zamieszczamy i oglądamy

Tutaj możesz zamieścić, linki i informacje jakie znalazłeś w prasie i internecie. Tutaj informuj także o nadchodzących programach, webcastach itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

http://www.youtube.com/watch?v=vl47cnn2S5o

Jak dla mnie najlepsze wykonanie live piosenki w jakimś programie hmm chyba od wykonania Everyday na EMA.
świetna stylizacja zespołu, fantastyczna oprawa i praca kamer. Ogólnie ma moc to wykonanie.
ekoper
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: ekoper »

Adrian pisze:http://www.youtube.com/watch?v=vl47cnn2S5o

Jak dla mnie najlepsze wykonanie live piosenki w jakimś programie hmm chyba od wykonania Everyday na EMA.
świetna stylizacja zespołu, fantastyczna oprawa i praca kamer. Ogólnie ma moc to wykonanie.
no. szkoda, że tego Richiego to w ogóle za bębnami nie postawili... :whoeva:
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Obok Hugh'a mogł Sambora stać ;)
C'mon
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Przyznaje rację przedmówcą jakoś dziwnie Richie wycofany na tej scenie, ale mam pytanie: Czy przypadkiem to nie jest jakaś nowa gitara Ryśka? Nigdy wcześniej go z taką nie widziałem.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

no, scena zajebista. czekam na ver. z lepszym dzwiękiem
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

To wygląda jakby dwa różne zespoły grały , jeden z przodu a drugi 17 metrów za nim... Niedługo sam Jon będzie występował a reszta będzie na telebimie puszczana.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

lol. Myślałem, ze ludzie powiedzą, ze fajne rozwiązanie z rozłożeniem zespołu za swoimi plecami w pewnej odległości od siebie, co z rożnych perspektyw daje fajne wrażenie, że zespół gra w tunelu. a tu standardowe narzekanie czemu Richie nie jest przed Jonem ;]

Na płycie Richie jest przed Jonem a tutaj za Jonem i oba rozwiązania są ciekawe.
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Ale tytuł klipu jest idealnym odzwierciedleniem rozstawienia zespołu na scenie - Jon Bon Jovi... ja bym tu jeszcze dodał "with band" :D
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:a tu standardowe narzekanie czemu Richie nie jest przed Jonem ;]
Oj problem z czytaniem widze i to znaczny :D Nie chodzi o to ,że Rysiek ma być przed Jonem ale kurcze nie kilometr za nim.
Swoją drogą to widze ,że mocno Cie gryzie okładka płyty :D Nie martw sie , i tak Jon jest najważniejszy w zespole , mozesz spać spokojnie ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Oj problem z czytaniem widze i to znaczny :D Nie chodzi o to ,że Rysiek ma być przed Jonem ale kurcze nie kilometr za nim.
Lol. Narcyz jesteś, ze wiesz, ze wśród tych kilku postów moja odpowiedź akurat jest do Ciebie??
Oddalenie Jona od Richiego w takiej odległości i Richiego od Davida (a Davida od Tico) od nich daje super efekt i jest to pokazane w nowy ciekawy sposób. Zauważ że odległości się zmniejszają co jest na pewno efektem zamierzonym. To wygląda jakby Jon był przed tunelem, Richie w samym jego środku a David i Tico na samym jego końcu. Podejrzewam, ze to celowy zabieg, aby zespół będący w tunelu był ubrany ciemno a Jon dużo jaśniej.
Okulary Tico i Richiego też są pewnie użyte w specjalnym celu. Widze tutaj sporo zabiegów "hipnotycznych" i mających na celu wywołać efekt przyciągniecia. Domyślam się, że ładny sztab ludzi pracował nad tym wystąpieniem.

Jak widać nie na wszystkich to działa bo jedni dostrzegają tylko odległośc Jona od Richiego. Wole jednak zwracać uwagę na inne rzeczy.
Swoją drogą to widze ,że mocno Cie gryzie okładka płyty :D Nie martw sie , i tak Jon jest najważniejszy w zespole , mozesz spać spokojnie ;p
Po prostu śmieszy mnie że pierwszą rzeczą przy oglądaniu filmików jest wyszukiwanie i liczenie ile metrów za Jonem (i o ile w prawo) jest Richie. To samo było z okładką. Ludzie orgazmu dostawali z tego tylko powodu, ze Jon jest za Ryśkiem.
Zamiast skupić się na wykonaniu (co jest najważniejsze chyba??), efektach, pracy kamer i ułożeniu zespołu (też). To czytam znowu to samo. Okładka MSG fajna bo wszyscy stoją razem, okładka książki nie bo nie ma Richiego, okładka Circle ok zaj***a bo richie przed Jonem, ale ten występ nie bo odległość powyżej 3 metrów to zniewaga dla Richiego.

Już się boje jutrzejszego klipu, bo jak Richie nie będzie na ekranie powyżej 40% czasu klipu to będzie znowu narzekanie, że gniot.

Myśle, ze odrobina dystansu do tego zespołu przydałaby się co niektórym.

[ Odpowiedź do poniższego postu Dand ;]: 2010-01-24, 16:05 ]
nie napisał ,że Rysiek powinien być PRZED Jonem jak to podsumowałeś ;]
To była uszczypliwa ironia jakbyś chciał wiedzieć a nie interpretacja czy złe zrozumienie tematu ;]
Wiadomo , ze przypadkiem tak nie stanęli ale czy aż tak to było dopracowane "tunelowo i okularowo" to wątpię.
Mam nieodparte wrażenie, że oni od siebie stoją oddaleni od siebie w odpowiedniej odległości (zmniejszającej się proporcjonalnie). Jest sporo miejsca przed Jonem gdzie można by go jeszcze wysunąć, ale wtedy patrząc się na wprost Jona reszta zespołu nie byłaby tak wyrazista i proporcjonalna.
Ja cały efekt oceniam na minus bo jest to w stylu okładek singlowych z samym Jonem. Mam prawo do takiej oceny.
Tak masz prawo. Wiadomo, ze tak będą fani oceniać, ale to nie jest zrobione, aby fanom się podobało, ale żeby przyciągnęło ludzi. Pierwszy raz u BJ widzę aż tak wyrazisty zabieg manipulacyjny i jestem ciekaw czy w klipie też coś takiego nam zaserwują i czy osiągnie to oczekiwany sukces. Dowiemy się tego w przeciągu 2ch tygodni zapewne.
Jeszcze raz podkreślę - widać , że bardzo boli cie raz ,że Ryśkowi zdarza sie być przed lub obok Jona a dwa ,że nie każdy podziela wszech uwielbienie do Jona i nie traktuje reszty jak statystów.
Twoja nietrafna interpretacja, ale nie będziemy sie sprzeczać tutaj.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2010, o 15:17 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: Lol. Narcyz jesteś, ze wiesz, ze wśród tych kilku postów moja odpowiedź akurat jest do Ciebie??
hah to z interpretacją też problemy ? :D Ja sie nie odnosiłem do tego co ja pisałem ale do każdego posta , nikt nie napisał ,że Rysiek powinien być PRZED Jonem jak to podsumowałeś ;]
"lol."

Jak dla mnie dokonujesz nadinterpretacji i szukasz czegoś na siłę. Wiadomo , ze przypadkiem tak nie stanęli ale czy aż tak to było dopracowane "tunelowo i okularowo" to wątpię. Ja cały efekt oceniam na minus bo jest to w stylu okładek singlowych z samym Jonem. Mam prawo do takiej oceny.
"lol."

Jeszcze raz podkreślę - widać , że bardzo boli cie raz ,że Ryśkowi zdarza sie być przed lub obok Jona a dwa ,że nie każdy podziela wszech uwielbienie do Jona i nie traktuje reszty jak statystów. Sytuacji ,gdy Jon nie jest nadmiar wyeksponowany jest jak na lekarstwo więc nie wiem czemu sie dziwisz ,że ludzie to zauważają i cieszą gdy widać ,że to zespół.
Obrazek
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Post autor: JoFree »

Panowie proszę Was wrzućcie na luz !! Ja rozumiem, że można prowadzić ożywioną dyskusję ale czy warto kłócić się o takie drobiazgi. Występ z całą pewnością jest oryginalny i zasługuje na uwagę. Mnie przede wszystkim cieszy, że tym razem BJ zagrali w swoim składzie (bez Bandiery, Ponce i całej reszty kolesi, których pewnie nawet nie umiałabym wymienić z nazwiska). Może to dlatego, że nie grali na żywo (przynajmniej tak mi się wydaje) ale tak czy inaczej występ oceniam na +
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
Scrooge

Post autor: Scrooge »

muzyka chyba była z playbacku a wokal live...
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Post autor: JoFree »

To właśnie wokal (głównie Richiego) wzbudza moje podejrzenia o playback
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Na 100% to playback... Niestety znowu...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
ODPOWIEDZ

Wróć do „TV - Radio - Internet”