Superman Tonight clip

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

zapowiada sie fajnie mnie sie akurat podoba takie ciemniejsze tło :p
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Post autor: JoFree »

Adrian pisze: Cytat:
Mnie ten fragment przypomina bardziej klip do Real Life chociaż nie potrafię precyzyjnie uzasadnić dlaczego.

- Białe tło
- Migający Jon
- Podobna fryzura Jona
- Stroje też ciemne
Chodziło mi raczej o ogólne wrażenie... energię... coś nieuchwytnego co ciężko opisać słowami. Nie oceniam teledysków (ani piosenek, wystąpień itp.) w tak analityczny sposób jak Ty to robisz :)
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
unavoidable
It's My Life
It's My Life

Post autor: unavoidable »

fajny urywek :) na początku nie mogłam sobie wyobrazić, jakby mógł wyglądać klip. ale to, co widziałam, to zaskoczenie - miłe :D
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Adrian pisze:
Wydaje mi się, ze jest to klip w miare rewolucyjny jak na BJ. Tak samo jak był IMLife.
Nie żebym się czepiał, z czystej ciekawości pytam bo chyba coś mnie ominęło :D - co było rewolucyjnego w teledysku do IML?
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

ucieczka przed psami.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Podejrzewam co Adrian miał na myśli ale ciekawa jestem co Ci odpowie. Ja też uważam że teledysk do IMLife BY? rewolucyjny jak na tamte czasy.
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Post autor: dario_esik »

IML - rewolucyjny ?? Teledysk nawet przeciętny ... kryje się przy teledyskach np. TD, KTF,
nie widzę w nim nic nadzwyczajnego po za tym ze panuje tam fajny nastrój , po za tym nic :P
Scrooge

Bez przesady... teledysk do TD jest słaby... KTF jest akurat świetny i klimatyczny (jak wszystkie teledyski z KTF, no może poza In These Arms ;) )..., ale ogólnie rzecz ujmując to żadnego z teledysków BJ nie określiłbym mianem rewolucyjnego, a IML to typowy teledysk w schemacie grający zespół + historyjka... jedyne czym się wybija odnośnie poprzedników to efekty specjalne... ale ciężko, żeby ich nie było skoro od czasów TD (bo RL nie liczę) nastąpił gwałtowny rozwój w dziedzinie zastosowania technik komputerowych w filmografii ;), mało tego nie widzę, żadnego nawiązania w kolejnych klipach BJ do "rewolucji" z IML ;)

A co do efektów to śmiem twierdzić (co zresztą widać), że były jak to w przypadku BJ bywa... "zapożyczone" z panującej wtedy "matrixomanii" - zwolnienia tempa i obroty kamery o 360 stopni...
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Zespół Bon Jovi zawsze starał się iść z duchem czasu i nie inaczej jest w tym przypadku. Sam zwróciłeś uwagę na rozwój technik komputerowych.
Nie jestem absolwentem filmówki więc Ci tego profesjonalnie nie wyjaśnię ale dla mnie nie ma wątpliwości, że sposób filmowania poszczególnych scen a przede wszystkim montaż całego klipu był jak na tamte czasy na wysokim poziomie. Nie zapominaj też, że sceny kaskaderskie nie należą do łatwych, szybkich i tanich do filmowania.
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Owszem teledysk to TD nie jest jakiś wyszukany .. ale za to KTF jest idealny
efekty specjalne IML nie czynią go wiele lepszym od TD .. powiem więcej Naturalny teledysk bez żadnych jak to ująłeś "matrixomanii" jest o wiele lepiej odbierany niż z matrixomanią jak to usiłowali zrobić bon jovi ... patrząc obiektywnie na tamte czasy (mówię tu o czsie kiedy wydano IML) 10 lat temu ludzie cenili sobie takie efekty ponieważ było to dla nich coś nowego , pomijając Gwiezdne Wojny :D
Scrooge

JoFree pisze:Zespół Bon Jovi zawsze starał się iść z duchem czasu i nie inaczej jest w tym przypadku. Sam zwróciłeś uwagę na rozwój technik komputerowych.
Nie jestem absolwentem filmówki więc Ci tego profesjonalnie nie wyjaśnię ale dla mnie nie ma wątpliwości, że sposób filmowania poszczególnych scen a przede wszystkim montaż całego klipu był jak na tamte czasy na wysokim poziomie. Nie zapominaj też, że sceny kaskaderskie nie należą do łatwych, szybkich i tanich do filmowania.
OK, ale dziwne, że (o ile pamiętam) rewolucyjny teledysk do IML nie został nigdy pod tym względem wyróżniony jakąkolwiek nagrodą, nie przypominam też sobie, żeby znalazł się w jakimkolwiek znaczącym zestawieniu czy podsumowaniu... wyłożyć kasę na efekty każdy głupi potrafi tylko co z tego jeżeli nic wartościowego z tego nie wynika? I nadal czekam na konkrety - co z tej rewolucji wynikło, jak IML wpłynęło na teledyski innych wykonawców... bo o ile dobrze rozumiem pojęcie rewolucji to powinna w wyniku powstania IML nastąpić jakaś wielka, gwałtowna zmiana...

A tak serio to po raz kolejny pewne osoby próbują przypisać Panom z BJ zasługi NA WYROST, rzucają jakieś dziwne puste hasła... ludzie opanujcie się ;) może faktycznie pod pewnymi względami teledysk IML był innowacyjny, ale nie REWOLUCYJNY... jakim określeniem w takim razie macie zamiar opisać teledyski Jacksona...
don_browarro
It's My Life
It's My Life

Post autor: don_browarro »

Teledysk do IML dostał nagrodzony jako "Video Of The Year" przez VH-1.
Poza tym szczegółem zgadzam się z przedmówcą. Trudno dopatrzyć się w teledyskach BJ czegoś, co sprawiłoby, że świat po tym stał się inny ;)
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Scrooge masz rację, ale Ja tylko mówię że Bon Jovi usiłowało coś niby zrobić ale nic z tego nie wyszło. czyli podsumowując JoFree, Adrian Teledysk IML jest zwyczajnym szarym teledyskiem. Zgadzam się całkowicie z Croogem i don_browarro
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Przecież nie chodzi o to, żeby cały świat zmieniać ale zgodzicie się chyba że twórczość Bon Jovi (nie tylko pod względem muzyki) dzieli się na PRZED i PO IMLife. Jest wielu artystów, którzy wykorzystują efekty komputerowe i korzystają z innych zdobyczy techniki ale są też tacy, którzy twierdzą, że szkoda zachodu albo po prostu ich nie stać na to żeby zapłacić 6-cyfrową sumę za zrobienie takiego teledysku.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Bez przesady , korzystanie ze zdobyczy techniki przy IML nie oznacza rewolucji.
Nie ważne czy kogoś stać było na taki teledysk czy nie.
No chyba ,że Adrian ma jakiś inny argument...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”