Z tym, że ta teoria jest mocno niepewna i jakby ktoś miał inną to również bardzo chętnie przeczytam
Kto pyta, nie błądzi.
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- misiek_93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Przyuważyłem Richiego, że podczas koncertów od czasu do czasu odwraca się i mówi coś do mikrofonu, który stoi za nim. Dwa przykłady : film #1 tutaj robi to około 3:33 oraz film #2 około 2:20 i 3:49. Wydaje mi się, że jeszcze podczas The Circle Tour w 2010 roku tego nie robił i zaczął dopiero w 2011. Zastanawiam się z kim on może "rozmawiać" przez ten mikrofon - z Jonem czy z kimś innym z zespołu? A może ze swoim technikiem od gitar? Może ktoś się orientuje i jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie 
- imp
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
A może pizze zamawia
A mówiąc poważniej to prawie zgadłeś. To taki talkback, mikrofon do porozumiewania się ze stanowiskiem FOH, czyli z realizatorem dźwięku. I dopiero on - jeśli potrzeba - komunikuje się z poszczególnymi technikami i każe zmienić to i owo.
Sorki, że dopiero teraz ale przegapiłam pytanie.
A mówiąc poważniej to prawie zgadłeś. To taki talkback, mikrofon do porozumiewania się ze stanowiskiem FOH, czyli z realizatorem dźwięku. I dopiero on - jeśli potrzeba - komunikuje się z poszczególnymi technikami i każe zmienić to i owo.
Sorki, że dopiero teraz ale przegapiłam pytanie.
Mam takie pytanie. Podczas któregoś z ostatnich koncertów Bon Jovi, Richie grał na gitarze Gibson Fly V. Wiecie na którym koncercie to było i przy jakiej piosence, bo na podobnej gitarze Rysiek grał przy niektórych piosenkach z płyty Bounce, ale jak wiemy BJ nie grają na koncertach piosenek z tej płyty.

To ta sama gitara, ale inny występimp pisze:może o to biega:
22 marca, Salt Lake City
http://www.youtube.com/watch?v=ld-EwGyQc7Q (>2.50)
- bad_name62
- I Believe
- Ulubiona płyta: These Days
Ja mam pytanko 
Ściągnęłam sobie koncert BJ z Crush Tour w Zurychu
Bardzo fajny, tylko że nie ma wszystkich piosenek
Na set liście jest 19, a na tym co mam 8 xd
Wiecie może czy było tak nagrywane, czy są wersje z wszystkimi piosenkami ?
I jak znacie jakieś jeszcze fajne koncerty BJ to piszcie
Ściągnęłam sobie koncert BJ z Crush Tour w Zurychu
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Bardzo fajny, tylko że nie ma wszystkich piosenek
Wiecie może czy było tak nagrywane, czy są wersje z wszystkimi piosenkami ?
I've been everywhere, still I'm standing tall .. 
Oczywiście, że są wersje ze wszystkimi piosenkami. W końcu to koncert.bad_name62 pisze:Ja mam pytanko
Ściągnęłam sobie koncert BJ z Crush Tour w Zurychu![]()
Bardzo fajny, tylko że nie ma wszystkich piosenek![]()
Wiecie może czy było tak nagrywane, czy są wersje z wszystkimi piosenkami ?![]()
Fajnych koncertów jest dużo, np. Wembley w 1995, MSG w 2008, New Jersey w 2001 i długo by tu jeszcze można było wymieniać...
- bad_name62
- I Believe
Oczywiście, że są wersje ze wszystkimi piosenkami. W końcu to koncert.
Fajnych koncertów jest dużo, np. Wembley w 1995, MSG w 2008, New Jersey w 2001 i długo by tu jeszcze można było wymieniać...
[/quote]
MSG mam ;p
Mam jeszcze sylwestrowy w Japonii 1988
A co do tego w Zurychu to jak by ktoś znalazł wersję z wszystkimi piosenkami to będę wdzięczna
Do ściągnięcia oczywiście ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
MSG mam ;p
Mam jeszcze sylwestrowy w Japonii 1988
A co do tego w Zurychu to jak by ktoś znalazł wersję z wszystkimi piosenkami to będę wdzięczna
- imp
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Po pierwsze: nie chce truć, ale to jest oficjalnie dostępne.
Po drugie: google
Po trzecie: niech będzie, że prezent na święta: http://www.hotfilesearch.com/download/5 ... 1.rar.html
[ Dodano: 2011-04-22, 18:54 ]
Zupełnie przegapiłam Jona na tym zdjęciu! Błagam, nie mówcie muSmolek pisze:To ta sama gitara, ale inny występMożna to zauważyć po ubiorze Jaśka ze zdjęcia, ale dzięki za info.
Zdziwiłem się trochę, że podczas BTBMB, Rysiek grał na tej gitarze, bo zawsze używał innej.
A gitarka faaajna. Mam nadzieję, że Rysiek przywiezie ją do Europy i trochę powymiata
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Posiada ktoś może koncert Jona live at the Forum London 1997 ?
Chodzi mi o to http://www.youtube.com/watch?v=B0fATbddJCk
Widze , ze bylo nagrywane dla MTV wiec zapewne krąży gdzieś po necie ładna wersja.
Chodzi mi o to http://www.youtube.com/watch?v=B0fATbddJCk
Widze , ze bylo nagrywane dla MTV wiec zapewne krąży gdzieś po necie ładna wersja.

- bad_name62
- I Believe
imp pisze:A co do tego w Zurychu to jak by ktoś znalazł wersję z wszystkimi piosenkami to będę wdzięczna
Po pierwsze: nie chce truć, ale to jest oficjalnie dostępne.
Po drugie: google
Po trzecie: niech będzie, że prezent na święta: http://www.hotfilesearch.com/download/5 ... 1.rar.html
Dzięki bardzo