Kto pyta, nie błądzi.

Możesz tutaj zadać dowolne pytanie odnośnie zespołu.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

książeczka w środku jest taka sama jak na płycie tylko w formacie DVD - zdjęcia te same więc jeśli ktoś ma cd to ma wszystko co zawarte w dvd prócz tytułów które się tam znalazły
C'mon
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

OK, dzięki za odpowiedź.

[ Dodano: 2010-11-19, 12:14 ]
Ma ktoś może książke "Bon Jovi Encyclopaedia" ? Pojawiło sie cos takiego na allegro. Warto nabyć ?
Obrazek
nalie
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: nalie »

Cześć. Jak można zobaczyć jestem raczej początkującą fanką i bardzo cieszę się, że mogę znaleźć tu taki wątek. Mam troszkę pytań dotyczących zespołu. Pierwsze dotyczy teledysku do piosenki "Born To Be My Baby". Jest tam scena, jak Jon przytula się do jakiejś dziewczyny... Czy to Dorotha? Czy ktoś przypadkowy? I jeszcze jedno, bardziej ogólne. Ile było tras koncertowych BJ? :)
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

nalie pisze:Cześć. Jak można zobaczyć jestem raczej początkującą fanką i bardzo cieszę się, że mogę znaleźć tu taki wątek. Mam troszkę pytań dotyczących zespołu. Pierwsze dotyczy teledysku do piosenki "Born To Be My Baby". Jest tam scena, jak Jon przytula się do jakiejś dziewczyny... Czy to Dorotha? Czy ktoś przypadkowy? I jeszcze jedno, bardziej ogólne. Ile było tras koncertowych BJ? :)
Tras zapewne tyle ile płyt studyjnych + OWN (chociaż w sumie to Crush Tour przekształciło się w OWN, tak jak teraz Circle w Open Air 2011)- nie licząc TLFR :P

Btw. wie ktoś czy BJ mają obecnie jakiś stały support? Wiadomo, kto będzie supportem w Europie?
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

na Stany ,chyba nie wszystkie koncerty, Lorenza, natomiast Europa pewno jak ostatnia trasa, głównie pewnie narodowi wykonawcy.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

nalie pisze:Cześć. Jak można zobaczyć jestem raczej początkującą fanką i bardzo cieszę się, że mogę znaleźć tu taki wątek. Mam troszkę pytań dotyczących zespołu. Pierwsze dotyczy teledysku do piosenki "Born To Be My Baby". Jest tam scena, jak Jon przytula się do jakiejś dziewczyny... Czy to Dorotha? Czy ktoś przypadkowy? I jeszcze jedno, bardziej ogólne. Ile było tras koncertowych BJ? :)
1. Tak, to Dorothea.
2. Lorenza będzie supportem jak na razie w 2-ch miastach USA.
*Misunderstood*
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: *Misunderstood* »

Hej. Nie wiem czy było takie pytanie czy nie, ale mniejsza o to. Czy jest wiadomo jak to się stało że Jon chciał popełnić samobójstwo?
d-_-b
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Goska »

Z tego co kiedyś przeczytałam, dowiedziałam się tyle, że było to ok roku 1990. Wyszła wtedy Blaze Of Glory. Jon odniósł sukces, ale nie miał się z nikim podzielić tym sukcesem. Podobno chodził na plażę i się upijał w samotności. Po tej próbie samobójczej pojechał na wycieczkę harley'ową. Ale czy to prawda i jak było naprawdę, to chyba się nie dowiemy.

A ja mam takie pytanie.
Co sprawiło, że powstały takie piosenki jak Como Yo Nadie Te Ha Amado, czy Cama De Rosas? Mam tutaj na myśli, czemu ten język? Co było inspiracją?
olivia
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: olivia »

*Misunderstood* pisze:Hej. Nie wiem czy było takie pytanie czy nie, ale mniejsza o to. Czy jest wiadomo jak to się stało że Jon chciał popełnić samobójstwo?
Nie żebym miała ochotę się wymądrzać, ale tę historię z rzekomym samobójstwem, to jakoś inaczej kojarzę. Czas się zgadza, ale co do reszty, to podobno Jon próbował się zabić wyskakując z rozpędzonego samochodu, ale w porę zatrzymała go jego żona, dlatego on do dziś wspomina, że żona uratowała mu życie.

A cała reszta o upijaniu się i rajdzie motocyklowym jako terapii, to też gdzieś czytałam. Podobno Jasiowi taki manewr zalecił Brian May.
Co sprawiło, że powstały takie piosenki jak Como Yo Nadie Te Ha Amado, czy Cama De Rosas? Mam tutaj na myśli, czemu ten język? Co było inspiracją?
Podejrzewam, że to jakiś ukłon w stronę hiszpańskojęzycznych fanów.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

a teraz ja :)
mimo iż w 90% jestem pewny odpowiedzi na moje pytanie interesuje mnie wasz opinia:

Pytanie brzmi:
Wielokrotnie Sambora gra na Fender Stratocaster baaaaaaardzo znoszczonym ... pytanie brzmi - co jest z ta gitarą takiego, że milioner wyciąga gitare o takim zurzytym korpusie?
C'mon
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Moda na gitary vintage, czy jak kto woli "relic". Prawdziwy relic to gitara niepowtarzalna, z własną historią itp. Część firm obecnie produkuje gitary fabrycznie stylizowane na stare.

Co do Sambory:
"Jak widać, Richie jest fanem gitar typu vintage. "Lubię instrumenty, na których ktoś już kiedyś grał, ponieważ mają one swój niepowtarzalny charakter". Potwierdza to długoletni przyjaciel Richiego i jego techniczny Chris "Lumpy" Hofschneider: "Kiedy Richie kupuje nową gitarę, najpierw ją... niszczy. Zdziera lakier z płyty spodniej i wali w struny jak opętany. Podobają mu się stare gitary z odpowiednim bluesowym klimatem". Inne gitary vintage w jego kolekcji to Fender Telecaster z 1951 i 1952 roku oraz Stratocaster z 1959."
sebcio14
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: sebcio14 »

jovi pisze:a teraz ja :)
mimo iż w 90% jestem pewny odpowiedzi na moje pytanie interesuje mnie wasz opinia:

Pytanie brzmi:
Wielokrotnie Sambora gra na Fender Stratocaster baaaaaaardzo znoszczonym ... pytanie brzmi - co jest z ta gitarą takiego, że milioner wyciąga gitare o takim zurzytym korpusie?
Być może to dlatego, że Rysiek ma sentyment do starych, wysłużonych gitar. Z tego, co się orientuję, to w swojej kolekcji posiada on gitary z lat 50-tych, 60-tych itp.. ;)
Alex483
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Alex483 »

Bardzo prosze opowiedzcie mi co wiecie o Bon Jovi...... od kilku lat ich slucham ale od niedawna jestem ich fanka.......... Od 4,5 roku jestem fanka Tokiop Hotel a teraz tez Bon Jovi i naprawde chcialbym cos o ncih wiedziec wiecej :))
EVENo

Post autor: EVENo »

Bardzo prosze opowiedzcie mi co wiecie o Bon Jovi...... od kilku lat ich slucham ale od niedawna jestem ich fanka.......... Od 4,5 roku jestem fanka Tokiop Hotel a teraz tez Bon Jovi i naprawde chcialbym cos o ncih wiedziec wiecej :))
Sprawdź tu: www.bonjovi.pl

[ Dodano: 2010-12-23, 20:10 ]
Alex483 pisze:jestem fanka Tokiop Hotel
O ku**a, teraz zauważyłem! EWAKUACJA!
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

EVENo pisze:
Alex483 pisze:jestem fanka Tokiop Hotel
O ku**a, teraz zauważyłem! EWAKUACJA!
:rotfl: :hahaha: był nalot "feelowców" teraz widzę pora na "hotelowców" :D