Ballada wszechczasów
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie chce mi się wchodzić w spory, bo już kiedyś o czymś podobnym rozmawialiśmy.
Przede wszystkim , aby powiedzieć, która piosenka jest lepsza trzeba podać jakimi kryteriami się kierujemy uznając dana piosenkę za lepszą?
Tutaj był przykład Stairway i Always. Padło, że Always jest gorsza od STH. Pod względem oprawy - zgadzam się, pod względem ważności i wpływu na muzykę - zgadzam się, pod względem - trudniejszych technicznie elementów do zagrania - też się zgadzam. Ale np pod względem klimatu - Always lepsze, pod względem - śpiewu - always bije STH na łeb na szyje, pod względem wyższego poziomu (trudniejszego) śpiewania - Always lepsze, pod względem tekstowym - trudno powiedzieć.
Jeśłi weźmiemy parę kryteriów pod uwagę to w zależności od tego jakie one są to wyłoni nam się zwycięzca.
Przede wszystkim , aby powiedzieć, która piosenka jest lepsza trzeba podać jakimi kryteriami się kierujemy uznając dana piosenkę za lepszą?
Tutaj był przykład Stairway i Always. Padło, że Always jest gorsza od STH. Pod względem oprawy - zgadzam się, pod względem ważności i wpływu na muzykę - zgadzam się, pod względem - trudniejszych technicznie elementów do zagrania - też się zgadzam. Ale np pod względem klimatu - Always lepsze, pod względem - śpiewu - always bije STH na łeb na szyje, pod względem wyższego poziomu (trudniejszego) śpiewania - Always lepsze, pod względem tekstowym - trudno powiedzieć.
Jeśłi weźmiemy parę kryteriów pod uwagę to w zależności od tego jakie one są to wyłoni nam się zwycięzca.
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
By byc obiektywnym i oceniac jakość trzeba sie właśnie wznieśc ponad swoje sympatie a to nie jest łatwe i dla wielu nieosiągalne (vide AdrianTatar pisze:Idąc tym tropem można powiedzieć, że obiektywizm nie istnieje i wszystko jest kwestią gusty

kurna was maćDandi pisze:Idąc tym tropem można powiedzieć, że obiektywizm nie istnieje i wszystko jest kwestią gusty
To chyba powinna być konkluzja całej rozmowy.
STH lepsze.(...)pod względem tekstowym - trudno powiedzieć.

Zainponowałeś mi. Muszę się poważnie zastanowić, czy osiągne Twój poziom.zapraszam na wykłady z filozofii mocno orająca sprawa ale ciut rozjaśnia w baniaku
To wyjaśnij mi - dlaczego ktoś wymyślił określenie (czyt. obiektywizm) na nieistniejące zjawisko? ?eby użytkownicy forum Bon Jovi mogli sobie o nim podyskutować? Nie sądze...tak więc obiektywizm nie istnieje i nigdy nie dojdziem do porozumienia w tych sprawach
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Zainponowałeś mi. Muszę się poważnie zastanowić, czy osiągne Twój poziom.
Take a walk outside your mind !. zaraz zaczniemy rozmawiac o sesie istnienia muzyki. Chyba za dużo masz tej filozofii .Cytat:
tak więc obiektywizm nie istnieje i nigdy nie dojdziem do porozumienia w tych sprawach
Wydaje mi się chyba , że poprostu nie chce Ci sie logicznie pomyśleć, bo sprawa jest bardzo prosta.
Nie zadroszcze studiówoj stary pierdzielisz trzy po trzy i szukasz dziury w całym bym ci wyjaśnił ale już nie mam do ciebie siły
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
By byc obiektywnym i oceniac jakość trzeba sie właśnie wznieśc ponad swoje sympatie
Wokół tego kreci się praktycznie cała ta rozmowa. Klejene objasnienia sprawy. Ale bardzo trafne. Kto rozumie ten rozumie, ja juz ma doścPrzede wszystkim , aby powiedzieć, która piosenka jest lepsza trzeba podać jakimi kryteriami się kierujemy uznając dana piosenkę za lepszą?
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
.........................................................................Tatar pisze:Zainponowałeś mi. Muszę się poważnie zastanowić, czy osiągne Twój poziom.![]()
zapraszam na Uniwersytet Gdański tam ci wytłumaczą, ja nie mam papierów na toTatar pisze:To wyjaśnij mi - dlaczego ktoś wymyślił określenie (czyt. obiektywizm) na nieistniejące zjawisko? ?eby użytkownicy forum Bon Jovi mogli sobie o nim podyskutować? Nie sądze...

no to z deszczu pod rynnę chłopieDandi pisze:Tak troszku offtopując to ja juz studiowałem filozofie i własnie z powodu kompletnego braku logiki, podważaniu wszystkiego co materialne czy probie nakłonienia studentów do porzucenia racjonalnego myślenia zrezygnowałem z tego kierunku na rzecz politologii
ocalonyTak troszku offtopując to ja juz studiowałem filozofie i własnie z powodu kompletnego braku logiki, podważaniu wszystkiego co materialne czy probie nakłonienia studentów do porzucenia racjonalnego myślenia zrezygnowałem z tego kierunku na rzecz politologii
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
no tak, ale jeżeli działania tych którzy wykonują politykę są nieracjonalne, tym samym czyni to nieracjonalne podstawy, z których korzystająDandi pisze:Nie tyle polityka co działania polityków są niewytłumaczalneSama polityka jest logiczna i ma jakies solidne podstawy
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Filozoficzne i bardzo błędnebartekbb23 pisze:ot takie filozoficzne podejście do sprawy
Zresztą , nie mozna też uogólniać, że każdy polityk jest irracjonalny w swoich działaniach.

- Jovinka
- Have A Nice Day
- Kontakt:
A ja powiem tak: na polityce się nie znam i nie wiem czy warto poświęcać tyle czasu nad filozofowaniem politycznym.
Gdybym już tak miała zacząć filozofować to bym musiała się popytać mojej koleżanki o poradę (niestety mam mały mózg, a jak mały mózg to i mało myślę xD )
Gdybym już tak miała zacząć filozofować to bym musiała się popytać mojej koleżanki o poradę (niestety mam mały mózg, a jak mały mózg to i mało myślę xD )
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
- Jovinka
- Have A Nice Day
- Kontakt:
jakby nie patrzeć xD z tematu o "Always" zrobiła się rozmowa o polityce i filozofii. Można tu się dowiedzieć nieco ciekawych rzeczy. 
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk