Weekend z Bon Jovi X3

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Tylko w Polsce fan dla fana wrogiem ;)
chyba też dlatego tak rzadko można mnie tutaj spotkać , a Ci co wszystko wiedzą ... hmm nikt nie wie wszystkiego - no może ja ;) ale ja chyba nie jestem fanem :D (oczywiście z tym że wiem wszystko to taki "joke"sytuacyjny)

co do weekendu trzeba się cieszyć z tego co się ma a nie z tego jak mogłoby by być

to ja wracam tam gdzie fan dla fana jest przyjacielem
c ya ;]
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

jovi pisze:Tylko w Polsce fan dla fana wrogiem ;)
Ja właśnie nie bardzo rozumiem z czego to wynika i dlaczego tak jest (a przynajmniej na naszym forum)? Może Ty mi potrafisz to wyjaśnić, Piotru? ;)
Dlatego właśnie nie jestem za wypowiedziami, które w jakiś sposób "atakują" drugiego fana/fanów - tak jak to było w tym przypadku.

Ale to był temat o weekendzie... :D
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Ja mam propozycję dla "początkujących" fanów. Jeśli nie chce Wam się szperać w internecie w poszukiwaniu informacji/nie potraficie znaleźć/nie macie czasu/itd., to załóżcie wątek, w którym będzie mogli zadawać nawet najprostsze pytania (typu: czy do Misunderstood powstał teledysk?). Może jakaś cierpliwa dusza ze "starszej gwardii" wpadnie tam od czasu do czasu i odpowie, a ta mniej cierpliwa część będzie wiedziała, żeby trzymać się od tego z daleka :)
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2009, o 10:17 przez emilka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Agata BJ pisze:
jovi pisze:Tylko w Polsce fan dla fana wrogiem ;)
Ja właśnie nie bardzo rozumiem z czego to wynika i dlaczego tak jest (a przynajmniej na naszym forum)? Może Ty mi potrafisz to wyjaśnić, Piotru? ;)
Musisz pytać tych którzy atakują ;)
Edyta
It's My Life
It's My Life

Post autor: Edyta »

Pamietam ten weekend z 1995r.,całe dwa dni siedziałam przed telewizorem i nagrywałam nawet same zapowiedzi programów w czasie reklam :D A jakoś tak kilka miesięcy później na niemieckim programie Super RTL, którego chyba teraz nie ma w żadnej kablówce puścili koncert z Wembley. Oglądałam go z milion razy :D To były piękne czasy :D Teraz, dzięki internetowi, jest wszystko łatwo dostępne, ale przez to nie ma chyba już takiej frajdy, nie czeka się z utęsknieniem na weeknd z BJ, bo wszystko można sobie w każdej chwili zobaczyć. A może to ja już jestem stara i marudzę :P Pozdrawiam wszystkich fanów i sympatyków zespołu :D
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

jovi pisze: Musisz pytać tych którzy atakują ;)
Wiem. Choć to wcale nie takie proste w takiej wrogiej atmosferze.

Jestem przychylna pomysłowi emilki. Choć naprawdę nie wiem czy ktokolwiek z tych "początkujących" teraz zechce spytać o cokolwiek.

Ja nawet dziś, w czasach gdy rządzi internet i wszystko podane jest jak na dłoni, cieszyłabym się jak dziecko z weekendu z BJ. Inna sprawa, że na moim VH1 takiego weekendu po prostu nie było :P
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ja pierdziele po co od razu określenie typu " fan dla fana wrogiem". To mam przymykac oczy na wszystkie pierdoły, ktore co niektorzy tutaj wypowiadaja bo wszyscy jesteśmy fanami ? Dyskusja i krytyka zawsze są potrzebne. Ja nie mowie , ze ja jestem jakims zajebistym fanem, znam każdy tekst od deski do deski ( choc w wiekszosc znam :P ), każdy teledysk, każda demówke czy występ live. jest wielu bardziej ogarniających ludzi i bardzo ich za to szanuje. Ale szlag mnie trafia jak ktoś sie mieni fanem Bon Jovi a słuchal tylko trzech płyt, widział trzy teledyski na krzyż a tak w ogole to uwielbia słuchać piosenek Bon Joviego. Większośc fanów wkurza sie jak w radiu czy w tv ktoś stwierdzi po wysłuchaniu np. Bad medicine czy Always ,że " fajna ta piosenka Jona Bon Jovi". Tutaj jednak pozwalamy sobie na takie dyletanctwo w ramach jakiejs szeroko pojętej tolerancji. Dla mnie FAN zespołu zna wszystkie płyty, zna podstawowe wiadomości, zna SK?AD ZESPO?U. Tutaj natomiast wiele dyskusji sprowadza się do ząbków Jona, fryzury Jona, ciuchów Jona czy cholera wie czego jeszcze a muzyka schodzi na dalszy plan.
Teraz oczywiście wychodzi na to ,że sie wywyższam czy uważam siebie za niewiadomo kogo ale trudno, zwisa mi to. Powinniśmy trzymać jakis poziom bo kto jak nie my ma znać nasz ukochany zespól? Wchodziłem ostatnio na Polskie fanów Gunsów i w porównaniu do naszego to niebo i ziemia. Nie chce srać do własnego podwórka ale tam ludzie znacznie bardziej ogarniają. My tez tak możemy tylko trzeba troche chęci do poznania zespołu. Mi naprawde nie chodzi o to ,że trzeba byc alfą i omegą ale podstawy jednak znać.
Co do pomysłu emilki - 100% poparcia. I nie przesadzajcie z tą wrogą atmosferą, nie można być aż tak delikatnym.
Obrazek
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Dandi - szczerze - ja się dziś najeb.... jak świnia przy Bon Jovi - z kumplami. Jesteś gość. Popieram się w 100%. Fanem się jest pełną gębą. Rock on !! I co to za filtr co wulgaryzmy w..........a ?
I nie wywyższasz się - masz po prostu jaja.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2009, o 12:07 przez sobol_77, łącznie zmieniany 2 razy.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Niepotrzebnie tworzy się tu linia obrony, bo nikt nikogo nie obraża ani nie atakuje (chyba, ze zaraz się nakręcę) Czasami trzeba nazwać rzeczy po imieniu.
Tez nie znałam wszystkiego od samego początku! Jeśli mowa o teledyskach to bywało, ze obejrzałam je dopiero po wielu latach bycia fanem-to nie świadczyło o tym, że wcześniej byłam tylko sympatykiem. Po prostu nie było ?ADNYCH możliwości "dogrzebania się" do tego. Nikt nie musi być wszechwiedzący (wystarczy, ze ja jestem) dziwi mnie tylko fakt, że wielu z was nawet nie chce sięgać po tą wiedzę o zespole, która już bardziej chyba dostępna nie będzie.

Co do weekendu hehe w końcu wypowiem się na temat!
Ani przez sekundę nie pożałowałam, że nie mam VH1. Nie spodziewałam się niczego szczególnego. Polskie radio i telewizja przyzwyczaiły mnie do faktu, że te ich weekendy to zazwyczaj kilka oklepanych piosenek i może jakiś beznadziejny wywiad w którym Jon powtórzy jak bardzo chciałby zagrać w Polsce hehe.

Na pewno do końca swych dni zapamiętam jeden taki dzień 16.08.2000 BON JOVI TAG, ze wspaniałą Jessicą Schwarz! Niezapomniane 14 godzin z BJ. To było coś! EKSTAZA.

P.S.
Sobol - ten filtr nazywa się - jovizna :D
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2009, o 01:34 przez jovizna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

[quote="jovizna"
P.S.
Sobol - ten filtr nazywa się - jovizna :D[/quote]
Dawno tak jedno zdanie krótkie zdanie mnie nie rozbawiło :). Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Dandi pisze:Ja pierdziele po co od razu określenie typu " fan dla fana wrogiem". To mam przymykac oczy na wszystkie pierdoły, ktore co niektorzy tutaj wypowiadaja bo wszyscy jesteśmy fanami ? Dyskusja i krytyka zawsze są potrzebne.
Chodzi o to, że Ty będąc fanem X lat i mając już XX lat na koncie - patrzysz na to wszystko inaczej - dostrzegasz Ryśka riff w piosence If i was your mother (jeden jedyny, który odstaje od całości piosenki, w It's just me słyszysz dodatkowe ME wyszeptane, gdy Jon śpiewa refren).
Ja tam nie wymagam od każdego znać wszystkich płyt bo ja sam się przyznam, że np Crush jest dla mnie dnem muzycznym i bardzo rzadko sięgam po tą płytę i można mi zaśmiać się w twarz jak pewna osoba to robiła "na na na na na nie zna tekstu nie jest fanem"
Np Sobol chyba niezbyt przepada za płytą Lost Highway - co udało mi sie wyczytać wiec też można by go zagiąć z tej plyty ;)

Może Ci młodsi którzy dopiero zaczynają przygodę z Bon Jovi za jakiś czas złapią bakcyla i go podciągną lub po prostu to gdzieś zgubią. Po prostu wiem, że czasami "razi" coś w oczy, ale jeśli coś jest zbyt idiotycznego to chyba nie ma sensu by komentować to krytyką która "bije" po oczach. Dajmy im tutaj odrobinę radości i wsparcia - np jeśli ktoś nie widział teledysku Miunderstood - wklejmy link poniżej a nie krytyka.

Jak widać w tym temacie wypowiadają się już Ci którzy są od początku strony - reszta uciekła ... każdy miał jakieś początki wiec dziwie się, ze patrzycie na tych młodych ludzi przez pryzmat tego ile kto lat jest fanem, kto jest z was najlepszy bo wie więcej .

a na koniec zostawie wam cytat zespołu który w tym roku wraca na scene

"Szkodzić można z głupoty i ze złośliwości
Widzę też jednak inne możliwości .."

Tutaj się już robi Sobol kółko wzajemnej adoracji dlatego forum podupada.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

jovi pisze: "Szkodzić można z głupoty i ze złośliwości
Widzę też jednak inne możliwości .."
KN? :).
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

jovi pisze:Ja tam nie wymagam od każdego znać wszystkich płyt bo ja sam się przyznam, że np Crush jest dla mnie dnem muzycznym i bardzo rzadko sięgam po tą płytę i można mi zaśmiać się w twarz jak pewna osoba to robiła "na na na na na nie zna tekstu nie jest fanem"
Np Sobol chyba niezbyt przepada za płytą Lost Highway - co udało mi sie wyczytać wiec też można by go zagiąć z tej plyty
Wiesz , jest różnica w tym , ze płyty sie w ogole nie zna a tym ,że sie jej nie lubi. Mi nie chodzi by teraz ogłaszac tutaj teleturniej na wiedze o BJ i zaginać każdego po kolei. Jestem jednak pewny , ze Sobol czy Ty przesłuchaliście LH czy Crusha i dlatego wypowiadacie na ten temat opinie. Tez tych płyt nie lubie jednak wiem , ze Jovsi coś takiego wydali , wiem gdzie tkwią słabe strony tych krążków , które mnie odstraszają od słuchania. Natomiast jeżeli dla kogoś twórczośc BJ zaczęła sie od 2000 roku to to jest jakies nieporozumienie. Najbardziej boli , że wśród niektórych nie ma woli poznania poprzednich płyt czy teledysków.
jovi pisze:Tutaj się już robi Sobol kółko wzajemnej adoracji dlatego forum podupada.
I tu właśnie rodzi sie pytanie - czy coś zrobimy w kierunku by było lepiej czy nie.
Obrazek
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

jovizna pisze:Na pewno do końca swych dni zapamiętam jeden taki dzień 16.08.2000 BON JOVI TAG, ze wspaniałą Jessicą Schwarz! Niezapomniane 14 godzin z BJ. To było coś! EKSTAZA.
też to pamiętam, program leciał chyba na niemieckiej vivie. Ja dopiero zaczynałem przygodę z BJ i czekałem tylko żeby usłyszeć IML. teraz żałuje że nie oglądałem całości :(
Może wiesz czy gdzieś można sciągnać w całości ten program czy obejrzeć z jakiejś strony?
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

W tej dyskusji więcej do dodania nie mam - całkowicie podpisuje się pod postami Dandi'ego i Sobol'a. Na swoim przykładzie trudno jest mi ocenić, kiedy stałem się fanem, a kiedy byłem tylko sympatykiem. U mnie w domu BJ było dla mnie od zawsze, bo mam dużo starszego brata, który od maleńkości katował mnie KTF, SWW i resztą "klasyki". Ale np. po TD sięgnąłem dopiero coś koło roku 2005 wcześniej tej płyty nie znając. Trudno określić jakieś miary na bycie fanem, ale te podstawy, o których mówił Dandi, czy Sobol to każdy użytkownik tego forum powinien znać. Tyle odemnie.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”