Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Post autor: Adrian »

EVENo pisze:Wstyd przyznać, ale Knockout jako piosenka zaczyna mi się podoba. Teledysk choć bez sensu, jest naprawdę dobrze zrobiony, tylko zespół w niektórych ujęciach wypada dosyć kiczowato.
Czy tylko ja oglądałem Fight Club? ;O
Już któraś osoba mi pisze, ze nie rozumie klipu xD

Koleś na xero jest główną postacią klipu. Koleś w czarnej kurtce to jego alter ego/podświadomość itp, która go popycha do zmiany swojego życia, które go przytłacza (monotonia, brak energii itp). I na końcu koleś wchodzi na linę która dla mnie jest metaforą kierunku dalszego życia, który jest nieznany, mało stabilny, mało bezpieczny, ale warto spróbować się utrzymać na tej drodze.

Klip prosty, ale dla mnie całkiem spoko zrealizowany. Nic specjalnego, ale przyjemnie się ogląda. I mnie nie denerwuje zespół, a wręcz całkiem energicznie Jon macha i boksuje ;)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Lodynapatyku

Post autor: Lodynapatyku »

Adrian pisze:
Lodynapatyku pisze:Chyba coś kiepściutko Bon Jovi przędzie... Zespół, a w zasadzie Jon, potrzebuje hita. Mający na YouTube gruuubo ponad 300 mln wyświetleń "It's My Life" jest nie do powtorzenia. "Always" coś koło 300 mln i "Prayer" nieco mniej...

"This House is not for Sale" natargał póki co niewiele ponad 3 mln wyświetleń... "Knockout"...jedyne 40 tys. Dla porownania... "Hardwired" Metalliki mimo iż utwór miał premiere długo po singlu BJ zdążyło już obejrzeć ponad 16 mln widzów... Drugi singiel -"Morh into flame" 6 mln...

Dobrze, że Jon nie wydaje swojego dzieła 18 października... Nie było by co zbierać...
Dużo agresji skierowanej do Bon Jovi w tym poście.
Na pewno uważasz sie aktualnie za fana tego zespołu? I jeśli nie to czy nie masz lepszych rzeczy do roboty niż wchodzenie na strone zespołu któremu życzysz źle?

A co do Mety to ostatni album BJ wydali rok temu, a Meta... To mocno wpływa na Hype. No ale czym jest 16 mln do 300 mln wyświetleń zrobionych w tydz Calvina i Rihanny?
Nie, Drogi Kolego... W moim poście (ani w moim podejściu do tego zespołu) nie ma ani grama agresji... Co najwyżej zażenowanie i rozczarowanie... Mój wpis dotyczy bardziej sporu na temat "pójścia za modą, bycia na czasie" i "Skansenu"... I liczb z tym związanych... Wspomniana przez Ciebie Rihanna (nie tak dawno na tym forum nazywana przy okazji wspólnego "Livin..." z Jonem Ruhanną) czy Calvin Harris Klein w tym sporze nie mają żadnego znaczenia i ich 900 mln czy miliard wyświetleń na YouTube pomińmy, a skupmy się na zespołach (skądinąd) gitarowych, które zaczynały w podobnym czasie i istnieją już 30 lat z okładem...

Mowa tu m.in. o wspomnianej Metallice, Bon Jovi czy też świetnych ostatnio Red Hot Chili Peppers... Piszesz o tym, że od ostatniego albumu Metalliki upłynęło już 7 lat, a w przypadku Bon Jovi jedyne 3... pełna zgoda. Przecież to FAKT. Skąd masz jednak pewność, że gdyby "THINFS" było pierwszym albumem Bon Jovi od czasów "The Circle" to tych wyświetleń byłoby również 16 mln w miesiąc? "BWC" ma przecież tylko 13 mln...

Zobacz sobie ile wyświetleń ma skansenowy "Dark Necesseties" Red Hotów... Piosenka w mocno Red Hotowym stylu. Tam nie było pompowania balonika. Była uczciwa 2-ka na Billboardzie. Zobacz też na wynik "The Adventures of Rain Dance Maggie" z kiepsko przyjętej płyty "I'm with You". Ja byłem w lekkim szoku... Czy dla "idącego z duchem czasu" Bon Jovi choć 1/3 tego wyniku jest osiągalna? Gdzie jest tożsamość Bon Jovi? Możemy tak sobie pisać w nieskończoność - Ty swoje, ja swoje... ;) Pod koniec dnia okazuje się jednak, że Bon Jovi ewentualny sukces albumu próbuje nadmuchać, kupić... Fakt, że promocja jest CH0LERNIE ważna ale po 33 latach kariery "jeden z największych zespołów świata" powinien mieć co najmniej STYL.

I naprawdę nie życzę temu zespołowi źle.

Co do nowego klipu. Wydaje mi się strasznie wymuszony. Pozbawiony energii. Najbardziej "denerwuje" mnie odłączony od gitary Phil X. Mogli mu dać akustyka skoro tak zgrabnie macha ręką nad humbami. Dla niego BJ to pewnie okazja żeby zarobić. Uśmiecha się... podryguje. Jest fajnie. Ale wygląda (odczucie stricte subiektywne) jakby w ogóle nie czuł tej muzyki. Ot, taki idealny statysta...

Szkoda, że Shajs...Sorry, Shanksa nie ma. Byłoby to uczciwsze ;)

Sama piosenka natomiast - z dotychczas wypuszczonych - najlepsza ;)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Teledysk nie powala, ale jest wyraźny przekaz - smutne białe kołnierzyki siedzące za biurkiem bojące się podjąć ryzyko i zrobić coś innego w życiu niż tylko pracować. Video trochę skojarzyło mi się z It's My life, zespół też prezentuje się dobrze, Jon macha witkami i robi dziwne pozy, jak to ma w zwyczaju. :D Sama piosenka dla mnie zyskała, na początku bardzo raziła ale wraz z dalszym odsłuchem przestałam zwracać uwagę na produkcję, dobry kawałek, zwrotki moze nie tyle, ale refren extra.

Jestem w szoku co do tych 10 teledysków, ciekawe czy każdy będzie z zespołem czy moze jakieś video lyrics, ewentualnie z samymi aktorami.

Pospieszyłam się trochę z tym Tidalem, założę jeszcze jedno konto i tamto komuś podaruję :D ;)

A co do tej jakości FULL HD koncertu, to pewnie trzeba mieć subskrypcję tego droższego pakietu aby oglądać to w takim wydaniu ?
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Ja tak samo, po początkowym ocenieniu KO na 0/10 biję się w pierś, i dzisiaj z pełną świadomością mogę przyznać jej 1/10 :D Melodia w refrenie cudo, produkcja dno :D
It's my life!
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Obejrzałam kilka razy i dają radę. Nie jest to rewelacja, ale fajny przekaz, zespół prezentuje się w formie, zgrani, weseli, w formie :ok:
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Tak więc poza This House Is Not For Sale, Knockout, Come On Up To Our House, i New Year's Day, zobaczymy jeszcze 6 teledysków. Oby były przynajmniej do The Devil's in the Temple, Scars On This Guitar, i Labor of Love. Nie pogniewałbym się, gdyby były też do Roller Coaster i God Bless This Mess. :D
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Edyta pisze:A jak tak sobie czytam relację damneda i myślę, że akurat jemu , który widział koncert NA ŻYWO można uwierzyć, że pisze szczerze i obiektywnie. I że z głosem Jona nie jest tak tragicznie, jak wielu pewnie by chciało ;) No ale cóż, niektórzy są niereformowalni i dla nich na zawsze wyrocznią pozostaną filmiki z yt :D
A kto che, by było tragicznie? Od lat jest źle i nawet na płytach to "nie brzmi", to zwykły fakt. i Adrian tak odnosząc się do Twojego późniejszego wpisu odnośnie porównań z ilością odtworzeń Mety i BJ - trochę w tym prawdy jest, bo to przepaść, nie było w tym agresji.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

A wiecie co mnie teraz najbardziej cieszy? Może i mamy sporo dysproporcji w patrzeniu na dzisiejsze BJ, być może część z nas za bardzo narzeka na wokal Jona, ale najważniejsze że znów machina ruszyła, znów forum odżyło i znów napierniczamy po 200 postów dziennie po prawie 3 latach przerwy. I oby tak jak najdłużej :D
It's my life!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

sobol_77 pisze:
Edyta pisze:A jak tak sobie czytam relację damneda i myślę, że akurat jemu , który widział koncert NA ŻYWO można uwierzyć, że pisze szczerze i obiektywnie. I że z głosem Jona nie jest tak tragicznie, jak wielu pewnie by chciało ;) No ale cóż, niektórzy są niereformowalni i dla nich na zawsze wyrocznią pozostaną filmiki z yt :D
A kto che, by było tragicznie? Od lat jest źle i nawet na płytach to "nie brzmi", to zwykły fakt. i Adrian tak odnosząc się do Twojego późniejszego wpisu odnośnie porównań z ilością odtworzeń Mety i BJ - trochę w tym prawdy jest, bo to przepaść, nie było w tym agresji.
4 mn - 16 to dla mnie żadna przepaść zważając na to co wspominałem. Myśle że wstydem jest to że łącząc wyświetlenia takich kapel jak : BJ + Red Hot CP + Goo Goo Dolls + Meta + Green Day itp otrzymamy max 10% tego co zwykła gwiazdka Selena Gomez może osiągnąć w tydzień.

Niestety po moim hurra optymiźmie odnośnie klipów naszła mnie refleksja. Na tidal jest napisane że dostaniemy 10x videos a nie 10 klipów. Może to również być przecież wywiad czy nagranie z koncertu. Dopóki Jon nie potwierdzi nagrywania kolejnych klipów tak będe to też traktował .
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Obejrzałem. Ujdzie. Ale piosenki nie lubię. Waka, waka Shakiry w refrenie mnie dobija. W ogóle co to za refren?(ok, druga część refrenu jest lepsza) Jak to śpiewać np. na koncercie?
Zabawne jest widzieć jak starsi panowie po 50 i 60tce śpiewają 'boom, boom, boom'. :)
Wiadomo że do wszystkiego idzie się przyzwyczaić, na weselu też śpiewamy 'Hej sokoły' i można to polubić nawet ale nie w tym rzecz... ;)
A pomysł z 10 teledyskami to chyba jakiś żart, a jak nie to jakiś skrajny idiotyzm...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

A przeniesienie premiery na 4.11 przynajmniej u nas oznacza zderzenie się z nowym T.Love! :)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
EVENo
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: EVENo »

madm pisze:A wiecie co mnie teraz najbardziej cieszy? Może i mamy sporo dysproporcji w patrzeniu na dzisiejsze BJ, być może część z nas za bardzo narzeka na wokal Jona, ale najważniejsze że znów machina ruszyła, znów forum odżyło i znów napierniczamy po 200 postów dziennie po prawie 3 latach przerwy. I oby tak jak najdłużej :D
Też jestem pozytywnie zaskoczony, bo już nieraz wspominałem, że forum nie umiera wyłącznie z winy formy zespołu, ale przede wszystkim dlatego, że wszystkie fora są odrzucane przez popularność mediów społecznościowych.
Adrian pisze:
EVENo pisze:Wstyd przyznać, ale Knockout jako piosenka zaczyna mi się podoba. Teledysk choć bez sensu, jest naprawdę dobrze zrobiony, tylko zespół w niektórych ujęciach wypada dosyć kiczowato.
Czy tylko ja oglądałem Fight Club? ;O
Już któraś osoba mi pisze, ze nie rozumie klipu xD

Koleś na xero jest główną postacią klipu. Koleś w czarnej kurtce to jego alter ego/podświadomość itp, która go popycha do zmiany swojego życia, które go przytłacza (monotonia, brak energii itp). I na końcu koleś wchodzi na linę która dla mnie jest metaforą kierunku dalszego życia, który jest nieznany, mało stabilny, mało bezpieczny, ale warto spróbować się utrzymać na tej drodze.

Klip prosty, ale dla mnie całkiem spoko zrealizowany. Nic specjalnego, ale przyjemnie się ogląda. I mnie nie denerwuje zespół, a wręcz całkiem energicznie Jon macha i boksuje ;)
No dobra, dla Ciebie to metafora, a dla mnie bez sensu. Symulacja 11 września w ostatniej scenie Fight Clubu też może być metaforą czegoś, ale równie dobrze może być kompletnym bezsensem wymyślonym po to, żeby jakoś zamknąć film :P
Telewizja kłamie, a Radio Epsilon
Awatar użytkownika
EVENo
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

prezes1 pisze: A pomysł z 10 teledyskami to chyba jakiś żart, a jak nie to jakiś skrajny idiotyzm...
I ja mam niezłe WTF gdy czytam wieści dotyczące promocji tej płyty, ale ostatnio artyści lubią szukać takich dziwnych sposobów dojścia do ludzi, jedne są lepsze, inne gorsze, ale skoro są nietypowe, to się o nich mówi. Z tego co słyszałem, ostatnia płyta U2 nagle pojawiła się na wszystkich ajfonach świata i nie dało się jej nawet usunąć :D
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Wywiadzik, chyba pierwszy gdzie cała trójka występuje :
http://abcnews.go.com/Entertainment/jon ... d=42719886
+
profesjonalne nagranie This House z 1 koncertu :
http://abcnews.go.com/GMA/video/bon-jov ... a-42794751
Obrazek
Awatar użytkownika
EVENo
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

prezes1 pisze:A przeniesienie premiery na 4.11 przynajmniej u nas oznacza zderzenie się z nowym T.Love! :)
Różnica polega na tym, że po T.Love sięgnę fizycznie i zapłacę, by po raz pierwszy od chyba dwóch lat odsłuchać album po raz pierwszy mając płytę w odtwarzaczu. Jestem fanatykiem i dla mnie każdy materiał Muńka to pewniak, a to, co mnie spotka 4 listopada spotka też Adriana - tyle, że z Bon Jovi :) Nie wykluczam, że nowe BJ spodoba mi się na tyle, że je sobie kupie, ale w najlepszym wypadku przesiedzi w folderze z Torrentami z jakieś 4 miesiące, zanim się zdecyduję.

Tak czy siak, kolejny samobój jeśli chodzi o zbieżność dat, bo This House po prostu nie ma u mnie szans w starciu z T.Love i jego odbiór nie będzie tak dobry. Zastanawiam się czy nie złamać reguły i nie wysłuchać tej płytki zaraz po wylewie wycieku, co by miała większe szanse na zapadnięcie mi w pamięci.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”