Nie dasz poczytać

.
nie ;P
Naginasz trochę dzisiejszą rzeczywistość pod swoje subiektywne odczucia. Nawet jeśli w latach 80tych BJ uważani byli za różowy zespolik dla dziewczynek, to nagrywali WA?NE płyty dla historii muzyki i byli SZANOWANI przez największych - koncerty z Jimmym Pagem, Brian Mayem, chłopakamii z Def Leppard i innymi kapelami z tego kręgu (WIELE ICH BY?O), czy choćby Eltonem Johnem dla kontrastu.
Dziś opinie o cukierkowatości BJ są mało pochlebne i po prostu zwyczajnie są upokarzające, porównywanie BJ A.D. 2008 z latami 80tymi ma się nijak do siebie. Ich ostatnie płyty często są powodem do drwin i do niczego więcej, a to że lubię czasem posłuchać ostrzejszych odmian rocka nie ma wpływu na moje definiowanie tego gatunku i ocenę nowych albumów Bon Jovi. Lost Highway NIGDY nie będzie postrzegana ajko płyta WA?NA i inspirująca dla innych zespołów jak choćby SWW czy NJ. Cukierkowatość BJ wtedy a teraz to zupełnie inny cukierek - jak najwspanialsza czekoladka w porównaniu do podeptanej i oblepionem piaskiem różówej gumy do rzucia

1. Nagrywali Ważne dla muzyki płyty... Uważam, ze jak do tej pory dla muzyki Bon Jovi nagrali 3 ważne dla muzyki płyty + 1dna po części ważną.
- SWW
- NJ
Tych nie będe pisał dlaczego bo sam wiesz najlepiej.
- Crush - posłuchaj zespołów pokroju 3 Doors Down, cży One Republic a także wiele więcej. Album za sprawą wielkiego hitu miał ogromny wpływ na chęć pisania podobnych hitów jak "IMLife".
- HAND/Lost Highway - to ten album po części - poszperajcie sobie jacy artyści umotywowani sukcesem Bon Jovi i piosenka WSYCGH i albumem LHighway poszli w ślady Bon Jovi i nagrali już albo nagrywają płyte Country. Nwet w radio mówili, że Bon Jovi zainspirowali artystów którzy z muzyką Country mieli niewiele do czynienia.
2.Byli szanowanie przez najlepszych ... A co teraz nie są ? Teraz są nawet juz po części przez krytyke szanowani o czym kiedys mogli pomarzyć.
A są osoby które dzis nie szanują BJ a w latach 80tych tym bardziej -? Metallika / Axl Rose
3.Wspólne koncerty. Już o tym rozmawialiśmy i owszem tego może brakować najbardziej. Chociaż mimo wszystko mieliśmy występy z Brucem, McCartneyem, Watersem, czy Davisem.
4.Owszem trudno sie sprzeczać z tym, zę LH nigdy nie bedzie taką inspiracją jak SWW czy NJ ale tak samo jest z TDays czy KTFaith czy nawet z genialnym HANDem. ?ycie
5.Tekst z cukierkiem wgniata w fotel
Sluchalem nowa mettalice ale sory dla mnie to jest jazda na jedno kopyto , sciana gitar i tak caly krążek . Moje zdanie ;P A gunsow to posluchaj sobie "Sorry" , chodz mozesz go nie znalesc , byl na youtube przez jakis moment , ja mialem przyjemnosc posluchac go pare razy . !
Jeśłi chodzi o Metallike to chciałbym usłyszeć dużo mocnej gitary (pare riffów w jednej pisoence) i wrzaski i darcie guimiora przez Jona. Czy tak dużo wymagam
Adrian przyznaj ze jak ktos zle mowi na BJ to lapiesz lekka agresje ?
Widac ze jestes fanem , ja tez ale ja mam troche inny gust .
1.Nie. Tylko niektóre teksty mi podnoszą ciśnienie.
2.Tak mamy zdecydowanie inny gust
po IML BJ sa postrzegani jako "lalusie", sukces byl , ale image i styl jest "dla kobiet"
Ty jeśli po IML byli postrzegani jako zespół dla kobiet - lalusiowaty to jestem ciekaw co powiesz o postrzeganiu zespołu po LOPrayer
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Postrzeganie zespołu po IML to nie raczej zespół dla kobiet (na to wpływ maja raczej TYFLme czy Misunderstood) a komercyjny zespół, który gra hity.
"Pier*** Bon Jovi!" to nie odbieram tego jako osobisty przytyk. Dla mnie to jasne.
Nie, ale jak ktoś powie ludzie słuchający Bon Jovi to bezmózgie debile to już możesz czuć się obrażony.