Bez Richiego w Europie!

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Zablokowany
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

yanni pisze:Według relacji fanów którzy rozmawiali z Obbie O'Brien w Monachium, problemy które zatrzymały Richiego w LA to problemy rodzinne, którymi Richie musiał się zająć.
On (Obbie ?) i Richie rozmawiają ze sobą prawie codziennie przez telefon.
Problemy podobno jeż są rozwiązane, i spodziewa się, że wróci na tracę w czerwcu.

BTW.
W przyszłym roku BJ planują wydać kolejny BoxSet. Trwają terz prace na materiałem.
Świetne wieści :) Skoro to już kolejne doniesienie z innego źródła, to zaczyna to nabierać większej wiarygodności :)

Bardzo jestem też ciekaw Box-setu. Osobiście w środku najbardziej interesowałby mnie jakiś wygrzebany sprzed lat koncert na DVD, np. Helsinki 1996 ;)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2013, o 06:58 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

yanni pisze:Według relacji fanów którzy rozmawiali z Obbie O'Brien w Monachium, problemy które zatrzymały Richiego w LA to problemy rodzinne, którymi Richie musiał się zająć.
Problemy podobno jeż są rozwiązane, i spodziewa się, że wróci na tracę w czerwcu.
No to wyglądałoby jednak na Ave ;) Oby
yanni pisze: BTW.
W przyszłym roku BJ planują wydać kolejny BoxSet. Trwają terz prace na materiałem.
Wiadomo co miałoby się tam znaleść? Kolejne niepublikowane demówki? Growuin Up Hard Way, Someday I'll Ride Wild..', Crying, Live's Too Short.., Cadillac Man, Nothing, It Takes Only One To Say Goodbye, Bordeline, Does Anyone Really Fall In Love Anymore, Judgement Day, Living in Sin (demo), Revenge, The Right To Walk Away, The Sole Truth, Even Bad Times Are Good Times.. No jest tego sporo ;)
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

BTW.
może to będzie nietakt z mojej strony ale co to jest BoxSet ?

miejmy nadzieję, że Richie wróci :(
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Fromasz1899 pisze: może to będzie nietakt z mojej strony ale co to jest BoxSet ?
Na następny raz polecam wyszukiwarkę Google :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Box_set
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

Damned pisze:
Fromasz1899 pisze: może to będzie nietakt z mojej strony ale co to jest BoxSet ?
Na następny raz polecam wyszukiwarkę Google :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Box_set
e tam w google bym sobie sam wpisał :P myślałem że ktoś udzieli odpowiedzi w jednym zdaniu :P ale ok. dzięki :D
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Adrian pisze:Wiadomo co miałoby się tam znaleść? Kolejne niepublikowane demówki? Growuin Up Hard Way, Someday I'll Ride Wild..', Crying, Live's Too Short.., Cadillac Man, Nothing, It Takes Only One To Say Goodbye, Bordeline, Does Anyone Really Fall In Love Anymore, Judgement Day, Living in Sin (demo), Revenge, The Right To Walk Away, The Sole Truth, Even Bad Times Are Good Times.. No jest tego sporo
Nic więcej nie wiadomo...
A mysle, że jest jeszcze sporo takich o których nie mamy pojęcia, że istnieją ;-)
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Wracając do tematu Richiego...

Zastanawia mnie, czy Obbie tak chętnie rozpowiadałby informacje o powrocie Richiego, skoro sam zespół nie wydał jeszcze żadnego oświadczenia w tej sprawie...

Nie obserwuje JT ani żadnych zagranicznych źródeł, stąd moje pytanie:

- Na ile wiarygodne są źródła mówiące o rozmowie z O'Brien'em? :P
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

medicineman90 pisze: - Na ile wiarygodne są źródła mówiące o rozmowie z O'Brien'em? :P
Info napisała osoba która ma 2,6 tys postów na JTalku. Jak chcesz sprawdzać jej wiarygodność, to przejrzyj jakie podawała wcześniej informację i czy się one sprawdzały.

Z tego co kojarze nie jest to żadna z tym osób, co piszą bajki. Dodatkowo podała, że jest szansa na występ Richiego w Kolonii (22 czerwiec). Z tym, że Obie nie podał iż tak na 100% będzie.

ps. Ava cały dzień pracowała w czynie społecznym. Ciekawe czy coś przeskrobała czy to szkoła dzieciaków wysłała (w USA robi się takie akcje).
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Dzięki Adrian :)
W takim razie pozostaje mi 3mać kciuki i mieć nadzieje, że King of Swing pojawi się jednak w Gdańsku :) Ponoć nadzieja umiera ostatnia :P
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Awatar użytkownika
danieleq
It's My Life
It's My Life

Post autor: danieleq »

A może trzeba jakoś specjalnie dać Richiemu znak, że to nasz rodak i że bardzo na niego czekamy...
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

też czytałem tego posta o rozmowie z Obiem:

"Originally Posted by Simon
Talking about...
I did talk to Obie. Met him during the first support act in the second GC. I asked him about Richie. I'm paraphrasing what he said: Obie talks to Richie every couple of days on the phone and said Richie will definitely be back, he has some "family stuff" to take care of right now. (We didn't talk about a specific date, but my friend said he has tickets for Cologne and asked about a chance to see Richie there, and Obie said "yes").

I also asked him if he's going to do another boxset, and from what I could make of his answer is that he is working on one for next year's anniversary.
I asked Obie about the setlist, but he hadn't seen it yet. He said: "I hope they play sth from These Days", and we both agreed that it is a timeless masterpiece (and he added, he just hopes they will do "I&OOL" only once...).
I don't like Obie much (more his work in the last 13 years), but it's always fun talking to him (met him just once before). Of course Obie could just be making it all up and stuff, I'm just saying what he said."

Było by fajniej gdyby Kolonia była przed Gdańskiem, ale w sumie to tylko 3 dni różnicy
Ostatnio zmieniony 20 maja 2013, o 09:05 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 3 razy.
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

A tu nowy wywiad z Jonem dla angielskiej prasy, mówi m.in. o Richiem:

http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-n ... gs-1899663
The band are halfway through their European stadium tour with a huge new show set to play at the Isle of Wight festival and London’s Hyde Park.

But one member is notable by his absence. Lead guitarist Richie Sambora started the tour in the States but last month committed the ultimate professional sin of not turning up to a gig.

Sambora has had spells in rehab and rumours circulated that he was drinking again. But the door remains open.

Sipping water in his suite, 24 hours before a sell-out gig, Jon says: “We were all in Calgary, Richie was going to turn up on show day but we went the night before because it’s a long flight.

“At 3.30pm on show day the phone rang and it was Paul the manager and he said guess what, and he didn’t even have to finish the sentence. I said, you’re kidding. We went on that night. I haven’t seen Richie since.”

“Love him, spoken to him once. I talked to him once, once in six weeks and 18 shows. He’s not fired, we didn’t have a fight, it certainly isn’t about money.

“We go back 30 years. He can return when he is ready to die every night the way I walk on the stage. It’s different without Richie. No one’s mad, no one’s sad. But fortunately because we had been through it before we performed that night. We couldn’t let down the fans.”
Jeśli wierzyć tej gazecie...
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Tomker pisze:Co do materiału z TD na boxsecie to było by to arcyciekawe posunięcie, marketingowo inny kierunek niż obowiązywał przy WAN...
Tomker, nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem ale Obie mówił o setliście do koncertu w Monachium a nie o trackliście do boxsetu. ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

prezes1 pisze:
Tomker pisze:Co do materiału z TD na boxsecie to było by to arcyciekawe posunięcie, marketingowo inny kierunek niż obowiązywał przy WAN...
Tomker, nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem ale Obie mówił o setliście do koncertu w Monachium a nie o trackliście do boxsetu. ;)
Dokładnie ;)

btw. Fani żartobliwie już spekulują, że zagranicznym supportem w Europie ma być ekipa w któej gra Phil X. Jon ma się zabezpieczyć na wszelki wypadek jakby Richie postanowił któregoś koncertu jednak nie wystąpić, bo mu się nie zechce ;)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Hehe, a najciekawiej będzie jak Richie powie: wracam w czerwcu a Jon powie: nie teraz chłopie. Phil się świetnie spisuje...A Bobby to już w ogóle... Masz szansę na powrót w grudniu ale musisz być grzeczny, hehe :D
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Zablokowany

Wróć do „Aktualności”