Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
- Bon Jovi
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Cała twórczość
Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Phil X. dał rade. Gitarki fajne klinatyczne. THINFS I K fajne dwa utwory zapowiadające dobry album Bon Jovi. Marudzicie. Utwory na albumach Bon Jovi zawsze opowiadały jakąś historie. Poczekajcie na album. Utwory teraz wyrwane z płyty inaczej odbieracie a inaczej jak włoży się płyte do odwarzacza.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
- tribe94
- Keep The Faith
- Ulubiona płyta: Keep The Faith
Widać, że chłopaki nie przestają walczyć o nowe rzesze fanów dwojąc się i trojąc, aby utwór był świeży, "na czasie" i przebojowy. Szkoda, że nie słychać w tym serca. Ciekawie chłopakom pomaga Shanks, usztuczniając coraz bardziej te ich rockery.
"Everybody's got their cross to bear these days..."
Nie znam żadnej Renaty, ale Marta, owszem, jest ładnaTomker pisze:ojtaam, po prostu nie lubisz discoBrand New EVENo pisze:Klon We Don't Run, tylko jeszcze więcej auto-tune'a. Ale fajny tekst, Jon w refrenie przyznaje, że ŁeeenaaaKnaaaanaaaaa, ponieważ MaaaaThyThyRaaaaaNnnnnnnłłłłłłł. Melodia wymyślona przez znudzonego sześciolatka, czyli wszystko w normie, tyle, że do tego czasu takie gnioty tylko zapychały album, a nie były #promosinglem.
To by było na tyle jeśli chodzi o moje wielkie oczekiwanie na nowy album. Właśnie umarło, wracam do Green Daya. Albo nawet Nickelbacka.A tekst rzeczywiście bardzo fajny:
"here comes Renataaa, Marta jest łaadnaaa
turning your left side I'm going down"
z tymi boysbandowymi chórkami, mega klimacik!
A tak bardziej serio ciekaw jestem opinii ludzi nie będących fanami BJ, ale słuchających muzyki disco. Czy to do nich trafia? Jest w ich stylu?
Co do disco, to przecież już na poprzedniej płycie był cover Swedish House Mafia, ale gdy tylko odważyłeś się to zauważyć na szerszym forum, to "truł fani Bon Dżowi" od razu skoczyli Ci do gardła #nobojaktomożliweżebondżowigratechno #przecieżtojestprawdziwyhardrock
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
W zapowiedziach (po snippecie) ocenialiście ją coś ala Ricky Martin z 7800* Fahrenheit. Teraz przywodzi wam na myśl One Republic czy Imagine Dragons.
Hmm,,, pomijając zaj*cie dużą rozbieżność, to ja OR i IDragons uwielbiam. ;D Zresztą każdy z was słyszy co innego. What's wrong with you people??
Hmm,,, pomijając zaj*cie dużą rozbieżność, to ja OR i IDragons uwielbiam. ;D Zresztą każdy z was słyszy co innego. What's wrong with you people??
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Rihanna ostatnio też nie brzmi jak Rihanna. Po tym auto-tunie i szumie w ścianie dźwięków ciężko cokolwiek wyłapać. Na pewno nie brzmi to jak Bon Jovi w którymkolwiek momencie ich istnienia. Głos Jona jak nie Jona.Adrian pisze:W zapowiedziach (po snippecie) ocenialiście ją coś ala Ricky Martin z 7800* Fahrenheit. Teraz przywodzi wam na myśl One Republic czy Imagine Dragons.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Nie należę do tych, którzy krytykują wszystko co nowe, ale też nie podniecam się wszystkim czego nowego nie nagrałby Jon Bon Jovi czy Richie Sambora, tylko dlatego że to oni. Staram się zachować zdrowy rozsądek i nie popadać w zaślepienie.
"Knockout" niestety nie jest tym czego oczekuję, ale biadolić (przynajmniej na razie) nie zamierzam. Poczekam na cały krążek, bo nawet na albumie "These Days" jest utwór, za którym nie przepadam.
Wypuszczenie dwóch singli przed premierą albumu wydaje się logicznym, strategicznym ruchem. Pierwszy singiel ma "zadowolić" tych którzy czekają od dawna na album. Drugi singiel przyciągnąć nowych, tych którzy jeszcze Bon Jovi nie znają.
Najciekawsze pytanie jakie nasuwa mi się na myśl, to który z singli poradzi sobie lepiej...
"Knockout" niestety nie jest tym czego oczekuję, ale biadolić (przynajmniej na razie) nie zamierzam. Poczekam na cały krążek, bo nawet na albumie "These Days" jest utwór, za którym nie przepadam.
Wypuszczenie dwóch singli przed premierą albumu wydaje się logicznym, strategicznym ruchem. Pierwszy singiel ma "zadowolić" tych którzy czekają od dawna na album. Drugi singiel przyciągnąć nowych, tych którzy jeszcze Bon Jovi nie znają.
Najciekawsze pytanie jakie nasuwa mi się na myśl, to który z singli poradzi sobie lepiej...
haha, no rzeczywiście chyba truł fani nie dopuszczają nawet mikrometra luzu w ocenie piosenek BJ 
P.S.
Tyle było mówienia, że BB to była płyta z utworami na złość zrobiona wytwórni, że na THINFS dopiero dostaniemy Bon Jovi: "The band you loved, the band you love!", a póki co perełki z BB biją na głowę flagowe utwory z THINFS...
P.S.
hmm... nie wiem czy dobrze pamiętam Filip, ale chyba Something For The Pain? Masz nadzieję, że K.O. to takie Sth 4 the pain albumu THINFS?Damned pisze:
"Knockout" niestety nie jest tym czego oczekuję, ale (...) Poczekam na cały krążek, bo nawet na albumie "These Days" jest utwór, za którym nie przepadam.
Tyle było mówienia, że BB to była płyta z utworami na złość zrobiona wytwórni, że na THINFS dopiero dostaniemy Bon Jovi: "The band you loved, the band you love!", a póki co perełki z BB biją na głowę flagowe utwory z THINFS...
Ostatnio zmieniony 8 września 2016, o 19:06 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 2 razy.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Nie no, z tym Maritnem i 7800 to chyba były żarty, bo oczywiście tak to absolutnie nie brzmi. Serio to jest mix We Don't Run z Take Back The Night, głośny bit perkusji, wiele oo łoo i to nieszczęsny boom boom boom, przed refrenem. O ile refren jest względny to zwrotki są jakby urwane. Co do głosu Jona to myślałam, ze to wina słabej wersji, ale jeśli jest to faktyczny singiel to...Śpiewa to robot-Jon :/ Imagine Dragons mi to nie przypomina, chyba, ze rytm - power pop. One Republic, moze jakby się uparł. A solo jest słabsze niż w BWC. W każdym razie, na pewno ci się spodoba.Adrian pisze:W zapowiedziach (po snippecie) ocenialiście ją coś ala Ricky Martin z 7800* Fahrenheit. Teraz przywodzi wam na myśl One Republic czy Imagine Dragons.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Zgadza się. Nie przepadam za "Something for the Pain", choć przy najnowszym singlu to istne arcydzieło. Chciałbym aby "Knockout" okazał się tylko eksperymentem. Jeżeli na albumie jest więcej takich utworów, to będę poważnie zawiedziony.Tomker pisze:hmm... nie wiem czy dobrze pamiętam Filip, ale chyba Something For The Pain? Masz nadzieję, że K.O. to takie Sth 4 the pain albumu THINFS?Damned pisze:
"Knockout" niestety nie jest tym czego oczekuję, ale (...) Poczekam na cały krążek, bo nawet na albumie "These Days" jest utwór, za którym nie przepadam.
Dopiero jak przesłuchałem najnowszy singiel OneRepublic "Kids", to wiem skąd Wam się wzięło to porównanie. Z tą różnicą, że OR i Coldplay wciąż mają fajne melodie do radia, a wokal, choć wysoki i skupiający się na "Oooo-oooo, Uuuuu-uuuu", brzmi naturalnie. W Knockout głos Jona został trzykrotnie gorzej nagrany niż w I'm With You, a już tam w refrenie była tragedia.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ha ha pojechałaś kawałek po czym mówisz że mi się spodobamonjovi pisze:Nie no, z tym Maritnem i 7800 to chyba były żarty, bo oczywiście tak to absolutnie nie brzmi. Serio to jest mix We Don't Run z Take Back The Night, głośny bit perkusji, wiele oo łoo i to nieszczęsny boom boom boom, przed refrenem. O ile refren jest względny to zwrotki są jakby urwane. Co do głosu Jona to myślałam, ze to wina słabej wersji, ale jeśli jest to faktyczny singiel to...Śpiewa to robot-Jon :/ Imagine Dragons mi to nie przypomina, chyba, ze rytm - power pop. One Republic, moze jakby się uparł. A solo jest słabsze niż w BWC. W każdym razie, na pewno ci się spodoba.Adrian pisze:W zapowiedziach (po snippecie) ocenialiście ją coś ala Ricky Martin z 7800* Fahrenheit. Teraz przywodzi wam na myśl One Republic czy Imagine Dragons.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- madm
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ
Po przesłuchaniu fragmentu "Knockout" THINFS wydaje się być arcydziełem. Jeśli pozostałe kawałki będą na poziomie tego "czegoś" szykuje się 2 album BJ któremu dam ocenę 0/10.
Nie wiem gdzie wy tu widzicie te zespoły, ja tu widzę taką złą wersję zespołu Enej. Złą, bo ogólnie piosenki tego zespołu da się słuchać. Tego koszmaru mam nadzieję, że w radiu nie spotkam
Nie wiem gdzie wy tu widzicie te zespoły, ja tu widzę taką złą wersję zespołu Enej. Złą, bo ogólnie piosenki tego zespołu da się słuchać. Tego koszmaru mam nadzieję, że w radiu nie spotkam
It's my life!
czy tylko mi sie zdaje, czy te bębny brzmią identycznie jak na poprzednich albumach. od circla wzwyż
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Refren jest plusem. W sumie BJ maja dar do refrenów wpadających w ucho, ale moje ucho. Tak długo slucham Bj ze pewnie jakby Jon bekał to by mi to wpadło w ucho. Czytając Wasze posty dochodzę do wniosku ze ten cały producent john shanks jest temu winien w jakims stopniu. Od kiedy On współpracuje z BJ? Jakie "mega" hity z nimi nagrał?
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
W którym niby miejscu to jest Ricky Martin? Ktoś, kto to napisał, nie ma pojęcia co nagrywa Ricky MartinAdrian pisze:W zapowiedziach (po snippecie) ocenialiście ją coś ala Ricky Martin z 7800* Fahrenheit. Teraz przywodzi wam na myśl One Republic czy Imagine Dragons.
"Knockout" to jest dla mnie ewidentnie muzyczna stylówa Coldplay/Imagine Dragons. Nie na to czekałem, nie jest to mój klimat, ale nie jest to aż tak złe jak tu niektórzy mówią
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007