kondzik pisze:Jarek pisze:What Do You Got? Slucham od wczoraj i mam nieodparte wrazenie ze mamy kolejna ballade-killera w dorobku Bon Jovi :))distarcza pozytywnych emocji,maluje usmiech na twarzy,zaprasza do tanca,.Az sie chce byc lepszym czlowiekiem!Mysle ze w zamysle o to chodzilo i udalo sie jak cholera :-)) pozdrawiam cieplo wszystkich fanow zespolu!
Odtworzylem kilku bliskim znajomym,nie zainteresowanym blizej zespolem(jesli jeszcze sa tacy) i stwierdzili od kopa ze jest to temat na duzy hicior :-))
BTW-juz zaczynam sie zastanawiac jak moze wygladac clip do tego utworu.Koncepcji moze byc wiele.Macie jakies pomysly?
O ile zawsze staram sie pozytywnie podchodzic do nowych kawałków i moze troche na sile szukac czegos na plus to teledysk obawiam sie "super miernoty" jak w superman czy when we where

A szkoda bo kiedys teledyski byly chociaz przyzwoite.
co bylo dawniej przyzwoitszego w teledyskach BJ? ze pasowaly do danych etapow kariery zespolu?
w 80`s Wayne Isham ktory byl na topie,90`s to czas Martty Callner,nie powiem tez milo wspominam,ale mamy 2010 rok i muzyke BJ na miare tych lat,wiec jasne ze i klipy sa inne,bo rezyserzy videoclipow sa inni na topie.
Piszecie o odgrzewanych kotletach a sami sie ich domagacie na sile!!!
Gdyby grali wciaz tamto,dokladnie tamto,nagrywali te same videos(bo wciaz graja swoje)to nie trudno przewidziec w ktorym miejscu swojej drogi znajdowaliby sie dzisiaj.Mysle ze nie powstaloby tyle swietnych i zroznicowanych plyt,piosenek.Kazda nastepna plyta zespolu to szukanie czegos nowego,pozostajac przy swoim schemacie z poczatkow.
Macie niektorzy racje ze szukanie inspiracji w Nashville przy okazji popelnienia plyty Lost Highway odbila sie na tym co teraz robia.Z tym jednak ze odbila sie pozytywnie,poszerzyla ich horyzonty,ewaluwala i teraz mamy inne/to samo Bon Jovi dojrzale a nie zaszufladkowane w Wanted Dead Or Alive na cale zycie dla swoich najambitniejszych fanow.
Intuicja jakos nie zawiodla do tej pory Jona i poprzez zaufanie jakim sie darza przy nowych projektach jest kluczem do ich sukcesu i dlugowiecznosci.
Mysle ze kolejny klip bedzie rowniez z jakims przeslaniem,wstawkami dokumentalnymi.cos na temat sytuacji jaka panuje obecnie na swiecie.
Taka droga zdecydowal zespol kroczyc po pasmach swoich niekonczacych sie sukcesow.Maja do tego prawo,juz nie musza niczego i nikomu udowadniac(zwlaszcza niektorym z Was) co to jest Bon Jovi.Chec pomocy innym,poprzez muzyke,zaangazowanie w polityke,pomoc finansowa jest kolejnym swiadectwem na to jaka Ikona naszych czasow jest Bon Jovi.
Nie cieszy Was ze ich utwory lsnia jak diamenty na listach przebojow wsrod tylu nowych,pojawiajacych sie i zaraz znikajacych gwiazd.gwiazdek?
Czego tak naprawde wymagacie od nich,wiecie co chociaz chcecie oprocz biadolenia?
Nie zdajecie sobie widocznie sprawy jakie przykre jest przebywajac na tym forum,czytac takie zniewagi na ich temat.
To ja mam sie bac pisac na forum o tym zespole ze ich lubie,fan od poczatku z Bon Jovi po dzis dzien?Mam sie bac co napisac,bo zostane ostro skrytykowany?Mam wrazenie ze to ja Was obrazam piszac w samych superlatywach i komentujac pozytywnie poczynania zespolu.Tez moze jestem gospodynia domowa,bo mi sie podoba piosenka?To tak powinno byc?To ja w takim razie wysiadam i placzu nie bedzie.
Wiem doskonale w czym cala zlosc sin666 i rozumiem go doskonale,a przynajmniej zaczynam.
Oczywiste bedzie gdy napisze ze Wanted cenie bardziej od What Do You Got?To jest oczywiste bo i sam zespol bardziej ceni,ale po co doszukiwac sie w tym patologii i konca zespolu?
Moze zmiencie troszke nastawienie do calej sprawy,do siebie samych i przestancie sie skupiac na odszukiwaniu zlosliwosci w tekstach pisanych przez innych i cytowac je.Przy braku szacunku do siebie samych jak tu wymagac go wobec innych.
Na temat utworu This Is Our House,napisaliscie identycznie podobnie z wysmiewcza krytyka co o What Do you got? Nie widzicie roznicy w obu piosenkach?czy nie lubicie bo tak lepiej i latwiej?
Nie pisze tego o wszystkich ale sami wiecie kto powinien sie z tym zidentyfikowac.
Ten kolejny przydlugi(ostatni) tekst pelen banalow dedykuje Sobol_77