Kto pyta, nie błądzi.

Możesz tutaj zadać dowolne pytanie odnośnie zespołu.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Czy to jest faktycznie nagranie JBJ czy ktoś sobie zrobił kawał???

http://www.youtube.com/watch?v=0Uwk8cUy7yY
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Wydaje mi się, że naprawdę Jon to nagrywał. Zapewne pochodzi to nagranie z wczesnych sesji do Slippery When Wet, kiedy to Jon i Richie nagrywali w piwnicy domu Richiego (tak przedstawiają to Jon i Richie). Jest takie nieoficjalne wydawnictwo "Sessions From The Vault" i tam właśnie znajdują się te nagrania z piwnicy, jest też ta wersja Wild In The Streets. Sessions From The Vault jest łatwo dostępne w sieci, a nie wiem czy kiedykolwiek było to wydane w formie fizycznej na CD.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

misiek_93 pisze:Wydaje mi się, że naprawdę Jon to nagrywał. Zapewne pochodzi to nagranie z wczesnych sesji do Slippery When Wet, kiedy to Jon i Richie nagrywali w piwnicy domu Richiego (tak przedstawiają to Jon i Richie). Jest takie nieoficjalne wydawnictwo "Sessions From The Vault" i tam właśnie znajdują się te nagrania z piwnicy, jest też ta wersja Wild In The Streets. Sessions From The Vault jest łatwo dostępne w sieci, a nie wiem czy kiedykolwiek było to wydane w formie fizycznej na CD.
Dzięki za wyjaśnienie. Nie słyszałam o tym wydawnictwie. Zaraz pobuszuje po internecie i zgłębię sobie ten temat. Jednak człowieka w każdej chwili coś zaskoczy !
julia666
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: julia666 »

Ja też mam pytanie, może pojawiło się na forum, ale nie miałam czasu przejrzeć.
Chodzi mi o piosenkę Cats in the cradle. Słyszałam w radiu i byłam pewna, że to Bon Jovi. Wpisałam w wyszukiwarce, ale wyskoczyło mi tylko Ugly Kid Joe. Może ktoś z Was wie, gdzie można znaleźć wersję BJ (o ile taka istnieje) :D
EVENo

Post autor: EVENo »

Takowa wersja raczej nie istnieje. Początki mojej znajomości z rockiem to też głębokie przekonanie, iż to utwór Bon Jovi. Internet pęka od źle podpisanych plików z tym kawałkiem, począwszy od BJ, przechodząc przez Guns'n'Roses, skończywszy nawet na Led Zeppelin. Cats In The Cradle to piosenka zespołu Ugly Kid Joe. A w jakim radiu usłyszałaś ten numer?
julia666
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: julia666 »

Uszłyszałam na radiu Eska rock, ale było to dosyć dawno. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam :D
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czy ktoś wie jak się zakończyły sprawy:
- w 2007 czy 2008 zespół został posądzony o plagiat piosenki "I love this town". Jak to się skończyło?,
- w 2007r jakiś barman z New Jersey wymyślił drink o nazwie Mijovi i to nie spodobało się Jaśkowi, że narusza prawa autorskie. Sprawa miała trafić do sądu. I co dalej?
Ps. Tak mi się jakoś przypomniało :lol:
Awatar użytkownika
kade17
I Believe
I Believe

Post autor: kade17 »

hmm... Ostatnio kupiłam płytę Greatest hits i zastanawiam się czemu znajduje się na niej kawałek Blaze of Glory. Jest to piosenka z solowej płyty Jona. Na koncertach też ją grają.
I don't give a dawn how it's supposed to be
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czy ktoś może mi bardziej wyjaśnić o co tu chodzi??? Nie wszystko zrozumiałam, ale to co udało mi się wyczytać, to to, że Jeffrey Goho (ten co zamieścił informację o śmierci Jona) przeprosił wszystkich fanów, później wycofał te przeprosiny, nagrał teledysk ze swoim zespołem, zdobywa sławę itd. O co dokładnie chodzi? Czy to on mówi w tym teledysku? I co mówi?

http://ultimateclassicrock.com/bon-jovi ... notoriety/

http://www.examiner.com/bon-jovi-in-nat ... ovi-fans-1

http://www.youtube.com/watch?v=X89h5f50RYY
APB88
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: APB88 »

Witajcie!

W kilku wersjach live Have a nice day pojawia sie okładka właśnie HAND ale w kilku wersjach... macie moze dostęp do tych obrazków ?

http://www.youtube.com/watch?v=0KiQezCBmOc
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Post autor: Bodzio »

okładka HAND jest jedna i tylko jedna - chyba ze liczyc Special Edition - a to masz dokladnie opisane w dziale Dyskografia w tym serwisie. To co widac na telebimach to tzw. Smirk, a w Polsce nazywany HANDzikiem - poprostu na potrzeby wizualizacji ta czerwona morda zmienia kolory, mruga, zmienia mimikę twarzy, ma "bródkę" jak Tico itp. - wizualizacja piosenki na telebimy - jest tak na każdym koncercie. O to chodziło? (te obrazki były jakiś czas temu dostępne jako avatary na bj.com).

[ Dodano: 2012-01-03, 22:01 ]
kade17 pisze:hmm... Ostatnio kupiłam płytę Greatest hits i zastanawiam się czemu znajduje się na niej kawałek Blaze of Glory. Jest to piosenka z solowej płyty Jona. Na koncertach też ją grają.
No i? Taka tradycja. Ta piosenka jakoś się mocno z zespołem zżyła. A druga sprawa, to to, że to Jon ustala setlisty... Pewnie jak Richie wyda nową płytę będzie też można jego piosenki usłyszeć - a dlaczego nie słychać ich teraz? Nie wiadomo...

[ Dodano: 2012-01-03, 22:10 ]
Miracle-BJ pisze: w 2007r jakiś barman z New Jersey wymyślił drink o nazwie Mijovi i to nie spodobało się Jaśkowi, że narusza prawa autorskie. Sprawa miała trafić do sądu. I co dalej?
nie chodziło o drink, tylko o napój energetyczny "Mijovi" i jego slogan "itsmilife". Więcej w tym wszystkim było plotek niż prawdy. W każdym razie napoju raczej już nie ma na rynku.
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
APB88
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

To co widac na telebimach to tzw. Smirk, a w Polsce nazywany HANDzikiem - poprostu na potrzeby wizualizacji ta czerwona morda zmienia kolory, mruga, zmienia mimikę twarzy, ma "bródkę" jak Tico itp. - wizualizacja piosenki na telebimy - jest tak na każdym koncercie. O to chodziło? (te obrazki były jakiś czas temu dostępne jako avatary na bj.com).
Bodzio dokładnie tak o to chodzi! Mordki zmieniają sie Niestety wczoraj przeglądałem bj.com nie mogłem znaleźć... Oczywiście będę szukał jeszcze. Będę wdzięczny jeśli ktoś zamieść link jak znajdzie podobny
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Post autor: Bodzio »

pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
APB88
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Na BJ.com znalazłem 2 avki - Bródka Tico i w okularach Davida Bryana. Jeszcze były chyba 3 na telebimach: w czarnych okularach, z jezyrokiem i szczerzący uśmiech.
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

YT mi nie odpala, więc nie do końca wiem co masz na myśli ale mogę się podzielić 'podstawowymi' wersjami z wiadomej strony:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zadaj pytanie (Q&A)”