Koncerty W Londynie (O2) - Opisy

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Tworze temat w którym będziemy toczyli dyskusje na temat koncertów w Londynie. Możecie dawać filmiki, opinie o wykonaniach itp.

Ja dodam taką informacje, ze Richie zapowiedział w wywiadzie iż na tych koncertach pojawią się na pewno całe albumy tj. LHighway i ... SWW. Dodał, ze całe Circle pojawi się przynajmniej kilka razy podczas trasy, bo są z niego bardzo zadowoleni.

Tym sposobem możemy być pewni powrotu Let It Rock, Social Disease czy Without Love do setlisty. Jak dla mnie bomba ;)
Ostatnio zmieniony 6 lutego 2010, o 20:17 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
JeniZpensylwani

Post autor: JeniZpensylwani »

Tym sposobem możemy być pewni powrotu Let It Rock, Social Disease czy Without You do setlisty. Jak dla mnie bomba
Fajnie szczególnie, że zagrają kawałek WITHOUT YOU, zwłaszcza, że o takim pierwszy raz słysze w ich repertuarze, a na LH bądź Slippery takiego nie znajduję, no chyba, że masz jakąś płytę z super bonusem. Jest też oczywiście opcja, że to nowy kawałek z Greatest Hits... bądź też zaczeli brać się za coverowanie u2 i utworu With or without you .....

Adrian, jeśli to kolejna prowokacja dzisiejszego dnia z twojej strony to gratuluję :brawo:

AHA, ale fajnie, że będzie to na O2 mam nadzieje że to wszystko zagrają :jupi:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

JeniZpensylwani pisze:
Tym sposobem możemy być pewni powrotu Let It Rock, Social Disease czy Without You do setlisty. Jak dla mnie bomba
Fajnie szczególnie, że zagrają kawałek WITHOUT YOU, zwłaszcza, że o takim pierwszy raz słysze w ich repertuarze, a na LH bądź Slippery takiego nie znajduję, no chyba, że masz jakąś płytę z super bonusem. Jest też oczywiście opcja, że to nowy kawałek z Greatest Hits... bądź też zaczeli brać się za coverowanie u2 i utworu With or without you .....

Adrian, jeśli to kolejna prowokacja dzisiejszego dnia z twojej strony to gratuluję :brawo:

AHA, ale fajnie, że będzie to na O2 mam nadzieje że to wszystko zagrają :jupi:
Dzięki Bartku za poprawę, w ramach mojej wdzięczności daje Ci "pomógł". Tyle tych tytułów maja te wszystkie zespoły, że człowiek się myli czasami. Dobrze, że mamy takich życzliwych kolegów.

A co do koncertów, żeby nie był offtop to dodam, ze jest zakontraktowanych ich 15 (ostateczna ilość). Wydaje mi się to bardzo duża liczba. Jak pojawiało się info o 20tu to ludzie pukali się w czoło i mówili, że w największych snach i przy tych cenach mogą sprzedać ich góra 10.

Richie odniósł się też do cen biletów mówiąc, że porównując je do U2 czy RStones to jest "taniocha" (mój skrót).
Ostatnio zmieniony 6 lutego 2010, o 20:23 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

ja bym wolał całe 7800 niż LH bądź KTF
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

kompletnie nie rozumiem tego zabiegu z tymi 15 koncertami w jednym miejscu. Totalny bezsens jak dla mnie.
Scrooge

Post autor: Scrooge »

jest popyt to są koncerty, co w tym dziwnego? ?atwiej zagrać 15 koncertów w 1 miejscu niż w 15 różnych ;)
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

tak, tylko ciekawe czy nie odbije sie to potem na mniejszej ilosci koncertow w innych miejscach, a z tego co wiadomo to trasa po europie poki co strasznie uboga. Ogolnie powinni se dac troche luzu bo ledwo co skonczylo sie LH tour, wczesniej HAND Tour i znowu trasa. I tu juz nawet nie chodzi, ze zajadą sie czy cos, poprostu w wyniku takiej ilosci koncertow granych jeden za drugim przez tyle lat, zespol traci jakas spontanicznosc, swiezosc, a kolejne wystepy przypominaja raczej proces produkcyjny w fabryce.
Scrooge

Przecież od dawna było wiadomo, że w tym roku w Europie tylko O2 + jakies festiwale teraz dochodzą. Prawdziwa europejska część trasy ma być w 2011.
kendzior
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: kendzior »

Właśnie w sobotę wróciłem z całej wyprawy na wyspy która zaczęła się od zakupu biletu na 11 czerwca przez brata we wrześniu chyba. Koncert szok, ja nie jestem jakimś tam przypadkowym koncertowiczem, ale to co zobaczyłem przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Było wspaniale ,cudownie, magicznie itd, itp. Dawno czegoś takiego nie przeżyłem. 2,5 godziny koncertu z największymi hitami które człowiek zna od dziesięcioleci. Kto jeszcze może niech nie czeka tylko idzie na koncert. Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

No i gdzie te całe slippery?? bo jak narazie to chyba z2 razy zagrali Let It Rock... Jony znowu wali w chu...
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Za to zagrali Garageland, czego jak czego ale tego to sie nie spodziewałem. Skąd ten pomysł w ogole ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No i gdzie te całe slippery?? bo jak narazie to chyba z2 razy zagrali Let It Rock... Jony znowu wali w chu...
Zagrali 8/10 piosenek ze SWW. Pomimo tego nie spodziewałbym się reszty.
Za to zagrali Garageland, czego jak czego ale tego to sie nie spodziewałem. Skąd ten pomysł w ogole ;p
Richie zagrał też wstęp do IAOOLove, nawiązując do banerów trzymanych przez 5 osób, ale Jon powiedział stop. Był to spontaniczny żart Richiego i możliwe, że usłyszymy IAOOLove na którymś z najbliższych koncertów. Jon wcześniej powiedział żeby luzie przynosili bannery i on będzie wykonywał te piosenki i tym sposobem zagrali min Let It Rock, TDays, STBIn czy DRing.
Oto ten wstęp który mi osobiście IAOOLove nie przypomina ani trochę ;]
http://www.youtube.com/watch?v=7KDogDMIzuA
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2010, o 10:32 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:
Na którym koncercie zagrali 8 piosenek z SWW?
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

Scrooge pisze:
Adrian pisze:
Scrooge gdzie by Ci zagrali 8 piosenek z jednej płyty?, chyba, że z Koła, bo to Circle Tour.
Te 8 songów upchane po różnych koncertach.

Richie cały czas zerka i patrzy czy Jon da radę zaśpiewać TD, o co tu chodzi...? To tak wygląda jakby Jon na nowo uczył się śpiewać. Jon czuje, że co jak co, ale w TD ma konkurencje w postaci Rycha, a Rychowi jako przyjacielowi trochę byłoby przykro gdyby Jon to zmaścił.

No, ale nawet mu to wyszło (nie słuchałem do końca)
...and just only rock...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tak to jest jak się słucha opowieści z "pierwszej ręki". Potem można jechać po zespole pokazując tylko swoją osobistą niechęć do zespołu nie popartą faktami ;)

Po trasie LHighway Jon powiedział w jednym z wywiadów, że najprawdopodobniej nigdy już nie zagrają koncertu na którym znalazłyby się wszystkie piosenki z jednego albumu, bo to się ludziom zwyczajnie nie podoba.

Podczas jednego z wywiadów o koncertach trasy Circle Jon zapowiedział:
- na koncertach w O2 będzie spora liczba piosenek wykonywanych akustycznie. I zespól na każdym koncercie w O2 ma kilka piosenek któe są wykonywane akustycznie w kółeczku.
- NA TRASIE (nie podczas 1 koncertu czy podczas koncertów w O2 jak to sobie co niektórzy sami dopowiadają) będzie można posłuchać wszystkich piosenek z różnych albumów. I chociaż jeszcze tego nie spełnili to SWW czy LH było grane niemal już w całości
- na trasie będzie można posłuchać piosenek z pierwszych 2ch albumów i dotrzymał słowa. Piosenki były grane i czasami się pojawiają na setlistach.

Tutaj przedstawiam swój artykuł na ten temat ze strony głównej:
Bon Jovi wraz z nadchodzącymi koncertami zapowiadają prawdziwą rewolucje! Według Jona każdy koncert w O2 ma być wyjątkowy. Na kilku z nich ma się pojawić spora liczba piosenek wykonywanych akustycznie. Taki zabieg stosowany był juz przy okazji trasy „Bounce Tour”. Wokalista Bon Jovi zapowiada także, że na trasie będzie można posłuchać wszystkich piosenek z różnych albumów (nie tylko ostatnio wydanych). Może to oznaczać, ze ponownie będziemy mogli posłuchać piosenek, które nie były grane od wielu lat jak np. „If I Was Your Mother”, „Hearts Breaking Even” czy „Homebound Train”. Wielką sensacje wśród fanów wywołał także Obie O’braian, który odpowiadając na jedno z pytań fanów potwierdził, że do repertuaru powrócą piosenki z albumu... „7800 Fahrenhait”! Zespół przez wiele lat pomijał utwory z tego albumu, ale Jon i spółka postanowili za namową fanów odświeżyć zapomniane już przez nich kompozycje. Trasa „Lost Highway Tour” przysporzyła wielu niespodzianek, ale zapowiada się, ze na „The Circle Tour” zespół zaserwuje nam prawdziwą rewolucje!
Nie widzę tutaj ani jednej nie wykonanej obietnicy którą Jon złożył. Jeżeli mamy się czepiać to róbmy to z sensem i na podstawie faktycznych wypowiedzi a nie wymyślonych przez "życzliwych" "fanów".
ODPOWIEDZ

Wróć do „The Circle Tour 2010 / Open Air Tour 2011”