Numer 1 po 14-tu latach!

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Jason
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Jason »

Ja sie ciesze bardzo że zajęli 1 miejsce i nie ważne czy za country czy rock, najważniejsze ze to oni Jon, Richie, Tico, David i hugh... to sie liczy chłopcy i dziewczynki:) pozdrawiam dziewczyny
Jason
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Czyli jak nagrają kawałek pop to też będziesz sie cieszył, że to Jon i spółka?
Tak to już jest, że jedni chcą aby kapela była wierna jednemu gatunkowi, a inna, żeby eksperymentowali... ja należę do tej pierwszej grupy.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

TA bez przesady BJ nie moze byc zespolem pop ;/ JAk tak sie stanie to ja odchodze ;/ Co mi martwi najbardziej to ostatnie wyczyny zespoly zmierzaja w tym kierunku ;/ JA takze naleze to "tej pierwszej grupy" nie chce zmian tych ktore zachadza w BJ, chce czasy TD
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

no i własnie o to chodzi. Mało której kapeli eksperymentowanie dobrze wyszło. Choćby kultowy przykład, Metallica. St. Angerem narobiła sobie więcej przeciwników niż fanów. Tyle, że oni raczej ten 'eksperyment' zrobili dla siebie bo taka muzyka dużego wzięcia by nie miała i dobrze o tym wiedzieli. W przeciwieństwie do BJ, którzy niby to eksperymentują, a tak naprawdę to lecą za modą coby sobie jeszcze bardziej sakiewkę nabić.
Jak już robic eksperymenty to porządnie - (znam się na tej kapeli to dam ich za przykład :) ) Therion. Tam ludziska od początku próbowali nowych rzeczy, różni muzycy, różne strojenia gitar, różne efekty, dodanie małego chórku, płyty nagrywane z orkiestrą, aż do ostatnich płyt nagrywanych z udziałem około 180 osób (pełna orkiestra symfoniczna + prawdziwy ogromny chór), ale oni to robili naprawdę świetnie, na kciuku jednej reki można policzyć ich potknięcia, niemal zawsze to co robili prezentowało wspaniały poziom. Pokazywało ogromne zaangażowanie zespołu (choćby taka ciekawostka - kapela na potrzeby nagrania 'Secret of the runes' z własnej kieszeni wybudowała studio nagraniowe, bo nigdzie na świecie nie było takiego, które mogłoby pomieścić kapelę+orkiestrę+chór). Nie ma tutaj miejsca na 'pójście za modą' z tego prostego powodu (poczytajcie sobie dowolne recenzje), że oni tymi swoimi eksperymentami wyznaczali nowe scieżki, szli drogami, którymi nikt przed nimi nie szedł.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Goska »

Rattie pisze:ja należę do tej pierwszej grupy.
Ja tez. Zawsze powtarzam ze lata 80 sa najlepsze. To byla prawdziwa dzika, ROCKOWA muzyka, a na dodatek tej dzikosci dodawal jeszcze wyglad chlopakow i zachowanie na scenie. I to wszystko sie piekie komponowalo.
Bovi pisze:chce czasy TD
A ja NJ, lecz TD tez nie byłyby złe.
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Jak na mój gust Bon Jovi eksperymentują z rozciągliwością tej sakiewki :P:P:P

A tak serio. Szkoda, że nie potrafią ??, nie mogą?? zrobić czegoś ambitniejszgo. HAND jest albumem który nie ziębi ni parzy, dobrze zagrany no i nastawiony na zysk :/ . Piosenki nie sa nawet złe. Wystarczyło by je inaczej "ubrać", zagrać, przerobić, wzbogacić itd.... mogło by byc coś ciekawego, a tak :/ widzimy efekt...... . Szkoda, ze ludzie tak utalentowani marnują sie grając taki, jak by nie było, przeciętny album. Co do eksperymentów z np. orkiestrą. Chętnie, ale szczerze, BJ i orkiestra?? Cięzko mi to sobie wyobrazić, jakoś mi to nie pasuje :/ , ale ...... no ... akurat może by trafili :-| ??
Tak widze, są zbyt schematyczni. Trzaskają albumy i trasa i tak w kółko. Mogli by cos zorganizować interesującego, albo jakies interesujące wydawnictwo nagrać, np własnie z orkiestrą, film itd... ??
A co do 1 miejsca. Ja się wcale z niego zbytnio nie ciesze, bo wolałbym, żeby dzisejsza gra BJ (o ile się zmieni) "przeszła po cichu". I nie tą piosenką i tym gatunkiem :P

Nie ma to jak TD :P :D
eNZu
It's My Life
It's My Life

Post autor: eNZu »

BJ i orkiestra - coś takiego było
W Jokohamie w 2003 podczas trasy Bounce grali niektóre utwory z orkiestrą. (z tego koncertu jest bonus The distance do TLFR)
Moim zdaniem nawet ładny efekt.
o2 Arena 2010, Drezno 2011, Gdańsk 2013, Brisbane 2018, Sydney 2018, Wembley 2019, Monachium 2019 a Warszawa tuż-tuż :)
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

No w sumie na Crush też smyczek (i takie tam) się przewinie tu i tam, ale to tylko drobne wzbogacenie, urozamaicenie . Mnie brakuje w tym zespole, jak to ujął Rattie "dobrych eksperymentów".
Słyszeliście Aerosmith - "Dream On" z orkiestrą .... no cacy :):):)
Albo róznego rodzaju koncerty i występy "okazyjne" U2 ?? np. z Gospel (ja za tym nie przepadam) , ale wyszło to rewelacyjnie. Widziałem ostatnio u kolegi film o nich, jak jezdza między koncertami i zwiedzają sobie Stany. WPadają tu i tam, między innymi gospel itd . Naprawde wspaniały klimat i do tego wspaniała muzyka i zdjęcia... REWELKA Jest to coprawda jakaś ogólnie pojęta komercja... ale buduje wizerunek zespołu, podnosi jego wartościowość i takie
(chyba nie napisałem tak jak chciałem, ale wiadomo o co chodzi)

I wydaje mi się , że tego brakuje (już ?? o ile to wogóle było) w BJ
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”