Superman Tonight clip
Moderator: Mod's Team
Chodziło mi raczej o ogólne wrażenie... energię... coś nieuchwytnego co ciężko opisać słowami. Nie oceniam teledysków (ani piosenek, wystąpień itp.) w tak analityczny sposób jak Ty to robiszAdrian pisze: Cytat:
Mnie ten fragment przypomina bardziej klip do Real Life chociaż nie potrafię precyzyjnie uzasadnić dlaczego.
- Białe tło
- Migający Jon
- Podobna fryzura Jona
- Stroje też ciemne
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
-
- It's My Life
-
- It's My Life
Bez przesady... teledysk do TD jest słaby... KTF jest akurat świetny i klimatyczny (jak wszystkie teledyski z KTF, no może poza In These Arms
)..., ale ogólnie rzecz ujmując to żadnego z teledysków BJ nie określiłbym mianem rewolucyjnego, a IML to typowy teledysk w schemacie grający zespół + historyjka... jedyne czym się wybija odnośnie poprzedników to efekty specjalne... ale ciężko, żeby ich nie było skoro od czasów TD (bo RL nie liczę) nastąpił gwałtowny rozwój w dziedzinie zastosowania technik komputerowych w filmografii
, mało tego nie widzę, żadnego nawiązania w kolejnych klipach BJ do "rewolucji" z IML 
A co do efektów to śmiem twierdzić (co zresztą widać), że były jak to w przypadku BJ bywa... "zapożyczone" z panującej wtedy "matrixomanii" - zwolnienia tempa i obroty kamery o 360 stopni...
A co do efektów to śmiem twierdzić (co zresztą widać), że były jak to w przypadku BJ bywa... "zapożyczone" z panującej wtedy "matrixomanii" - zwolnienia tempa i obroty kamery o 360 stopni...
Zespół Bon Jovi zawsze starał się iść z duchem czasu i nie inaczej jest w tym przypadku. Sam zwróciłeś uwagę na rozwój technik komputerowych.
Nie jestem absolwentem filmówki więc Ci tego profesjonalnie nie wyjaśnię ale dla mnie nie ma wątpliwości, że sposób filmowania poszczególnych scen a przede wszystkim montaż całego klipu był jak na tamte czasy na wysokim poziomie. Nie zapominaj też, że sceny kaskaderskie nie należą do łatwych, szybkich i tanich do filmowania.
Nie jestem absolwentem filmówki więc Ci tego profesjonalnie nie wyjaśnię ale dla mnie nie ma wątpliwości, że sposób filmowania poszczególnych scen a przede wszystkim montaż całego klipu był jak na tamte czasy na wysokim poziomie. Nie zapominaj też, że sceny kaskaderskie nie należą do łatwych, szybkich i tanich do filmowania.
-
- It's My Life
Owszem teledysk to TD nie jest jakiś wyszukany .. ale za to KTF jest idealny
efekty specjalne IML nie czynią go wiele lepszym od TD .. powiem więcej Naturalny teledysk bez żadnych jak to ująłeś "matrixomanii" jest o wiele lepiej odbierany niż z matrixomanią jak to usiłowali zrobić bon jovi ... patrząc obiektywnie na tamte czasy (mówię tu o czsie kiedy wydano IML) 10 lat temu ludzie cenili sobie takie efekty ponieważ było to dla nich coś nowego , pomijając Gwiezdne Wojny
efekty specjalne IML nie czynią go wiele lepszym od TD .. powiem więcej Naturalny teledysk bez żadnych jak to ująłeś "matrixomanii" jest o wiele lepiej odbierany niż z matrixomanią jak to usiłowali zrobić bon jovi ... patrząc obiektywnie na tamte czasy (mówię tu o czsie kiedy wydano IML) 10 lat temu ludzie cenili sobie takie efekty ponieważ było to dla nich coś nowego , pomijając Gwiezdne Wojny
OK, ale dziwne, że (o ile pamiętam) rewolucyjny teledysk do IML nie został nigdy pod tym względem wyróżniony jakąkolwiek nagrodą, nie przypominam też sobie, żeby znalazł się w jakimkolwiek znaczącym zestawieniu czy podsumowaniu... wyłożyć kasę na efekty każdy głupi potrafi tylko co z tego jeżeli nic wartościowego z tego nie wynika? I nadal czekam na konkrety - co z tej rewolucji wynikło, jak IML wpłynęło na teledyski innych wykonawców... bo o ile dobrze rozumiem pojęcie rewolucji to powinna w wyniku powstania IML nastąpić jakaś wielka, gwałtowna zmiana...JoFree pisze:Zespół Bon Jovi zawsze starał się iść z duchem czasu i nie inaczej jest w tym przypadku. Sam zwróciłeś uwagę na rozwój technik komputerowych.
A tak serio to po raz kolejny pewne osoby próbują przypisać Panom z BJ zasługi NA WYROST, rzucają jakieś dziwne puste hasła... ludzie opanujcie się
-
- It's My Life
-
- It's My Life
Przecież nie chodzi o to, żeby cały świat zmieniać ale zgodzicie się chyba że twórczość Bon Jovi (nie tylko pod względem muzyki) dzieli się na PRZED i PO IMLife. Jest wielu artystów, którzy wykorzystują efekty komputerowe i korzystają z innych zdobyczy techniki ale są też tacy, którzy twierdzą, że szkoda zachodu albo po prostu ich nie stać na to żeby zapłacić 6-cyfrową sumę za zrobienie takiego teledysku.