Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Re: Nowy album Bon Jovi (2016)

Post autor: Damned »

Obrazek

Co Wy na to?
Będziemy mieli kilku gitarzystów, lub Phil-X posiada nieaktualne informacje ;)
Stawiam na opcję nr 1.
Awatar użytkownika
tribe94
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: Keep The Faith

Post autor: tribe94 »

Naprawdę Shanks znowu producentem? Smutna to informacja :(
"Everybody's got their cross to bear these days..."
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Damned pisze:Obrazek

Co Wy na to?
Będziemy mieli kilku gitarzystów, lub Phil-X posiada nieaktualne informacje ;)
Stawiam na opcję nr 1.
mam nadzieję, że chociaż większa część solówek zostawią X-owi i oczywiście dobór gitar i wpływ na brzmienie
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Czyli to już są fakty... to się dzieje na naszych oczach. Powstaje nowa płyta JBJ pod szyldem BJ bez Sambory na wiośle. Szok. Nigdy bym się nie spodziewał, że kiedyś dojdzie do takiej sytuacji. To jest tak dziwne... wręcz abstrakcyjne :whoeva: No cóż.... życie.
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Do albumu było kilka sesji nagraniowych więc myśle że produnentow będzie przynajmniej 2ch (podobnie jak na lh czy hand).
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

ten shanks przylepił sie do BJ jak grzybica do stup. ok 10lat paskudzi na albumach BJ. czy on nie pracuje u nikogo poza BJ? az tak słaby jest ze nikt go nie chce..
Widac John ma małe wymagania jesli chodzi o nagrywanie muzyki. miec w "teamie" takiego producenta jak shanks + wirtuoz bobby i przepis na kolejny hit w postaci ptasiej kupy gotowy. Były już albumy z "sialalalalal". "hey hey hey" było. teraz mam "oooWWwwwooooo" ciekawe jakie "smaczki pojawią sie na kolejnym albumie. Co obstawiacie ?
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

teken020 pisze:ten shanks przylepił sie do BJ jak grzybica do stup. ok 10lat paskudzi na albumach BJ.
..
oplułam monitor :D
Chociaż 'na serio' wcale mi nie do śmiechu. Czekam na album bez Ryśka z ogromnym niepokojem.
Ja wiem, lajfisbrutal ale jednak... to nie tak miało być ...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

W tym wywiadzie :
http://globalnews.ca/news/2180519/bon-j ... a1c11bafc9
Jon mówi,że nowa płyta jest prawie gotowa. Mam nadzieje,że to "prawie" oznacza gitary, które ma dokończyć Phil. Zmartwił mnie troche Shanks tym twittem oby jednak jego gra na gitarze oznaczała jak najmniej.
Widać jednak,że skurczybyk chce być częścią zespołu, jeszcze większą niż był dotychczas.

Trzeba też przyznać,że Jon ( oprócz tej jednej zaczepki z The Edge ) wypowiada się ze sporą klasą o Samborze, a mógłby inaczej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

JBJ pisze:[font=Georgia]"A lot happened, Richie's sudden departure, my trying to buy the [Buffalo] Bills and now this with the label. I have a lot of material to write about. Believe me, the new record is good. It's pointed. It is something we are going to be very proud of in the spring when we put it out."[/font]
Niby zawsze słyszeliśmy że nowy album to będzie coś wielkiego, ale tym razem jakoś bardziej mu wierzę :D

Źródło: Billboard
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Mi się podoba, że powiedział iż ma dużo tematów które może z siebie "wyrzucić" na nowym albumie. Córka, Buffalo, Richie, Wytwórnia itp. to daje szanse na mocne teksty i oprawę w stylu Teardrop albo We Don't Run.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Ja się zaczynam bać ;-)
Co to będzie za płyta?
Może ta historia z wytwórnią to przez ta płytę, może nie chcieli tego wydać w takiej formie jak Jon by chciał....
To tylko takie moje przemyślenia :-)
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

przyszły album będzie odpowiedzią na nurtujące nas pytanie. Czy obecna kiczowata komercha w wykonaniu BJ to były naciski wytwórni. czy może jednak Jon traktuje swoją muzyke jak "produkt" który trzeba sprzedać, i należy tak go przyrządzić zęby sprzedał się w jak największej ilości. Bo szczerzę wątpię żeby ta komercyjność i podążania za trendami to było to, co mu w duszy gra.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Znalazłem takie coś na JT. Z niedawnego wywiadu z Jonem:

- The record is not done, "the essence is there" but they need to finish it.
- It's going to have a lot of personal stuff, as Jon had a lot to take out of his chest.
- Might be released independently as Jon said "the traditional model" wasn't working for him anymore, and that's why he leaved Mercury.
M

Post autor: M »

teken020 pisze:przyszły album będzie odpowiedzią na nurtujące nas pytanie. Czy obecna kiczowata komercha w wykonaniu BJ to były naciski wytwórni. czy może jednak Jon traktuje swoją muzyke jak "produkt" który trzeba sprzedać, i należy tak go przyrządzić zęby sprzedał się w jak największej ilości. Bo szczerzę wątpię żeby ta komercyjność i podążania za trendami to było to, co mu w duszy gra.
Przyszły album bez dwóch zdań dla każdego z nas będzie miał inne znaczenie. Każdy z nas ma inny światopogląd i inne oczekiwania/odczucia. Czy takie "Not Running Anymore", "Old Habbits...", "Fighter", "Amen" albo "(Want To) Make A Memory" można uznać za kiczowatą komerchę? Czy "Any Other Day" to również kiczowata komercha? "When we Were Beautiful", itd? Mozna tak bez końca. Być może problem w postrzeganiu BJ przez słuchaczy ukierunkowanych bardziej na PRZEBOJOWOŚĆ tkwi w tym, ze im tej (dawnej) przebojowości brak. Lata lecą, ludzie się zmieniają. ;)

Odejście Sambory, zmiana wytwórni, dojrzałość twórcza... Być może teraz JBJ w pełni może pozwolić sobie na niezależność. Dopieszczać (albo nie) swoje piosenki bez presji, bez podciągania pod oczekiwania. Pozwoliło mu na to właśnie odejście Sambory. Podążanie za trendami być może sami sobie wmawiamy - bądź wmawialiśmy. Dla przykładu - Bon Jovi nigdy grunge'u ani nu-metalu nie grali, a te bez dwóch zdań w pewnych epokach były popularne. Chyba, że pisząc takie tezy niektórzy mają na myśli artystów popowych. Wtedy zaprzeczają temu, że BJ jest zespołem rockowym. Myślę, że JBJ i reszta (czy to z Suchem czy z Samborą) zawsze nagrywali (choć na pewno zdarzały się wyjątki "na potrzeby") muzykę jaką czuli. W przeciwnym razie całe to granie i ich dawna (dla większości lepsza) muzyka byłyby jedynie udawaniem.

Na nowy album czekam jak na żaden do tej pory. Głównie z faktu, że będzie to próba... I to nie z rodzaju tych czy następca 'What About Now" osiągnie szczyt w USA czy w UK ale czy dla fanów formuła, działalność BJ ma jeszcze sens.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

M pisze:Odejście Sambory, zmiana wytwórni, dojrzałość twórcza... Być może teraz JBJ w pełni może pozwolić sobie na niezależność. Dopieszczać (albo nie) swoje piosenki bez presji, bez podciągania pod oczekiwania. Pozwoliło mu na to właśnie odejście Sambory.
Aha, czyli wcześniej(np. przy Blaze of Glory i Destination a ostatnio przy Not Running Anymore) Rysiek stał z batem nad Jasiem i mówił: 'chłopie, to się nie sprzeda. Ale rób jak chcesz! Kiedyś moja cierpliwość się skończy i zobaczysz'... ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”