Richie Sambora Cover Contest

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Swietny pomysl Kuba !! Slodkie, szczere i naprawde piekne wykonanie !! Prywatnie- bardzo mi sie podoba! :))
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Kuba, super wykonanie, bardzo wzruszające :) a moment jak zgubiłeś kostkę - prawie jak zawieszka Richiego przy The Answer w Berlinie... :D
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

szczerze - ja się popłakałam (na serio!!! a byłam w pracy!!!), a głos Twojej Towarzyszki jest przecudny!!! posłucham jeszcze... Mała - przesłodka i przeurocza!!! Ogólnie przepięknie!!! Wybrałabym chyba Was do tej zwycięskiej gitary...

A mój 3-latek tylko "Bikoz łiken" i "bikoz łiken" (w takiej wersji językowej) :P
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Bardzo pozytywnie Kuba! :))

Im więcej oglądam tych filmików, tym bardziej rozumiem dlaczego Sambora wziął sobie wolne ;)
Skończy się to tak, że nie odda jednej gitary, tylko przynajmniej kilkanaście, jak przed koncertem w MSG 2008.
Dla przypomnienia, fragment tamtej akcji z filmu When We Were Beautiful:
https://www.youtube.com/watch?v=HJoOFcY9R8Y#t=9m28s (czas 9:28)
rosie1996
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: rosie1996 »

Hej w związku z tym że to temat związany z tym konkursem to ja mam pytanie techniczne jeśli się bierze udział w konkursie to można w tekście dodać coś od siebie? Na przykład drugi refren? Albo zmienić jedno słowo w linijce by się lżej śpiewało lub ładniej brzmiało?? Bardzo mi zależy na ultraszybkiej odpowiedzi! Czy takie coś jest dozwolone... czy przez coś takiego nie jest się zdyskwalifikowanym... Proszę pomóżcie...
Where are u now? Only in my dreams...
Rosie
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Hej w związku z tym że to temat związany z tym konkursem to ja mam pytanie techniczne jeśli się bierze udział w konkursie to można w tekście dodać coś od siebie? Na przykład drugi refren? Albo zmienić jedno słowo w linijce by się lżej śpiewało lub ładniej brzmiało?? Bardzo mi zależy na ultraszybkiej odpowiedzi! Czy takie coś jest dozwolone... czy przez coś takiego nie jest się zdyskwalifikowanym... Proszę pomóżcie...

Richie wyśle zabójce do Ciebie jak coś zmienisz.

Zmieniaj co chcesz :p
rosie1996
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: rosie1996 »

bartekbb23 pisze:

Richie wyśle zabójce do Ciebie jak coś zmienisz.

Zmieniaj co chcesz :p
hahah uśmiałam się prawie z krzesła spadłam ;p a tak na serio... wiem, że Richie mówił, że wszystkie chwyty dozwolone no weźcie pomóżcie ...

Dziś to nagrywam i ślepa jestem z wrażenia xD, nie zauważyłam xDDDDDDDD Dzięki za odpowiedź
Where are u now? Only in my dreams...
Rosie
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Możesz przearanżować jak tylko chcesz :) Trzymam kciuki :)

"Richie has some exciting news for you – he’s hosting a cover contest of his song “Every Road Leads Home To You” and wants to hear your version of the song – you can play it on any instrument, sing it a’cappella, beatbox to it, or whatever you choose! To get more information, check out the video below:
http://richiesambora.com/2013/03/presen ... contest-2/
Richie’s favorite cover version will be receiving a ESP LTD SA-2 Richie Sambora Signature Electric Guitar, personally autographed to you. To submit your cover video, post it as a video response to the contest announcement video by Friday, April 19th. Winner will be announced that Monday, April 22nd. Get creative!
This contest is open to all fans, both in the USA and Internationally"

[ Dodano: 2013-04-17, 12:46 ]
doszedł całkiem niezły cover. Wokalnie i instrumentalnie całkiem dobry, niestety niczym nie zaskakuje:
https://www.youtube.com/watch?v=5TTlunAXTZY

gorszy warsztatowo, ale ciekawszy wydaje mi się:
https://www.youtube.com/watch?v=Ggb_mnzpkC0

wciąż czekam na dobry kobiecy cover, poniższy jest całkiem dobry w kategorii "fun" :D
https://www.youtube.com/watch?v=vl06H4VWKwc
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

mam pytanko, Richie napisał że wyłoni zwycięzce 20 kwietnia, i czy jakbym nagrał cover i wrzucił go nawet 19 to nie byłoby to za późno?

chciałem zabrać się za to z tatą wcześniej, ale ja miałem dużo nauki, tata pracy, i jakoś nie daliśmy rady, a jest możliwość że w piątek byśmy to nagrali, i tak nie wygramy :D ale jeśli tak to nauczyłbym się grać na gitarze :D , żeby chociaż w 1/10000 zagrać solówkę z Wanteda tak dobrze jak Richie :D

wiem, wiem, takie tam marzenia piętnastolatka :D
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
usunięty użytkownik 4858

powyżej wrzuciłem cały tekst i link, ale mogę wyszczególnić:

"post it as a video response to the contest announcement video by Friday, April 19th"
Awatar użytkownika
Yossarian
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yossarian »

pamiętaj o różnicy czasu
Why so serious?
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

Tomker pisze:powyżej wrzuciłem cały tekst i link, ale mogę wyszczególnić:

"post it as a video response to the contest announcement video by Friday, April 19th"
dzięki Tomker ;) , nie zauważyłem tego :D
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Kuba80BJ »

Ricky Skywalker pisze:Kuba, super wykonanie, bardzo wzruszające :) a moment jak zgubiłeś kostkę - prawie jak zawieszka Richiego przy The Answer w Berlinie... :D
haha dobre :) Może tego za dobrze na filmie nie widać ale tak naprawdę to Natala niechcący mnie lekko puknęła swoją gitarą w rękę i kostka mi się wyślizgnęła :) I całe szczęście bo wyszło ciekawiej przez to :)

Dzięki jeszcze raz wszystkim za miłe słowa. Jesteśmy na prawdę wzruszeni tak pozytywną reakcją ludzi na ten filmik.
Awatar użytkownika
Mona Tozzi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Mona Tozzi »

Jutro ogłoszenie wyników :))
Mam nadzieję, że Rysiek osobiście ogląda nadesłane covery. Kuba, trzymam kciuki! A może i dla Rockstara trafi się gitara :) (ale się zrymowało, normalnie zacznę pisać piosenki ;) )
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
usunięty użytkownik 4858

Mona Tozzi pisze:Jutro ogłoszenie wyników :))
Mam nadzieję, że Rysiek osobiście ogląda nadesłane covery. Kuba, trzymam kciuki! A może i dla Rockstara trafi się gitara :) (ale się zrymowało, normalnie zacznę pisać piosenki ;) )
Jak Rockstar nie zostanie chociaż wyróżniony w jakiś fajny sposób to ja wysiadam... Wiem, że z wokalem sobie totalnie nie poradził ;) ale instrumentalnie nie znalazłem nic lepszego...

U Kuby oczywiście zapunktują zjawiskowe Kobiety :) No i trick z kostką sympatyczny, wskazujący na grę bez spiny, na luzie :D
Szkoda, że nikt więcej od nas nic nie stworzył... A tyle było ciekawych zapowiedzi...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”