Co sie dzieje z bonjovi.pl

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

LoL,

W sumie to szkoda w ogóle dyskutować na ten temat, bo na głupotę lekarstwa niestety wciąż brak. Nie pierwszy raz dzieje się coś takiego i dziwię się, że dopiero teraz Artur postanowił powiedzieć parę słów.

Możecie sobie obrażać, Bodzia, Marcję, Adriana, mnie, ale to świadczy tylko i wyłącznie o waszym poziomie a raczej o jego braku. Złośliwe nawiązywanie do czyjejś kolekcji, czy ktoś kupuje dziesiąty singiel w okładce tekturowej, posrebrzanej czy ***** haftowanej to nie wasz interes!!!!
Nikt z waszej kieszeni nie wydaje a jeśli nie macie ciekawszych tematów do dyskusji to może czas zamknąć całą stronę i pogawędzić sobie na gg? A może raczej powłazić w dupę... bo to najlepiej niektórym wychodzi. (mam nadzieję, że tylko wirtualnie)

Z tego co zauważyłam to panuje tam prawo stada. Jeden zacznie szczekac
( tak, własnie ty kidd!!!) i całą reszta mu wtóruje, nie zastanawiając się nawet czy słusznie czy nie, ale wszyscy ***** jadą równo, bo to przecież takie śmieszne. Wziąłbyś się dziecko za naukę bo matura chyba niedługo.
(swoją drogą to za bardzo wyszczekany jesteś jak na nastolatka :D)

Ciekawe czy też tak szczekasz w realu czy tylko potrafisz cwaniakować we wspaniałym towarzystwie Crasha, Giny i Days...bo chyba tylko wy- wielcy intelektualisci zostaliście na tej stronie? :D

Jeśli tak, to zapraszam do siebie.

Nikt wam tu nie dogryzał, nikt was nei ośmieszał, nikogo w ogóle nie obchodzicie, więc nie wiem czemu ta strona i jej użytkownicy spędzają wam sen z powiek.

Jeszcze jedno słowo do szanownego współpracownika strony www.bonjovi.pl Rickiego: Jeśli nie odpowiada ci poziom newsów, które prezentowane są na tej stronie to sam weż się w końcu do roboty i informuj fanów o ważnych wydarzeniach! Z tego co pamiętam to potrafiłeś jedynie napisać głupotę odnośnie koncertu w Polsce wprowadzając tym samym wielu ludzi w błąd. Gratuluję. Jeśli nie masz na to czasu, to zrezygnuj i ustąp miejsca komuś, kto robiłby to z większą pasją.

Jeśli brakuje Ci newsa o nowej piosence Sambory, to radziłabym doczytać trochę więcej informacji w tym temacie :)

Za wulgaryzmy przepraszam. Poniosło mnie :)
Moncza
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Moncza »

Adrian a powiedz mi tak z ciekawości czy ty też jeśli ktoś cię obraża to siedzisz cicho i przytakujesz. Bo mi sie wydaje, że to była naturalna reakcja obronna ze strony Bodzia.
Jedyna rzecz warta życia: Bezgranicznie Kochać kogoś, Kto Kocha nas bezgranicznie !
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

buuuu buuuuuuuu ;( ;( zostałem obrażony na fof łeeeeeeeeeeee :beksa:

A tak poważnie - kapitanie chłopczyk, jeśli już nawet patrząc na zdjęcia nie potrafisz odróżnic dwóch osób (bo co jak co ale do Michała 'Odciskiwacza dupy na śniegu' Beera podobny jestem ale z koloru włosów) to już naprawdę kieeeepściutko.... (ja jeno latałem po Spodku w czasie Metalmanii w getrach w panterkę :P )

PS. 'przykład typowego przedstawiciela mało rozgarniętej, prostackiej, niskiej klasy uważającej się za "hardrockowców"' Zapraszam na którykolwiek ze zlotów fanów hard rocka i powiedzenie tego w realu (nie bój nic, gromadą się na Ciebie nikt nie rzuci hehehe)

PS2. Napisałem to tutaj bo szkoda mi czasu i łącza na logowanie się na fof (poza tym, widzę, ze komunikacja między tymi forami działa całkiem nieźle więc :P )
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

A tak poważnie - kapitanie chłopczyk, jeśli już nawet patrząc na zdjęcia nie potrafisz odróżnic dwóch osób (bo co jak co ale do Michała 'Odciskiwacza dupy na śniegu' Beera podobny jestem ale z koloru włosów)
widocznie KIDD wygrzebał coś z nie tego śmietnika ;) ale pilnuj się bo bedzie grzebał, bedzie grzebał, bedzie grzebał i po roku Ci coś dowali ;) widac mają haki na każdego ;))
Dziwne że tutaj wypowiedziało się kilkanaście osób a tam tylko garstka która ponawia swoje apele do społeczności o zrozumienie że oni też są tacy kuul ;P
Ostatnio zmieniony 15 marca 2008, o 20:53 przez jovi, łącznie zmieniany 1 raz.
Moncza
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Moncza »

o chłopie to mnie powaliłeś tym tekstem. Pytanie tylko z skąd masz takie duże doświadczenie, twoja mamusia tak miała i masz kompleksy z dzieciństwa. Bo chyba nie ten pan któremu tak bardzo wchodzisz w tyłek. I jeszcze jedno w realu tez jesteś taki mocny w gębie. Bo wiesz pies, który dużo szczeka....
?al mi naprawdę, że po świecie chodzą tacy kretyni.
PS2. Napisałem to tutaj bo szkoda mi czasu i łącza na logowanie się na fof (poza tym, widzę, ze komunikacja między tymi forami działa całkiem nieźle więc :P )
Amen
Jedyna rzecz warta życia: Bezgranicznie Kochać kogoś, Kto Kocha nas bezgranicznie !
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Głupizna ma okres, trudno znosi :( I jeśli ulżę ci w cierpieniu, pomogę pozbyć ci się choć części twoich kompleksów przyznając ci rację, dziewczynko, to wiedz, że właśnie to robię XD I uwierz, że gdybym w rzeczywistości spotkał faceta wkurwiającego ludzi tylko tym, że po prostu jest, dosłownie - odzwierciedlenie ciebie, to już dawno, mówiąc kolokwialnie, dostałby w ryj XD Kółko wzajemnej adoracji może potwierdzić, był taki jeden parę miesięcy temu xD
:beksa:

Myślałam, że chociaż tym razem zaskoczysz.
Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to po prostu już się zamknij :)
bo teksty jakie kierujesz w moją stronę są na poziomie gimnazjalisty.

Pozdrawiam cię bardzo gorąco :cmok1:
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

jovizna pisze:Jeszcze jedno słowo do szanownego współpracownika strony www.bonjovi.pl Rickiego: Jeśli nie odpowiada ci poziom newsów, które prezentowane są na tej stronie to sam weż się w końcu do roboty i informuj fanów o ważnych wydarzeniach! Z tego co pamiętam to potrafiłeś jedynie napisać głupotę odnośnie koncertu w Polsce wprowadzając tym samym wielu ludzi w błąd. Gratuluję. Jeśli nie masz na to czasu, to zrezygnuj i ustąp miejsca komuś, kto robiłby to z większą pasją.

Jeśli brakuje Ci newsa o nowej piosence Sambory, to radziłabym doczytać trochę więcej informacji w tym temacie :)
Generalnie moja współpraca była nastawiona na wrzucanie newsów o śląskich zlotach (póki się odbywały) a inne newsy - nie tylko "wprowadzenie ludzi w błąd" jak Ty to nazywasz (a moi kumple - którzy usłyszeli jak Jędrych ogłasza to w radiu - "żartem stulecia", ale nie wchodźmy w szczegóły), wrzucałem sporadycznie. Ale ok, mogę wrzucić, choćby i zaraz, tylko halo - czy tutaj to będzie kogoś obchodzić? To jest w tym wszystkim najśmieszniejsze, że potraficie ostatnimi czasy przekopać 50 stron w stylu "pudelka" by napisać, że Jon w końcu sprzedał mieszkanie, a Richie kupił nowe w jakimś apartamentowcu - a nie widzę NIC o nagraniu przez Richiego nowej piosenki. To jest istotne chyba, nieprawdaż? Ja rozumiem, że część osób ma głęboką potrzebę poczytania i takich ploteczek, ale do tego wystarczy temat na forum.

A mi osobiście newsa o nowej piosence Richiego nie brakuje, bo po tym, jak spojrzawszy tutaj - z myślą że jovizna zawsze wszystko co w miarę istotne szybko wkleja (naprawdę bez ironii :) ) - i nie dostrzegłszy absolutnie NIC na temat tego utworu, sobie poszukałem na zagranicznych stronach. I takie np. crushmagazine o piosence napisało.

Anyway, nie wszyscy jak widać potrafią wyłapać różnicę między krytyką a obrażaniem kogoś/czegoś... fakt, niektóre posty na forum FoF napisane zostały może w nieco przesadnym tonie, ale w postach jakie czytam tutaj widzę jedną rzecz, mianowicie - szukanie dziury w całym. Cokolwiek było napisane na FoF, najbardziej się oburzacie na fakt, iż Kidd w jednym ze swoich postów ośmielił się użyć nazwiska redaktora naczelnego. No proszę Was - w całym tamtym temacie było kilka wypowiedzi, które nawet z mojego punktu widzenia były już nie żartobliwie ironiczne, a po prostu niesmaczne, a widzę że największa poruchawa tutaj jest o wypowiedź która brzmi:
I powinniśmy chyba jakąs zrzutę zrobić, nie uważacie? Gdyby odniosło to taki skutek, jak Destination Poland, to serio, Bogdański mógłby nie jedną tak zajebistą stronkę zrobić, a kilkanaście i konkurować z innymi, obecnie/jeszcze lepszymi niż jego.
Bez komentarza. Artur, proszę Cię - jakkolwiek może Ci być przykro z powodu niektórych tamtych wypowiedzi, to jednak umieszczając swoje nazwisko na stronie, trzeba się liczyć z tym, że ktoś pisząc krytykę niekoniecznie musi użyć ksywki, a właśnie nazwiska. Więc nie mówmy o czymś takim jak zniesławienie w tym wypadku...

Jeszcze co do poziomu tej strony - chyba główną jej przewagą nad FoF (pomijając stronę graficzną, absolutnie drugorzędną IMO) jest... adres. www.bonjovi.pl - łatwe do zapamiętania, kojarzące się z zespołem. Nie dziw, że trafia tu i w konsekwencji pozostaje więcej userów, niż na FoF. Ale co z tego, skoro ci oto często nie mają lepszych rzeczy do obgadania, jak zmiana image Jona, fryzurki Jona, zęby Jona. A o Samborze się nie pisze w kontekście nowej piosenki, tylko dlatego, że ma nowy tatuaż lub właśnie wyszedł z odwyku. I szanując działania Bodzia - stworzenie tej strony i ogólnie szerszą działalność na rzecz popularyzacji zespołu w Polsce - stwierdzić mi wypada, że forum obecnie leży jeszcze bardziej niż FoF. Co z tego, że tam istnieje "grupa wzajemnej adoracji"? Tu też, tylko że do niej dochodzi spore grono "piszczałek" zachwycających się Jonem. Nie zauważacie tego, że wiele osób dawniej nadających ton wszelkim poważniejszym dyskusjom z czasem się z tego forum zwinęło, i to całkowicie? ?e wymienię tylko 99-in-the-shade czy olcat, które kazały sobie usunąć konta. Ja też wycofałem się w cień, i do pewnego momentu dużo czytałem, często wywiązując się w owym cieniu z obowiązków moderatora, nie pisząc jednak prawie nic, bo i po co? ?eby się sztucznie pozachwycać ząbkami Jona? Aż w końcu pewnego pięknego dnia zobaczyłem, jak to wielce kulturalnie, bez choćby jednego, krótkiego pytania, mi uprawnienia moda odebrano. Nie żebym płakał, z tego powodu, bo naprawdę mi to do szczęścia nie jest potrzebne. Ale tak się po prostu nie robi, jak już krytykujemy za brak kultury w internecie - to patrzmy najpierw na siebie...
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Post autor: Bodzio »

1. Ja nigdy nic o "pomowieniu" w tego slowa znaczeniu nie pisalem.
2. Z tego co widze to caly czas jestes moderatorem, tylko po aktualizacji forum zosaly Ci tylko uprawnienia na SZFBJ, a na reszte wyparowaly, trzeba bylo cos na ten temat powiedziec...
3. Ja w tym temacie sie wiecej wypowiadac nie zamierzam, slyszac texty ze sie wyplakuje... Widac, ze niestety wyglada to jak podstawowka: "dziecko poszlo sie wyplakac, a tam wszyscy "ajka, ten drugi jest be, nie martw sie, ty jestes lepszy", nie, nie o to mi chodzilo.
FIN.
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Doceniam Ricky to, że znalazłeś czas na napisanie tak długiego posta, ale Ty i ja dobrze wiemy, ze nie chodzi tu tylko i wyłącznie o temat założony na tamtym serwisie. Nie chodzi również o to, że ktoś wymienił kogoś z nazwiska i zaczyna się głupia dyskusja o zniesławieniu. To nie jest szukanie dziury w całym.

Odkąd pamiętam to niemiłe epitety w kierunku pewnych osób stąd pojawiały się tam od dawna. Nie mówię o sobie lol, bo niekiedy sama szukam zaczepki i kij w oko temu kto mówi źle o wspaniałej joviznie hehe, ale naśmiewanie się z osób, które nawet się tu nie udzielają jest BARDZO NIE NA MIEJSCU. I zamiast naprawdę się nad tym zastanowić czy ktoś zasłuzył na dane słowa...to pewnie pojawi się kolejna szczeniacka odzywka. Eh..

Nie jestem bywalczynią fofire, ale wszyscy wiemy, ze komunikacja między nami działa bez zarzutów.

Co do niusa...

Zapewne chodzi Ci o "Willing To Try", która dla mnie nie jest nową piosenką. Fakt, że napisał ją Sambora z Shanksem, ale "podarował" ją dawno temu Bobowi Bicowi :D (czy jak go tam odmienic :P )

Niedawno Richie nnagrał ją jeszcze raz i zaspiewał A? jedną zwrotkę. Całość możne usłyszećna albumie Randiego Jacksona, który wyszedł bodajże 11 marca. (oczywiście album a nie Randy :D )

Może to i warty zauważenia news, ale widocznie jakoś nie miałam weny aby o tym pisać a wy teraz robicie wielkie halo jakby Sambora tą piosenką miał promować nowy album ;]

http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... d=30102433

Niektórzy lubią znać setlisty z koncertów, inni czytać o nowych nominacjach a piszczałki o tym jak wygląda jego nowe mieszkanie.

Zamiast krytykować, to może sami weźcie się do roboty.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

jovi pisze: widocznie KIDD wygrzebał coś z nie tego śmietnika ;) ale pilnuj się bo bedzie grzebał, bedzie grzebał, bedzie grzebał i po roku Ci coś dowali ;) widac mają haki na każdego ;))
A myślałem, że to jakiś rumun, a to Kidd był.... sorry chłopie za mojego psa :P
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Moze pare slów odemnie . FoF jak dobrze pamietam jest starsza strona niz always (chodz moge sie mylic) jak zaczynalem sluchac BJ to natrafilem na FoF , wtedy bylo to cos :) ... teraz to tak mozna zlapac tylko warna za free. Strefa plikow to byl jedyny plus , byl bo juz nie ma . Wg mnie sa tam osoby ktore nie maja zabardzo duzo do roboty i spotykaja sie na 2-rzednym forum o BJ i podwyższają swoje ego:) Ludzie uzywajcie czesciej GG;)
Co do portalu always , to fakt najbardziej znazna teraz polska strona o BJ (omg ale ich duzo :)) ) a ..
chyba główną jej przewagą nad FoF (pomijając stronę graficzną, absolutnie drugorzędną IMO) jest... adres. www.bonjovi.pl - łatwe do zapamiętania, kojarzące się z zespołem
mnie rozwalilo , czlowieku , Bodzio zaplacil za adres to ma taki adres. Przewaga ta o ktorej mowisz , swiadczy juz ze komus zalezy zeby to wygladalo tak jak wyglada. Mowisz ze na FoF jest malo osob ,ale jak tam od 6 miechow nic na glownej stronie sie nie zmienia , to nie licz ze tam wpadnie pielgrzymka nieodkrytych fanow BJ . Jak wasz Boss mowi ze aktualności sa na forum w dziale... aktualności to ...
Bronicie sie na zarzuty Artura ze mial w podpisie swoje dane , ale czy w podpisie niam nazywam sie Artur XYZ(nie pamietam jak:P) mozecie mnie wyszydzic ! ? Ta akcja swiadczy tylko o tym co napislem wyzej , jestem ciekaw czy w realu tez z Was takie kozaki ? Bo jak to prawda ze ten caly KiDD ma lat 18 to raczej Arturowi by takie teksty w twarz nie rzucil :)
Tak wam przeszkadza ze tutaj pisze sie o zebach Jona ? Fakt moze ten news nie zmienil mojego zycia na lepsze , ale przynajmniej dzieje sie tutaj wiecej niz nie jednym portalu zepolu rockowego znanego z lat 90:)
Jak tak wam przeszkadza ze tutaj sie chwiali czy pozytywnie mowi o BJ ( Kurde czy to nie jest portal fanow Bon Jovi? :cfaniak: ) , ze Jon ma taka fryzure , czy spiewa tak a nie inaczej to moze stwórzcie petycje zeby Bon Jovi przestali grac , istniec . Moze posluchaja zgraje ( 5 osob?) z forum z polski .
Acha a jak kiedys BJ przyjada do polski , moze dzieki DP to wierze ,ze tam sie zgraja z FoF nie zjawi , bo ta akcja taka szydercza . Co nie?:>
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

A ja nie wiem o co to zamieszanie... ogólnie dość nieprzyjemnie się porobiło, nie ma jak powieszać psy na jakże zacną brać fanów Bon Jovi...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
espena
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: espena »

w?aśnie. widzę teraz, że nie jest za ciekawie :/.
moim zdaniem fani jednej kapeli powinni się
trzymać razem. jestem też na forum Silverchair,
nie rozumiem, tam jakoś wszyscy są razem
i potrafią wszystko wytrzymać <LOL>
www.korowiow.mp3.wp.pl

Za doświadczenia trzeba w życiu płacić. Jeżeli mamy szczęście, otrzymujemy rabat - Oskar Kokoschka
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Adrian a powiedz mi tak z ciekawości czy ty też jeśli ktoś cię obraża to siedzisz cicho i przytakujesz. Bo mi sie wydaje, że to była naturalna reakcja obronna ze strony Bodzia.
Nie. Z tym, że ten konflikt jest nie od dzis. Bodzio i strona Always obrażana na Fofire była/jest i będzie jeszcze długo. Czasami nie warto kłócić się o pewne sprawy. Myśle, ze trzeba pokazać swoją wyższośc i po prostu olać takie zaczepki. Oni nie lubią tego portalu i będą sobie robić z nas jaja.
Jeśłi Bodizo miałby interweniować o każdą zaczepke to nie miałby czasu na prace nad bonjovi.pl

Ricky myśle, ze przesadzasz. Tak jak mówie najwięcej zarzutów mają Ci co nic nie robią a powinni robić. Wiem, ze Richie to dla Ciebie Bóg i właśnie Ty powinieneś wstawić tego newsa o piosence która mi się nie podoba a Tobie zapewne tak.
Weź się do pracy a nie do narzekania.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Dopiero teraz to przeczytałam..
Brak mi słów. Zero szacunku do cudzej pracy!
Najlepiej zarzucać coś komuś, gdy samemu nie jest się idealnym...
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”