przestrzeni wielkości dzielnicy przez co staje się tzw landmarkiem, mocno wyróżniającym się z otoczenia i przez to wpływa silnie na architekturę psychologicznej przestrzeni człowieka - no ale to ciekawy, lecz inny temat
Interesujesz się szerzej architekturą?
[ Dodano: 2013-07-12, 12:10 ]
A nie, wtedy to akurat mój wzrok padł na... bułkimisstwisted pisze:Tomkerze, to jednak ty mnie obserwowałeś, gdy jechałam rano po bułki na śniadanie...
Pokłosie, to aftermath, sprawę ułatwiając
P.S. Wiadomcio, że chodzi o następstwa poufnej wiadomości, ale nie każdy na Forum jest anglistą, stąd moje wyciąganie do odpowiedzi
No to gratki! fajnie, temat ciekawy, na pewno jeszcze o czymś pogadamy:)Yossarian pisze:Tomker, interesuję się szerzej architekturą i studiuję na Wydziale Architektury PG
[ Dodano: 2013-07-12, 12:31 ]
Prezes - u mnie jak w zagadkach, liczy się tylko konkretna, niedwuznaczna odpowiedź, bo nie zaliczę!prezes1 pisze:The Lowdown to cała prawda w American English...![]()
Stąd moje tłumaczenie i takie zresztą znaczenie podawał Richie zdziwionym dziennikarzom nie raz...