14.05.2013 - Sofia

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Dand pisze:Jak za to solo nie poszło solidne stink eye (a nie widać by poszło) to zaczynam przypuszczać, że Bobby musi miec na Jona jakiegoś haka i ten musi brac go w trase bo inaczej wszystko wypapla ;p
szkoda, że nie może na niego nawet zdrowo nawrzeszczeć. nagana na piśmie nic nie da. ;)

No nic jestem zawiedziony bo traktowałem pierwszy koncert w Bułgarii jako bliźniaczy do pierwszego w Polsce... :( Jeszcze trochę i zagra 1 piosenkę z playbacku jak w 2000 w Warszawie, ech co za pech...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Antistar, a dało się wyłapać moment w którym siadł mu głos, zaśpiewał nieczysto czy coś takiego, czy po prostu przestał śpiewać?
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Miracle-BJ pisze:Ciekawa jestem co Richie w tej chwili myśli? Czy śledzi trasę? Jak myślicie? :lol:
żal mu że nie gra na takiej scenie :P
Awatar użytkownika
Runawaygirl18
It's My Life
It's My Life

Post autor: Runawaygirl18 »

Miracle-BJ, mam nadzieję że śledzi i dzisiaj nareszcie do niego dotarło, że jest potrzebny bo ludzie nie chcą takich koszmarków Bandiery :D
"So I live each day like I know it's my last
If there is no future there must be no past"

http://www.lastfm.pl/user/SITT18
KondZik

Post autor: KondZik »

imp pisze:
KondZik pisze:Monjovi to był przykład. Chodzi mi, że w takim momencie Richie uratowałby chociaż ze 2-3 kawałki dla tych tysięcy ludzi i pomógł Jonowi. To właśnie jest BON JOVI.
mógłby grać i dwie godziny, i to pewnie byłby super koncert, ale to nie byłoby BON JOVI!
Kolejna która nie rozumie.
Chodzi mi o to, że ten zespół ma 3 gości którzy naprawde potrafią śpiewać.
Dave śpiewał Arms z tego co mówi nasze źródło ;)
A Richie mógłby sam zaśpiewać ze 2 kawałki i zawsze setlista dłuższa.
Zawsze powtarzałem, że magia tego zespołu to te chórki, głosy który każdy ma inny ale nadający się na wokaliste. Oczywiście Jona przebija reszte bez wątpienia.

[ Dodano: 2013-05-14, 22:57 ]
ps. ja stawiam że Richie wie co się dzieje
Awatar użytkownika
Martaaa
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martaaa »

Wchodzę na forum a tu znowu załamania jakieś... Już sie boję stronę odpalać. Najpierw brak Ryśka, teraz głos Jona. Pechowa trasa. A to będzie mój pierwszy koncert.... Mam nadzieję, że Jon szybko wróci do formy...
KondZik

Setlist:

1. THAT'S WHAT THE WATER MADE ME
2. YOU GIVE LOVE A BAD NAME
3. BORN TO BE MY BABY
4. RAISE YOUR HANDS
5. LOST HIGHWAY
6. IT'S MY LIFE
7. BECAUSE WE CAN
8. WHAT ABOUT NOW
9. WE GOT IT GOING ON
10. KEEP THE FAITH
11. WHEN WE WERE BEAUTIFUL
12. BED OF ROSES
13. I'LL BE THERE FOR YOU
14. WE WEREN'T BORN TO FOLLOW
15. RUNAWAY
16. WHO SAYS YOU CAN'T GO HOME
17. BAD MEDICINE

Encore:
18. WANTED DEAD OR ALIVE
19. LIVIN' ON A PRAYER

CHyba ktoś o Crashu zapomniał powołując się na Antistara.
Więc mamy 19 lub 20 kawałków. Tak jak wcześniej obstawiałem.
Nadal będe bronił chłopaków a raczej Jona. Szacun skoro nie mógł a dał rade tyle.
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

KondZik pisze:ps. ja stawiam że Richie wie co się dzieje
no jeśli nie wie/nie śledzi trasy to znaczy że albo się pożarli na amen albo ma wszystko gdzieś...

i tak, piszesz zrozumiale, łapię o co ci chodzi ale i tak stojąc tam w GC nie chciałabym 'zastępczego' koncertu... Przecież nawet Tico mógłby zaśpiewać; ale to byłoby świetne jako przerywnik w koncercie a nie takie... łatanie sytuacji.

I też jestem ciekawa czy Jon tak gwałtownie zaniemógł czy liczył, że się rozśpiewa i jakoś to będzie...
Ostatnio zmieniony 14 maja 2013, o 21:03 przez imp, łącznie zmieniany 1 raz.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

KondZik pisze:Gdyby był Richie dostaliby jeszcze Be there i np Every road z Jonem na chórku lub skaczącym po scenie z gitarą. Tu jest właśnie moc tego zespołu. I Dave na in these arms.
Rychu daje też rade z these days, natomiast jego Homebound train to poezja. Miał też grać coś ze swojej solowej płyty. Czas go ściągnąć! A Tico może przywalić z Crazy, Waltzing Mathilda :D
KondZik

imp pisze:
KondZik pisze:ps. ja stawiam że Richie wie co się dzieje
no jeśli nie wie/nie śledzi trasy to znaczy że albo się pożarli na amen albo ma wszystko gdzieś...

i tak, piszesz zrozumiale, łapię o co ci chodzi ale i tak stojąc tam w GC nie chciałabym 'zastępczego' koncertu... Przecież nawet Tico mógłby zaśpiewać; ale to byłoby świetne jako przerywnik w koncercie a nie takie... łatanie sytuacji.

I też jestem ciekawa czy Jon tak gławtownie zaniemógł czy liczył, że się rozśpiewa i jakoś to bedzie...
Też jestem ciekaw.
I zgadzam się z Tobą, też nie chciałbym łatanego koncertu, ale chodzi mi że dla tych ludzi te 2,3 kawałki więcej to jednak zawsze coś :))
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Naliczyłem z podanej setlisty 20 kawałków. Tragedii nie ma bywały normalne koncerty w USA z 19-21 piosenkami. Dobrze, że ta alergia teraz i jest "embarassing" z tego powodu ;) Dobrze to wróży na przyszłość.
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Tomker pisze:
KondZik pisze:Gdyby był Richie dostaliby jeszcze Be there i np Every road z Jonem na chórku lub skaczącym po scenie z gitarą. Tu jest właśnie moc tego zespołu. I Dave na in these arms.
Rychu daje też rade z these days, natomiast jego Homebound train to poezja. Miał też grać coś ze swojej solowej płyty. Czas go ściągnąć! A Tico może przywalić z Crazy, Waltzing Mathilda :D
a jeśli Bandiera zacznie śpiewać? gorzej niż gra??

może warto kupić trochę pomidorów :D
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Najgorsze w tej całej sytuacji jest to, że z dużym prawdopodobieństwem następne koncerty będą skracane, tzn. nie będą już grali po 26 utworów, tylko max. 20-22... Jon będzie musiał szanować głos - nie ma wyjścia (o ile to coś poważnego). Być może nie będzie też grania trudniejszych utworów, jak chociażby szlagieru koncertowego Saturday Night z improwizacją po solówce czy też takiego Amen gdzie musi trochę powyciągać... Ratunkiem dla zespołu i trasy jest powrót Rycha, który może śpiewać solo w razie potrzeby i przede wszystkim wspomagać Jona na wokalu w każdym utworze...
KondZik

Tomker pisze:
Gdyby wrócił właśnie teraz to byłoby coś...
Niech ten człowiek wraca bo działa mi już na nerwy, o ile jest moim idolem o tyle zaczyna mnie drażnić.

I mam nadzieje, że Jon się pozbiera w te 3 dni. Jego nic nie złamie. Wierze w niego jak w żadnego innego wokaliste.
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

imp pisze:
Tomker pisze:
a jeśli Bandiera zacznie śpiewać? gorzej niż gra??

może warto kupić trochę pomidorów :D
Pomidorami można rzucac jak gra, ale jak go słuchałam to śpiewa nawet nie źle :P
Ale jak gra ... Ałć :P
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
ODPOWIEDZ

Wróć do „Because We Can Tour 2013”