2013.02.27 Atlanta

Moderator: Mod's Team

sebcio14
Have A Nice Day
Have A Nice Day

2013.02.27 Atlanta

Post autor: sebcio14 »

Setlista:

1. Bad Name
2. Raise Your Hands
3. Lost Highway
4. Because We Can
5. Water
6. It's My Life
7. Saturday Night
8. What About Now
9. We Got It Goin' On
10. Keep The Faith
11. Ejmen
12. Bed Of Roses
13. Be There For You
14. Captain Crash
15. Born To Follow
16. Runaway
17. Sleep When I'm Dead
18. Wanted
19. Who Says
20. Bad Medicine

Encore:
21. Make a Memory
22. In These Arms
23. Born To Be My Baby
24. Have A Nice Day
25. Livin
26. Love This Town
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Już setlista mocno zrównoważona i wracająca do starych standardów.
13 - Przed 2000
9 - Po 2000 + 4 z nowego albumu

Corazbardziej podoba mi się idea BTBMBaby na encore. Na początku setlisty mnie już nudzi i nie chcę jej usłyszeć w GDA, ale jako encore? Mogłoby być ciekawie.
KondZik

Post autor: KondZik »

Zamiast Love this town np These Days i jestem wstanie znieść i LH i Make itd.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

KondZik pisze:Zamiast Love this town np These Days i jestem wstanie znieść i LH i Make itd.
Ja akurat Memory bardzo lubię, i może byc bez problemu na koncertach. A Love This Town też chętnie bym zamienił na TD. :P Raise Your Hands chyba po raz pierwszy pojawiło podczas BWC Tour, jeśli się nie mylę. ;)

W Atlancie zagrali najwięcej piosenek sprzed 2000 roku na trasie BWC jak na razie. I pierwszy raz nie było Army Of One.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

http://www.youtube.com/watch?v=oylWZvxe ... age#t=118s

hahhahahhaha :D Zobaczcie co się porobiło na I'll be there.

Daję 11/ 10 xd
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=oylWZvxe ... age#t=118s

hahhahahhaha :D Zobaczcie co się porobiło na I'll be there.

Daję 11/ 10 xd
Wina Tuska!. Daje 13.5/8

Wokal coraz lepiej swoją drogą brzmi. Do Gdańska się wyrobi i będzie power.
Swoją droga zamienić Love this town na coś sprzed 2000 np Hey God i setlista będzie wyglądać dosyć mocno już standardowo jak z poprzedniej trasy.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

A może Kaczyński Ich nie lubił i rzucił na Nich klątwę ;/

Niech lepiej wyjadą już z tej Ameryki i przyjeżdżają do Europy !
bartekbb23

Adrian pisze: Love this town
Jak ten utwór to pochwała Jona dla miasta koncertu i publiki, jak go u nas zabraknie to znaczy, że lipa była, smutna prawda to jest, ale ten utwór to wyznacznik humoru Jona. Jak jest, to jest JBJ bardzo hepi z koncertu.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:
Adrian pisze: Love this town
Jak ten utwór to pochwała Jona dla miasta koncertu i publiki, jak go u nas zabraknie to znaczy, że lipa była, smutna prawda to jest, ale ten utwór to wyznacznik humoru Jona. Jak jest, to jest JBJ bardzo hepi z koncertu.
Wiesz co on go 3ma raczej na amerykę, ale coś w tym jest co powiedziałeś. Ostatnią trasę zakończył właśnie tym numerem ;)
Szczerzę to chciałbym go usłyszeć live bo nawet go lubię. Szału nie ma, ale wolałbym to niż 4ty raz In These Arms czy Bad Name.
bartekbb23

Adrian pisze:Szczerzę to chciałbym go usłyszeć live bo nawet go lubię. Szału nie ma, ale wolałbym to niż 4ty raz In These Arms czy Bad Name.
eee nie, to obowiązkowe punkty. wywalić lepiej we got it going on.

[ Dodano: 2013-02-28, 11:22 ]
albo jeszcze lepiej we werent born to follow.
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Dla tych co marudzą, że ja ciągle marudzę na setlisty - ta jest ok :D
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

No no, setlista wygląda coraz lepiej :) i też bym wolał I Love This Town zamiast jakiegoś standardu, ale właśnie takiego post-2000. Najlepiej zamiast Who Says lub LH :P

No i czekam na powrót Mr Sambo na wokal choć w jednej piosence!
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

http://www.youtube.com/watch?v=Y0FhshQa ... e=youtu.be
Miodzio! Zapowiada się najlepsze KTF jakie mi było dane usłyszeć. Zespół już na najwyższych obrotach.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Set-lista jak na Arenę dobra i dawno nie widziałem Saturday Night w tak wczesnej fazie koncertu.

A co do wykonania Keep The Faith, to bardzo dobrze dla koncertu, że zespół pozwala sobie na taki mini-jam pod koniec utworu. David może też zaszaleć na klawiszach i zdecydowanie wolę to od szaleństw Bobby'ego.
Zastanawiające jest jednak, jak to wszystko się ma do wykonania przez Ryśka utworu, na co chyba wielu z nas czeka w Gdańsku.
Do tej pory Jon schodził ze sceny by odsapnąć, gdy Sambora przejmował mikrofon. Teraz dzieje się to gdy zespół gra jam pod koniec KTF. Trudno mi sobie wyobrazić, aby w Europie wracał po chwili na scenę, tylko po to by zapowiedzieć gitarzystę na wokalu... Inne wyjście - KTF w Europie pod koniec koncertu. :))
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Damned pisze:Set-lista jak na Arenę dobra i dawno nie widziałem Saturday Night w tak wczesnej fazie koncertu.

A co do wykonania Keep The Faith, to bardzo dobrze dla koncertu, że zespół pozwala sobie na taki mini-jam pod koniec utworu. David może też zaszaleć na klawiszach i zdecydowanie wolę to od szaleństw Bobby'ego.
Zastanawiające jest jednak, jak to wszystko się ma do wykonania przez Ryśka utworu, na co chyba wielu z nas czeka w Gdańsku.
Do tej pory Jon schodził ze sceny by odsapnąć, gdy Sambora przejmował mikrofon. Teraz dzieje się to gdy zespół gra jam pod koniec KTF. Trudno mi sobie wyobrazić, aby w Europie wracał po chwili na scenę, tylko po to by zapowiedzieć gitarzystę na wokalu... Inne wyjście - KTF w Europie pod koniec koncertu. :))
W USA Sambora nie poradził sobie z albumem a i odwołano kilka koncertów z powodu słabej sprzedaży (oficjalnie problemy z wokalem) więc to pewnie jest powód dlaczego tam póki co Richie nie śpiewa nic.
W Europie na bank będzie śpiewał, bo w Europie te jego klubowe koncerty były bardzo dobrze przyjęte.
W Europie setlisty powinny być dłuższe niż w USA więc Jon może mieć 2 przerwy na odpoczynek - piosenka Ryśka i końcówka KTF. Chociaż też przecież nie musi schodzić z sceny podczas koncertu.

Swoją drogą ktoś podał, że średnio na Circle Tour w USA były 23 piosenki a teraz jest 25-26. Dobra tendencja ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Because We Can Tour 2013”