Def Leppard

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

ROCKSTAR pisze:Cholera... I wlasnie przez to ,ze przypomina mi ZA BARDZO Queen, wgryzam sie w poszczegolnie partie tego kawalku bardzo powoli i ostroznie... Na razie- przesluchalem moze z 7 razy... Jest dobrze, ale nie pieknie... Dobre solo rzecz jasna... Sam nie wiem... "Love" bylo swietne, natchnione, z aura Queen'ow... "Kings OF The World" brzmi jak ich wierna kopia- a ja nie jestem pewien, czy tego oczekuje od DL... Poslucham jeszcze z kilka razy, poczekam na plyte z oficjalnym werdyktem...
Bardzo słusznie.
Ja jestem po nastym odsłuchaniu i padam na kolanka. Ten kawałek nie przypomina Queen. To 100% Queen. Więcej w tym kawałku Królowej niż Def Leppard, ale numer genialny. Tak długiego songu nie mieli od czasu Slang :))
P.S
Smolek padnie jak ja z zachwytu albo w ogóle mu nie podejdzie ;) Innej opcji nie ma :D
A tak na poważnie to mają potencjał po 30 latach na scenie. Bez dwóch zdań.

...We were born to rule the earth
Defenders of the universe
Keepers of the flame forevermore...

Nogi mi się przy tym fragmencie uginają.
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

michael pisze:Smolek padnie jak ja z zachwytu albo w ogóle mu nie podejdzie ;) Innej opcji nie ma :D
A tak na poważnie to mają potencjał po 30 latach na scenie. Bez dwóch zdań.
Michał, powiem ci tak: jestem jak na razie tak pośrodku ;) , bo w tej piosence niesamowicie słychać styl Queen i wciąż nie wiem czy taki styl mi się spodoba w DL (A Queen w ogóle bardzo lubię). Myślę, że jak wysłucham więcej razy, wtedy myślę, że bardziej mi się spodoba ta piosenka. A solówka niesamowicie mi się podoba. :brawo: No i wreszcie jakaś dłuższa piosenka, bo w ostatnich latach Def Leppard przyzwyczaili nas do krótszych piosenek, a tu ponad 5 minut !!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Pozwolę sobie skopiować mój post z forum dl:
A dla mnie to naprawdę tragedia. Słuchałem wiele razy, jednak kopiowanie Queen jest przykre. Numer ma moc i jakąś nutkę w sercu rusza, aż łza się kręci w oku - ale to nie Def Leppard. Wielka szkoda, bo oddawanie hołdu idolom to jedno, a kopiowanie ich stylu w wykonaniu kapeli z takim stażem - to już upadek. Przepraszam wszystkich, ale takie jest moje zdanie, mimo że utworu słucha się świetnie, ale nienawidzę ślepych zachwytów - i tu prztyczek w nos w kierunku Ciebie Michał :). Myślę, że po ponad 20 latach znajomości mnie rozumiesz :).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Pozwolę sobie skopiować mój post z forum dl:
A dla mnie to naprawdę tragedia. Słuchałem wiele razy, jednak kopiowanie Queen jest przykre. Numer ma moc i jakąś nutkę w sercu rusza, aż łza się kręci w oku - ale to nie Def Leppard. Wielka szkoda, bo oddawanie hołdu idolom to jedno, a kopiowanie ich stylu w wykonaniu kapeli z takim stażem - to już upadek. Przepraszam wszystkich, ale takie jest moje zdanie, mimo że utworu słucha się świetnie, ale nienawidzę ślepych zachwytów - i tu prztyczek w nos w kierunku Ciebie Michał :). Myślę, że po ponad 20 latach znajomości mnie rozumiesz :).
Nie no spoko :)) Mi się utwór tak podoba, że luzik ;)
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

michael pisze:To 100% Queen. Więcej w tym kawałku Królowej niż Def Leppard
Widzisz Michal- i to mi przeszkadza w tym numerze... Bo nie wydaje mi sie ,zeby zespol z takim stazem (moj Boze- TAKI ZESPOL!!) musial wiernie kopiowac inny zespol- nawet jesli sa to muzyczni idole... Nie ten etap kariery, nie ten poziom... Tak mi sie wydaje. Calosc chce wysluchac raz jeszcze z plyty CD, na sluchawkach, na spokojnie, ale cos mi sie wydaje, ze zdanie nie zmienie... Dla mnie DL to "Gods Of War", to "Animal", to "Stand Up"... Wiesz/wiecie co mam na mysli.

"Slang" byl inny, rozbudowany, ale to wciaz bylo DL- nawet jesli puszczali oko do owczesnego mainstreamu- calosc brzmiala leppardowo jak zawsze...

Tyle ode mnie... Czekam na ostatni, premierowy utwor teraz... ;)
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ROCKSTAR pisze:Widzisz Michal- i to mi przeszkadza w tym numerze... Bo nie wydaje mi sie ,zeby zespol z takim stazem (moj Boze- TAKI ZESPOL!!) musial wiernie kopiowac inny zespol- nawet jesli sa to muzyczni idole... Nie ten etap kariery, nie ten poziom... Tak mi sie wydaje.
Jeżeli nagrywać takie rzeczy to właśnie teraz ;) To odnośnie ostatniego zdania.
Ja się z Wami chłopaki zgadzam. Naprawdę :)) Tylko wspólny mianownik jaki jest u Was wszystkich to... że kawałek się podoba - tylko nie w tej stylistyce. Dobrze zrozumiałem?
Słuchajcie to jest tylko jedna z trzech piosenek które są Tylko dodatkiem do płyty "Mirrorball". Nie ma opcji żeby taki numer trafił na nowy album. Dlatego zapomnijcie o stylistyce i uprzedzeniach. Tylko delektujcie się Kings Of The World bo jest Czym. ....Moja ?ona mi to uświadomiła :comk2:
P.S
Undefeated i czekamy na trzeci song (jak zapowiadają DL pop-rockowa ballada), ale jestem o niego spokojny :))

[ Dodano: 2011-05-10, 01:17 ]
ROCKSTAR pisze:Calosc chce wysluchac raz jeszcze z plyty CD, na sluchawkach, na spokojnie, ale cos mi sie wydaje, ze zdanie nie zmienie... Dla mnie DL to "Gods Of War", to "Animal", to "Stand Up"... Wiesz/wiecie co mam na mysli.
Zmienisz ;)
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

http://www.youtube.com/watch?v=3dBet9Ka1H4

It's All About Believin' !!!!

I TO JEST TO!!! Od poczatku do konca... Duzo gitar, klimat taki, jaki kocham w wydaniu DL- daj Boze kazdemu pisac takie popowe kawalki, jak ten...

Ufff... Troche odetchnalem z ulga... ;) Jesli to podwaliny pod nowa plyte, bedzie dobrze... Nie oczekuje od DL "Hysteria II"- ale cieszy mnie jeden fakt- lata leca, ale styl pozostal niezmieniony ( nawet te ich flirty z popem sa w dobrym guscie i nie strasza zbytnio;) )

Naprawde dobry song...! BA! SWIETNY!! Chyba nawet bardziej mi sie podoba niz "Undefeated"

"Kings of the world"... Ciagle w poczekalni Michal ;)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

ROCKSTAR pisze:http://www.youtube.com/watch?v=3dBet9Ka1H4

It's All About Believin' !!!!

I TO JEST TO!!! Od poczatku do konca... Duzo gitar, klimat taki, jaki kocham w wydaniu DL- daj Boze kazdemu pisac takie popowe kawalki, jak ten...

Ufff... Troche odetchnalem z ulga... ;) Jesli to podwaliny pod nowa plyte, bedzie dobrze... Nie oczekuje od DL "Hysteria II"- ale cieszy mnie jeden fakt- lata leca, ale styl pozostal niezmieniony ( nawet te ich flirty z popem sa w dobrym guscie i nie strasza zbytnio;) )

Naprawde dobry song...! BA! SWIETNY!! Chyba nawet bardziej mi sie podoba niz "Undefeated"

"Kings of the world"... Ciagle w poczekalni Michal ;)
Przed chwilą zajrzałem na forum Def Leppard i zobaczyłem, ze jest ostatnia piosenka, posłuchałem sobie pierwszy raz i od razu mi się niesamowicie spodobała, a A Undefeated dopiero po kilku przesłuchaniach mi się spodobała. ;) Więc po trochę rozczarowaniu z poprzednim songiem jestem bardzo zadowolony z tej nowej piosenki, a głos Joe jest w kapitalnej formie !! Brawo chłopaki, szkoda, ze nie nagrywają teraz studyjnego albumu, bo w takiej formie wyszedłby im po prostu genialny. :))
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No cóż, ja aż tak euforycznie do tego nie podchodzę. Najbardziej podoba mi się początek zwrotki, gdy wchodzi wokal i gitarki zaczynają pogrywać, w takim klasycznym stylu DL jaki lubię. Całościowo już tak fajnie nie jest, ogólnie numer jest "prześpiewany", powtarzające się frazy tekstu i chorusy lekko nużą, jakby brakowało pomysłu na wykończenie. Tak jak Kings of the World był wręcz przepełniony dźwiękami i pomysłami, to tutaj dla odmiany ubogo w jakieś fajerwerki. Podsumowując - na plus, ale jaj nie urwało hehe.
W sumie numer naprawdę niezły, choć po cichu liczyłem na jakiś przebłysk kompozycyjnego geniuszu - ale nie kopii Queen, tylko tym razem własnego. Troszkę czegoś zabrakło, no ale cóż - to tylko numery uzupełniające koncertówkę, możliwe, że przy pełnym albumie wyglądałoby to inaczej.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Takie numery przypominają mi dlaczego nie mogę żyć bez muzyki :))

Chcecie usłyszeć wzorcową definicję tego co najlepsze w muzyce popularnej - It's All About Believin' !! Doskonały... podkreślam Doskonały melodycznie. Wzorcowy brzmieniowo. Od początku do końca przemyślany i zagrany na totalnym luzie. Podnieśli poprzeczkę do samej góry :brawo: Najlepszy kawałek ze wszystkich nowych. Wiadomo Kings Of The World to trochę inna bajka ;)

Czy taka może być nowa płyta? ?yczę tego sobie i wszystkim zainteresowanym.

It's All About Believin' ... dziękuję Ci Phil za ten kawałek :jupi: Jesteś WIELKI.
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja dziś działam jak kobieta - im więcej takich piskliwych łał łał opinii, tym bardziej mnie ten numer irytuje i traci w moich oczach - bo nie zasłużył aż na takie owacje - bez przesady. Def Leppard nie raz udowodnili, że potrafią nagrywać lepsze numery i nie mówię o zamierzchłych czasach ery Hysteria czy Adrenalize, ale nawet przy okazji ostatniego albumu.
Głodny chyba jestem :).
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Ja dziś działam jak kobieta - im więcej takich piskliwych łał łał opinii, tym bardziej mnie ten numer irytuje i traci w moich oczach - bo nie zasłużył aż na takie owacje - bez przesady. Def Leppard nie raz udowodnili, że potrafią nagrywać lepsze numery i nie mówię o zamierzchłych czasach ery Hysteria czy Adrenalize, ale nawet przy okazji ostatniego albumu.
Głodny chyba jestem :).
Ty Robcio idź coś zjeść szybciutko i nie pojękuj jak kobieta w ciąży ;) He he
Włącz sobie ten numer na full i zrób banana na twarzy. No :D

P.S
To moja żona jest w ciąży nie Ty :D
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

sobol_77 pisze: Najbardziej podoba mi się początek zwrotki, gdy wchodzi wokal i gitarki zaczynają pogrywać, w takim klasycznym stylu DL jaki lubię
Tez ten moment cholernie mi sie podoba... Gitarowe intro rzecz jasna... I kolejny moment w tym kawalku- po drugim chorusie, tuz przed solowka- niby nic, niby na zasadzie:” gdzies to juz slyszalem”, ale... bierze mnie to ;) No i RYTM!! Buja ten numer niemilosiernie!!
sobol_77 pisze: Def Leppard nie raz udowodnili, że potrafią nagrywać lepsze numery i nie mówię o zamierzchłych czasach ery Hysteria czy Adrenalize, ale nawet przy okazji ostatniego albumu.
Z ostatniej plyty na przyklad draznilo mnie :""C'mon C'mon"... Sobol- co osoba, to opinia...:) Ja jednak beda bronil tego kawalka... Jest swietny... I w swoim gatunku i w temacie DL- nakrecic do tego video, wypromowac ( ale to chyba marzenie scietej glowy)- i bylby calkiem nosny/znosny hit tego lata ( bo tak mi sie jakos wakacyjnie ten song kojarzy- maksymalnie sloneczny optymizm w kazdym dzwieku) ;)
michael pisze:Doskonały... podkreślam Doskonały melodycznie. Wzorcowy brzmieniowo.
Zgadzam sie... Tym bardziej, ze takich klasycznie pop-rockowych kawalkow ( z pazurkiem) jest teraz troszke mniej -a i nie zawsze produkcja daje rade.. Tutaj- wszystko jest na swoim miejscu :)
Smolek pisze:głos Joe jest w kapitalnej formie !!
Pozostaje nam czekac na pelny album :)

[ Dodano: 2011-05-11, 12:12 ]
michael pisze:To moja żona jest w ciąży nie Ty :D
a, to gratulacje :)

[ Dodano: 2011-05-11, 13:58 ]
P.S. A o tym wydawnictwie cos slyszeliscie? ;)

http://www.noisecreep.com/2011/05/06/de ... -dreaming/

Leppardowe kolysanki dla dzieci- klasyka przeksztalcona w slodkie melodie :o

Z ciekawosci- poslucham,hehe :)
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ROCKSTAR pisze:a jednak beda bronil tego kawalka... Jest swietny... I w swoim gatunku i w temacie DL- nakrecic do tego video, wypromowac ( ale to chyba marzenie scietej glowy)- i bylby calkiem nosny/znosny hit tego lata ( bo tak mi sie jakos wakacyjnie ten song kojarzy- maksymalnie sloneczny optymizm w kazdym dzwieku) ;)
No właśnie o tym samym pomyślałem. Klip do tego numeru i kto wie ;) a tak serio to wcale się nie zdziwię jak po wydaniu Mirrorball nakręcą do It's All About Believin' klip i wydadzą to na singlu (może taki plan był od początku). Z punktu komercyjnego byłoby to znakomite posunięcie. Tak pewnie nie będzie, ale numer warty jest tego żeby tak zrobić :brawo:

[ Dodano: 2011-05-12, 00:32 ]
P.S
RockStar poważnie jesteś w Egipcie? Sorki, że o tym tutaj piszę... jak Ty właściwie masz na imię sympatyczny człowieku? ;)

[ Dodano: 2011-05-13, 15:11 ]
Tutaj świeżutkie występy:
http://www.lopeztonight.com/episode_rec ... php#video2

Rock of Ages i Hysteria. Zapowiadający Enrique Iglesias ;)
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

michael pisze:RockStar poważnie jesteś w Egipcie? Sorki, że o tym tutaj piszę... jak Ty właściwie masz na imię sympatyczny człowieku? ;)
No to taki maly offtop: jestem w Egipcie od 2 lat- tutaj mieszkam razem z Zona i pracuje :) Kazdego dnia za oknem mam prawie 36 stopni, ale w Kairze to ten upal juz nie jest taki zabawny:), a po rewolucji wszystko generalnie przestalo byc zabawne ( i zmienilo sie na gorsze, rzecz jasna- przynajmniej dla obcokrajowcow). A na imie mam Andrzej ;)
michael pisze:Tutaj świeżutkie występy:
http://www.lopeztonight.c...ages.php#video2

Rock of Ages i Hysteria. Zapowiadający Enrique Iglesias ;)

W temacie kawalku "Hysteria" w wersji live- nie wiem czy jeszcze tak graja/ beda grac teraz na koncertach... Ale pamietam te intro na bas i gitary z "In The Round..." czy z "In The Clubs..."- za kazdym razem, kiedy slysze ten moment, az mi ciary przechodza po plecach- sam nie wiem dlaczego... :)

http://www.youtube.com/watch?v=blfrmZfVH74
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”