SURVIVOR to zabawa polegająca na wyłonieniu najlepszego utworu na danym albumie, poprzez eliminację słabszych piosenek.
Zasady są niezwykle proste:
1. SURVIVOR składa się z takiej ilości rund, jaka jest ilość piosenek na płycie minus jeden.
2. Jedna runda trwa 23 godziny od wysłania posta z wynikami. Niezależnie od tego, kiedy pojawi się informacja o wynikach i kolejnej rundzie - głosy wysłane po upływie czasu nie będą liczone.
3. Każdy użytkownik ma jeden głos na jedną rundę.
4. Piosenka, która otrzymała najwięcej głosów - odpada.
5. W przypadku remisu odbędzie się runda dodatkowa – dogrywka. Również będzie trwała 23 godziny. Jeżeli jej wynik także będzie remisowy – obie piosenki odpadają.
6. Post z głosem ma zawierać w sobie numer, z jakim rozstawiona jest piosenka oraz jej tytuł. Posty z samym numerem lub samym tytułem nie będą liczone.
7. Głos ma być czytelny – ma się znajdować na samym początku, w osobnej linijce. Można go nawet pogrubić. Dopiero po linijce odstępu można napisać ewentualny komentarz.
8. Runda finałowa, w której brać udział będą dwie piosenki rządzi się tą samą zasadą numer 4. – piosenka z większą ilością głosów odpada, a ta z mniejszą wygrywa. Rządzi się jednak inną zasadą numer 2. - finał trwa 48 godzin.
Post podsumowujący rundę będzie zawierał w sobie informację o przegranej piosence, oraz zestawienie do kolejnej rundy, jak i mój własny głos. Postaram się o regularność i rozpoczynanie nowej rundy w trakcie tej godziny marginesu pełnej doby, czyli zaczynać każdą rundę o mniej więcej tej samej porze.
Jeszcze wskazówki a propos punktów 6. i 7. regulaminu. Post ma wyglądać tak:
[4] Joey
Głosuję na tą piosenkę, bo jest beznadziejna, bla bla bla, Right Side Of Wrong jest niewiele lepsze, ale bla bla bla, więc Joey.
A nie tak:
Right Side Of Worng jest beznadziejne, bla bla bla, ale Joey jest gorszy, więc bla bla, i głosowałbym na Right Side Of Wrong, gdyby Joey był lepszy, ale jest gorszy, więc głosuję na Misunderstood.
Ani nie tak:
Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla [4] Joey bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.
Powiecie, że przesadzam, ale w Topie Wszechczasów mała pierdoła dała mi 3 minuty roboty więcej, bo jeden user postawił myślniki po numerze zamiast kropek (pozdrawiam Adriana
W zestawieniu będę zamieszczał tracklisty z wersji światowej. To oznacza, że nie zobaczymy np. These Open Arms jako bonus w Japonii, ale Dirty Little Secret już w grze się pojawi. Chyba, że bardzo chcecie zbiór wszystkich możliwych wersji (i tu pytanie do Was).
O zasadzie numer 8 będę przypominał przed każdym finałem, żeby uniknąć nieporozumień.
W tym temacie możecie dzielić się wrażeniami, prowadzić dyskusję, offtopować, pisać wszystko to, co zaśmiecałoby grę. Chyba, że poczekacie aż do zakończenia SURVIVORA, w końcu po ogłoszeniu końcowych wyników temat nie będzie zamykany – wręcz przeciwnie, właśnie wtedy możecie wyrazić swoje ewentualne żale i niezadowolenia
Jeśli macie jakieś pytania - pytajcie tu i teraz. Jeśli nie - też dajcie odzew, w szczególności a propos składu zestawienia - z bonusami "japońskimi" czy bez? Zapraszam do dyskusji.