5.07.2013 - Hyde Park

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Collie
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Collie »

Miracle-BJ pisze:Ludzie rozmawiają o czymś takim?! Czy ktoś wie coś??? O co chodzi???

... I've heard that Jon was angry at Phil X during the concert in Hyde Park. Is it true?

Read on another site a post by someone who was there, so take it as true or not. Post said they started BTBMB, Phil dropped his pick, got one of Jon's famous stink eyes and then Jon said (apparently loud enough for people to hear) "pull it together." Poster also said Phil had a weird look on his face, like he wasn't expecting that. Again, people see things differently so someone else at the show might have not thought it was a big deal.
Heard the same thing about Phil and at some point he said something to David. I didn't hear specifically the pick story. People who were there are also posting about Jon's mood. Saying either he was acting weird or he was in a bad mood. ...
Przesadzają, Phil chyba zamiast BTBMB zaczął grać inną piosenkę i Jon 'przywołał' go do porządku: http://www.youtube.com/watch?v=mSaVhHXEk2c

Tweet od Phila na ten temat:
Phil X ‏@TheRealPhilX 51 min
I've been reading some tweets regarding the BTBMB video from Hyde Park. people gotta lay off JBJ. i was completely at fault.
In a world that gives you nothing, we need something to believe in
https://www.instagram.com/qeeriefire/
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

Jestem już w domu. Te kilka dni w Londynie były fantastyczne, a sam koncert wspaniały. Dzień wcześniej wpisaliśmy się na listę i kolejnego dnia od 8.00 siedzielismy w HP. Początkowa organizacja była straszna. Spóźniali się z ustawianiem w kolejce, wydawaniem biletów itp. Spędzili ludzi do " klatek " ( barierek prowadzących do namiotu BSJBJ ) w pełnym słońcu w samo południe i pozostawili do siedzenia na conajmniej godzinę, potem po odbiorze biletów, do kolejnych ciasnych klatek do czekania na wejście. Bylismy pewni, że będzie tak samo jak w 2011 na Hard Rock Calling i będzie poprostu scena, a DC i GC będa oddzilone barierką.Po wejściu okazało sie ze jednak jest wybieg co bardzo nas ucieszyło. Na szczęście ludzie stosują się do zakazu biegania, a że mieliśmy numerki 16 - 21 to dopadliśmy barierkę i pierwszy rząd :) Scena była przepiękna, w drzewach, liściach, w trakcie koncertu była podświetlana w taki sposób, że dawała efekt lasu 3D :P Było przeraźliwie gorąco, ale na szczęście ochroniarze roznosili wodę. Później wychodziły supporty, gdzie każdy kolejny był gorszy. Wreszcie wyszli BJ. Od RAOTW wszystkie ręce były w górze, ktoś nawet machał dmuchaną palmą. Podczas Crasha ludzie rzucali ogromna ilośc konfetti, wszędzie dosłownie błyszczało, widok rozesmianych fanów i zespołu jest super. Pomimo standarodowego środka, ludzie się bawili i zespół dawał z siebie wszytsko.Kiedy zaczęły się pierwsze dźwięki DC, rozległ się wrzask tego nie skończonego tłumu ( nie wiem ile było ludzi, nie znalazłam takije informacji, ale to był ocean głów ) Piękne było Love's the only rule - moja mama marzyła by to usłyszeć live :) To było cudowne, żadne nagranie czy filmik nie oddaje tego jak ta piosenka brzmi na żywo, poprostu przepięknie. These Days - jak zwykle, wspaniałe. Kiedy już schodzili, ukłonili się, reszta już prawie doszła do wyjscia, Jon złapał gitarę, dał znak, i wszyscy szybko wrócili do swioich instrumentów. i zagrali BOB. Po tym, Tico dosłownie wyniósł Jona ze sceny, on chyba jeszcze chciał zostać :)Grali świetnie, wszyscy dają radę, Tico wali w bębny z niezwykłą siłą, David szaleje przy klawiszach, X jest świetny, a Jon daje z siebie wszystko, głos ma REWELACYJNY, wiec nie piszcie że skrzeczy, wije się, nie daje rady i jest beznadziejny, po obejrzeniu filmików na YT, które nie oddają rzeczywistości, bo byłam, widziałam i słyszałam i wszyscy z którymi rozmawiałam mówią to samo - śpiewa świetnie. Nie sądzę, żeby ktokolwiek z nas dał rade skakać, śpiewać przez 3h ciężkie, męczące piosenki. Koncert był super.

Jesli chodzi o tą sprawę z Philem, to oni zaczęli spiewać BTBMB, a Phil zaczął grać LH i nawet słychac " hey, hey " w jednym momencie. Jon podbiegł do niego i pokazał na set listę i coś krzykną, zeby jakos go naprostować, potem wszytsko było OK

Nie, Bobby nie grał solówki DC. Grał Phil i była genialna.

Aha, jeszcze jedno: gwiazdą wieczoru był ochroniarz, który stał przede mną. Bawił się lepiej niż nie jeden fan i wyśpiewywał każda piosenkę :)

Tu macie mój kanał na YT gdzie sa filmiki http://www.youtube.com/user/Atakama97/videos

Coż, z niecierpliwością czekam na kolejną płytę, trasę i koncerty :)
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
Awatar użytkownika
Martaaa
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martaaa »

Kama97, przez chwilę poczułam się, jakbym tam była ;]
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Jakby jeszcze ktoś nie widział :D

Jon "opieprza" Phila - Born To Be My Baby
http://www.youtube.com/watch?v=mSaVhHXEk2c

Jon przewrócił mikrofon - Raise Your Hands
http://www.youtube.com/watch?v=InFFHDuz ... r_embedded
BJ - It's my life - Always !
Karcia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Karcia »

Zgadzam się z Martaaa, Kama97 fantastyczna relacja, aż by się chciało stać w tym morzu głów. Obejrzałam "Dry County" i przyznaję, bardzo dobre wykonanie. A Phil faktycznie sobie radzi (wg mnie), to jest bardzo przyjemny człowiek! I to wczucie podczas solówki, aż bezwiednie zaczęłam machać głową, gdy sam to robił :D A gdy tak byłam wpatrzona i myślę: fajnie wymiata, nagle w kadrze pojawił się Bobby. To sie dopiero nazywa mieć rockowy pazur.
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

Kama, zazdroszczę!

A Jon fajnie się wkurzył. Coś w rodzaju: oj, po koncercie pręgierz... Mieć takiego szefa.... Biedny Phil :lol:
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

mst pisze:A Jon fajnie się wkurzył. Mieć takiego szefa.... Biedny Phil
Ludzie... A Wam nie zależałoby, żeby na takim koncercie wypaść jak najlepiej? W ogóle na każdym? Ktoś już wspomniał - to jest marka, nie ma miejsca na byle błędy i wpadki. Jest szefem, to się wkurzył. Normalna sprawa :)
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

Oczywiście. Napisałem to pół żartem pół serio. To zrozumiałe, poza tym - znamy Jasia.
Karcia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Karcia »

A mnie się podoba jak Jachu ustawia do pionu. Dzięki temu BJ to solidna "firma". I szanuję go również za poczucie odpowiedzialności za każdy element występu.
KondZik

Post autor: KondZik »

Phil X @TheRealPhilX 18godz.

I've been reading some tweets regarding the BTBMB video from Hyde Park. people gotta lay off JBJ. i was completely at fault.
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
Awatar użytkownika
karola559
It's My Life
It's My Life

Post autor: karola559 »

Kama zazdroszczę piekielnie! :D

Jasiek jest perfekcjonistą więc co tu dużo gadać. Sama bym się wkurzyła jakby mi ktoś takie coś wywinął mając przed sobą setlistę! Nie chciałabym być na miejscu Iksa...ciekawe jak sobie porozmawiali po koncercie ;P
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Kama97, dzięx za fajną, relację i filmiki! :)
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Collie pisze:
Miracle-BJ pisze:Ludzie rozmawiają o czymś takim?! Czy ktoś wie coś??? O co chodzi???

... I've heard that Jon was angry at Phil X during the concert in Hyde Park. Is it true?

Read on another site a post by someone who was there, so take it as true or not. Post said they started BTBMB, Phil dropped his pick, got one of Jon's famous stink eyes and then Jon said (apparently loud enough for people to hear) "pull it together." Poster also said Phil had a weird look on his face, like he wasn't expecting that. Again, people see things differently so someone else at the show might have not thought it was a big deal.
Heard the same thing about Phil and at some point he said something to David. I didn't hear specifically the pick story. People who were there are also posting about Jon's mood. Saying either he was acting weird or he was in a bad mood. ...
Przesadzają, Phil chyba zamiast BTBMB zaczął grać inną piosenkę i Jon 'przywołał' go do porządku: http://www.youtube.com/watch?v=mSaVhHXEk2c

ŻENADA! Jon sie coraz bardziej pogrąża. Ile razy mu sie zdarzyło pomylić na koncercie????? i jakoś obracał to w żart. Zreszta sam w wywiadach gadał, że to własnie on sie najczęściej myli. I gdzie tu ten jego pierdo%$%#$ perfekcjonizm??!!
Zjeb%# Phila za pomyłke przy wszystkich - pierd%^$ gwazdor. Żygać mi sie chce jak na niego patrze..
Nic bym nie mówił gdyby to on był taki idealny ale wokalista w tym momencie z niego mierny więc niech najpierw spojrzy na siebie.
Z mojego idolaa stał się osobą, której nie potrafię znieść...
Jeszcze raz powtórze - ŻENADA!
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

studentmibm pisze:
Collie pisze:

ŻENADA! Jon sie coraz bardziej pogrąża. Ile razy mu sie zdarzyło pomylić na koncercie????? i jakoś obracał to w żart. Zreszta sam w wywiadach gadał, że to własnie on sie najczęściej myli. I gdzie tu ten jego pierdo%$%#$ perfekcjonizm??!!
Zjeb%# Phila za pomyłke przy wszystkich - pierd%^$ gwazdor. Żygać mi sie chce jak na niego patrze..
Nic bym nie mówił gdyby to on był taki idealny ale wokalista w tym momencie z niego mierny więc niech najpierw spojrzy na siebie.
Z mojego idolaa stał się osobą, której nie potrafię znieść...
Jeszcze raz powtórze - ŻENADA!
weź wyjdź...
tylko że koncert to w 70% gitara w tym nie może być takiego typu pomyłek, a jak Jon się pomyli to zawsze mimo wszystko lepiej to wyjdzie
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
ODPOWIEDZ

Wróć do „Because We Can Tour 2013”