The hottest band in the world;)-Kiss

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Ale ja w tym poprzednim poście nie napisałem niczego takiego że to jest plagiat. Ja tylko napomknąłem o tym że ta ich ostatnia piosenka bardzo mi się podoba, głównie za to staroszkolne brzmienie, którego byłem spragniony jak Kania dżdżu. Ja już skończyłem pisać o tych podobieństwach do wszystkiego. Na przyszłość czytaj wyraźnie co pisz. Napisałem tylko tym o że utwór "Modern Day Delilah" wyjątkowo przypadł mi do gustu, bo według mnie ich muzyka jest z duszą. Rattie, ty chyba wpadłeś w jakąś paranoję jeżeli chodzi o to co ja tutaj piszę.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Geminiman019 pisze:Napisałem tylko tym o że utwór "Modern Day Delilah" wyjątkowo przypadł mi do gustu, bo według mnie ich muzyka jest z duszą. Rattie, ty chyba wpadłeś w jakąś paranoję jeżeli chodzi o to co ja tutaj piszę.
to już tak niewyraźnie piszę, że nie idzie się domyślić, że być może jednak wyjątkowo raz nadzwyczajnie (itd :P) skomentowałem Twój NIEostatni post?

A jeśli dalej nie czaisz to dam Ci wskazówkę:
Geminiman019 pisze:Ten pomysł z muzykami którzy są gigantycznych rozmiarów w ostatnim klipie jest ewidentnie skopiowany z "Love is Strong" The Rolling Stones.
Tak, brawo Gem, tak!! Własnie ten post komentowałem, bo fakt czy Ci się nowy KISS podoba czy nie naprawdę mnie jakoś zbytnio nie interesuje.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Geminiman019

Rattie proszę Cie, zapomnij o tych rzeczach co wtedy napisałem i więcej już tego nie rozdrapuj. A zresztą, na innym forum mają mi za złe, ze nadużywam terminu One-Hit Wonder czyli Artyści Jednego Przeboju.
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

A dzisiaj, jakos tak, od samego rana mam kawalek Kiss w glowie:"Reason To Live"...

Pewnie wyjde na jakiegos profana w oczach fanow Kiss ,ale dla mnie ta kapela, to tylko rocznik 1987-1992 ( wiadomo- tylko 3 plyty wydane w tym okresie, ale JAKIE!!).

"Crazy Nights"-no to jest po prostu hit za hitem...

Ale bardziej sobie cenie album "Hot In The Shade"- wiecej rockowego ognia w klimatach jakich kocham, wiecej... gitar po prostu; jedna, bardziej, niz przepiekna ballada ( "Forever")... "You Love Me to Hate You", "Little Caesar"... Dlugo by wymieniac...

No a na koniec jeszcze plyta "Revenge"- dla mnie, chyba najlepsza w ich karierze plyta... Od "Unholy" po "I Just Wanna"...

Wczesniejsze ( i pozniejsze) dokonania Kiss zupelnie nie trafiaja do mnie... Ale te trzy albumy to moja jazda obowiazkowa, po wsze czasy chyba!!
Geminiman019

Dzisiaj kupiłem sobie płytę Psycho Circus i przesłuchałem ją całą za jednym zamachem. Chyba wiecie o tym że jest to jeden z ostatnich albumów wyprodukowanych przez Bruce'a Fairbairna. Najbardziej podoba mi się tak piąta piosenka We Are One (Jesteśmy Jednością). Jest to chyba jeden z nielicznych utworów napisanych i zaśpiewanych przez Gene'a Simmonsa, który nie ma w sobie ani odrobiny kiczu. Sam nie wierzę w to że najbardziej wyrazisty członek tego zespołu jest autorem tak głębokiej i wzruszającej gitarowej piosenki. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić teledysk do tego utworu (zwłaszcza że był okres kiedy KISS do powrócił dawnego stylu). Chaim Witz w tym makijażu i kostiumie oraz wywalający jęzor byłby wtedy wybitnie nie ma miejscu. Jednak The Demon nie jest tak demoniczny jak by się mogło wydawać.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Do dziś znałem dwie płyty tego zespołu - Crazy Nights i Hot In The Shade, które są bardzo dobre. Dzisiaj przypadkiem znalazłem piosenkę Beth z albumu Destroyer z 1976 roku, i tak mi się spodobała, że zdecydowałem się posłuchać całego albumu. ;) I to była świetna decyzja, już dawno mnie zaskoczył mnie żaden album jak ten. Jest po prostu.. nie boję się użyć tych słów - genialny !! Posłuchałem drugi raz album, i jeszcze bardziej mi się spodobał. O tyle dziwne, że z lat 70 przesłuchałem zaledwie jeden cały album - Pin Floyd: The Dark Side of the Moon. Wszystkie piosenki mają to coś w sobie, ale 3 piosenki, które bym najbardziej bym wyróżnił, to: Beth (śpiewana przez perkusistę zespołu - Petera Crissa), Great Expectations (śpiewana przez Simmonsa, refren wymiata !! ), i Shout It Out Loud ( śpiewana przez Stanleya i Simmonsa). Jednak wszystkie są świetne. :)) Potem posłuchałem następny album, też z 1976 roku - Rock and Roll Over. Kolejna bardzo dobra płyta !! Gorsza od poprzedniczki, ale nie sadzę, żeby któraś z płyt Kiss przebiła Destroyer. I na pewno wezmę się za inne płyty. I czyżby Kiss będą moją 4 ulubionym zespołem/wykonawcą (Po Bon Jovi, Bryanie Adamsie, i Def Leppard)? Okaże się. ;) Ależ się rozpisałem. ;)
Awatar użytkownika
Cleevleen
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Cleevleen »

Dlaczego dopiero teraz znalazłam ten temat? O.O
Tak, też uwielbiam KISS - 1sze miejsce ex aequo z BJ! Co prawda nie znam dużo ich piosenek i tylko 1 całą płytę (Asylum, która bardzo mi się podoba), ale w sumie tak na serio zaczęłam ich słuchać 2 miesiące temu.
Moje ulubione kawałki: "Who Wants To Be Lonely" (dlaczego? Nie sprecyzuję. Przede wszystkim muzyka, ale też słowa i 'to coś'), "Forever" (ich pierwsza ballada, jaką usłyszałam, od razu się w niej zakochałam), "Heaven's On Fire" (definitywnie i za wszystko, jeśli wiecie co mam na myśli :D ), "Reason To Live", "Then She Kissed Me" (sentyment...), "Psycho Circus", "Let's Put The X in Sex (za to samo, co HOF)", "Turn On The Night" (energiczna, daje dobrą energię), ostatnio słucham w kółko "Every Time I Look At You".
Mam ściągniętą Animalize I Destroyer, które chcę w najbliższym czasie przesłuchać i oczywiście zamierzam sobie kupić 4, 5 moich ulubionych płyt (bo na pewno ich tyle znajdę-na razie na liście jest tylko wspomniane Asylum).
Tudzież jeżeli ktoś miałby jakieś sugestie co do tego zespołu albo chciałby mi coś polecić, to zachęcam i będę wdzięczna! ;)

PS. Wiecie, że w tym albo przyszłym roku ma się ukazać ich nowa płytka? Nie wiem, jak wy, ale ja czekam! :)
Geminiman019

W tym roku ma się ukazać kolejna płyta tego zespołu nosząca nazwę Monster. Gene Simmons powiedział że będzie jeszcze mocniejsza niż Sonic Boom, a jej brzmienie będzie przypominało Destroyera. Wiadomo chociaż informacyjnie o tym kiedy będzie jej premiera.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Geminiman019 pisze:W tym roku ma się ukazać kolejna płyta tego zespołu nosząca nazwę Monster. Gene Simmons powiedział że będzie jeszcze mocniejsza niż Sonic Boom, a jej brzmienie będzie przypominało Destroyera. Wiadomo chociaż informacyjnie o tym kiedy będzie jej premiera.
Premiera będzie w październiku. Pierwszym singlem będzie piosenka "Hell or Hallelujah", która ukaże się 2 lipca. Tutaj mamy krótki fragment tej piosenki (30 sekund): http://www.youtube.com/watch?v=4efDTR0rtiw
Geminiman019

Smolek pisze:
Geminiman019 pisze:W tym roku ma się ukazać kolejna płyta tego zespołu nosząca nazwę Monster. Gene Simmons powiedział że będzie jeszcze mocniejsza niż Sonic Boom, a jej brzmienie będzie przypominało Destroyera. Wiadomo chociaż informacyjnie o tym kiedy będzie jej premiera.
Premiera będzie w październiku. Pierwszym singlem będzie piosenka "Hell or Hallelujah", która ukaże się 2 lipca. Tutaj mamy krótki fragment tej piosenki (30 sekund): http://www.youtube.com/watch?v=4efDTR0rtiw
Podoba mi się to. Takiego prawdziwego rock n' rolla z wykopem mamy dziś prawdziwy deficyt. Jak reszta płyty będzie w takim stylu to kupuję ten krążek.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

KISS wydali pierwszy singiel z nowej płyty Monster. Hell Or Hallelujah, bo tak nazywa się piosenka jak dla mnie świetna, i album zapowiada się odjazdowy. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=s9bsasfyESs
Geminiman019

Masz rację Smolek, lubię takie typowe rockendrolowe granie. Ponadto Gene czy Paul (już nie pamiętam) powiedział że na tym nadchodzącym albumie będą tylko takie dynamiczne, czadowe kawałki i nie uświadczymy tam żadnych balladek czy syntezatorów. Tylko mocne rockowe granie z wykopem.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Geminiman019 pisze:Masz rację Smolek, lubię takie typowe rockendrolowe granie. Ponadto Gene czy Paul (już nie pamiętam) powiedział że na tym nadchodzącym albumie będą tylko takie dynamiczne, czadowe kawałki i nie uświadczymy tam żadnych balladek czy syntezatorów. Tylko mocne rockowe granie z wykopem.
Na wcześniejszym albumie też tak było. A mi trochę szkoda, ze przynajmniej, że nie ma żadnej ballady. Ale z drugiej strony przez całą płytę będzie jazda na całego. ;)
Geminiman019

O Sonic Boom wiem jeszcze że ten album został nagrany "na setkę" na analogowym sprzęcie. Mimo to dla mnie ta płyta brzmi bardzo dobrze. Zresztą Paul i Gene pomyśleli też o tym by wydać go na winylu, dlatego wszystkich piosenek razem wynosi nieco ponad 43 minuty. Obecny KISS to powrót do stylistyki i grania a la lata 70.
Awatar użytkownika
black
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
I Believe
I Believe

Post autor: black »

Monster przesłuchany? Chyba jak na razie najbardziej podoba mi się "The Devil Is Me".
Btw jedzie ktoś do Berlina? Bo osobiście załamałam się jak zobaczyłam info, po Bą Dżowi i Slashu na którego czekam na KISS już mnie nikt nie puści ._.
"And on the 8th day God created rock n' roll!..."
last.fm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”