Bez Richiego w Europie!

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Zablokowany
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

prezes1 pisze:
Tomker pisze:Co do materiału z TD na boxsecie to było by to arcyciekawe posunięcie, marketingowo inny kierunek niż obowiązywał przy WAN...
Tomker, nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem ale Obie mówił o setliście do koncertu w Monachium a nie o trackliście do boxsetu. ;)
Right! Świetnie zauważyłeś Prezes! W końcu angielski to Twój język;)

[ Dodano: 2013-05-20, 11:07 ]
Adrian pisze:
prezes1 pisze:
Tomker pisze:Co do materiału z TD na boxsecie to było by to arcyciekawe posunięcie, marketingowo inny kierunek niż obowiązywał przy WAN...
Tomker, nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem ale Obie mówił o setliście do koncertu w Monachium a nie o trackliście do boxsetu. ;)
Dokładnie ;)
Zgadza się, nie doczytałem w biegu, dzięki za dopowiedź.
Adrian pisze: btw. Fani żartobliwie już spekulują, że zagranicznym supportem w Europie ma być ekipa w któej gra Phil X. Jon ma się zabezpieczyć na wszelki wypadek jakby Richie postanowił któregoś koncertu jednak nie wystąpić, bo mu się nie zechce ;)
A jak zabezpieczy się support? Bobby jest na sprzedaż, albo chociaż wyporzyczenie jakby co... :D
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

prezes1 pisze:Hehe, a najciekawiej będzie jak Richie powie: wracam w czerwcu a Jon powie: nie teraz chłopie. Phil się świetnie spisuje...A Bobby to już w ogóle... Masz szansę na powrót w grudniu ale musisz być grzeczny, hehe :D
Prezes Ty to masz wyobraźnię :D

Analizując tegoroczną europejską trasę, nie wierzę aby Sambora nie pojawił się na koncercie w legendarnym Slane Castle. Zagrają tam pierwszy i pewnie ostatni raz. JBJ nie raz mówił że zagrać tam, to jego wielkie marzenie. Sambora na pewno patrzy na to podobnie. Koncert w Slane odbędzie się na tydzień przed Gdańskiem ;) a tak btw, to idealne miejsce na nagranie DVD, wielu artystów korzystało w przeszłości ze scenerii tego miejsca...
Ostatnio zmieniony 20 maja 2013, o 09:09 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.
usunięty użytkownik 4858

prezes1 pisze:Hehe, a najciekawiej będzie jak Richie powie: wracam w czerwcu a Jon powie: nie teraz chłopie. Phil się świetnie spisuje...A Bobby to już w ogóle... Masz szansę na powrót w grudniu ale musisz być grzeczny, hehe :D
Tylko jak oni się w ogóle mają porozumieć, skoro do siebie nawet nie dzwonią...?
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Eee no wyślą sobie smsa, hehe :D
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Kurde.. Coś czuję, że Richie powróci w czerwcu, może to pobożne życzenie, ale wierzę, że powróci. Co do boxseta już od jakiegoś czasu liczę, że pojawi się w 2014 roku. Liczę przede wszystkim na dema z New Jersey.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Jeśli miałby wrócić po 19tym to wolałbym by nigdy nie wracał ( a raczej przynajmniej przerwa 5-6 letnia ).

[ Dodano: 2013-05-20, 12:35 ]
Swoją drogą to robić news na podstawie wypowiedzi jakiejs osoby na innym forum to nie wiem czy ta wiarygodnosc jest wystarczajaca...
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

Damned pisze:nie wierzę aby Sambora nie pojawił się na koncercie w legendarnym Slane Castle. Zagrają tam pierwszy i pewnie ostatni raz. JBJ nie raz mówił że zagrać tam, to jego wielkie marzenie. Sambora na pewno patrzy na to podobnie. Koncert w Slane odbędzie się na tydzień przed Gdańskiem ;) a tak btw, to idealne miejsce na nagranie DVD, wielu artystów korzystało w przeszłości ze scenerii tego miejsca...
Koncert w Slane Castle jest 15 czerwca. Ava pisała 15 maja, że kończy szkołę za 4 tyg., wychodziło by dokładnie 12 czerwca, ale koniec tygodnia jest 14. Jeśli brała pod uwagę już tydzień w którym to pisała to będzie nawet 7 czerwca, co jest najbardziej prawdopodobne. Terminowo układa się dla nas wszystko bardzo korzystnie. Jak by nie liczyć Rychu, jeśli zechce to na koncert w Gdańsku zdąży :)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

No tak ale przecież forma Bobby'ego rośnie w zastraszającym tempie, hehe :D
Matt znów napisał: 'the only one who knows when he will return is Richie. None of us know when he will return but we will continue.'
Czyli nic nowego. Piłeczka po stronie Ryśka...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

człowiek nerwicy może dostać.. ehh..
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

prezes1 pisze:Czyli nic nowego. Piłeczka po stronie Ryśka...

Piłeczka po jego stronie, ale za przetrzymanie piłki i grę na czas dostałby już dawno żółtą kartkę od sędziego...jeszcze trochę, a zasłuży od razu na czerwoną.

Jak ma wracać, to już po europejskiej części trasy. Nie byłoby fair gdyby wrócił na niektóre koncerty, a pozostałe olał. Nawet jeśli mógłby wrócić na Gdańsk, a olać wcześniejsze koncerty...to ja tam go nie chcę gdy myślę o tym jak inni by kipieli ze złości, że u nas jest, a u nich go nie było.
usunięty użytkownik 4858

mam nadzieję, że to tylko marketingowa zagrywka. Jeśli podał by, że Rychu wraca np na koncert w koloni to na wcześniejsze koncerty ubyłoby trochę ludzi. Wiadomo, że to są nasze pobożne życzenia, ale co w takiej sytuacji nam pozostaje...
Never give up... ;)

[ Dodano: 2013-05-20, 13:08 ]
bartekbb23 pisze: Jak ma wracać, to już po europejskiej części trasy. Nie byłoby fair gdyby wrócił na niektóre koncerty, a pozostałe olał. Nawet jeśli mógłby wrócić na Gdańsk, a olać wcześniejsze koncerty...to ja tam go nie chcę gdy myślę o tym jak inni by kipieli ze złości, że u nas jest, a u nich go nie było.
Inni się nami nie przejmują, więc my też nie musimy :D

Gdyby miało być równo dla wszystkich to faceci w czerni musieliby długopisami wykasować pamięć tym dla których Rychu zdążył zagrać w tym roku...

Poza tym może te "personal matters" to naprawdę nie wina Sambory i jak się skończą to nie widzę przeciwwskazań do wpadnięcia na imprezkę w Gdańsku :)
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Ano właśnie, Tomker ma rację...
Z marketingowego punktu widzenia, ogłoszenie teraz powrotu Rycha na czerwiec byłoby strzałem w stopę... Ludzie, którzy kupili wejściówki na najbliższe majowe koncerty mogliby zacząć je wyprzedawać i zechcieć wybrać się w zamian np. do Gdańska, a już na pewno sprzedaż biletów na te kilka koncertów bez Sambory stanęła by w martwym punkcie...
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Damned pisze:Z marketingowego punktu widzenia, ogłoszenie teraz powrotu Rycha na czerwiec byłoby strzałem w stopę... ludzie z najbliższych majowych koncertów mogliby zacząć wyprzedawać bilety i zechcieć wybrać się np. do Gdańska, a już na pewno sprzedaż biletów na te kilka koncertów bez Sambory stanęła by w martwym punkcie...
Nie wydaje mi się. Większość osób to nie fanatycy, tylko osoby, które mieszkają w danym mieście/ kraju, czy np mają po prostu blisko jak ludzie z Obwodu Kaliningradzkiego w przypadku Gdańska i wybiorą się na koncert bez względu na obecność Sambory. Osoby, które by zrezygnowały to ile? Na mój czysty strzał to około pewnie 5 %.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

bartekbb23 pisze:
Damned pisze:Z marketingowego punktu widzenia, ogłoszenie teraz powrotu Rycha na czerwiec byłoby strzałem w stopę... ludzie z najbliższych majowych koncertów mogliby zacząć wyprzedawać bilety i zechcieć wybrać się np. do Gdańska, a już na pewno sprzedaż biletów na te kilka koncertów bez Sambory stanęła by w martwym punkcie...
Nie wydaje mi się. Większość osób to nie fanatycy, tylko osoby, które mieszkają w danym mieście/ kraju, czy np mają po prostu blisko jak ludzie z Obwodu Kaliningradzkiego w przypadku Gdańska i wybiorą się na koncert bez względu na obecność Sambory. Osoby, które by zrezygnowały to ile? Na mój czysty strzał to około pewnie 5 %.
Przeliczmy te 5% na pieniądze, skoro o marketingu mowa...
5% to jakieś 2,500 osób... 2,500 x 350 zł (tyle średnio kosztują bilety w Sztokholmie) = 875 000 zł

A mowa tylko o jednym z czterech majowych koncertów... Nawet jeżeli nieco zawyżyliśmy te procenty, to są to ogromne straty finansowe, nawet dla BJ Entertainment ;)
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Wydaje mi się , że powrót RS nie będzie ogłoszony oficjalnie. Poprostu pojawi sie na koncercie.
Oczywiście pewnie będą przecieki od fanów, że ktos go widział na lotnisku itp.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Zablokowany

Wróć do „Aktualności”