The Circle Tour - Opinie, video itp

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marimo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Marimo »

Dand pisze:ale zaje*iscie Jon zaśpiewał Bad Medicine/Born To Be Wild w Kansas, zwłaszcza to drugie, MEGA. Wygląda na to ,że ten facet sie po prostu rozgrzewa z koncertu na koncert. Był nareszcie ten luz, na który czekałem.
Racja, wyjątkowo dobry występ.
http://www.youtube.com/watch?v=HtQBJMETrEA
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Hako pisze:ale zaje*iscie Jon zaśpiewał Bad Medicine/Born To Be Wild w Kansas, zwłaszcza to drugie, MEGA.
No w porownaniu do tego co widzielismy wczesniej wyglada jakby wyluzowali w koncu troche. Ogolnie ok, fajnie sie oglada.
Hako pisze: Wygląda na to ,że ten facet sie po prostu rozgrzewa z koncertu na koncert.
Rozgrzewa? on poprostu mial dobry humor i chcialo mu sie rozbawic publike. Ewidentnie widac kiedy mu sie chce a kiedy nie. Wystarczy sobie przypomniec Lipsk 2008. Tam mial nas w dupie :)

Happy now - filmik krecony przez ekipe BJ.
http://www.youtube.com/watch?v=OpAJC7-IVUk
Niestety tego sie sluchac nie da. Wiecej jeczenia niz spiewania.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

Happy now wyszło mu to w miarę, gorzej niż albumie, bez chrypy w głosie. Ale i tak o wiele lepiej w porównaniu z Brokenpromiseland
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Od początku było wiadomo, że Jon na żywo nie zaśpiewa „Happy Now” tak, jak na płycie. Jak dla mnie zrobił wszystko, co mógł zrobić. I wyszło naprawdę całkiem, całkiem. Na pewno dobrze się stało, że zagrali to na koncercie i mam nadzieję, że jeszcze ze 3-4 razy na trasie się pojawi. Więcej chyba nie trzeba.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

http://www.youtube.com/watch?v=uuDCUEyQJmc dobra wersja Wanted z Kid Rockiem. Troche Kid kręcił tekstem ale i tak super wyszło ;]
Obrazek
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Jej, człowieka nie ma kilka dni, wraca, a tu takie niespodzianki- Happy Now (nie sądziłam, że się tak szybko znowu pojawi), Love for Sale, Always... Chyba nikt tam nie spodziewał się usłyszeć Always w drugim bisie, po jakichś 2,5 godzinach koncertu. Niesamowite :))

Pewnie już widzieliście, ale skoro na głównej jeszcze nie ma, to dam tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=zPZKoOJoUFo – Always w Montrealu
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Przypomina mi to wspaniały moment kiedy po raz pierwszy od wielu lat Always pojawiło się w Des Moines w 2008. roku.
Teraz to już nie tak wielkie zaskoczenie jak dwa lata temu, ale każdy pewnie zastanawia się czy jeszcze kiedyś... a dziadek Jon znowu nas miło zaskakuje. Naprawdę przyjemnie. Tylko gdyby Richie jeszcze trzymał poziom MSG, bo trochę głupio tak zmyślać w solówce kiedy Jon daje z siebie wszystko.
W ogóle ta setlista to dość dziwna sprawa, bo ostatni raz podobnie wysilali się na MSG, ale wtedy po prostu nagrywali DVD i to było uzasadnione. Tym razem najwyraźniej wysilali się dla publiczności, a może i z potrzby serca :PPPP ?...
Tak czy inaczej, doceniamy :))
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Bez przesady. Always zaśpiewane bardzo przeciętnie. Nie powinni tego już grać, szczególnie, że to mało koncertowy kawałek. Doceniam wysiłki Jona, ale nie dysponuje on już głosem, żeby tak męczyć ten kawałek. Wiem, opieram się tylko na kiepskim nagraniu z yt, ale mi Always nie podchodzi na koncertach już od dłuższego czasu. Na MSG też.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

Tatar pisze:Always zaśpiewane bardzo przeciętnie
Ja tam uważam że Jon dał z siebie wszystko w tej piosence.I wykonał naprawdę na bardzo dobrym poziomie.A to ci niespodzianka i to jeszcze jaka :Always :D
Kocham ten utwór live :P takie emocje są że aż chcę się żyć ;)
Chłopaki się spisali :))
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tatar pisze:Bez przesady. Always zaśpiewane bardzo przeciętnie. Nie powinni tego już grać, szczególnie, że to mało koncertowy kawałek. Doceniam wysiłki Jona, ale nie dysponuje on już głosem, żeby tak męczyć ten kawałek.
Mało koncertowy kawałek? no skakac to przy tym raczej nijak sie nie da, bo od tego jest miedzy innymi LOAP, ale nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze nie powinni tego grac. Jeden z ich najwiekszych hitow, i bardzo przyjemnie jest uslyszec to live. Co innego gdyby Jon faktycznie nie dawal rady ale o dziwo daje. Nie brzmi to jak na plycie, (w sumie chyba nigdy nie brzmialo), nie brzmi jak wykonania z lat 90, ale jak dla mnie jest conajmniej ok, tymbardziej porownujac do nielicznych wykonan tej piosenki z Bounce Tour - tam brzmialo to tragicznie.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Always - nic specjalnego. Ogólnie wiele piosenek straciło klimat, w porównaniu z dawniejszymi wykonaniami. Teraz są "odgrywane" bez przedłużeń (jak choćby na wembley 95. czy IBTFY podczas trasy NJ) W każdym razie czekan aż zagrają Let It Rock ;)

ps. nie wiedziałem że grali grali always na trasie bounce. jak ktoś ma jakiegoś linka, to z ciekawością sprawdzę, jak tam wyciągał xD
eNZu
It's My Life
It's My Life

Post autor: eNZu »

Always zagrane w Yokohamie (drugie wykonanie na tym koncercie, bo miało być z niego dvd i sporo utworów było 2 razy grane): http://www.youtube.com/watch?v=-gJxal7eaZs
Też na pewno w Chicago i East Rutherford było (te wersje mam i rewelacji nie ma)
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

właśnie posłuchałem parę piosenek z Bounce tour. Pomimo fajnych setlist, głos Jona fatalny. np takie These Days z 2003 nie idzie słuchać. Wydaję mi się na poprzedniej i obecnaj trasie głos Jona jest w najlepszej formie od czasu Crush tour.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

eNZu pisze:Always zagrane w Yokohamie (drugie wykonanie na tym koncercie, bo miało być z niego dvd i sporo utworów było 2 razy grane): http://www.youtube.com/watch?v=-gJxal7eaZs
Wlasnie o to mi chodzilo. Naprawde nie wiem czy sie smiac czy plakac. Straszne to.
teken020 pisze:np takie These Days z 2003 nie idzie słuchać.
Tak to jest kolejna piosenka z tamtych czasow, ktorej poprostu lepiej nie wlaczac.

Podsumowywujac chyba mozna sie cieszyc ze obecnie jst jak jest :P
KondZik

Post autor: KondZik »

No zgadzam sie np tutaj...
http://www.youtube.com/watch?v=xSlSJW8iIHM
to brzmi fatalnie, wiec cieszmy sie ze jest jak jest i da sie go słuchac bo inaczej pewnie zespol by zakonczyl dzialalnosc ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „The Circle Tour 2010 / Open Air Tour 2011”